03-11-2011

Een bezoek aan de provincie Zeeland met een rondje Noord-Beveland, Walcheren, Zuid-Beveland.

 

mystery13816. Eindeloos Eiland - Finale by Geo d'Ogs

13796SmileJaren geleden heb ik eens spontaan een lange wandeling gemaakt op Noord-Beveland. Dat is me toen heel goed bevallen. Ik startte en eindigde in Kats en heb ongeveer het halve eiland gerond via Kortgene, Geersdijk, Wissekerke en Colijnsplaat. Later heb ik meerdere keren al geocachend ook de rest verkend. Maar om nou te zeggen, dat ik de topologie van het voormalige eiland exact in mijn geheugen heb, dat niet. Met het rondje van vandaag, waarbij ook privéterreinen op het programma stonden, weet ik het weer iets beter.

Nadat ik de zeven plekken was langsgegaan, heb ik eerst Walcheren en Zuid-Beveland bezocht alvorens aan het eind van de dag op de terugweg naar Delft langs de finale te rijden. Die lag volgens mijn berekeningen op een merkwaardige plek, namelijk precies bij twee draden op het wegdek die waarschijnlijk de snelheid en aantallen auto’s hier in de gaten houden. Dat leek mij niet juist en daarom heb ik een stuk verderop maar eens wat rondgestruind.

En warempel, dat had nog succes ook. Geen idee waar ik in de fout ben gegaan tijdens het rondje Noord-Beveland, maar het was nu klaar. De worteltekening kon worden geplaatst. Dank daarvoor.

 

traditional13815. Pietje Bel by AccorsBonnie&Clyde + Alizée

SmileEven een kleine duik het bos in en daar was de belhamel. Dank daarvoor.

 

13813traditional13814. Baby Sweet: het Gemaal de Piet by Jerenemas

SmileAha, daar was gemaal de Piet weer. Lag er nog net zo bij als de vorige keer dat ik hier was op 15-11-2009. Toen moest ik diep afdalen, lees ik in mijn log en ik herinner het me weer. De huidige cache-legger beseft dat ik er niet jonger op word en heeft het doosje wat gemakkelijker verstopt. Dank daarvoor.

 

mystery13813. De Rode Lantaarn by FarSize

SmileHet schijnt dat wielrenners soms flink hun best hebben moeten doen om als laatste te eindigen in de beroemde wielerronde. Bij voorbeeld door zich te verstoppen en dan als de “concurrent” voorbij was, stiekem achteraan te sluiten. Lachen dus. Ik heb ook even flink mijn best gedaan en kon zodoende de puzzel kraken en tijdens mijn bezoekje aan Zeeland deze mooi uitgevoerde cache aan mijn lijstje toevoegen. Dank daarvoor.

 

traditional13812. Gietstalen koepelkazemat by marsso

13812SmileEr was niets veranderd sinds mijn vorige bezoekje hier op 30-08-2007. Ik weet niet meer waar toen de cache lag, maar het zou met niets verbazen, als het hetzelfde plekje was. De vorige cache-legger legde meer de nadruk op het brandweer trainingscentrum een stukje verderop, terwijl het nu meer ging over de bunker. Allebei interessant. Dank daarvoor.

 

traditional13811. Gemaal Zuidwatering by FarSize

SmileToen ik de in mijn ogen alle logische plekken vergeefs had onderzocht en ik teleurgesteld wilde vertrekken, keek ik naar het gemaal en vond het maar een ding van niks, ondanks dat ie misschien nuttig werk deed. Wat een verschil met een minuutje later toen ik met het plots gevonden logrolletje in de hand nog eens naar het gebouwtje keek. Wat een mooi architectonisch hoogstandje ontvouwde zich voor mijn ogen en bovendien nog van groot nut voor de mensen in deze hoek van Zeeland. Dank daarvoor.

 

13810traditional13810. Cache-BOM baby #8 Ritthem by marsso

SmileAlsof hier bij Ritthem nog niet genoeg bommen zijn ontploft, draagt geocachen ook een steentje bij blijkens de titel van deze cache. De gevolgen van de recente explosie waren nog goed te zien, want de wilgenbomen hier zaten vol met gaten. En dan weet je het wel met die cache-leggers. Rustig weggetje hier trouwens. Dank daarvoor.

