27-08-2011

De dag begon zo goed met heerlijk wandelweer. Dus op stap in Rijswijk en Wateringen. Maar toen barstte het onweer los en was het uit met de pret. Toch 3 caches gevonden.

 

multi12776. Pseudologia fantastica by schaafjes

12776SmileHet is helemaal niet waar dat ik hier al voor de derde keer was! En dat ik hier de eerste keer heel schaapachtig stond te kijken en teleurgesteld ben afgedropen. Allemaal kletspraat. En dat ik een paar dagen geleden samen met Loze Jorry hier zou zijn geweest. En dat hij ook niks begreep van deze multi. Vraag het hem anders zelf! En al helemaal niet, dat hij me diezelfde avond de coördinaten van wp2 heeft gemaild. Zoiets zou Loze Jorry nooit doen!

Gelukkig kon ik vertrouwen op de cache-legger die precies heeft beschreven wat je hier in Wateringen allemaal voor ellende kunt en mag verwachten. Daarom had ik me goed voorbereid met 4 bruine boterhammen + een flesje vitaminedrank voor de nodige boost onderweg, mocht het allemaal tegenzitten. En het zat tegen. Lees en huiver.

Behalve etenswaar had ik mij ook op andere gebieden minutieus voorbereid, zoals men dat van mij gewend is. Het laatste wat ik zou willen, is verrast te worden door onbekende parameters. En toch gebeurde dat! Bij het passeren van een hoogst gevaarlijke brug brak namelijk mijn klomp. Nou gebeurt dat wel vaker, maar deze keer was 12776ahet bijna fataal, omdat ik noodgedwongen verder moest gaan op een slof en een oude voetbalschoen. En je weet het: dan word je nooit kampioen. Hoewel men mij probleemloos kan rangschikken onder de noemer echte kerels, welden er toch tranen over mijn wangen. Maar opgeven? Dat nooit! De large cache moest worden gevonden. Dus ging ik door.
 

Om een kort verhaal lang te maken en de welwillende lezer niet te zeer te vermoeien en af te schrikken, heb ik besloten de rest van deze hachelijke onderneming niet aan het papier toe te vertrouwen. Wie denkt, dat deze tocht wellicht een makkie is, moet zelf maar ondervinden hoe belachelijk dat idee is. Ik wil alleen nog kwijt, dat het uiteindelijk goed is afgelopen, niet in het minst door mijn huiveringwekkende doorzettingsvermogen. Altijd fijn, als aan het eind een prachtige grote cache-box op je ligt te wachten. Dank daarvoor.

 


traditional12775. Mijlpaal 3 - De finale (voorlopig...) by schaafjes

12775SmileGeef mij maar kilometerpaaltjes. Mijlen komen uit Angelsaksische landen waar men op school keurig het decimale stelsel leert, maar dat daarna zo snel mogelijk probeert te vergeten. Zo zitten die lui met rare geldwaardes als pond, shilling en penny, met rare inhoudsmaten als gill, pint, gallon en bushel, rare gewichten als stone, pound en quarter, rare afstanden als inch, foot, yard en mile. En het gekke is dat mile natuurlijk afkomstig is van mille en dat betekent duizend. Kortom een mijlpaal IS eigenlijk een kilopaal, alleen weten we niet wat een duizendste deel van een mile is, in ieder geval geen yard, want een mile is 1760 yards, de dwaasheid ten top.

Daarom heb ik niet moeilijk gedaan en heb een leuk stukje gewandeld aan de rand van Rijswijk naar de plek van de paal alwaar ik een keurig verborgen doosje aantrof. Dank daarvoor.

 

traditional12774. In Mei leggen alle vogeltjes een ei by schaafjes

SmileIn de titel staat niet van de koekoek en de griet, want die leggen in de meimaand niet, maar in de beschrijving staat het wel vermeld. Ook staat er, dat wegens de klimaatverandering de vogels vaak wat eerder zijn. Toch zie ik vandaagdedag nog jonge meerkoeten, eendjes, futen en waterhoentjes zwemmen. Hun ouders hebben het dus ook niet zo nauw genomen met het gezegde. En wat te zeggen van het ei dat ik hier in Rijswijk aantrof. Volgens mij afkomstig van de Russische Matroesjka-plevier, bekend van haar veelkleurige eieren. Leuk gedaan. Dank daarvoor.