13-10-2011

Op deze mooie zonnige dag een rondje over Schouwen-Duiveland gemaakt en natuurlijk weer mooie caches gevonden.

 

traditional13585. SIRJANSLAND DIJKWATER by peterseli

13584SmileWaar die muraltmuurtjes al niet goed voor zijn. In principe zijn ze bedoeld om water tegen te houden, dat anders over de dijk zou stromen. Maar Peterseli bewijst, dat je er meer mee kan doen. Overigens was het grote bakje gevuld met een laagje water. Gelukkig wel een droge logstrook. Met het vinden van deze cache kwam er een eind aan een mooi rondje over Schouwen-Duiveland waarmee ik me deze dag prima heb vermaakt. Dank daarvoor.

 

multi13584. Zingend zand by Alflies

SmileMooie alliteratie, dus wel benieuwd hoe dat zou klinken. Helaas ben ik daarin zwaar teleurgesteld. Nadat ik vanuit Zonnemaire richting Grevelingen was gereden en de dijk had beklommen via de lange trap, de stoeltjes had geteld en op de knop had gedrukt, hoorde ik NIETS. Ik kon dus niet vaststellen hoe mooi het zingende zand in de Zeeuwse taele klonk en houdt het er voorlopig maar op, dat dit dialect niet in de schaduw kan staan van de mooie Friese taal. Van ontgoocheling maakte ik bovendien een rekenfout, iets wat me anders zelden overkomt, hum. Zo probeerde mijn GPS-apparaat mij een gebied in te sturen waar heel duidelijk op een bord stond, dat dit kwetsbare gebied niet betreden mocht worden.

Dus een rustige plek gezocht om de berekening opnieuw te doen en dan goed. Toen ik de berekende coords intypte op mijn GPS-apparaat, begon ie onmiddellijk te piepen, hetgeen betekende, dat ik figuurlijk gezien praktisch bovenop de cache stond. En dat was ook zo. Mooi verstopt. Dank daarvoor.

 

13583traditional13583. Plek 7: Le rien est Immense by Jerenemas

SmileNou dat was niet niks hier. Hoewel de kunstenaar er misschien anders over denkt. Gaten en leemten vullen in onze maatschappij. Ik ben er zeker van dat behalve de kunst ook vele doosjes hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Zoals deze hier. Dank daarvoor.

 

mystery13582. Brouwersdam - van Grevelingen -->Noordzee - bonus by de duintoppers

SmileNadat ik de hele Brouwersdam van voor naar achter, van links naar rechts en van boven tot onder had doorkruist en daarbij liefst 4 doosjes had gevonden, mocht de bonus geconsumeerd worden. Dat heb ik maar even vlot gedaan, want ik stond vanwege verregaande luiheid dichtbij en dus niet lekker geparkeerd. Gelukkig was het hier heel rustig met verkeer. Dank voor weer een serie.

 

traditional13581. Brouwersdam - van Noordzee naar Grevelingen #3 by de duintoppers

13581SmileNatuurlijk moet je luidkeels zingen

Bij de passage van Noordzee en Grevelingen.

Zoals hier bij nummer #3:

“Dat ging prima, hupfalderie!”

 

traditional13580. Brouwersdam - van Noordzee naar Grevelingen #1 by de duintoppers

SmileNatuurlijk moet je luidkeels zingen

Bij de passage van Noordzee en Grevelingen.

Zoals hier bij nummer #1:

“Dat ging opperbest, huphoutenbeen!”

 

traditional13579. Brouwersdam - van Grevelingen naar Noordzee #2 by de duintoppers

13578SmileNatuurlijk moet je luidkeels zingen

Bij de passage van Noordzee en Grevelingen.

Zoals hier bij nummer #2:

“Dat ging lekker, hupkopjethee!”

 

multi13578. Tunneltje onder de N57 - #1 by de duintoppers

SmileNiet dezelfde fout gemaakt als bij het andere tunneltje, maar ondanks dat vond ik op de berekende plek geen cache, noch in de tunnel, noch er bovenop. Dat kon maar tot één conclusie leiden: ik had een ANDERE fout gemaakt.

