31-07-2011

Naar het noorden van Nederland om gaten te dichten. Daar waren namelijk nog gemeenten waar ik geen caches had gevonden. Aldus gingen in de provincie Groningen 6 gemeenten en in Friesland één gemeente voor de bijl.

 

traditional12562. QBECC - Quatre Bras Eerste Carpool Cache by henkstr

12562SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Quatre Bras.

En de cache was een makkie, hahaha.

Rechts op de foto het team Bunbury Ede, dat toevallig in hetzelfde hotel verbleef en ook Friesland afstruinde op zoek naar doosjes. 

 

mystery12561. It Houtstek by mvkammen

SmileOnbegrijpelijk! Ik heb zeker 3x alles nagerekend en kwam elke keer op dezelfde uitkomsten. Maar de checker keurde het elke keer af. Omdat ik vrij zeker was van mijn zaak, ben ik dus toch brutaalweg naar het berekende punt in de voortuin van iemand in Kollumerzwaag gegaan, om er een cache te graaien. Het lukte perfect. Conclusie: die checker is niet lekker!

Vandaag was ik overigens bezig met het dichten van gaten. Mijn kaart van Nederland bevatte namelijk nog gemeentes die geocachetechnisch nog niet door mij bezocht waren. En de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland – wat een naam – had de twijfelachtige eer de laatste Friese gemeente op het vasteland te zijn die nog cacheloos was vanuit mijn standpunt bezien. Nu dus niet meer. Dank daarvoor.

 

12559mystery12560. Achtkarspelen, Aangenaam 6 by Duo Cothe

SmileDan kun je de cache nog zo mooi Achtkarspelen noemen, maar de startcoords liggen niet in die gemeente. Sterker nog, ze liggen in Grunnnn! Je weet wel, waar al die Grunningers woonnnn. Ik zal maar niet zeggen waar ik de cache vond, maar het was op het randje. Dank daarvoor.

 

traditional12559. IJe Wijkstra by Clever

SmileZo, de gemeente Grootegast staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik.

Het verhaal van IJe Wijkstra was mij al in mijn jeugd bekend. Het drama heeft destijds zoveel impact gehad, dat iedereen ervan wist volgens mij. Heel bijzonder deze plek te bezoeken. Ik heb op internet ook eens het verhaal dat door IJe zelf is opgeschreven, gelezen en dat zet je toch aan het denken.

BVDLC

 

traditional12558. The Brick Cache by Brickteam

12558SmileNadat ik de gemeente Zuidhorn op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek een bezoekje aan Niezijl zeer geschikt. Nadat ik een parkeerplekje had gevonden ergens te midden van de smalle bochtige straatjes ging ik op zoek naar de Brick cache, iets van steen dus. Dat bleek niet het geval, maar hij leek me stevig genoeg om lang mee te gaan. En dat is ook mooi. Dank daarvoor.

 

traditional12557. De Blauwe Reiger by GeoVisvliet

SmileZo, de gemeente Zuidhorn staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. Inderdaad maar even het kleine parkeerterreintje van het campingterrein opgereden waar nog een plekje was voor mijn bolide. De verstopmethode is inmiddels meer dan bekend bij me, dus dat leverde geen problemen op en zo kon ik korte tijd later weer op pad voor nog meer moois in de gemeente Zuidhorn. Dank daarvoor.

 

traditional12556. Broek by simon404

SmileOok deze cache nabij het dorpje Broek, dat ligt in de gemeente De Marne, toonde mij iets meer van deze gemeente daar in hoge Noorden van de provincie Groningen. Eerlijk gezegd had ik nog niet gehoord van deze plaatsnaam in Groningen. Ik denk bij Broek 12555eerder aan Noord-Holland en terecht, want daar liggen meerdere plaatsen met die naam. Met slechts 60 inwoners komt het Groningse Broek waarschijnlijk zelden spectaculair in het nieuws. Maar goed, ik ken het nu en er was bovendien een leuke cache geplaatst. Dank daarvoor.

