03-08-2011

Mijn oorspronkelijke plan om naar Terschelling te gaan laten varen en lekker in het oosten van Friesland leuke caches geraapt.

 

traditional12608. Zinker by Cardamar

12607SmileNou nog eentje dan. Ik was op weg naar mijn hotel in Leeuwarden en het regende behoorlijk. Maar zo te zien lag deze bij Heerenveen ongeveer op mijn route. Dat was slechts schijn. Er moest flink omgereden worden totdat ik op een heel smal weggetje uitkwam en eindelijk de cache-plek bereikte. Ik kon er gelukkig een drive in van maken, zodat de regen nauwelijks de kans kreeg mij te belagen.

BVDLC

 

traditional12607. weimoffelje by Vasthiteam

SmileIn de buurt van Tjalleberd zou iets weggemoffeld zijn. Dat wilde ik hoogst persoonlijk zien en inderdaad, het klopte. Maar niet ver genoeg om onontdekt te blijven en zo kon ik na het plaatsen van mijn worteltekening de doos weer terug moffelen.

BVDLC

 

12605traditional12606. Ancistrus leucostictus (Puntgeel) TB Hotel by RYvM & WoSyHi

SmileHet was even prutsen om het sleuteltje te bemachtigen. Binnen was de baas van de zaak hard aan het werk. Maar hij kwam wel even kijken hoe het mij verging. Kortom, een half uur later stonden we nog gezellig te kletsen. Maar toen moest ik er echt vandoor om nog een paar caches te verschalken voordat de regen zou losbarsten en dat is gelukt. Dank voor deze.

 

traditional12605. Terwispel - Âlde Hiemen by team_smitty

SmileBij Terwispel moet ik denken aan het “mirakel”, zijnde meester Bergsma. Maar die woont niet in/aan de Âlde Hiemen. Mijn korte bezoekje aan dit straatje leverde wel een strijd op, omdat mijn 1,76 niet toereikend bleek om de cache te graaien. Gelukkig had ik hulpstukken in de bolide en zo kon het doosje toch gelicht worden en kon ik mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

mystery12604. Beetsterzwaag deel 3 by Albertjan

12604SmileNatuurlijk ging ik de gratis aangeboden nummer 3 niet aan mijn neus laten voorbijgaan, al had ik de info niet nodig om de bonus te vinden. En zo kon ik Lauswoltzwaag tevreden verlaten. Dank daarvoor.

 

mystery12603. Beetsterzwaag Bonus Cache by Albertjan

SmileNadat ik 1 en 2 had gevonden en keurige cirkeltjes op mijn GPS had getoverd via de optie Veiligheidszone, had ik twee snijpunten te pakken en was het mij wel duidelijk welke van de twee ik mocht bezoeken. En inderdaad was mijn aanname correct en vond ik de bonus op een mooi plekje op mij liggen te wachten. Dank daarvoor.

 

traditional12602. Beetsterzwaag deel 2 by Albertjan

SmileHet was gezellig druk nabij deze cache. En daar zat ik nou net niet op te wachten. Parkeren viel niet mee. En graaien al helemaal niet, hoewel ik precies wist wat te doen. Maar gelukkig komen er altijd momenten waarop je kunt toeslaan. Zo ook hier. Nummer twee was binnen en ik kon de bonus gaan graaien. Dank daarvoor.

 

12600traditional12601. Beetsterzwaag deel 1 by Albertjan

SmileNet had ik de cache weer teruggestopt op zijn plekje of daar kwamen de volgende cachers zich melden. Het bleken skei2010 en ABL2007 te zijn die nummer 2 al hadden gevonden. Dan zou deze dus geen probleem opleveren. Ik begaf mij naar nummer 2.

BVDLC

 

traditional12600. sssssss by frou frou

SmileNadat ik enigszins van mijn verbazing was bekomen bij het zeer luxueuze berghotel verkaste ik naar een onverhard weggetje tussen Drachten en Beetsterzwaag om te kijken of daar misschien iets met een sisser zou aflopen. Die uitdrukking duidt volgens mij op een goede afloop en dat was wat mij betreft het geval. Ik vond in ieder geval een cache en kreeg geen lekke band, en werd niet gebeten door een slang. Dank daarvoor.

 

traditional12599. Berghotel by frou frou

12599SmileMan, man, eeh ik bedoel vrouw vrouw, wat een mooie cache! Dat verwacht je toch niet als argeloze geocacher als je daar zo in Drachten even ergens achter de struiken duikt. Mooi verhaal trouwens ook van dit kastje, dat beslist in de familie wilde blijven. Zelf verblijf ik de laatste tijd redelijk veel in hotels en als kenner vielen mij vooral de heerlijk gespreide bedjes op, waar sommige TB’s/coins hun roes lagen uit te slapen. Ik heb ze maar lekker laten liggen en heb voorzichtig de deuren achter mij gesloten na het plaatsen van mijn worteltekening. Dank voor het tonen van zoiets moois.

 

traditional12598. DECC - Drachtstr Eerste Carpool Cache by henkstr

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook deze eerste hier in Drachten.

Ik heb hierover geen klachten.