 

traditional13809. Cache-BOM Baby #12.1: Louwerse Wegeling by FarSize

SmileEven lekker met 5 km/u over de wegeling gescheurd met mijn bolide. Vindt ie leuk. Op mijn beurt vind ik het leuk om een doosje te graaien, zeker als het zo olijk geplaatst is als deze. Dank daarvoor.

 

traditional13808. U bevindt zich hier III by FarSize

13808SmileIk wist heel goed waar ik was, daar had ik het infobord niet voor nodig. Maar daarmee had ik de cache nog niet te pakken. Zowel paaldansen als paalklimmen staan niet op mijn hobbylijstje, dus moest er een andere aanpak komen. Gelukkig heb ik altijd mijn OAVImM bij me en via wat handig manipuleren stond ik even later met het logrolletje in handen zodat ik mijn worteltekening kwijt kon. Heel voorzichtig met hetzelfde instrument het doosje terug geplaatst.

BVDLC

 

traditional13807. Picknickplaats: Ritthem by marsso

SmileAchteraf gezien had ik ook gewoon aan de weg kunnen parkeren, maar ik volgde TomTom naar de Loodweg en wist vanaf daar het doosje te bereiken. Ook mooi. Dank daarvoor.

 

13806traditional13806. Vergane glorie - Olau line by Khafra

SmileIk ben slechts één keer naar Engeland gevaren. Via de Maasvlakte geloof ik en ik weet al helemaal niet meer met welke maatschappij. Van de Olau Line heb ik wel gehoord, maar niet van het feit, dat ie is opgedoekt. Dat was behoorlijk duidelijk hier in Vlissingen. Gelukkig ligt een doosje ter herinnering. Dank daarvoor.

 

mystery13805. BLABLABLA by FarSize

SmileIk vind het best een enorme prestatie blablabla, dat ik hier in Vlissingen na het oplossen van een lastige puzzel blablabla, ook nog het doosje wist te vinden blablabla, temeer daar ik in de logs lees, dat menig cacher tot zelfs een myriacacher blablabla hier heeft gefaald. Dank daarvoor blablabla.

 

traditional13804. Cache-BOM baby #10 "Het Bunkerbos" by GerdaHubregtse

13804SmileHet stukje bos hier in West-Souburg wordt volgens mij gebruikt door mountainbikers om flink te rossen. Terwijl ik met mijn nieuwe hydrofobe sportschoenen door het natte gras langs het bos wandelde en keurig droge voeten hield, passeerde weliswaar niemand op zo’n fietsje, maar de sporen waren overduidelijk. De bunker heb ik niet gezien. De cache wel. En nog voorzien van mijn worteltekening ook. Dank daarvoor.

 

traditional13803. Cache-BOM baby #11 (Kasteel Souburg) by Yvonne85

SmileIk zal het allemaal maar geloven van die kasteelverhalen en zo. Allemaal lang geleden. Was Walcheren toen niet een eiland? Wat ik echter niet geloof, is dat Philips er gewoond heeft van 1579 tot 1954. Straks wordt nog verteld dat ie een voetbalclub heeft opgericht in Eindhoven, hahaha.

De cache heb ik na het plaatsen van mijn worteltekening wat beter terug gestopt.

BVDLC


13801traditional13802. Industrieel erfgoed - Watergebouw by Khafra

SmileHet watergebouw stond er wat verloren bij daar midden in de ruimte. Ik heb er min of meer omheen gewandeld om bij de cache te komen. Was wel even lekker om langs het brede kanaal te struinen. Dank daarvoor.

 

traditional13801. "De boot" Vlissingen by snerty53

SmileErgens rond 1980 heb ik eens met het hele gezin een tochtje naar Zeeuws-Vlaanderen gemaakt waarbij we gebruik maakten van de boot te Vlissingen. Geen idee of we toen vanaf hier zijn vertrokken, maar het zal wel. De enige boot die ik vandaag zag, was een politieboot die langs de kant lag.

