17-09-2011

Op weg naar Spanje "even" een zijsprongetje gemaakt naar Andorra. Midden in de nacht daar een doosje gevonden. En dus weer een nieuw land op mijn lijstje.

 
Hooglichten van cache-dag 17 september 2011
13040aEven uitrustend op een parkeerplaats langs de snelweg naar Spanje bestudeerde ik de nog af te leggen route en wat zag mijn lodderoog? Een mogelijkheid nog een land toe te voegen aan mijn lijstje, dat tot dusver slechts 6 landen kende. Andorra zou dus mijn 7e geocache-land kunnen worden. Helaas had ik tijdens mijn voorbereiding thuis niet aan deze mogelijkheid gedacht, maar gelukkig heb ik een heel lieve en scherpzinnige dochter. Haar daarom gebeld met de vraag of ze enkele coordinaten van liefst gemakkelijke caches in Andorra naar mij zou kunnen sms-en, zodat mijn wens in vervulling kon gaan. Dat deed ze en zo zou ik "even" via een zijsprongetje een poging wagen. 
Ongeveer 1 kilometer na het verlaten van de snelweg ergens bij de plaats Ax-Les-Thermes had ik al spijt van mijn actie. 's Morgens om 05.45 was namelijk mijn reis gestart en ruim 1000 km autorijden o.a. dwars door Parijs is niet niets. Om ongeveer 21.00 dook ik de bergen in over een tweebaans kronkelweg die me 50 km verderop naar een cache moest brengen. Toen ik een paar uren hiervoor op de kaart keek - en niet goed dus - had ik hier een snelweg verwacht. Toch maar doorgegaan. Tot overmaat van ramp begon het halverwege ook nog te regenen en verlichting langs de weg viel nergens te bekennen. Rijdt iedereen over deze weg om in Andorra te geraken? Ik kon het me bijna niet voorstellen. 
13040Het duurde ongelooflijk lang voordat ik heel voorzichtig rijdend het koninkrijkje bereikte. Ik wist werkelijk niets van dit staatje en was verrast door de rijkdom die het uitstraalde, zelfs midden in de nacht. Veel geparkeerde toerbussen hier, ook uit Nederland. Allemaal via die weg hier gekomen? In het eerste het beste dorp zocht ik de eerste door Bionda aangegeven cache. Dat mislukte falikant, want de slimme verstopper had het doosje verborgen ergens achter een huis, waar het bergpad meteen al steil naar boven liep en ik nauwelijks iets zag in het donker. Dus mopperend terug naar de auto, want de eerstvolgende mogelijkheid lag pas 10 kilometer verderop. En uiteraard weer door die vervelende bergen.
Ik bevond mij nu in Encamp en hoopte vurig hier mijn slag te kunnen slaan. Ik parkeerde op 100 meter van de cache op een privé-grondstuk en wandelde naar de door het pijltje aangewezen plek. Meteen begon het te stortregenen. Ik liet mij echter daardoor niet weerhouden en mijn cache-ervaring hielp me geweldig, want ondanks vele mogelijke verstopplekjes graaide ik meteen op de juiste plaats. Als een kind zo blij plaatste ik mijn worteltekening en haastte mij terug naar mijn bolide. Het was gelukt!!

traditional13040. Comú d'Encamp by tonito247

SmileYes, I found a cache in Andorra!! It was in the middle of the night at 23.55. I was on my way to Tàrrega in Spain and decided to do a little bit geocaching in Andorra. In the city of Escamp just as it started raining I wrote my log. Thank you for hiding a cache here.