Dus maar weer aan het rekenen, nu met dubbele concentratie en dubbele energie. En ik liet me niet afleiden door de voortdurend opduikende zeehond in het bruisende water vlak voor me en ook niet door een met werphengel vissende enigszins chagrijnige mevrouw die vanaf het hekwerk een paling met een heel scherpe snuit boven water haalde en op mijn vriendelijke vraag, wat voor diersoort dit wel mocht zijn, me toebeet, dat het een geep was. Daarna sleepte ze het spartelende dier aan de lijn 25 meter over het wegdek naar haar auto, om daar de haak uit de bek te verwijderen en vervolgende putte ze een emmer water om het arme beest daarin te laten zwemmen.

13577Nee, ik liet me niet afleiden en rekende nu correct en trof op de berekende plek weer zo’n verrassende Duintoppers-constructie aan. Alleen jammer, dat ik geen nietjestang bij me had, want de logstroken zaten als los zand aan elkaar en het waren ook nogal veel. Was dit wel de originele loglijst? Na het plaatsen van mijn worteltekening alles zo goed mogelijk opgerold en terug gestopt.

BVDLC

 

traditional13577. Brouwersdam - van Grevelingen naar Noordzee #4 by de duintoppers

SmileNatuurlijk moet je luidkeels zingen

Bij de passage van Noordzee en Grevelingen.

Zoals hier bij nummer #4:

“Dat ging fijn, hupglaasjebier!”

 

13576multi13576. Tunneltje onder de N57 - #2 by de duintoppers

SmileLampjes tellen, dat ging wel. Eigenlijk had ik in de bolide gezeten met uitzicht op het water van het Grevelingenmeer en met een schuin oog op de formule al geraden hoeveel het er waren. Maar daarna rekenen, waarbij aan het licht (!) kwam, dat ik vooral moeite heb met sommetjes waarbij de getallen kleiner zijn dan 5. Dat leidde tot een leuk wandelingetje en zelfs een cache-paadje op het punt waar de cache zou moeten liggen volgens mijn foutieve berekening.

Toen ik daar echter niets vond, maar eens opnieuw gerekend en jawel, ik mocht weer een heel stuk terugwandelen. Zo kwam alles toch goed en hoewel ik niet echt dorstig was, had ik toch de neiging om “Proost!!” te roepen. Geen idee waarom.

BVDLC

 

traditional13575. Plek 8: Picknick in Zeeland II by Jerenemas

13576bSmilePicknicken is mijn lust en mijn leven. Lekker met een goedgevulde mand naar een mooie plek, zoals bij voorbeeld hier in de buurt van Renesse aan een meertje met een uitzichttorentje ernaast. Prima gelegenheid bovendien om een doosje te verstoppen. Ik weet het niet echt meer, maar het zou me niet verbazen als de cache de vorige keer dat ik hier was, alweer vele jaren geleden, op precies dezelfde plek zat. Waar anders? Dank voor deze.

 

traditional13574. Plek 4: Uw tien geboden by Jerenemas

SmileIk had niet al mijn tien geboden nodig om de cache te graaien en mijn worteltekening te plaatsen, al is het natuurlijk wel handig (!) als je over al je tien vingers kunt beschikken. Drie maanden geleden kreeg ik mijn duim tussen het portier van mijn bolide en sindsdien ziet dit kleine lichaamsdeel er echt niet uit. Ik hoop over een maand of 3 weer trots te zijn op een duim waarmee ik voor de dag kan komen.

BVDLC

 

13575traditional13573. Welkom in Serooskerke by de duintoppers

SmileNatuurlijk ben je welkom in Serooskerke. In heel Zeeland ben je welkom. Dat is dus niet de reden om hierheen te rijden. De echte reden is een petling. Na die gevonden te hebben voelde ik me nog welkommer in deze plaats. Dank daarvoor.

 
 

letterbox13572. Plek 6 Ode aan Eric Odinot by Jerenemas

SmileFraaie cache hier op deze bijzondere picknickplek in de buurt van Moriaanshoofd met weidse uitzichten. Gelukkig geen picknickers ter plekke die mijn zoektocht zouden kunnen verstoren. Zo kon ik in mijn eentje genieten van al het moois hier ter plekke. Dank daarvoor.

 
 

traditional13571. Haventje van Flaauwers/ De Heerenkeet by Jerenemas

13571SmileVolgens mij kon het haventje gebruikt worden voor een partijtje voetbal. Ik zag op de bodem namelijk geen water, maar een groenachtige substantie waar wellicht best een balletje op getrapt kan worden. Voorlopig waren er alleen twee zilvermeeuwen actief. Nou ja, actief. De ene schooide bij de andere om voedsel. Een typische ouder-jong-situatie dus.

