29-08-2011

Rijswijk, Leidschendam, Voorschoten. Dat was het 3-gangenmenu vandaag en leverde leuke caches op.

 

traditional12783. Zilverfabriek by Opaprikstok

SmileHet grote verschil met de vorige keer (op 1 juli 2010), dat ik hier een cache vond, was het heugelijke feit, dat ik nu over de doorgaande weg van Voorschoten kon rijden. Eindelijk waren die Veurseweg en zijn verlengde beschikbaar voor mijn bolide en wij genoten er 12782zichtbaar van. Even in het tegenoverliggende zijstraatje geparkeerd vlakbij het gyneacentrum. Weer even het leuke beeldje bewonderd bij het oversteken en daarna op zoek naar de cache. Die bleek niet van zilver te zijn. Klein tegenvallertje, maar hier was ik ook tevreden mee. Dank daarvoor.

 

traditional12782. Opaprikstok's droomwensen~een ballonkaartje vinden by Opaprikstok

SmileDat kan bijna geen toeval zijn, dat zo’n ballon precies landt precies helemaal aan het eind van een nauwelijks begaanbaar paadje vanwege vooral hinderlijke braamstruiken. Het zal wel weer één van die streken zijn van deze Voorschotense opa, die als je hem in het wild tegenkomt altijd vriendelijk lacht en altijd bereid is te helpen, maar ondertussen in zijn woonplaats op de meest ellendige plekken doosjes verstopt. Zoals bij voorbeeld hoog in een boom of diep in een paal. Die heb ik maar gelaten voor wat ze zijn. Deze hier vlakbij een drukke spoorlijn heb ik wel van mijn worteltekening voorzien na een vrij lange wandeling, omdat TomTom een plekje had uitgezocht hemelsbreed zo dicht mogelijk bij de cache. Gelukkig was het mooi weer. Vanaf de belendende volkstuintjes werd nog wel even vreemd naar me gekeken, maar ik heb de lieden heel vriendelijk gegroet en daarmee hopelijk eventuele achterdocht weggenomen. Met twee kilometer op de teller arriveerde ik uiteindelijk tevreden terug bij mijn geparkeerde bolide. Dank daarvoor.

 

12781traditional12781. Van park tot woonwijk 2 by Opaprikstok

SmileEr vanuit gaande dat hier zoals vaak een lastige verstopmethode was gebruikt, stond ik op mijn verkeerde been te zoeken. En dat leidde tot niets. Min of meer per ongeluk viel mijn blik plots op het doosje en ik ben toen op mijn goede been gaan staan. De buit was binnen. Nog even een laatste blik op de huizenbouwbedrijvigheid hier en toen weer verder Voorschoten in op zoek naar meer creaties van deze cache-legger. Dank voor deze.

 

traditional12780. Maatje by Ambupat

SmileMe even helemaal vastgereden in een woonwijk van Leidschendam om te kijken of deze cache de juiste maat had voor mij. Nou, het kon er mee door. Gelukkig het doosje snel gespot en daarna mij weer handig uit de wijk gemanoeuvreerd. Daarbij nog geholpen door een jongetje, dat mij wees welke kant ik uit moest. Dankzij TomTom wist ik dat al, maar ik heb hem toch vriendelijk toegeknikt als dank.

BVDLC

 

12778traditional12779. Plaspoelcache by de landloper

SmileBeetje lugubere omgeving hier in Leidschendam. Daar ga je alleen heen als er een doosje is verstopt. Dat zat overigens keurig verborgen. Nog even een blik op het lege gebouw waarin toch een paar lampen brandden en op de niet meer onderhouden tuin. Zag ik daar zelfs bamboe groeien? Hoewel mijn groene vingers jeukten om wat orde te scheppen in de chaos, vermande ik mij om in Voorschoten nog wat doosjes te vinden. Dank voor deze.

 

traditional12778. Het Akkertje by Prinskok & De Kokkies 2

SmileDie was niet moeilijk te vinden hier op de kinderboerderij in Rijswijk. Nauwelijks betrad ik het complex of iemand begon al te roepen dat ik koud was. Hoewel dat qua temperatuur niet klopte, begreep ik de goede man die bezig was houtwerk van carboleumachtige verf te voorzien en daarbij roepende dat ik moest uitkijken en er aan toevoegende toen ik drie stappen in de goede richting deed, dat ik nu heel warm was, wat nu ook weer overdreven was temperatuurtechnisch gezien. Hij voegde er nog aan toe, dat de cache open kon. Altijd fijn als je een log wilt zetten.

12777Terwijl ik mijn worteltekening plaatste informeerde hij of ik hier alleen voor de cache kwam en keek nauwelijks teleurgesteld toen ik dat bevestigde. Toch keek hij blij op toen hij me een kwartiertje later nog steeds zag rondhangen tussen de dieren. Mijn belangstelling ging voornamelijk ut naar een varken en dat in combinatie met het gedrag van kleine kindertjes. Beide soorten interesseerden zich totaal niet voor elkaar, maar dat veranderde toen een vader voor de grap wat aan het krulstaartje ging pulken onder het uiten van een Indianenkreet. Nog tijdenlang aapten de kleintjes zijn gedrag na waarbij het varken voortdurend knorgeluiden maakte tot groot plezier van de kindertjes.

Waarschijnlijk bleef het nog lang onrustig op Het Akkertje, maar ik ging tevreden verder. Dank daarvoor.

 

traditional12777. Rare jongens, die Romeinen by interwiener

SmileVolgens mij zou de titel van deze cache beter kunnen luiden: “Rare jongens die Caninefaten”. Alleen de naam al! En ze hebben een merkwaardig bouwwerk achtergelaten waar je verder niets aan hebt behalve dat je er een doosje in de buurt kunt verstoppen. Ik ben overigens heel belangstellend over het complex gewandeld, maar dat was vooral om enkele jongelui in de buurt op het verkeerde been te zetten en volgens mij is dat aardig gelukt. Ongezien de cache van mijn worteltekening kunnen voorzien.

BVDLC