11-09-2011

Om vandaag op het Flevo Polder Event mijn 13.000e found te kunnen noteren, moest ik eerst 15 andere caches vinden. Dat is gelukt op de heenweg naar Almere. Op het event samen met Piet&Lein de zogenaamde clustercache gedaan (= 5 verschillende types caches).

 

mystery13005. (FPE2011) 5VAN5 - HALVE DUIVEL

13005SmileDankzij een geniale inval van Piet hebben we deze laatste mystery van de clustercache kunnen vinden. Het is natuurlijk bij de wilde beesten af om zo’n moeilijke constructie te bedenken voor eenvoudige geocachers zoals ik. Typisch een duivelse list en niet eens een halve. Gelukkig bevond ik mij in het goede gezelschap van Piet&Lein die in het algemeen lak hebben aan caches met veel moeilijkheidssterren.

Nadat wij aan het eind van 4 clustercaches met de verkregen info een zekere berekening hadden gemaakt en samen met vele andere cachers een stukje bos in Almere compleet hadden gesloopt, konden we geen andere conclusie trekken, dan dat we op de verkeerde plek zochten en hier werkelijk niets te halen was. De berekening moest namelijk nog een paar streepjes verder doorgevoerd worden en daar kwam gelukkig Piet in beeld.

Zo liep alles toch positief af en kon ik na een leuk dagje cachen tevreden huiswaarts keren. Dank daarvoor en Piet&Lein natuurlijk voor hun prettige gezelschap.

 

13001
letterbox13004. (FPE2011) 4VAN5 - WIE VAN DE DRIE?

SmilePersoonlijk denk ik dat kandidaat I de letterbox was, maar het kunnen ook zowel de kandidaten II als III zijn geweest. Ter plekke konden we dus kiezen uit 3 omgevallen bomen, waarvan eentje de cache zou moeten bedekken. Toch wel even samen met Piet&Lein wezen zoeken totdat ikzelf hoogstpersoonlijk het doosje ontdekte. Nog even probeerde ik een stel net arriverende schatzoekers te snel af te zijn door mij ijlings met de cache achter een boom te verstoppen, maar helaas had men mij door en zodoende hoefden zij niet net als wij tijden te zoeken. Jammer. Omdat stempelen een minder leuke activiteit is van voor de oorlog, heb ik mij beperkt tot het plaatsen van een worteltekening.

Toch dank voor deze cache natuurlijk.

 
 

traditional13003. (FPE2011) 3VAN5 - INTERMEZZO III

13000aSmileEven tussendoor een tradje oppikken. Daar had mijn gezelschap bestaande uit Piet&Lein net als ik wel zin in en zodoende werd er even lekker eenvoudig gegraaid. Mocht ook wel, want niet alle caches van deze cluster waren zo gemakkelijk. Integendeel! Dank voor deze.

 

multi13002. (FPE2011) 2VAN5 - WORTEL NEGEN

SmileAls het om wortels gaat, moet je natuurlijk bij mij zijn. Ik trek ze met het grootste gemak. Zo stonden Piet&Lein en ik dus handenwrijvend voor de watermeter. Maar wat een teleurstelling! Na het lezen van de opdracht stonden wij zo versteend aan de grond genageld, dat we bijna wortel schoten. Wij begrepen niets van wat wij hier moesten doen. En we waren niet de enige. Moet dat nu echt om de hersens van eenvoudige geocachers zoals ik zo te pijnigen? En het ging helemaal niet over wortels! Gelukkig was Lein, maar het kan ook Piet geweest zijn, zo slim aan iemand te vragen die het
probleem wel had kunnen tackelen, maar misschien ook niet zelf. In ieder geval kregen we een juiste tip en konden we eindelijk wp2 12999aberekenen. Hier kwamen eindelijk de wortels om de hoek kijken en verdween mijn hoofdpijn sneller dan een konijn een wortel naar binnen werkt. Ook wp3 liep over van de wortels en zo belandden we nog vrij snel aan het eindpunt waar ik een heuse Carrotte-pot tussen een wortelbos vond. Grote klasse! Dank daarvoor.

 

wherigo13001. (FPE2011) 1VAN5 - 3 WIJZE APEN

SmileMet de positieve ervaring van vorig jaar gaf ik mij bij deze cache helemaal over aan Lein die weet hoe je een whereigo-cache moet benaderen. Veel tussendoor opslaan, heb ik begrepen, anders loop je de kans steeds opnieuw te moeten beginnen. Het liep in ieder geval soepel en vraag na vraag werd beantwoord en opdracht na opdracht werd afgewerkt. Zo werden de 3 apen de één na de ander getackeld als ik het goed heb begrepen. Moesten ze maar beter luisteren, kijken en hun mond houden. Alleen het intypen van de code aan het begin verliep wat stroef, omdat de hoofdletters op het GPS-apparaat van Lein ons tegenwerkten. Nadat ze veranderd waren in kleine letters, konden we op stap net als tientallen andere dappere cachers. Strijdtoneel was de Kemphaan in Almere, waar ik in het verleden al menige voetstap heb kunnen zetten. Altijd plezierig. Nu ook weer. Dank daarvoor.

 

event13000. Flevo Polder Event 2011 (FPE2011) by Almeerse Geocachers

13000Smile13.000!!

En natuurlijk weer hartelijk dank voor de organisatie van dit mooie event in Almere. Nadat ik eerst de gebruikelijke foto van medeorganisator Jasmijn had geschoten en een spontaan applaus in ontvangst had genomen vanwege mijn zoveelste kilometerpaal, heb ik even rondgewandeld op het eventterrein om oude bekenden te begroeten en om gezichten bij bekende namen te krijgen, zoals bij voorbeeld de Wijngemachtigde uit Haarlem.

