10-08-2011

Voor driekwart geslaagde poging om in 4 blanco gemeenten caches te vinden. In het Brabantse Boekel drie uren bezig geweest de enige cache in die gemeente te vinden. Helaas vergeefs.

 

traditional12636. In Kannen en Kruiken by Koifreaks

12636SmileOranje boven! Tenminste nadat ik de cache had gegraaid hier in een voortuin te Someren-Eind. Mijn cache-dag zat er hiermee op. Het was een toetje na een lange dag autorijden waarbij ik nog enkele gemeentes op mijn kaart van Nederland probeerde te zetten. Someren stond daar natuurlijk allang op, maar ja als je vlak langs een makkelijke cache rijdt, laat je die niet zomaar liggen.

BVDLC

 

traditional12635. Kip Champignons by hans budel

SmileHoewel ik nog moest dineren, heb ik de kip en champignons laten staan en mijn aandacht gericht op non-food artikelen. Eentje daarvan kon mij goed bekoren. Het was een kist met daarin een logboek. Mijn worteltekening geplaatst, de boerderij achter mij gelaten en een leuk plekje in de buurt gezocht voor een smakelijke avondhap die ik vlak daarvoor had ingeslagen bij de Jumbo in Nederweert.

BVDLC

 

12634traditional12634. Gutjes by varkentje

SmileNadat ik de gemeente Nederweert op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek mij een bezoek aan de Gutjes zeer geschikt. Ik was blij dat de bewoonster even het hek sloot, zodat ik niet werd aangevallen door de vervaarlijke en grommende en blaffende hond. Zo kon ik in alle rust the perfect geschoren green oversteken om de cache te graaien. Hoe ik echter ook keek, ik zag niet waar de hole was aangebracht. Of zou hier misschien niet gegolfd worden? Maar waarom dan zo’n perfect gladde grasmat? In ieder geval niet voor een wedstrijdje Nordic walking. Kortom, ik snap die Limbo’s niet. Daarom heb ik maar de cache van mijn worteltekening voorzien en ben op dezelfde omzichtige wijze teruggebanjerd naar mijn bolide die ik had mogen parkeren op de oprit.

BVDLC

 

traditional12633. Carpool Nederweert by varkentje

SmileZo, de gemeente Nederweert staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. Daarom dit mooie gedicht:

12632Carpool hier, carpool daar.

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Evenzo hier bij Nederweert,

Slecht te bereiken, ook als iemand anders beweert.

 

multi12632. Molen De Grauwe Beer by NetteLeut(h)e

SmileEen molen aan de Maas. Een prachtig plaatje deze achtkantige beltmolen die eens in Zaandam werd gebouwd, met wel de kanttekening, dat van de oorspronkelijke molen nog slechts 4 binten over zijn. De rest is nieuw. Maar ja, dit beestje heeft wel wat te verduren gehad in 4 eeuwen tijd. In de oorlog bij voorbeeld schoten de geallieerde Schotten het ding aan flarden om de Duitsers te verjagen. De molen stond toen nog midden in het dorp Beesel.

Na het bouwwerk voldoende bewonderd te hebben en de info te hebben verzameld, ging ik op jacht naar het doosje en vond dat een heel eind verderop op een mooi plekje. Dank daarvoor.

 

12631traditional12631. Plaatselijk Paradijs by Jut & Jul

SmileNadat ik de gemeente Beesel op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek mij een bezoek aan het plaatselijke paradijs nabij Reuver zeer geschikt. Ik heb er een mooi rondje van precies 1 kilometer rond de begraafplaats gewandeld en onderweg een flinke kist gevonden. Flinke hoogteverschillen hier. Zoiets zie je in Delft alleen enigszins bij de Sint-Sebastiaansbrug, maar om dat nu ons plaatselijk paradijs te noemen, nee. Daarvoor kun je beter naar hier gaan langs de Schellekensbeek.

BVDLC

 

traditional12630. Daikomyo by Jut & Jul

SmileZo, de gemeente Beesel staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. Daarvoor naar Reuver gereden dat in Limburg ligt niet ver van Venlo.

Op spirituele wijze met een snelle graai en binnensmonds de mantra “hebbes” prevelend het doosje geplukt om na het openen tot de ontdekking te komen dat ik mijn worteltekening niet meer kwijt kon op de daarin aanwezige logrol en mij verbaasd, dat zulks kan gebeuren bij een voortuincache. Gelukkig heb ik altijd extra papiertjes bij me voor dergelijke gelegenheden die ik vrij en blij en voorzien van mijn worteltekening in de cache prop. Zo ook hier.

BVDLC

12628 

traditional12629. Bimmener Cache 2 " DAS BIMMENER WEGEKREUZ" by Cacher0815

SmileVlak over de grens bij Millingen a/d Rijn bleken twee oprapertjes op mij te liggen wachten.

Schönen Dank für diesen Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional12628. Bimmener Cache by Cacher0815

SmileVlak over de grens bij Millingen a/d Rijn bleken twee oprapertjes op mij te liggen wachten.

Schönen Dank für diesen Cache und Grüße aus Delft NL und wo war die schöne Müllerin?
 

 

12627mystery12627. fanfare by Zwijnen Heintje

SmileNadat ik de gemeente Millingen a/d Rijn op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek het mij leuk om achter de muziek aan te lopen. Daartoe had ik de plaatselijke fanfares opgeroepen, maar deze dwarse lieden verkozen het om zich met andere zaken bezig te houden. Toen heb ik een bezoekje gebracht aan de Rijn waar druk scheepvaartverkeer heerste. Maar ik vond er wel een doosje en daar was ik blij mee. Dank daarvoor.

 

mystery12626. A Short Flight In A Fast Machine by Zwijnen Heintje

SmileZo, de gemeente Millingen a/d Rijn staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. Daartoe reed ik helemaal naar de oostkant van Nederland om op ongeveer 10 kilometer van Nijmegen mijn slag te slaan. Overigens moest ik hieraan vooraf een virtuele rondvlucht boven Nederland maken die me zo goed beviel, dat ik het meteen maar 5x achter elkaar heb gedaan. Maar toen had ik ook alle info verzameld om op een leuke plek in de buurt van de Rijn zelf mijn eerste cache in deze plaats te kunnen vinden. Dank daarvoor.