21-10-2011

Maar weer eens richting Steenbergen en Tholen, want die lui daar blijven bezig met leggen. Ook heel moeilijke, zo bleek mij.

 

traditional13625. Mooi Moerdijk by Team-Moos

13625SmileVandaag moest het er maar eens van komen. Al vaak op weg naar andere regio’s was ik deze op enige afstand gepasseerd, maar zijn ietwat afgelegen ligging voorkwam dat ie gegrabbeld werd. Maar niet nu. Dus na een lange dag geocaching in Steenbergen en omgeving via wat kronkelweggetjes in Standdaarbuiten naar de stash area gereden en na het graaien meteen gebruik gemaakt van deze rustige omgeving om bij een ondergaand zonnetje een hapje en een slokje te nemen alvorens terug te keren naar Delft.

BVDLC

 

traditional13624. A4 nr. 9 by aslokkers

SmileAl snel werd ik tijdens mijn zoektocht naar het doosje aangesproken door de bewoner van de belendende woning. En voor de zoveelste keer in mijn carrière mocht ik uitleggen, dat geocachers ongevaarlijke individuen zijn. Tijdens mijn explicatie kwamen nog twee buren voorbij die intussen al wisten dat er hier
soms schatgezocht werd. Ze kenden de hobby zelfs omdat Team Knorretje een collega is. Aldus hen gerustgesteld hebbende bleef ik 13624alleen achter om verder te speuren naar het doosje. Na een keer of 10 heen en weer schuifelen over de stash area, was het eindelijk raak. Wat mij betreft mag de moeilijkheidsgraad van anderhalve ster trouwens wel iets omhoog.

Van de komende snelweg A4 was hier nog niets te zien. Alles was nog heerlijk landelijk rustig. Maar dat blijft dus niet zo.

BVDLC

 

traditional13623. A4 nr. 6 bouwdepo aquaduct by aslokkers

SmileBrabantse humor, naar ik aanneem? Ik mag hopen, dat de stoere werkers aan het toekomstige stuk A4 hier niet zo zitten te klungelen bij hun werkzaamheden als ik hier demonstreerde om die ellendige kist open te krijgen. Tijdens mijn geknoei bedacht ik hoe heerlijk gemakkelijk fotocannisters eigenlijk zijn. Die doe je gewoon open, je schrijft je naam op het logrolletje, doosje sluiten en klaar is Carrotte. Met een zware zucht ging eindelijk de kist open en mocht ik mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional13622. Zicht op De Heen5: Bereikbaarheid by De Dammekes

13622Smile“Hallo” … “HALLO” …  “HALLO!!!” …

Hm… Waarschijnlijk opgehangen…
Volgende keer beter.
Dank voor deze.

 

traditional13621. 't bruggetje by marmisaro

Smileveel loeren en speuren vond ik eindelijk wat ik zocht. Toen ik weer boven kwam, stond een stukje verderop een motoragent te kijken of ie nog wat coureurs op de bon kon slingeren. Voor mij had ie geen aandacht. Brugsluipers behoorden blijkbaar niet tot zijn doelgroep. Nadat de motoragent vol gas wegspurtte, verliet ook ik Nieuw-Vossemeer.

BVDLC
 

 

13620traditional13620. Nano haventje Nieuw Vossemeer by marmisaro

SmileVooraf had ik er een beetje een zwaar hoofd in. Ik heb al eens een nano vanaf een viaduct op de snelweg laten vallen. En ook hier was er een gerede kans dat het kleinood voor eeuwig zou kunnen verdwijnen door mijn toedoen. Maar eerst moest ik hem vinden. Dat lukte, maar ik moest er wel een ongemakkelijke houding bij aannemen en bovendien op een irritante ondergrond. Met de nano stevig in mijn vuist geklemd ben ik terug gewandeld naar de veilige walkant om daar de logprocedure uit te voeren. Precies toen kwamen er drie muggels: opa, kleinkind en herdershond. Opa en kleinkind gingen de steiger op, de herdershond moest onderdoor en een bal apporteren die ver in het water werd gezwaaid met zo’n plastic werpstok. Dus even gewacht tot zij teruggekeerd waren om daarna de nano weer terug te hangen. Met trillende vingers lukte dat en kon ik opgelucht en tevreden mij richten op de volgende cache ergens in de buurt onder een bruggetje.

BVDLC

 

traditional13619. Van Vosmaer naar Tholen by Team Foxlake

13619SmileHet plaatsje Tholen was ik al eerder voorbij gereden. Dus hier stopte het en na het vinden van het (beetje natte) doosje terug gereden om Oud-Vossemeer te gaan vereren met een bezoekje. Dank voor deze.

