20-08-2011

Thuisreis vanuit de Eifel in de buurt van Koblenz. Tot ongeveer 14.00 uur nog wat caches gevonden en toen de 400 kilometer lange reis. Onderweg bij Eindhoven nog even ontspannen 2 caches meegepikt.

 

Hooglichten van cache-dag 20 augustus 2011

Heute der letzte Tag meines 4-tägisches Besuches an Deutschland mit Standort Dieblich. Am diesem Tag fand ich netten Caches in Ochtendung, in Saffig, bei Maria Laach und bei Wehr.

 
12747Ochtendung, wie kent het niet? Het bleek de eerste plaats te zijn die ik passeerde op weg naar huis en waarbij ik een route had gekozen om de snelweg te vermijden. Caches te over in Ochtendung en voor ik wist had ik er al drie in the pocket. Bij de vierde passeerde ik een supermarkt. Dat kwam goed uit, want mijn mondvoorraad was tot het absolute nulpunt gezonken. Een kwartiertje later kon ik dat niet meer zeggen en wandelde tevreden naar een patattent waarnaast iemand een doosje had gelegd, precies op een plek waar veel wespen zich verzamelden. Niet toevallig, want naast de cache stond een plastic fles met limonade waarin de arme beestjes werden gevangen. Die fles moest aan de kant om het doosje te pakken. Zie je de cache zitten op de foto? Onderkant, het kleine witte stukje achter het metaal. Het zijn dus niet altijd de mooiste plekjes waar men de doosjes verstopt.
Na nog twee doosjes aan de noordrand van het plaatsje vond ik het wel genoeg hier en reed het volgende dorp binnen: Saffig, een plaats om je goed te voelen volgens het welkomstbord. Ook hier een handjevol caches gepakt. Ik voelde me er inderdaad goed, maar er was weinig bijzonders te melden, dus maar weer verder.

12756Zo kwam ik in de buurt van de Laacher See. Dat is een vrij toeristisch meer en vandaag op zaterdag met het prachtige zonnige weer begon het al aardig druk te worden. Terwijl ik op een parkeerplaats mijn administratie stond bij te werken, kwam een enorme landbouwmachine aangereden met hoog bovenin de chauffeur en naast hem een trots kijkend klein meisje. Mocht misschien voor het eerst meerijden. Bij het nemen van een scherpe bocht naar de parallelweg raakte het voertuig met de zijkant echter behoorlijk hard een boom. De boom gaf geen krimp, maar een onderdeel van de wagen was verbogen. Geen idee hoe erg dat was. De man probeerde het handmatig te herstellen, maar dat lukte natuurlijk niet. Toen reed ie maar weer verder en ik kon hem nog heel lang volgen langs de rand van het korenveld.
Het liep intussen tegen het middaguur en ergens op een ander parkeerterreintje vond ik een schaduwrijk plekje om de ingekochte lunch te nuttigen. Ter plekke lagen nog twee leuke doosjes die ik via korte warme wandelingetjes op mijn lijstje kon zetten en toen werd het tijd voor de echte thuisreis. Vlak voordat ik de snelweg kon oprijden, vond ik de laatste cache in Duitsland bij een enorm terrein ter grootte van een voetbalveld vol met zonnecollectoren. Vandaag met de volle zon leverde dat heel wat energie op, zo schatte ik in toen ik even later op de snelweg er weer langsreed.
Was hiermee het geocachen voorbij vandaag? Zeker niet. Na twee honderd kilometer snelweg ging ik mij in de buurt van Eindhoven even verpozen en via mijn HTC-Ap kon ik daar enkele caches traceren om even de zinnen te verzetten. Daarna ging het echt huiswaarts.
 

traditional12761. De Tongelreep in Aalst 1 by youris

12761SmileEn daar stond ik zowaar alweer bij de Tongelreep! Op mijn terugreis vanuit de Eifel in Duitsland naar Delft had ik even schoon genoeg van het snelweggebeuren en dook bij Leende er vanaf. Op een rustig plekje zocht ik een paar lichte caches uit voor de broodnodige variatie en ze bleken beide aan de Tongelreep te liggen, maar wel met ongeveer 6 kilometer er tussen, hemelsbreed gemeten, want het watertje kronkelt zich behoorlijk door het Brabantse landschap voordat het in Eindhoven eindelijk de Dommel in duikt.

En daar stond ik dan in Aalst aan de Tongelreep op enkele meters afstand van het langsrazende verkeer over de snelweg die ik nou net zo handig meende te hebben ontlopen. En dat niet alleen. Ik moest nog goed uitkijken niet in de Tongelreep te kukelen, want een opa-vriendelijke afscheiding ontbrak. Dat was dus best spannend, want erboven staande kon ik de gegevens uit de hint niet exact lokaliseren. Dus maar even weer een veilige plek gezocht om goed te kijken en te onthouden waar ik moest zijn. Vervolgens gedecideerd recht op mijn doel af. En ja hoor, daar lachte de cache mij al toe. Erg leuk om te doen. Dank daarvoor.

 

12760traditional12760. Makkelijk by TeamVisser

SmileVoorzichtig op de stash area om een ongehoorzaam hondje niet plat te rijden. Dankbaar keken de baasjes mij aan, voordat ze het dier in de auto hadden geladen en deze plek voor mij alleen achterlieten. Daarna was het inderdaad een makkie om het doosje te vinden. Even rust genomen aan deze mooie locatie om bij te komen van een lange rit vanuit de Eifel naar huis in Delft. Een prettige onderbreking van deze reis. Dank daarvoor.

 

traditional12759. Photovoltaik by chloderic Smile

traditional12758. Vergessenes Steinkreuz by anjume Smile

traditional12757. Gemeinschaftsprojekt:Madonna hinter Gittern by Drei Männlein stehn im Walde... Smile

12757traditional12756. TB Hotel Laacher Mühle (Nähe A 61) by Pfadi1991 adopted by Bruchpiloten Smile

traditional12755. Groundhopper #1 - SC Concordia Saffig by akimbusa Smile

traditional12754. Saffig Nr. 4 - Reif für die Insel by akimbusa Smile

traditional12753. Saffig Nr. 1 - Friedhofstraße by akimbusa Smile

traditional12752. Saffig Nr. 6 - PFP by akimbusa Smile

traditional12751. Saffig Nr. 2 - Willkommen in Saffig by akimbusa Smile

traditional12750. Sommerloch Vol. 8 - K63 / L117 by Igel_myk Smile

12748traditional12749. Auf kleiner Tour 2nd edition by pewe Smile

traditional12748. Und Tschüß oder doch hallo? by pewe Smile

traditional12747. Sommercache by geokräcks10 Smile

traditional12746. wau wau !!!!! by jannikbremen Smile

traditional12745. Gegensätze by kurcool Smile

traditional12744. Sommerloch Vol. 3 - Am alten Bahnhof (reloaded) by Igel_myk Smile

traditional12743. Guardrail by geokräcks10 Smile