04-08-2011

Terugreis van Leeuwarden naar Delft. Die ging via Franeker, Bolsward, Sneek en Sloten. Je herkent het natuurlijk al: 5 van de 11 Friese steden.

 

traditional12625. Kamperen 2011 by Flange75 & Valda22

12624SmileZoals iedereen waarschijnlijk wel weet is kamperen mijn lust en mijn leven. Heerlijk met je lekkende tentje in de regen en zo. Of tijdens het opzetten van je tent erachter komen, dat ie binnenste buiten zit en zo. Of dat je de haringen maar niet in de keiharde grond krijgt en zo. Kortom, het is bijna net zo leuk als geocaching. Dus wilde ik wel even naar het stadje Sloten scheuren over de smalle landweggetjes om al dat gekampeer van dichtbij te bekijken. Helaas zag ik alleen maar een grote horde schepen liggen en varen. Ik moest zelfs op de heenweg zowel als de terugweg tijdenlang wachten voor dezelfde brug, omdat die boten zo langzaam en met zovelen zonodig moesten passeren. Geen tent gezien. Gelukkig wel een mooie grote cache. Een hele troost. Dank daarvoor.

 

traditional12624. Puntjes scoren met Cardamar 4 by Cardamar

SmileDit puntje was snel gescoord, vooral omdat ik intussen deze verstopwijze ken. Toen ik er voor het eerst mee kennis maakte heb ik me een breuk gezocht. Nu hoefde dat dus niet meer. Toch dank natuurlijk, want het blijft leuk.

 

12623traditional12623. Krúsrak by Cardamar

SmileIk moet het nog zien, dat deze brug in Sneek er over 80 jaar nog ligt, zoals beweerd wordt door de ontwerpers dat ie zolang meegaat. Apart is ie wel samen met zijn broertje een kilometertje verderop. Ik heb mijn bolide aan de voet geparkeerd en ben even het talud opgestormd om het doosje te graaien. Ondanks voortdurend passerend verkeer van auto’s, fietsen en voetgangers lukte dat uitstekend. Dank daarvoor.

 

traditional12622. Obstakel! by Cardamar

SmileIk heb even flink met het obstakel geschud waarop de cache spontaan eruit buitelde, maar niet aan de kant die ik verwachtte. Maakte niet uit, want de kleine rakker was gevonden en daar ging het om. Dank daarvoor.

 

traditional12621. Dúvelsrak by Cardamar

12621SmileBest gevaarlijk deze brug. Ik zag twee jochies, de ene op een fietsje, de andere met een soort trapauto hier lekker bezig. Gewoon tussen het verkeer. En de begrippen links en rechts kenden ze niet. Die op de fiets scheurde met volle vaart vanaf de hoge brug richting supermarktterrein en stopte niet voor kruisend verkeer. Gelukkig stopten die wel, zodat hij veilig vlak voor de supermarkt hard remmend tot stilstand kwam. Dat kan dus allemaal in Sneek. Maar hoe lang gaat zoiets goed?

Ik ben rustig naar boven gewandeld en vond precies op de aangewezen plek het doosje. Op de terugweg heb ik nog wat dames aangemoedigd om fietsend de klim te doen, maar lachend haakten ze af.

BVDLC

 

mystery12620. BDCC: Bolsward’s Duistere Cache Container by Cardamar

SmileDat was wel even rondjes draaien in een duister bosje om de duistere container te spotten. Bij het tiende rondje was het raak en mocht ie een wijle genieten van het daglicht. Net lang genoeg om hem van een worteltekening te voorzien. Dank voor het carpooltoetje.

 

traditional12619. Puntjes scoren met Cardamar 1 by Cardamar

SmileGENIAAL!!

12619 

traditional12618. BTCC: Bolsward's Tweede Carpool Cache by Cardamar

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook deze tweede hier in Bolsward.

Al is het niet bepaald conceptual art.

 

traditional12617. BECC: Bolsward's Eerste Carpool Cache by Cardamar

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook deze eerste hier in Bolsward.

De cache lag op ongeveer 60 yard.

 

12616traditional12616. Wynkrêft - Tritzum by mr.breeze

SmileWat ik mij afvroeg hoeveel megawatts deze molen tijdens zijn werkzame leven aan energie heeft opgeleverd. De armetierige resten bekijkend kwam er een meelijwekkend gevoel in me op. In de verte draaiden de windturbines vrolijk hun bladen rond in het prachtige zonovergoten Friese landschap. Prachtige plek hier. Hoe vind je zoiets als CO? Gewoon maar wat rondrijden, denk ik. Dank daarvoor.

 

traditional12615. De Brug naar Tzum by Thiebins

SmileMoeilijkheid 4? Dat beloofde wat. De praktijk was anders. Ik heb intussen al zo vaak deze verstopwijze gezien - laatst in Duitsland zeker vijf op één dag - dat er wat mij betreft heel wat van die moeilijkheidsgraad af kan. Maar het blijft leuk. Dat wel. Dank daarvoor.

 12613

traditional12614. Siamese 3ling by mr.breeze

SmileMijn buurvrouw heeft een Siamese kat, maar die heeft nooit gescheiden hoeven worden van een twee- of drieling. Ik was dus wel benieuwd wat Franeker op dat terrein had te bieden, al had ik wel een flauw vermoeden. Het werd geen ei met driedubbele dooier, maar het smaakte toch goed. Figuurlijk dan. En wat voor een figuur! Dank daarvoor.

 

traditional12613. Wynkrêft - Skalsumermole by mr.breeze

SmileDe molen in Skalsum stond fier te stralen in de ochtendzon en de wieken waren niet van plan te gaan draaien. Ze stonden trouwens ook niet naar de wind gekeerd. Na even genoten te hebben van deze typische Hollandse standerdmolen, heb ik de cache gegraaid. Dank daarvoor.

 

12612traditional12612. De schat van Piraat Zonder Naam Cache 2 by Us mem

SmileTijdens mijn wandelingetje in de ochtendzon over het fietspad langs de spoorlijn Leeuwarden-Sneek kwam zowel op de heenweg als de terugweg het dieseltreintje voorbij. Het waren de enige gebeurtenissen van betekenis naast het graaien van de cache. Verder alleen maar rust. Heerlijk.

BVDLC

 

traditional12611. De schat van Piraat Zonder Naam Cache 3 by Us mem

SmileMooi parkeerplekje vlakbij de cache aanwezig en zo hoort het ook, hahaha. De piraat had dit doosje hier aan het water van het Van Harinxmakanaal aan de westkant van Leeuwarden, niet echt lastig verborgen. Dank daarvoor.

 

12610traditional12610. Steenfabriek by swalkers

SmileVan deze Leeuwarder steenfabriek was nog slechts één muurtje over, maar dat was precies genoeg om een beschadigd hoofd te tonen wie vroeger de eigenaar was en natuurlijk om er een doosje naast te verstoppen. Dank daarvoor.

 

traditional12609. De schat van Piraat Zonder Naam Cache 1 by Us mem

SmileVanuit mijn hotel aan de rand van Leeuwarden in Goutum kon ik zo het Boksumerdykje op rijden wat mij leidde naar de parkeerplek voor deze cache. Vervolgens een mooi wandelingetje in de ochtendzon over het fietspad tot aan het viaduct van de N31 en zoeken maar naar de cache. De derde graai was raak. Dank daarvoor.