Een andere situatie trof ik aan op de stash area, namelijk een stoere werkman die meende daar een sigaretje te moeten opsteken en niet weggaan. Toen ben ik maar het huisje binnengegaan en heb de wanden bestudeerd. Die hangen namelijk vol info. Toen ik lang genoeg had getreuzeld, was de werkman weer aan het werk zoals dat hoort en kon ik eindelijk de fraai verborgen cache gaan graaien. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional13570. Kerk micro 1: De Sint Lievensmonstertoren by Jerenemas

SmileParkeerterrein helemaal vol. Wat zullen we nu beleven? Nou ja, dan maar geen cache en dus reed ik naar de volgende cache en kwam door een smal straatje met volop parkeergelegenheid. Snel de bolide neergezet en even een stukje wandelen naar de gigantische bloktoren van Zierikzee. Hoera, het was toch gelukt. Steek de vlag maar uit. Nou ja, bij nader inzien toch maar niet. En dank voor de cache.

 

13569letterbox13569. Zeelandbrug by Jerenemas

SmileDe Zeelandbrug heb ik in de loop der jaren van alle kanten gezien. Toch denk ik dat ik vandaag het mooiste zicht had op dit stuk nationale trots. In de ochtend met opkomende zon en kijkend vanaf de oostkant viel het lage zonlicht zodanig op het lange kunstwerk, dat het prachtig werd weerkaatst op het helwitte beton. Dit alles was natuurlijk niet compleet zonder een cache in de nabijheid en daar was voor gezorgd. Een letterbox nog wel. Dank daarvoor.

 

traditional13568. Eerste Zierikzeese Carpoolcache by Jerenemas

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Zierikzee.

Maar die nano viel nog niet mee.

 

13567traditional13567. Plek 11: Volkstuin op zee by Jerenemas

SmileIn de verte waren drie lieden bezig met oogsten uit het volkstuintje. Geen idee wat. Misschien wel kukels of ander zeefruit. Het was trouwens lastig om hier te komen vanaf de vorige cache bij Oosterland, omdat de weg langs de kust opnieuw werd geasfalteerd en daarom was afgesloten.

Maar ik kwam er toch en parkeerde bij de verzamelplaats voor deze klus. Een stel stoere werkers ging net op pad en liep een stuk gelijk op met mij en ze waren natuurlijk nieuwsgierig naar het GPS-apparaat in mijn hand. Ze waren hoogst verbaasd, dat ik daarmee een doosje ging zoeken en daarvoor helemaal uit Delft kwam. Maar ja, die reacties ken ik zo langzamerhand wel. Het schijnt toch dat ik er een vrij onnozele hobby op nahoudt, hahaha.

Via het hoge kletsnatte gras op de dijk de cache benaderd en gadegeslagen door een stel ook al onnozele schapen. Ietwat onhandig graaien vanaf deze kant, maar het ging.

BVDLC

 

traditional13566. Uitzicht Viane by Alflies

13565SmileMidden in de slikken stonden twee mannen hun best te doen. Geen idee waarmee. De ene had een schep en de ander een witte container. Waarschijnlijk is er van alles te vinden in dat slik. Gelukkig hoefde ik om de cache te vinden me niet in een oranje beschermende broek te hijsen, zoals de twee daar verderop.

BVDLC

 

traditional13565. Inlaag DE Uitslag by Alflies

SmileAch, een poldertje meer of minder in Nederland. Ik zie op mijn geocache-reizen allerlei plekken onder water staan. Ook mooi. We wachten af wat er met deze inlaag-polder gaat gebeuren. Voorlopig ligt ie er droog bij. Een mooi wandelingetje over de dijk bracht mij bij de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional13564. zicht op sluizen van: BRUINISSE by peterseli

SmileDeze fraaie zonnige dag ben ik begonnen met te kijken naar de sluizen van Bruinisse. Mooi man. Zo druk het hier misschien soms is, zo rustig was het nu. Het was trouwens even puzzelen hoe hier te komen, want het idee van TomTom was niet echt uitvoerbaar. Die wilde zo vanaf de weg erheen rijden. Maar zo zijn ze in Bruinisse niet getrouwd. Dat betekende een paar kilometer omrijden, maar het is gelukt. Na het plaatsen van mijn worteltekening tevreden begonnen aan een rondje Schouwen-Duiveland. Dank daarvoor.

BVDLC