13-08-2011

Richting Brabant voor een leuk fietstochtje, maar eerst onderweg hier en daar wat oppikken. Helaas is het daarbij gebleven vanwege het slechte weer. Het fietsrondje komt nog wel eens.

 

traditional12652. JD's eerste cache by MoNo_eGo

12651SmileHet mag dan JD’s eerste cache zijn, het was mijn laatste. Tenminste voor vandaag. Het weer was niet cache-gunstig toen ik in de buurt van Breda een leuk fietsrondje wilde maken en ik besloot daarom maar huiswaarts naar Delft  te keren. Rekening houdend met de afsluiting van de A20 boven Rotterdam, moest ik koersen via de Benelux-tunnel en daar in de buurt ontdekte ik het icoontje voor deze cache. Die kon ik dus mooi meepikken en na een stukje omrijden over een heel smal doodlopend weggetje stond ik bijna weer op de snelweg A15 die ik net had verlaten. Even een stukje door het hoge kletsnatte gras leverde me een behoorlijk nat pak op, maar ik had wel een leuke cache gevonden. Dank daarvoor.

 

multi12651. Het mysterie van het Heksenwiel by guuske

SmileDat mag ik wel, originele concepten voor een cache. Dit is er eentje. Natuurlijk stond ik in eerste instantie wat schaapachtig om me heen te kijken op dit winkelcentrumplein in de wijk Heksenwiel van Breda. Maar heel langzaam ging het lampje in mijn hoofd aan en kon ik gaan staan rekenen. En dat gebeurde in één keer goed op een kleinigheid na. Daarna mocht ik het winkelcentrum verlaten om op zoek te gaan naar een doosje.

12650Bij het betreden van de stash area dacht ik aan de uitdrukking: hoop doet leven. Iemand had namelijk exact op de cache geprobeerd dit credo in de praktijk te brengen en dat was aardig gelukt. Bovendien kon ik zien aan het aantal gebruikte kleenex-zakdoekjes, dat hij/zij grote waarde hechtte aan persoonlijke hygiëne. En hetgeen werd achtergelaten, was voor de eerlijke vinder. Ik dus. Maar ach, als vader van drie kinderen die zich in hun baby-tijd meer dan gemiddeld bezighield met hun verzorging, wist ik wel raad met deze situatie en kon de cache onbesmet van zijn plekje te halen. De worteltekening werd geplaatst, de boel weer netjes opgeborgen en met een tevreden gevoel wandelde ik terug naar mijn bolide. Dank daarvoor.

 

traditional12650. berta de koe by pascalsteegers

SmileTer plekke hier in Breda bleek ik te maken te hebben met een zwangere koe! Als vader van een verloskundige wist ik daar natuurlijk wel raad mee, al was mijn verlossingsmethode waarschijnlijk niet volgens de regels die normaal worden toegepast. Maar de logrol kwam tevoorschijn en daar ging het om. De worteltekening geplaatst en de koe opnieuw bezwangerd.

BVDLC

 12648

mystery12649. Eigen wijs in het Paradijs! by Basocl

SmileVogeltjes hebben altijd mijn warme belangstelling en nog meer als ze de toegang vormen tot het vinden van een cache. Hiervoor toog ik naar een stukje paradijs ergens in Breda, alwaar een gevederd vriendje zich had genesteld op een leuk plekje. Dank daarvoor.

 

mystery12648. Natte voeten in Kroeten? by Basocl

SmileHelaas wist ik niet genoeg van deze plantjes om droge voeten te houden. Gelukkig echter kon ik met de formule beter uit de (nog droge) voeten. Al puzzelend kwam ik tot de goede Bredase coördinaten en na een leuk droog wandelingetje zelfs tot de cache. Dank daarvoor.

 

12647multi12647. Rondje Traaie draaien by VonkonTrail

SmileHet is een bekend verschijnsel, dat lokale inwoners de naam van hun plaats verkorten. Onlangs was ik in Denemarken, waar men de plaats Hørsholm zelf Hm noemt. Ook mijn eigen geboorteplaats Heerenveen noemen wij zelf ’t Fean. Hier in Brabant noemt men Terheijden dus Traaie. En dat rijmt mooi op draaie. Een zwerftochtje door het dorp leverde genoeg info op om een doosje te graaie en zo geschiedde. Dank daarvoor.

 

traditional12646. De dijk langs de Amer by Ruijtenbergjes

SmileDe Amer zelf niet gezien tijdens mijn wandelingetje door een stukje bos. Onderweg werd ik verrast door een lange rij opgestelde bijenkasten waar de bijtjes vrolijk in en uit vlogen om hun werk te doen waar de hele mensheid van profiteert. Goed me dat even te realiseren. Het vinden van de cache heb ik wel eens lastiger meegemaakt, maar eerlijk gezegd, heb ik het zo graag. Dank daarvoor.

