29-09-2011

In Overflakkee lagen weer heel wat caches op me te wachten. Die bakker uit Middelharnis weet van geen ophouden, maar hij bakte er eentje wel heel bruin vandaag.

 

traditional13429. KUNST?TUNNEL ZUIDZIJDE by peterseli

13429SmileIk houd wel van naïeve kunst, vooral ook omdat ik zelf tamelijk onnozel ben. Met plezier door het tunneltje gestruind en het doosje gevonden. Blij als een kind terug naar mijn bolide. Dank daarvoor.

 

traditional13428. Den Bommelse Gors by peterseli

SmileDit wandelingetje had ik al eens eerder gemaakt, maar toen moest ik verder en bovendien vond ik de cache niet. Deze gelukkig wel. Ter plekke wilden ongeveer 10 koeien van heel nabij zien hoe ik dat deed. De dames stonden te dringen als ware het hier uitverkoop. Voor mij een aanwijzing dat dit typisch vrouwelijke gedrag wellicht in de genen zit. Maar gauw gemaakt, dat ik wegkwam voordat het hek bezweek.

BVDLC
 

 

13427traditional13427. WINDPARK MARTINA CORNELIA van dichtbij by peterseli

SmileJammer, dat ik hier niet getuige was van het overeind zetten van zo’n enorme windturbine. Hoe doen ze dat eigenlijk? Men was wel hard aan het werk. Eigenlijk kun je stellen, dat deze werkers van de lucht leven. Vroeger was er een spreekwoord dat beweerde, dat zulks niet kon. Maar ja, van molenaars kun je hetzelfde zeggen. Dit soort diepzinnige gedachten speelde door mijn hoofd tijdens het wandelingetje over de dijk naar de cache die natuurlijk weer fraai verborgen was. Dank daarvoor.

 

traditional13426. WINDPARK MARTINA CORNELIA van veraf by peterseli

SmileBenieuwd wat er nu weer boven mijn hoofd hing, want met deze cache-legger weet je het nooit. Ik werd niet teleurgesteld en met zicht op de bouwactiviteiten van de windturbine aan de overkant heb ik met een glimlach mijn worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

 

traditional13425. HET JAAGPAD VAN MIDDELHARNIS by peterseli

13425SmileHet jaagpad lag er mooi bij in een stralend zonnetje. Maar wel aan de overkant van het kanaal waarlangs ik kwam aangereden. Dichterbij herkenning. Hier was ik eerder geweest en ik wist ook weer het hoe en wat van toen. Bij de schuifbrug stonden al mensen te wachten tot het geschuif een aanvang nam. En wie schoot er als eerste door het hek toen zich dat automatisch opende? Juist! Deze jongen. Het wandelingetje naar de cache verliep prima evenals de terugweg en het vinden van de cache. Dank daarvoor.

À propos. Waar jagen ze eigenlijk op aan dit pad? Het lijkt me dat er weinig wild passeert.

 

traditional13424. HONDEN UITLAATZONE MIDDELHARNIS by peterseli

SmileOok in Middelharnis laat men honden uit. Dat werd hier maar eens overduidelijk bewezen. Het exemplaar dat mij vrolijk toelachte, leek mij trouwens uit eigen bakkerij te komen. Of vergis ik me? Erg grappig natuurlijk. Dank daarvoor.

 

13423traditional13423. HONDEN UITLAATZONE SOMMELSDIJK by peterseli

SmilePrecies tijdens mijn bezoekje werd er ter plekke een hondje uigelaten. De cache-legger verkoopt dus geen onzin en dat is altijd prettig. Ik heb de mevrouw vriendelijk gegroet en gewacht tot ze voorbij was om de fraai verborgen cache te graaien. Zowel zij als het hondje hebben mijn sluwe actie niet opgemerkt. En zo hoort het ook.

BVDLC

 

traditional13422. Slechtvalk by peterseli

SmileZo, die slechtvalk heb ik eindelijk te grazen. Valt natuurlijk ook niet mee. Het beest vliegt sneller dan welke vogel ook. Geen wonder dat ie mij de eerste keer ontglipte. Maar nu had ik hem vrij snel bij de kladden.

Overigens ben ik met mijn bolide helemaal tot de vogelhut gereden. Dat doe je normaal niet, maar de boeren die hard bezig waren hun oogst met het mooie weer binnen te halen, vroegen mij dat. Zij hadden de hele parkeerruimte namelijk nodig om hun wagens steeds te keren. Ik begreep, dat speciaal daarvoor het hek open was. Nou ja, het wandelingetje had ik vorige keer al gemaakt.

BVDLC

13421 

traditional13421. zicht op sluizen van: DIRKSLAND by peterseli

SmileVlakbij de cache-locatie leerde een echtpaar hun hond zwemmen. Dwz de hond zat vast aan een touw dat over het brede kanaal was gespannen. Ombeurten trokken ze het dier door het water. Volgens mij leer je een hond veel sneller zwemmen door het zelf even voor te doen. Ik heb hun dat maar niet meegedeeld, want voor ik het wist lag ik dan zelf misschien aan een touw in het water. Onzin natuurlijk, want al in 1952 heb ik mijn A-diploma gehaald.

Natuurlijk heb ik tussendoor even listig de cache gegraaid, waarvan ik op 100 meter afstand al een vermoeden had wat de locatie was. En dat klopte. Dank daarvoor.