Toen Piet&Lein mij vroegen om samen met hen de clustercache te doen, leek mij dat een prima idee. Nadat wij daar vrij lang mee bezig waren geweest, ben ik niet teruggekeerd naar het eventterrein, maar ben wezen kijken bij Achtbaangek, die zich bleek bezig te houden met het bakken van een appeltaart in plaats van het bijwonen van een leuk event. Glad vergeten dus. Het moet niet (Achtbaan)gekker worden. Helaas was hij al een poosje zijn mobieltje kwijt geweest en dat was de reden dat niemand hem had kunnen bereiken.

 
 

12999traditional12999. flevopoly 10 "Station West" by Flevocachers

SmileNa mij kwamen hier 3 kerels die net als ik het hele talud fanatiek afstruinden en ook niets vonden. Maar ze hadden geluk, want ik wist intussen waar de petling was te vinden. Dat was dankzij mevrouw Biegstra die binnen tien seconden met het ding in handen stond en mij zodoende uit de brand had geholpen. Ik wilde per se nog één cache vinden alvorens het Flevo Polder Event te betreden. Dit was namelijk mijn 12.999e gevonden cache. Hierna helemaal blij naar het event. Dank daarvoor.

 

traditional12998. S.I.Z.O #3 Voetbal de tweede helft by youngpro

SmileZiezo Amsterdam, voetbal de tweede helft,

Daar kwam ik helemaal voor hierheen vanuit Delft.

En het heeft mij totaal niet gespeten, eeh gespelfd.

 

traditional12997. ABANAG by DeOliebollen

12995SmileBest een mooi plein hier in Amsterdam met het station aan de ene kant en een stoot kantoorgebouwen aan de andere zijden, waar naar verluidt de cache-leggers hun brood verdienen. Het had op zondagochtend weinig zin naar hen te zwaaien en bovendien zou ik dan ongewenste aandacht hebben getrokken. Dus stiekem achter de geraniae gedoken en een heuse Carrotte-pot van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

 

traditional12996. S.I.Z.O #5 tennis by youngpro

SmileZiezo Amsterdam, meer voetbal hier dan tennis,

Van beide sporten heb ik behoorlijk kennis,

Opgedaan dankzij stevige paraboolantennes.

 

traditional12995. S.I.Z.O #2 Voetbal by youngpro

SmileZiezo Amsterdam, dat was dus de Arena,

12994Iedere Godenzoon gevaarlijker dan een hyena.

Ik houd het liever bij een bordje maïzena.

 

traditional12994. Turtle Bay by 2windstreken

SmileIk heb de hele baai afgespeurd naar schilpadden, maar helaas, ze lieten zich niet zien. Ook de cache probeerde hetzelfde spelletje met mij te spelen, maar uiteindelijk gaf ie zich bloot. Tevreden de steiger hier in Amsterdam weer aan de exoten gelaten. Dank daarvoor.

 

traditional12993. S.I.Z.O #4 Fitness by youngpro

SmileZiezo Amsterdam, met mijn fitte lijf

Was het hier een genoeglijk verblijf.

Met als hoogtepunt mijn loggeschrijf.

 

12993traditional12992. S.I.Z.O #1 Golf by youngpro

SmileZiezo Amsterdam, die golfbal was snel gespot,

En dat was een bijkomend genot,

Vanwege het plaatselijke parkeerverbod.

 

traditional12991. VECC - Vinkeveens Eerste Carpool Cache by MaaBo

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Vinkeveen

Vond ik er zomaar een.

 

traditional12990. Demmerikroute 11 by MueKo Team

SmileNog even een restantje Demmerik.

12989Nummer 11 gaf nog een kleine kick.

Café was dicht, dus helaas geen cola-tic.

 

traditional12989. Demmerikroute 10 by MueKo Team

SmileNog even een restantje Demmerik.

Nummer 10 gaf nog een kleine kick.

Pittoreske plek en gevonden zonder krik.

 

traditional12988. Demmerikroute 7 by MueKo Team

SmileNog even een restantje Demmerik.

Nummer 7 gaf nog een kleine kick.

Ik vond hem bij de eerste blik.

 

12987traditional12987. Zicht op Woerden by Team Ge(o)Daan

SmileHelaas heb ik bij het aanrijden hier een paaltje aangereden. Ach, het gaf eigenlijk niet, want het ding was toch al flink beschadigd. Bovendien leek het wel of iemand er aan had lopen zagen. Ja, je maakt wat mee hier in het meestal erg rustige Kamerik. Terwijl ergens ver in de verte het kerktorentje van Woerden boven de horizon uitpiekte, kon ik mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

PS Ik ben er niet echt tegenaan gereden hoor. Ik overdrijf wel vaker…

 

traditional12986. Kromwijk by Frank_Wd

SmileKijk, daarom zou bij iedere cache een duidelijke hint erg handig zijn. Na lang zoeken vond ik de canister namelijk per ongeluk ergens op de grond in het bosje. Ik heb maar de meest voor de hand liggende plek gekozen om hem na het loggen terug te leggen. Het was daar overigens wel kletsnat. Maar ja, wat moest ik anders?

BVDLC

PS Het is nu ook wel duidelijk waarom het team Wilco13 de cache gisteren niet vond…

 

traditional12985. de weidebuurt by 4duckies

SmileHeel Berkel en Rodenrijs lag nog te snurken zondagochtend vroeg. Uiteraard deed men ook in 4Duckieshuize fanatiek mee aan dit ritueel. Beter kun je het niet hebben bij voortuincaches. De duidelijke beschrijving en hint hielpen bovendien. Dank daarvoor.