05-10-2011

Op de terugweg van Ter Apel naar Delft nog wat in Emmen en omstreken naar doosjes gezocht. De laatste was het leukste.

 

traditional13563. In de blote kont! by MetSKIK

13563SmileHet tafereel dat ik hier aantrof viel met geen pen te beschrijven. Daarom doe ik maar via mijn toetsenbord. Hoofdpersoon: een blote dame. Belangrijke bijrol: een enorme spin. Toeschouwers: een man in een zwart pak en ik. Dit moet je gezien hebben om het te geloven. De spin had een zeer strategische positie ingenomen en duidelijk van plan daar lang te blijven zitten. Ik nam het hem/haar niet kwalijk en heb gedaan waarvoor ik kwam, namelijk mijn worteltekening plaatsen, al werd mijn aandacht voortdurend afgeleid. De man in het zwart pak sprak de hele tijd geen stom woord. Blijkbaar met stomheid geslagen. Of hij kwam langzaam Tot Bezinning (TB). Ja, je maakt wat mee, zomaar ergens tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam. Dank daarvoor.

 

traditional13562. Op Fietse! # 30 - Heerndiek by MetSKIK

SmileNiks op fietse. Veel te ver voor mij. Gewoon met de bolide. Dit was voorlopig de laatste. Het scheen dat een paar kilometer verderop iemand in de blote kont stond. Toch maar eens kijken. Dank voor deze.

 

13560traditional13561. Op Fietse! # 29 - Brugge van Oranjedorp by MetSKIK

SmileNiks op fietse. Veel te ver voor mij. Gewoon met de bolide. Moest wel een stuk omrijden vanaf nummer #28, maar dat kon mijn bolide wel. Mooie brug ook. En een cache. Dank daarvoor.

 

traditional13560. Op Fietse! # 28 - Stukkie Bladderswieke by MetSKIK

SmileNiks op fietse. Veel te ver voor mij. Gewoon met de bolide. Drive in naar een mooi plekje langs het kanaal. Prima plek om mijn lunch te nuttigen. En natuurlijk om een cache te graaien. Dank daarvoor.

 

traditional13559. Op Fietse! # 27 - 't Skoelpattie by MetSKIK

SmileNiks op fietse. Veel te ver voor mij. Gewoon met de bolide. Met dank aan één of andere ijstijd die het mogelijk maakte de cache hier op deze wijze te verstoppen, graaide ik even vlug, want het was tamelijk druk hier met gemotoriseerd verkeer. En ook dank aan de cache-leggers natuurlijk.

 

traditional13558. Geimpje ~Geheimpje by Team Geim

13558SmileGeheimen zijn er om ontrafeld te worden. Via een leuk kort wandelingetje in de buurt van Emmen bleek dat niet lastig. Netjes verstopt overigens. Dank daarvoor.

 

traditional13557. Rondje Bargermeer III by Team Ewolds2000

SmileIk ben er vrij zeker van dat aan de overkant van het slootje illegale praktijken plaatsvinden. Anders kan ik niet verklaren waarom een type kleerkast zo agressief tegen mij tekeer ging om mijn bolide weg te halen van een plekje aan de openbare weg, waar absoluut niemand er last van had. Als antiheld heb ik dat maar gedaan. Ik wilde per slot van rekening nog meer doosjes vinden vandaag. Maar echt begrijpen kon ik het niet. Maar vlug de cache gegraaid en wegwezen hier uit het criminele deel van Emmen. Wel dank voor de cache natuurlijk.
 

 

13555traditional13556. Erwtje 66 - Michel Ardan by AMI2CV

SmileAls men geprobeerd heeft dit doosje naar de maan te schieten, is het niet echt ver gekomen. Toch ver genoeg voor een actie die normaal gezien niet meer op mijn programma staat. Maar aangezien één van de laatste loggers meldde, dat zijn oma de cache ook had kunnen graaien, liet ik mij niet kennen natuurlijk. En dat allemaal in Emmen. Dank daarvoor.

 

traditional13555. Rondje Bargermeer II by Team Ewolds2000

SmileToch wel even lopen zoeken naar het doosje hier vlakbij een vijvertje. De hint kent een verkleinwoord en de plek van de cache bleek volgens mij van een ander kaliber. En in een jaar tijd groeit dat toch niet zo hoog? Zeker dit type niet. Ook niet in de vruchtbare grond van Emmen. Maar goed, de cache was in de pocket en daar ging het om. Dank daarvoor.

 

traditional13554. Gasbol by Team Geim

13554SmileMijn hoofd voelt ook wel eens als een gasbol, maar niet zo mooi blauw en versierd als deze hier in Emmen. Overigens wilde TomTom mij over het gasterrein zelf laten rijden, maar daar stak een slagboom letterlijk een stokje voor. Even omrijden bracht wel resultaat. En een cache. Dank daarvoor.

 

traditional13553. Mien Toentje by MetSKIK

SmileHoewel tuinieren mijn lust en mijn leven is, had ik vandaag geen zin de hark, de spade of de schoffel ter hand te nemen. Ik was tevreden met het graaien van een petling die fraai was verborgen. Dank daarvoor.

 

traditional13552. Zandgat Schanswal by Team Ewolds2000

SmileTerreinmoeilijkheid 3 sla ik in het algemeen over, vanwege de capriolen die er moeten worden uitgehaald om een doosje te graaien. De logs van deze cache lezende hoopte ik dat het zou meevallen en dat deed het. Grootste terreinmoeilijkheid na het afdalen en beklimmen van een ongeveer 10 meter lang stuk zandpad, was het omzeilen van enkele door honden achtergelaten cadeautjes. Dat lukte allemaal, zowel op heen- als terugweg. Ook de cache zelf liet zich niet moeilijk vinden. Dank daarvoor.

 

13551traditional13551. De Vuilnisbelt van Emmen by Team Ewolds2000

SmileVoor de zoveelste keer in Emmen en elke keer moet ik die 45 meter hoge bult op, omdat er weer iemand een doosje heeft neergelegd. Ook nu weer. Maar ja, je bent geocacher of je bent het niet. Bovendien begon het te spetteren. Ook dat nam ik voor lief. Het doel van de tocht lag een stukje achter de bult, zodat er behoorlijk geklommen en afgedaald moest worden. Drentse humor, neem ik aan. Lache dus. En dank.

 

traditional13550. Oerend Hard by MetSKIK

SmileZo hard als Bertus op de Norton en Tinus op de BSA ging ik niet, maar het had makkelijk gekund op deze totaal verlaten weg ergens in de verborgen krochten van Drenthe. Bovendien was ik dan deze cache voorbij gescheurd en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Uit de logs was ik al gewaarschuwd, dat dit mogelijk een lastige kon zijn. Dat was het ook. Maar op analytische wijze kon ik de locatie met wiskundige precisie bepalen en daar zat het ding, behoorlijk sluw gecamoufleerd. Maar hij bleef niet verborgen voor mijn lodderoog. Dank daarvoor.