 

mystery13420. 200 ste duinTOPPER! by duintopperfanclub

SmileInderdaad, een bloemenhulde is hier op zijn plaats. En meer nog dan de kwantiteit, spreekt mij de kwaliteit van de Duintoppercaches aan. Altijd weer een plezier de mooie plekjes op vooral Goeree te bezoeken en de fraaie creaties van mijn worteltekening te voorzien. Dus heel vreugdevol ook hier het logboek getekend. Aangezien Goeree nog niet helemaal vol is, verwacht ik nog wel een stoot leuke caches van de Duintoppers.

13419Terug op het parkeerterrein kwam een ouder echtpaar aangereden dat mij trots vertelde, dat zij net behoorlijk hun slag hadden geslagen. Vlakbij lagen na de oogst nog heel veel aardappelen in het land waarvan je naar hartenlust zelf mocht pakken. Zij hadden hun autootje volgeladen met aardappelen genoeg voor de hele winter. Bovendien scheen even verderop ook nog een berg uien te liggen. Wat een overvloed hier op Overflakkee.

BVDLC

 

traditional13419. EINDE DER SLIKKEN by peterseli

SmileWat slikken die Heckrunderen en Fjordenpaarden eigenlijk? Volgens mij groeit er geen droog brood hier. En nog belangrijker. Waar waren die dieren toen ik hier een bezoekje bracht? Ik heb het gevoel dat men mij hier iets op de mouw heeft gespeld. Die paarden horen in de fjorden en die runderen achter een fatsoenlijk hek. Ik heb er verder niet bij stilgestaan en heb mij geconcentreerd op de fraai verborgen cache. dat lukte prima. Dank daarvoor.

 

traditional13418. THEETUIN VAN HERKINGEN by peterseli

13417SmileIk drink elke ochtend een kopje groene thee (met ginseng), dus deze cache sprak me wel aan. Niet dat ik de theetuin heb bezocht, maar wel de cache gevonden en dankzij de grappige invalshoek natuurlijk bij de eerste graai. Ik kreeg wel wat plakkerige handen, maar bij geocaching is er altijd wel wat aan de hand, al wist ik niet welke substantie hier ter plekke verantwoordelijk was. Gelukkig heb ik een multifunctionele broek, dus dat probleem was snel opgelost. Dank voor deze mooie cache. (mooi kleurtje ook)

 

traditional13417. NATTE VOETEN? (max.80 kg) by peterseli

SmileIk ben geen liefhebber van natte voeten. Juist daarvoor heb ik mijn hydrofobe sportschoenen aangeschaft. Maar ja, die helpen niet als je je evenwicht verliest en van de loopplank dondert in de brede sloot. Dus wel even getwijfeld en om me heen gekeken of er hulpmiddelen aanwezig waren, zoals bij voorbeeld een stevige lange stok, om als steun te dienen bij eventuele problemen. Helaas. Dus moest het op eigen kracht. Ik heb daarop gewoon met de ogen dicht de oversteek gewaagd. Wat niet weet, wat niet deert.
Na de fraai verborgen cache van mijn worteltekening te hebben voorzien, op één been hinkelend van vreugde over de lange aan elkaar gespijkerde planken terug naar de bolide. Ja, je moet er wat van maken, vind ik.

BVDLC

 

13416traditional13416. BANKJE OP DE DIJK by peterseli

SmileLekker picknickbankje met een mooi uitzicht over het Grevelingenmeer. Het korte wandelingetje over de stevige asfaltdijk met het zonnetje op mijn bolletje was voorafgegaan aan mijn bezoekje aan het bankje. De cache was natuurlijk weer meesterlijk verstopt. Nog even nagenoten, maar daarna toch weer in de benen, want Overflakkee was nog lang niet leeg.

BVDLC

 

traditional13415. zicht op sluizen van: OUDE TONGE by peterseli

SmileHet lastigst was het om hier te geraken. De doorgang door Oude Tonge zat in eerste instantie op slot. Dwz nijvere werkers waren bezig met werken en hadden pylonen op de weg geplaatst om te voorkomen dat ze omver werden gereden. Speciaal voor mij werd er even ruimte gemaakt, kon ik passeren en naar de stash area rijden, waar een doosje op wachtte. Dat is nu voorzien van mijn worteltekening. Op mijn verdere weg door Overflakkee hoefde ik niet weer langs dezelfde passage. De mannen konden dus rustig verder werken.

BVDLC

 

traditional13414. GALATHEESE KREEK by peterseli

13413SmileAls een cache GALATHEESE KREEK heet, verwacht je toch dat ie in de GALATHEESE KREEK ligt. Dus naïef als ik ben, struinde ik meteen het gebied in om tot de ontdekking te komen, dat ik daar niets te zoeken had. Gelukkig was het mooi weer en was ik goed geluimd. Dus fluitend naar de juiste plek om daar mijn slag te kunnen slaan. En dat lukte. Dank daarvoor.

 

traditional13413. zicht op sluizen van: OOLTGENSPLAAT by peterseli

SmileSluizen zijn pas leuk als je de cache vindt. En dat duurde hier vrij lang. Waarschijnlijk het gevolg van het lezen van not found logs. Dat doe ik dus niet meer. Na een kwartier vergeefs zoeken, belde ik de cache-legger om hulp. Die nam niet op. Toen ondernam ik nog één vertwijfelde poging en vond de cache. En daarna de zwarte dinges en ik begreep niet wat er zo moeilijk was aan deze cache.

Pas toen werd het tijd de mooie sluizen uit 1984 te bewonderen. Na veel ah’s en oh’s ben ik verder Overflakkee gaan verkennen. Dank voor deze.