19-08-2011

Voor de tweede dag naar het zogenaamde Field of Fame in de Eifel in Duitsland. Honderden caches gelegd door cachers van overal.

 

Hooglichten van cache-dag 19 augustus 2011

Heute der dritte Tag meines 4-tägisches Besuches an Deutschland mit Standort Dieblich. Am diesem Tag fand ich netten Caches auf dem Field of Fame im Wald bei Oberfell.

 

12723WCWat een pechdag vandaag! En ik had het nog wel allemaal zo mooi bedacht. Thuis een mooie cache gefabriceerd, alvast een voorlopige Duitse cache-pagina aangemaakt, logboek erin en klaar voor plaatsing. Gisteren had ik al een plek bedacht en gisteravond nog uitgevogeld of er geen conflicten waren met andere caches hier op het enorme Field of Fame in de bossen langs de Moezel. Daar liggen een paar honderd caches van cachers uit heel Duitsland maar ook uit Nederland. Die caches hebben alle simpelweg de naam van de legger als titel. Het leek mij leuk ook een Wilxlii Carrotte toe te voegen.

De eerste handeling deze ochtend was een pittige wandeling bergop 350 meter vanaf een parkeerplaats aan de weg, over een tamelijk ongerept paadje met veel bramen en dergelijke. Op de geplande plek op precies 200 meter afstand van twee andere caches paste deze exact er tussenin en voldeed dus aan de eisen van gc.com: minstens 160 meter afstand van andere caches.

Intussen was het 10.00 uur en tijd om zelf caches te zoeken. Een kilometer of 5 rijden verderop lag een leuk groepje voor een rondwandeling. De eerste cache was snel voor de bakker en nog leuk ook, want het logboek was een opgerold stuk linoleum, weer 12724eens wat anders. Nadat de log was gezet, flitste er een bliksemflits en werd het zeer dreigend. Dus maar weer terug naar de geparkeerde bolide. Net op tijd. Een behoorlijk onweer met veel regen hield mij een uur gevangen. Helaas werd het daarna niet droog, maar bleef de regen zachtjes doorzeuren.

Ik besloot naar het hotel terug te rijden om daar via mijn laptopje mijn geplaatste cache ter review aan te bieden. Toen ik daarmee klaar was, bleek het zowaar droog te zijn en scheurde ik weer naar de plek waar ik gebleven was. Lekker wandelen, al vertrouwde ik het weer niet helemaal. Daarom voor de zekerheid mijn plu mee. Ik heb het ding onderweg geen enkele keer nodig gehad, maar liet hem wel bij de vierde gevonden cache liggen en ontdekte dat één cache later. Dus een extra stuk heen en weer wandelen om hem op te pikken en mij voorgenomen om voortaan beter opletten. Ik ben tussen haakjes geocachend op deze wijze al 2 plu’s kwijtgeraakt. Je moet het ding namelijk even wegzetten om je handen vrij te hebben voor alle loghandelingen. Bij het opstappen zijn je gedachten bij de route naar de volgende cache en tsja, dan hangt er weer ergens een plu in een boom.

12742De volgende blunder liet niet lang op zich wachten. De cache was verstopt op een steil stukje helling naast het pad. Ongeveer 5 meter klimmen. Hoe het kwam, weet ik niet, maar ik liet het doosje vallen en dat stuiterde vrolijk bergaf. Gelukkig eindigde de val op het pad, want anders hadden we hem nooit meer terug gezien. Aan de andere kant van het pad was namelijk een peilloze diepte.

Verder verliep het zoeken der caches probleemloos en na 6 kilometer wandelen had ik een leuk aantal gevonden. Intussen was het tijd voor een voedzame maaltijd in het hotel en toen ik voldaan daarvan op mijn hotelkamer inspecteerde hoe het met mijn Fameuze cache was, de grote teleurstelling. Niet goedgekeurd om twee redenen. Ten eerste ligt ie te dichtbij een way-point van een mij onbekende multi en dat mag niet. Ten tweede mag je zo ver van je woonplaats geen cache leggen. Geen idee hoe die andere cachers het wel voor elkaar kregen.

Kortom, op een mooi plekje in de Eifel (N50 15.572  E007 27.610) ligt nu een mooie cache verstopt die helaas nimmer door iemand ooit gevonden zal worden…

 

12738traditional12742. koia by Team koia Smile

traditional12741. Kirmespiraten im FoF by Kirmespiraten Smile

traditional12740. Zauberlehrlinge im FoF by Zauberlehrlinge Smile

traditional12739. Zur Ehrentafel nach links bitte by movie_fan Smile

traditional12738. Berliner73 by Berliner73 Smile

traditional12737. Eifel-Scout by Eifel-Scout Smile

traditional12736. Hinkender Hase by Hinkender Hase Smile

traditional12735. Paladin59 by Paladin59 Smile

12732traditional12734. biggi184 by biggi184 Smile

traditional12733. CADS11 by CADS11 Smile

traditional12732. TooMuddyFeet II by TooMuddyFeet Smile

traditional12731. Koblenzer@FoF by Koblenzer Smile

traditional12730. Microhase by Microhase Smile

traditional12729. KaelhultFünf by KaelhultFünf Smile

traditional12728. Heizwert by Heizwert Smile

traditional12727. StiftLeer by StiftLeer Smile

12723WCstraditional12726. Tiggo by Tiggo Smile

traditional12725. apfelmaus by apfelmaus Smile

traditional12724. Nanomaus by Nanomaus Smile

traditional12723. Matselmann by Team Matselmann Smile