02-08-2011

Naar Ameland om deze gemeente op de kaart te zetten. Prachtig weer om op dit mooie eiland rond te fietsen en dat heb ik gedaan. Nog flink geworsteld met een multi, maar het lukte. Op de terugweg naar Leeuwarden nog wat caches meegepikt.

 

traditional12586. [PRL][11] Dokkumer EE / Bilgaard by danria

12586SmileAch, het is me al zo vaak overkomen. Niet ver van de cache staan en geen zwembroekje bij me. Die stomme TomTom ook! Dus een heel eind omgereden en nu kon ik naar de cache wandelen zonder natte voeten te krijgen. Dat beviel me wel en zo kon ik voor het laatst vandaag mijn worteltekening kwijt en werd het tijd voor een lekkere avondhap in mijn hotel.

BVDLC

 

traditional12585. Nano 5 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 5 met mijn 13e signatuur.

Voor het gedicht slaat bijna het laatste uur.

 

traditional12584. Nano 6 Literatuurroute Leeuwarderadeel, of 6.1? by Tornado Bram

12583SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 6 met mijn 12e signatuur.

Op een driesprong van Friese cultuur.

 

traditional12583. Schöne Grüße vom Abschlussdeich! by Ritskemoei und Nightfuchs

SmileJawohl Ritskemoei, schöne Grüße zurück. Und schönen Dank für den Cache. Ich verfolge auf Holländisch, das ist ein Bisschen leichter für mich. Die Duitsers toch, die denken dat hier bij Holwerd de Afsluitdijk ligt. Het is natuurlijk mooi dat er een cache ligt hier, maar de Afsluitdijk moet je hemelsbreed een kilometer of 45 zuidwestelijk zoeken.

BVDLC

 

12582multi12582. Loch Nes by Jean-Paul

SmileLoch Ness mag dan niet bestaan. Loch Nes bestaat wel degelijk! Ik heb namelijk oog in oog gestaan met dit monster en dan heb ik het vooral over de tocht, dus de reis naar het doel. Het begon al meteen met een valse start. De CO bleek namelijk veel meer torens te kunnen zien dan ik met mijn adelaarsogen + brilletje. Zo bezocht ik enkele plekken, waar ik niets te zoeken had en daar werd ik niet vrolijk van.

Dus deze multi gelaten voor wat ie was en besloten andere gemakkelijker caches te graaien. Toen dat voldoende was gelukt en ik nog flink tijd over had tot de volgende boot naar het vasteland, probeerde ik andere aantallen torens en warempel, bij een van de aannames was het raak en kon ik verder. Helaas deed de CO nu iets waar je mij altijd mee te pakken kunt nemen. Hij draaide – voor de grap? – C en D om in de formule. Zo stond ik vlakbij de boot naar iets te zoeken, wat zich midden in Nes bevond. Nu begon de tijd enigszins te wringen, maar ik besloot toch weer naar het dorp terug te sprinten op mijn vouwfietsje. En met succes. Wonder boven wonder ging de volgende berekening in één keer goed en kon ik de cache gaan graaien die op een mooi rustig plekje was verstopt.

12582aVervolgens in volle eindsprint om de boot te halen en ook dat lukte. Zeer vermoeid doch uiterst tevreden plofte ik neer op een zetel in de zon op het bovendek en kon een uurtje lang op adem komen van dit avontuur. Dank daarvoor.

 

traditional12581. Geocache by Esther

SmileDit was weer eens ouderwets geocachen. In een stuk bos je het apezuur zoeken om een kist te vinden. Het bleek hier te gaan om een antieke cache. Eentje die er al ligt vanaf 2001, de absolute begintijd van geocaching in Nederland. Op mijn vouwfietsje ploeterde ik door het bos om de stash area te bereiken en dat viel nog niet mee. Het lukte gelukkig wel en het grote zoeken kon beginnen. Uit de logs bleek mij al, dat ook veel anderen moeite hadden. Mij verging het niet anders. Zeker een half uur duintjes in het bos op en afgelopen om te ontdekken waar de kist was verborgen.

Gelukkig was er iemand zo aardig geweest een aanwijzing in het veld te creëren. En ik was trots op mezelf om die aanwijzing correct te interpreteren. Zo kwam het allemaal goed en kon ik mijn derde worteltekening kwijt op dit eiland. Dank daarvoor.

 

12579traditional12580. Links lopen! by Ritskemoei

SmileNadat ik de gemeente Ameland op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek mij een stukje links lopen zeer geschikt. Na 1 meter links lopen was de stash area bereikt en kon ik gaan graaien. Cache nummer twee op Ameland was een feit. En de dag was nog jong. Op dus naar meer. En dank voor deze.

 

traditional12579. Kartenhäuschen by ritskemoei

SmileZo, de gemeente Ameland staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. De eerste cache die ik hier tegenkwam was de onderhavige. Ik vond er een doosje met een natte logrol. Ach, ik ben snel tevreden. Ik was in ieder geval zeker van een cache op Ameland.

Net toen ik de cache had teruggestopt werd ik aangesproken door een Duitse jongeman die ook geocacher is en jeugdleider was van een groep 100 meter verderop. Hij had me zien scharrelen en was even benieuwd of het was gelukt. Ja dus. En bedankt.