 

traditional12645. Het gat van den Ham by Ruijtenbergjes

12646SmileGeen idee wie Elisabeth was, maar ze heeft heel wat op haar geweten. In 1421 was ze zo actief, dat de atlas van Nederland compleet moest worden herdrukt. Alleen konden ze dat nog niet, want op de boekdrukkunst moest men nog ongeveer honderd jaar wachten. Kortom, een ellendige tijd. Zeker voor fanatieke boekenlezers zoals bij voorbeeld mijn lieve dochter.

Hier tussen Lage Zwaluwe en Drimmelen was het destijds ook goed raak. Elisabeth roerde dusdanig hard in haar kookpotje, dat er hele gaten in het landschap ontstonden. Het gat van den Ham mocht ik vandaag bewonderen. Bovendien lag er een kist verborgen. Ook leuk. Dank daarvoor.

 

traditional12644. Weg van de snelweg 2 by Physicsteacher

SmileBest wel leuk om even aan de andere kant van het geluidscherm hier bij Ridderkerk te kijken. Ik moest er wel flink voor omrijden, maar kon meteen ook nummer 1 van het duo meepikken. Dank daarvoor.

 

12643traditional12643. Weg van de snelweg 1 by Physicsteacher

SmileLeuk rustig weggetje hier vlak achter de snelweg bij Ridderkerk. Met het verkeerslawaai van de A15 in de buurt even naar de stash area gewandeld waar het potje op een prima plekje op mij stond te wachten. Dank daarvoor.

 

traditional12642. Oud-Charlois: de Oude Kerk by chrizmo

SmileMooi dat ik hier op zaterdagochtend vlakbij kon parkeren om even een doosje te graaien. Dank daarvoor.

 

traditional12641. Welcome in Rotterdam - De Erasmusbrug by superstein

SmileWaar blijft de tijd? In 2002 draafde ik nog over deze brug tijdens de marathon van Rotterdam. Een heerlijke dag. Nu wandelde ik op zondagochtend tot halverwege de brug en daalde af naar een leuk plekje, alwaar de nano precies op de plek zat waar ik hem ook zou hebben verstopt. Dank daarvoor.

 12641

traditional12640. On Tour: Lost Cache by TuuronTour

SmileDe mooie plek hier in Rotterdam aan de brede rivier had ik snel genoeg gevonden. Ook de plek waar de cache stak. Maar dan. Heeft hier echt iemand de cache verloren? Lijkt me een rare speling van het lot. Het graaien deed mij denken aan de methode waarop men in Indonesië apen vangt. Gewoon een gat waar men iets instopt waar de aap van houdt. Het gat is net groot genoeg om de hand in te steken, maar te klein om een gevulde vuist eruit te halen. De aap staat dan voor de keuze: loslaten of gepakt worden. Zo voelde ik mij hier ook. Gelukkig leidde mijn verwoed gepeuter uiteindelijk toch tot resultaat en kon ik mijn worteltekening kwijt. Het terugstoppen van het doosje ging heel wat makkelijker.

BVDLC
 

 

12639traditional12639. On Tour: Loods 24 by TuuronTour

SmileGruweldaden uit WO2. Rotterdam kreeg meer dan zijn deel. Op het info-bord las ik dat in de loods vooral mensen van de Zuid-Hollandse eilanden werden vastgehouden tot aan hun vertrek naar de vernietigingskampen. Goed dat hier nog aandacht aan wordt besteed. Bij voorbeeld door zo’n eenzaam muurtje. En door deze cache natuurlijk. Dank daarvoor.

 

traditional12638. Welcome in Rotterdam - De oude Willemsbrug by superstein

SmileIk heb nog over de oude Willemsbrug gewandeld vanaf station Blaak naar het Feyenoord-stadion toen ik op 23-08-1964 een dagje in Rotterdam was tijdens de grote vakantie. Tussen haakjes, ook toen was het Feyenoord-stadion aardig gevuld met 40.000 toeschouwers voor de wedstrijd tegen DOS (Utrecht). Feyenoord won met 4-2 en Coen Moulijn draaide de rechtsback van DOS helemaal dol.

12638En ik wandelde niet alleen over de oude Willemsbrug. We waren met duizenden in mijn herinnering allemaal dezelfde kant uit wandelend. En natuurlijk, na afloop van de wedstrijd wandelde het hele legioen in opperbeste stemming terug en passeerde opnieuw de oude Willemsbrug.

Vandaag op de oude locatie nog even terug gemijmerd en vervolgens mijn slag geslagen. Dank daarvoor.

 

traditional12637. Buitenplaats Spangen by bunnyspotter

SmileBij Spangen denk ik aan het arme Sparta. Bijna teloorgegaan. Zouden ze er ooit nog bovenop komen, deze eens zo glorierijke voetbalclub? Daar dacht ik aan tijdens mijn korte wandelingetje naar een soort paradijsje, iets wat je hier totaal niet verwacht. Zeer verrassend en natuurlijk hoort hier een cache. Dank daarvoor.