26-10-2011

En jawel, alweer een FoF. Nu in Elten, vlak over de grens bij Zevenaar. Daar een dagje leuk in het bos rondgestruind.

 

Hooglichten van cache-dag 26 oktober 2011

Heute das FoF in Elten besucht und viele netten Caches gefunden.

 

13670Lekker bijna de hele dag door het bos struinen en heel wat doosjes vinden. Zo kun je mijn dag hier Elten vlak over de grens bij Zevenaar karakteriseren. En weer een FoF. Dat houdt in, dat iedereen wordt uitgenodigd om er een doosje te plaatsen in een gebied dat is uitgeroepen als Field of Fame. Tot dusver hebben 28 teams dat gedaan, waaronder vele uit Nederland. Ik heb ze vandaag allemaal gevonden, maar als de oproep aanslaat, zal ik nog wel eens moeten terugkeren. Zelf heb ik geen doosje geplaatst na mijn teleurstellende ervaring bij het FoF nabij Koblenz.

Onderweg had ik een ontmoeting met een dame die haar hondje uitliet en me vertelde dat het mij besnuffelende dier niet gevaarlijk was. Dat had ik ook al gedacht, want ik kijk vaak naar de dog whisperer en weet nu alles van honden. Ik raakte met haar aan de praat en vroeg haar of het klopte, dat Elten ooit een poosje bij Nederland hoorde. Jawel, van 1945-1963. In 1963 hebben we het terug gegeven aan de Duitsers. Zij vertelde, dat in de nacht van de overdracht het dorp volstond met volgeladen vrachtauto’s. Die waren geladen in Nederland. De volgende dag stonden ze automatisch in Duitsland en hoefden dus niet door de douane.

13671Nog even over het FoF-gebeuren. Die caches zijn tamelijk populair, omdat je relatief gemakkelijk veel puntjes kunt scoren. De caches liggen dichtbij elkaar. Je zou dus denken, dat cache-leggers hier rekening mee houden en zorgen voor caches met logboeken/logrollen waar veel namen op kunnen worden geschreven. De meeste wel. Toch ondervond ik, dat enkele domoren daaraan niet hadden gedacht. Gevolg dus kleine doosjes vol met losse in elkaar gepropte papiertjes. Probleem met die FoF’s is, dat de cache-leggers vaak ver weg wonen en dus niets aan onderhoud doen.

Behalve de 28 FoF-caches lagen er nog enkele doosjes in dit stadje. Die heb ik ook meegepikt, al viel het soms niet mee. Aan de voet van de Eltenberg had de cache-legger me bijna te pakken. Sorry, dat ik hier ga spoilen, maar ik wil toch vertellen van dit staaltje Duitse humor. De hint luidt namelijk: “aan de voet van de boom”. Nadat ik van alle 10 bomen binnen een straal van 10 meter 10x de voeten uitgebreid had onderzocht, nog steeds geen cache. Aan de sporen te zien, was ik trouwens niet de enige die me hier een breuk zocht. Gelukkig gaf ik niet op en zag per ongeluk de omgevallen boom op de helling die met de wortels omhoog stak. Daartussen zat het doosje verstopt…

13689Om half vijf was de koek op en Elten leeg gecachet. De tijd tot ongeveer half zeven heb ik daarna gebruikt om in Nederland vlak over de grens nog wat rond te struinen. Daar liggen de plaatsen Zevenaar, Duiven en Groessen. Tot mijn genoegen had men daar ook wat met doosjes gestrooid, zodat ik de hele dag zolang het licht was, heb kunnen cachen.

 

traditional13689. 't Rausveldje by molletje83

SmileRauzen heb ik nooit gedaan. Ik was altijd een nette voetballer. Rauzen liet ik over aan de boeren waar we tegen speelden. Gebrek aan techniek is natuurlijk de oorzaak van zo’n afkeurenswaardige manier van spelen. Op het veldje hier in Duiven achter het rouwcentrum werd niet geraust gelukkig, zodat ik rustig naar het doosje kon wandelen. De verstopmethode had ik net al bij een andere cache van deze legger mogen bewonderen. Terwijl de zon vandaag zijn laatste kunstje deed, zette ik mijn laatste worteltekening deze dag. Daarna kon ik tevreden huiswaarts keren. Dank daarvoor.

 

13688traditional13688. de oase by molletje83

SmileIk verwachtte een soort palmenstrand, maar op de stash area stonden alleen maar onbeheerd 3 kinderfietsen. De jonge eigenaars nergens te bekennen. Een beetje snel handelen voordat ze terugkeerden was het motto. En ja hoor, net had ik mijn werk gedaan, of daar kwam het grut joelend aangehold. Nog niet direct naar de fietsen. Een slootje iets verderop kreeg eerst nog wat aandacht. Precies goed, zodat ik ongezien kon verdwijnen.

BVDLC

 

traditional13687. Randje Groessen by molletje83

SmileHeel eerlijk gezegd had ik nog nooit van Groessen gehoord ondanks dat ik zo langzamerhand heel wat plaatsen in Nederland ken. Bij deze is Groessen ook aan dat rijtje toegevoegd. Terwijl even verderop de trein passeerde, vond ik het doosje op een onverwachte plek. Tsja, zo kan het ook. Totdat de groene brigade komt opruimen. Of gebeurt dat hier nooit?