 

traditional13618. De Penn by aslokkers

SmileInderdaad een makkelijk oppikkertje zoals de beschrijving vermeldt. Maar goed ook, want zo kun je vlakbij parkeren en snel weer weg zijn. Ik was op deze wijze zo rap klaar hier, dat ik geen idee heb wat met de Penn wordt bedoeld. Internet brengt mij ook niet verder. Maar de cache is binnen. Dank daarvoor.

 

traditional13617. Oud Vossemeer "Zicht op Vosmeer" by Team Foxlake

SmileJe moet hier wel goed kijken om een glimp van Nieuw-Vossemeer op te vangen, om over Oud-Vossemeer maar te zwijgen. Ik heb slechts kort in de verte gestaard, want het hemd is nader dan de rok, als je mij de beeldspraak vergeeft. Ik heb dus de cache gelogd en ben verder gereden over Tholen.

BVDLC

13616 


traditional
13616. Het mastgat - Marmisaro 1ste FTF by Team Foxlake

SmileNadat ik zonder veel moeite het doosje had gevonden - soms zit het mee - kwam de volgende cacher al opdagen. Het bleek Onkebat uit Antwerpen te zijn, waarmee ik een hele tijd gezellig heb staan babbelen over geocachen in het algemeen en de verhouding Vlaanderen-Nederland in het bijzonder. Terwijl bootjes af en aan voeren over het zonovergoten Mastgat, namen wij afscheid, gaf ik hem nog een tip en wandelde terug naar mijn bolide, zo nu en dan omkijkend of de goede man het doosje al bovenhaalde. Wat ik in zijn log lees, zag ik vanuit de verte gebeuren: keer op keer bukken en niets vinden. Gelukkig is het hem uiteindelijk wel gelukt, maar toen reed ik al lang en breed weer over Tholen naar de volgende cache. Dank voor deze.

 

13614traditional13615. Blik op het mastgat (FTF 29 marmisaro) by lindatju

SmileAltijd leuk, een stel Zeeuwen die met elkaar staan te babbelen. Best een leuk taaltje. Het was me niet helemaal duidelijk waar het over ging, maar dat kwam voornamelijk omdat ik slechts flarden opving van de conversatie. Bovendien had ik het druk met kijken over het Mastgat en onderwijl stiekem een doosje te graaien. Het lukte allemaal. De Zeeuwen nogmaals vriendelijk gegroet en op weg een eindje verderop naar het Mastgat zelf voor een leuke wandeling naar de volgende cache. Dank voor deze.

 

traditional13614. Een dorp aan het water by lindatju

SmileOnderweg nog even overwogen om een van die leuke bootjes aan te schaffen, omdat zoals een ieder weet varen mijn lust en mijn leven is. Men was hier druk bezig met onderhoud, zoals bij voorbeeld het schoonspuiten met een hogedrukspuit. Best leuk te zien hoe goed dat werkt. De groene vastgekoekte smurrie verdween in een mum (nee, niet als sneeuw voor de zon, want dat duurt heel lang…) en zo verscheen de prachtig diepblauwe kleur van de boot. Ik heb een hele tijd staan kijken naar deze snelwerkende metamorfose.

13612Daarna verder gewandeld en zelfs de cache een heel eind voorbij gelopen omdat mijn veronderstelling niet klopte. Hij ligt niet bij zo’n witte paal dus. Mooi uitzicht trouwens over het water hier bij Sint-Annaland.

BVDLC

 

traditional13613. Van Vosmaer naar Stalland by Team Foxlake

SmileHet was me iets te fris voor een stevige picknick, dus maar snel even mijn werk hier gedaan. Gelukkig was de cache aanwezig, want met de huidige hint zoek je je volgens mij een breuk als ie wegraakt, hetgeen niet ondenkbaar is. Mijn advies is om hier ofwel een echte hint te geven, ofwel de hint blanco te laten zoals de richtlijnen van Groundspeak voorschrijven. Natuurlijk wel dank voor deze cache.

 


traditional
13612. Oud Vossemeer "De Roolandpolder" by Team Foxlake

SmileVolgens de lange beschrijving is er hier flink gepolderd en gedaan voordat de huidige situatie tot stand is gekomen. Van dat alles hoefde ik mij niets aan te trekken om vandaag hier een doosje te graaien. Dank daarvoor.

 

13610traditional13611. Slabbecoornpolder by Bac-Trax

SmileVolgens de beschrijving klopt hier het economische hart van Tholen. Dat dit nog lang het geval moge zijn. Intussen klopte mijn hartje van verlangen om hier een doosje te vinden. Het sloeg een keertje over van vreugde bij het mogen plaatsen van mijn worteltekening. Dank daarvoor.