Verder vond ik een keurig verstopte cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional13800. Inundatie Monument Nolledijk by Shockproof559

13800SmileLekker als je “bevriende troepen” je land onder water zetten door de dijken te bombarderen. Ik heb wel gehoord, dat de oude huizen in Walcheren tot op de dag van vandaag nog last hebben van het zoute water waarin ze toen kwamen te staan. Maar ja, het was militaire strategie om de Duitsers weg te jagen. Als ik vandaag naar de nummerborden van de auto’s op de wegen in de buurt keek, is dat trouwens niet echt gelukt. Maar dat is een ander verhaal.

Even een beetje illegaal geparkeerd bij een tennisveld en vlug naar het monument en de cache gewandeld.

BVDLC

 

traditional13799. Een huisje op het duin by shockproof559

SmileVanuit het huisje had ik behalve uitzicht op zee, ook zicht op een vogelaar die op het tegenoverstaande duin gezeten bezig was vogels te tellen of zoiets. Hij had het er erg druk mee en lette dus niet op mijn persoontje die na minstens 5 intensieve omwentelingen rond het huisje waarbij veel hoeken en gaten het moesten ontgelden eindelijk het doosje te pakken had. Zoals brandweerman Jaap al meldde, is het doosje niet geheel onbeschadigd uit de brand tevoorschijn gekomen, maar nog prima bruikbaar. Dank daarvoor.

 

13797traditional13798. Krabbeneiland by pe2htb

SmileHet was hier erg stil en verlaten ergens midden op Walcheren. Een stuk verderop de boerderij waarnaast de beschreven noodwoning. Omdat er verder niets te beleven was, heb ik gedaan waarvoor ik kwam, namelijk mijn worteltekening plaatsen in een keurig verstopte cache. Dank daarvoor.

 

traditional13797. Eindeloos Eiland 3 - Watersport by Geo d'Ogs

SmileIk was een geïnteresseerde passant

Op het eindeloze eiland Noord-Beveland.

Zoals hier bij het waterskicentrum aan het Veerse Meer,

Als je valt, zwem je terug en probeert het nog een keer.

 

13795traditional13796. Eindeloos Eiland 6 - Strandpaviljoen by Geo d'Ogs

SmileIk was een geïnteresseerde passant

Op het eindeloze eiland Noord-Beveland.

Zoals hier bij het Strandpaviljoen van Banjaard,

Best een toeristisch bezoekje waard.

 

traditional13795. Eindeloos Eiland 5 - Speelboerderij by Geo d'Ogs

SmileIk was een geïnteresseerde passant

Op het eindeloze eiland Noord-Beveland.

Zoals hier bij de Speelboerderij in the middle of nowhere,

Waar je lerend kunt wandelen langs educatief meubilair.

 

13794traditional13794. Eindeloos Eiland 4 - Bierbrouwerij by Geo d'Ogs

SmileIk was een geïnteresseerde passant

Op het eindeloze eiland Noord-Beveland.

Zoals hier bij de Bierbrouwerij in Kamperland

En bovendien een specialiteitenrestaurant.

 

traditional13793. Eindeloos Eiland 7 - Molen by Geo d'Ogs

SmileIk was een geïnteresseerde passant

Op het eindeloze eiland Noord-Beveland.

Zoals hier bij de molen van Wissekerke,

Die klompen verkoopt van onbekende merken.

 

13792traditional13792. Eindeloos Eiland 2 - Pompoenwinkel by Geo d'Ogs

SmileIk was een geïnteresseerde passant

Op het eindeloze eiland Noord-Beveland.

Zoals hier bij de Pompoenwinkel in Geersdijk,

Waar je die vruchten kunt kopen met scheepsladingen tegelijk.

 

traditional13791. Eindeloos Eiland 1 - Rozentuin by Geo d'Ogs

SmileIk was een geïnteresseerde passant

Op het eindeloze eiland Noord-Beveland.

Zoals hier bij de Rozentuin nabij Kats,

Waar rozen de deur uit gaan voor een habbekrats.