BVDLC

 

traditional13686. De Oase 2 by molletje83

13686SmileBij een oase stel ik me ook een beetje rust voor. Daar was hier aan de rand van Groessen geen sprake van. Heel wat verkeer meende te moeten langsrijden. Ik heb daarom maar mijn elektriciteitskastjeinspectiegezicht getrokken en ben aan het werk gegaan. Het duurde wel even voordat ik deze brandkast had gekraakt, maar het lukte uiteindelijk. Mooi gedaan! Dank daarvoor.

 

traditional13685. 't Ooievaarsnest by molletje83

SmileIk heb voor, tijdens en na het zoeken om me heen gekeken, maar nergens een ooievaarsnest waargenomen. Waarschijnlijk niet goed gekeken? Of is het ingepakt voor de winter? De cache zag ik gelukkig wel en dat was het belangrijkste. Dank daarvoor.

 

traditional13684. Randje Ooij by molletje83

SmileDe mooie marmeren picknicktafel die iets met de Toetenburgers heeft te maken, was kapot. Iets te heftig carnaval gevierd? Een hele hoek eraf. Jammer. Na het vaststellen van dit feit ging ik op zoek naar de cache, want voor een overheerlijke picknick was het te laat en te koud. Het geluk was met me, want hij dook plots op uit het niet. Dank daarvoor.

 

13682traditional13683. Randje Zevenaar by molletje83

SmileDe avondzon scheen laag over de dijk toen ik hier even een klusje klaarde. Het moest een beetje vlug, want ik stond niet lekker geparkeerd. De Eltenberg dus niet gezien vanaf hier. Niet erg, want ik had het ding vandaag bezocht en er zelfs een cache gevonden.

BVDLC

 

traditional13682. Gangen door Rijnstrangen by molletje83

SmileDe bever en de roerdomp lieten zich niet zien tijdens mijn bezoekje aan dit uithoekje van Oud-Zevenaar. Ook geen kwispelende Rijn. Wel een kwispelend hondje. Ook mooi. En natuurlijk ook wel een doosje, dat volgens mij wel een beetje link is verstopt. Dat moet je hier in Delft niet zo proberen. Hopelijk blijft ie lang zitten. Hij heeft een mooi uitzicht.

BVDLC

 

traditional13681. De Koninklijke Weg Bewandelen? by R&B caching

13680SmileIk weet zeker dat de koningin een andere weg zou bewandelen als ze hier op bezoek zou komen. Tot twee keer toe reed ik mij volkomen vast in deze nieuwbouwwijk. TomTom had geen idee hoe de boel erbij lag. Ik ook niet. Uiteindelijk werd het juiste straatje bereikt en kon de zoektocht beginnen. Ik had keuze uit twee woningen en koos de juiste. Bij rooilijnen en voorgevels even een onjuiste interpretatie, zodat een soort gedraaid kerstboompje even mijn volle aandacht heeft gehad. Best mooi, maar geen cache. Vervolgens mijn interpretatie gereset en de rooilijn anders getrokken. En jawel, raak. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional13680. FoF Niederrhein Team-rtna by team-rtna Smile

traditional13679. FoF Nederrijn vanderMmeer II by vandermmeer Smile

traditional13678. FoF Nederrijn vanderMmeer I by vandermmeer Smile

13675traditional13677. FoF NiederRhein: awema by awema Smile

traditional13676. Bunker Emmerich Elten by Shorty ger Smile

traditional13675. FoF NiederRhein: FünfFreunde by FünfFreunde Smile

traditional13674. FoF Niederrhein : Stil In Mij by Stil In Mij Smile

traditional13673. FoF Niederrhein:Bebek&tikus by Bebek&tikus Smile

traditional13672. FoF Niederrhein:bebek&tikus by Bebek&tikus Smile

traditional13671. Unten am Eltener Berg by Bebek&tikus Smile

traditional13670. Willkommen in Elten by Bebek&tikus Smile

13674traditional13669. FoF Niederrhein Edje67 by edje67 Smile

traditional13668. FoF Niederrhein JannickHarmsen by jannickharmsen Smile

traditional13667. Stromaufwärts by Hülkie Smile

traditional13666. FoF Niederrhein: Roben Does by Roben Does Smile

traditional13665. FoF Niederrhein Zini dasWuslon by Zini dasWuslon Smile

traditional13664. FoF Niederrhein: HRLN by HRLN Smile

traditional13663. FoF Niederrhein: Emiledk by Emiledk Smile

traditional13662. FoF Niederrhein: oliphientje by oliphientje Smile

13665traditional13661. FoF Niederrhein: MrHotel by MrHotel Smile

traditional13660. FoF Niederrhein: eikenboom by Eiche Smile

traditional13659. FoF Niederrhein: Team SupeRare by Team SupeRare Smile

traditional13658. FoF Niederrhein: Josed by Josed Smile

traditional13657. FoF Niederrhein: RiJo1710 by RiJo1710 Smile

traditional13656. FoF Niederrhein: Schnick80 by Schnick80 Smile

traditional13655. FoF Niederrhein Kobi113 by Kobi113 Smile

traditional13654. FoF Nederrijn: Saab9-x by Saab9-x Smile

13659traditional13653. FoF Nederrijn: breukelenh by breukelenh Smile

traditional13652. FoF Niederrhein: bobo2000 by bobo2000 Smile

traditional13651. FoF Niederrhein: Team-Work by Team-Work Smile

traditional13650. Willkommen in Nordrhein Westfalen by bebek&tikus Smile