 

traditional13610. Iene miene mutte by dutchcoppi

SmileJa hoor, leuk. Zeker een figuurzaag ontvangen op je verjaardag? De rijmelarij van Iene Miene Mutte heb ik altijd onzin gevonden om te gebruiken bij het aanwijzen van iets of iemand. Er kan namelijk enorm mee gesjoemeld worden. Bij voorbeeld aan het begin, maar ook aan het einde. Als de uitkomst niet beviel werd er nog van alles achteraan geplakt om een gewild resultaat te bereiken. Beter is het om gewoon een geldstuk op te gooien. Dat gezegd hebbende, natuurlijk wel een favo voor dit noeste stuk hobbyisme.

PS Op de kop houden is geen goede methode om de cache te vinden…

 

traditional13609. Killi's by marmisaro

13608SmileToch wat teleurgesteld nadat ik me suf had gevist en dat niet voor de eerste keer, want een tijd terug deed ik een vergeefse inspanning, doch ik liet me niet kennen en heb gisteren in de doe-het-zelf-winkel de nodige hulpmiddelen aangeschaft zodat ik met frisse moed vandaag een hernieuwde poging kon wagen die tot mijn grote vreugde succes had, maar helaas bleek het resultaat een behoorlijk vochtige logrol bleek te zijn.

Maar goed, de frustie kan van de kaart en dat is ook wat waard. Dank voor deze.

 

traditional13608. A4 nr. 1 by aslokkers

SmileHier bleek men al een stuk A4 te hebben neergegooid. Is dat alvast klaar, moet men hebben gedacht. En zo komt met stukjes en beetjes een nieuwe snelwegverbinding tot stand. Hier bij Delft gaat men volgend jaar verder, na 40 jaar geruzie. Benieuwd hoeveel caches er in Nederland liggen als de gehele A4 klaar is. Flink wat meer dan de 14.000 van nu, is mijn inschatting.

Het doosje hier werd vrij gemakkelijk gevonden. Dank daarvoor.

 

13606traditional13607. Kop van Zuid by Strienestruiners

SmileEven gebruik gemaakt van de mogelijkheid om alle banden weer op spanning te brengen. Het wassen heb ik maar overgeslagen, want de dag was nog lang en je weet nooit waar je al cachende terechtkomt. Na het plaatsen van mijn worteltekening in deze fraai verborgen cache reed ik tevreden Steenbergen uit. Dank daarvoor.

 

traditional13606. Wie van de drie by De Dammekes

SmileNatuurlijk erg benieuwd wat mij hier in een uithoek van Steenbergen te wachten stond. En ik werd niet teleurgesteld. Hoewel ik deze ochtend goed had ontbeten, kreeg ik toch plots zin in een lekker hapje. Ik heb mijn spontane eetlust onderdrukt en mijn worteltekening geplaatst in de juiste van de drie. Dank daarvoor.

 

multi13605. SECC: Steenbergse Eerste Carpool Cache by romare

13604SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Steenbergen.

Waar de cache weinig moeite zou vergen.

 

mystery13604. De verstopte Scouts by Mikkeltje

SmileAls je net als ik geregeld naar de dog whisperer kijkt, weet wat je hier moet doen. En trots kan ik mededelen, dat de herdershond die op nog geen vijf meter lag te loeren of er nog  reden was om flink te blaffen, tijdens mijn gehele zoektocht geen kik heeft gegeven. Tenminste niet naar mij. Wel naar een andere passant en eigenlijk deed mij dat wel goed.

Voor degenen die natuurlijk heel benieuwd zijn naar de door mij gebruikte techniek, het volgende: Rustige beheerste autoriteit uitstralen en wel zodanig, dat het dier zich niet bedreigd voelt. Verder geen oogcontact, niet tegen hem spreken en niet aanraken (no eye-contact, no talking, no touching). Dit zijn de drie pijlers volgens de dog whisperer, waarop je honden moet tegemoet treden.

13603Trouwens nog best lang aan het zoeken geweest voordat de verstopte scouts hier in Steenbergen eindelijk tevoorschijn kwamen, maar het lukte. Dank daarvoor.

 

traditional13603. A4 nr. 10 de vliet by aslokkers

SmileEindelijk… Nadat ik al anderhalf uur op Noord-Brabantse bodem vergeefs had geprobeerd 3 caches te vinden, was het eindelijk bij de vierde raak. Hoewel ik hier natuurlijk blij mee was en bovendien zag dat de cache-leggers moeite hadden gedaan een leuke cache te leggen, toch een kleine teleurstelling, omdat de logrol flink nat was. Naar mijn bescheiden technische mening is de constructie niet deugdelijk, omdat er water in blijft staan en dat dringt gegarandeerd door tot de logrol. Misschien een kleine aanpassing? In ieder geval dank voor deze.