 

12597traditional12597. De dieren van de Wiken by De Bijdehandjes

SmileDoor mensen gehouden dieren zijn maar op één ding gefocust: eten. Deze hier in Drachten hadden snel door dat bij mij niets te halen viel en dus hielden ze zich koest. Op een achterlijke kalkoen na, die om een of andere reden in zijn eentje verschrikkelijk veel lawaai produceerde. Terwijl het beest doortetterde heb ik rustig de cache van mijn worteltekening voorzien en daarna gemaakt dat ik wegkwam.

BVDLC

 

traditional12596. TB en Coin Motel Drachten by meneerdegroot

SmileDit is wel heel brutaal! En toen kwam ik met mijn twee linkerhanden. En ik probeerde te doen wat in de hint stond. En dat lukte niet. Het deksel werkte niet mee. Trouwens, welk onderdeel kan worden benoemd als zijnde het deksel? Gelukkig gaf het geval na wat wrikken, drukken, trekken en binnensmonds geuite krachttermen ineens mee en was ie open. Kon ik mooi mijn worteltekening kwijt. Daarna wonder boven wonder erin geslaagd het geval weer te sluiten. Opgelucht en tevreden deze locatie verlaten. Dank daarvoor.

 

traditional12595. De Noorderbrug AC "Het Kompas" by meneerdegroot

12595SmileDe hele inhoud + deurtje van de cache lag verloren in het gras. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik alles bijeengeraapt en zo netjes mogelijk in de oorspronkelijke staat proberen te herstellen. Hopelijk blijft dat zo, maar ik heb mijn twijfels. In ieder geval dank voor deze cache in Drachten.

 

traditional12594. Hagepreek by vogelen

SmileRoerige tijden toen met die hagenpreken. Scheiding van kerk en staat kende men niet. Je moest flink uitkijken welk geloof je waar uitoefende. Met de inquisitie in het achterhoofd doken de protestanten de heggen in of bouwden zogenaamde schuilkerken om het wrede ketter-lot te ontlopen. Gelukkig is al die onzin vandaag de dag vervlogen en mag iedereen op geheel eigen wijze zijn godsdienst wel of niet uitoefenen.

Hier in de buurt van Rottevalle wordt nog aandacht besteed aan het fenomeen hagenpreek. Leerzaam. Dank daarvoor.

 

12593traditional12593. DTCC - Drachtstr Tweede Carpool Cache by henkstr

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook deze tweede hier in Drachten.

Die je na de eerste natuurlijk kon verwachten.

 

traditional12592. NECC - Nijega's Eerste Carpool Cache by henkstr

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook deze eerste hier in Nijega.

Ik graaide de cache als de wiedeweerga.

 

12591traditional12591. Aussie, Aussie, Aussie by Jip and Janneke

SmileEen jongetje van een jaar of tien stapte bij zijn moeder uit de auto, wandelde vastberaden in mijn richting en vroeg mij waarom hij niet over het bruggetje mocht. Er was namelijk een touw gespannen, dat inderdaad de indruk wekte dat het bruggetje niet betreden mocht worden. Persoonlijk denk ik, dat het niet de bedoeling is, dat paarden hier overheen denderen en ik heb gezegd, dat ie van mij er wel over mocht. Blij rende het knaapje over de planken terwijl zijn moeder netjes de andere kant van de auto-inrit nam. Intussen had ik alle handelingen die horen bij het vinden van een cache verricht en ging ook via het bruggetje weer terug naar mijn bolide. Leuk hier in Oudega bij die manege. Dank daarvoor.

 

traditional12590. [PRL][10] Kalverdijkje Zuid by danria

SmileIk weet nog dat ik mijn eerste visjes ving ergens bij het Kalverdijkje. Ik had een worm aan een touwtje geknoopt en haalde daarmee twee stekelbaarsjes uit het water die zich aan beide kanten hadden vastgebeten in de arme worm. Het moet ergens in 1948 geweest zijn, toen Leeuwarden qua oppervlakte ongeveer de helft was van de huidige grootte of misschien nog minder. En het Kalverdijkje lag tussen de weilanden. Nu is dat wel anders.

Op de nostalgische tour hier even een cache geplukt. Toch wel leuk. Dank daarvoor.

 

traditional12589. [PRL][1] Zamenhofpark by danria

12589SmileNiet ver van het Cambuurstadion in Leeuwarden even een mooi aangelegd park ingedoken om een cache te plukken. Ik herinner mij het park niet uit mijn jeugd die ik hier in Leeuwarden doorbracht van 1947-1957. Het zal daarom wel later zijn aangelegd, denk ik. Of vergis ik me?

Het vinden van de cache bracht geen problemen. Dank daarvoor.

 

traditional12588. Pontje naar Froskepôlle by Wanrooy

SmileMijn grootste angst hier aan het water in Leeuwarden, was een foutieve beweging van mij waardoor de nano in de plomp zou plompen. Gelukkig is dat niet gebeurd en bleken mijn zenuwen van staal. Rustig op het bankje zitten loggen en daarna weer heel omzichtig het ding teruggeplaatst met een zucht van verlichting.

BVDLC

 

traditional12587. Van Harinxmakanaal by Wanrooy

SmileMijn eerste bezoekje aan dit wereldberoemde kanaal vandaag. Aan de oostkant van de stad Leeuwarden. Een dag later zou ik het kanaal aan de westkant van de stad van mijn caches ontdoen. Gelukkig was het rustig hier, want ik moest toch wel even hier en daar peuteren voordat ik het juiste plekje te pakken had en daarmee de cache.

BVDLC