 

traditional12555. Zwembad Eenrum by dhuit

SmileNadat ik de gemeente De Marne op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek dit wandelingetje naar het voormalige zwembad van Eenrum zeer geschikt. Helaas had ik mijn zwembroekje niet meegenomen, zodat ik heb afgezien van een duik in het Groningse water. Ik heb het stuk over de betonplaten annex mestvaalt maar gewandeld, hoewel ik zag dat je in principe wel een drive in kunt maken van deze cache. Overigens was zwemmen in sloten vroeger heel gewoon. Ikzelf heb dat ook veel gedaan. En terecht dat die Groningse boer hier vond dat iedereen moest kunnen zwemmen. Alle lof daarvoor en dank voor de cache.

 

traditional12554. Zuidema's Paardenwask by dhuit

SmileZo, de gemeente De Marne staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. De gelukkige cache lag bij een 12553paardenbenenwasserij. Lijkt me iets typisch Gronings. Die herenboeren wilden altijd pronken met hun paarden. Je weet wel, een pronkjewail in Grunner Laand, of zoiets. Wij Friezen gingen liever kaatsen, of fierljeppen, of skûtsjesilen. Ieder zijn meug dus en dank voor de cache.

 

multi12553. Op Roemte 7 by TandA

SmileNadat ik de gemeente Winsum (Gr) op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek deze tocht langs Ezinge, Feerwerd en Auarderzijl zeer geschikt. Ik zal maar eerlijk opbiechten, dat ik hier flink de mist in ben gegaan. Ik meende namelijk wel een idee te hebben waar de cache lag, na pas 1 wp te hebben gevonden. Achteraf klopte het nog ook. Alleen zocht ik met mijn neus en zag de cache gewoon niet liggen. Een uurtje later kwam ik exact op dezelfde plek terug na een mooi rondje door het Groningse land en zag de cache wel. Eigenlijk maar beter ook, want het is hier best de moeite waard om wat langer te vertoeven.

BVDLC

 

12552mystery12552. VW1 Klein Wetsinge by Vawaca

SmileZo, de gemeente Winsum (Gr) staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. De plaatsnaam Winsum heeft trouwens een bijzondere betekenis voor me, want mijn vader is er geboren. Maar wel in het Friese Winsum. Terwijl ik hier zo rondstruinde bedacht ik, dat het leuk zou zijn als er een dubbelcache kwam in de beide plaatsen. Dus een multi die je met twee teams loopt, eentje in het Friese en eentje in het Groningse Winsum. Op de wp’s vind je dan info die je via telefoon of sms doorgeeft aan het andere team. Er zijn meer van die caches (bij voorbeeld deze cache tussen Zoetermeer en een plaats in Tsjechië), maar een dubbelcache met de beide gelijkluidende plaatsnamen zou wel bijzonder zijn. Maar ja, dan moeten wel Groningse en Friese CO’s samenwerken bij het leggen en bedenken en of dat lukt?

Overigens lag deze cache niet in de plaats Winsum zelf, maar in Klein Wetsinge. Als je de puzzel net als ik oplost, weet je precies waar. Het is een leuk plekje. Dank daarvoor.

 

traditional12551. Boeremapark cache by Menn0

12551SmileNadat ik de gemeente Haren op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek dit wandelingetje door het Boeremapark zeer geschikt. Een park dat met gewone scheppen is geschapen door werklozen in de crisistijd van de jaren ’30. Dat hebben ze mooi gedaan. Ik heb er een leuk wandelingetje gemaakt en de cache-plek kon niet missen. Gelukkig geen pottenkijkers tijdens het loggen.

BVDLC

 

traditional12550. Harens Eerste Transferium Cache by rtwee

SmileZo, de gemeente Haren staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. Daarom dit mooie gedicht:

Carpool hier, transferium daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in het Groningse Haren.

Qua grootte nauwelijks te evenaren.

 

12549multi12549. Martje Kuper cache by Team 53° Noord

SmileNadat ik de gemeente Leek op mijn kaart van Nederland had gezet, wilde ik er meer van weten en daartoe leek deze multi door het natuurgebied ten noorden van het Leekster Meer zeer geschikt. Thuis keurig de foto’s uitgeprint en het feest der herkenning kon gaan beginnen. Helaas had ik na wp5 nog maar 1 foto herkend en zag de toekomst zorgelijk tegemoet. Bij de vogelkijkhut aangekomen was de score opgelopen tot 3 van de 7 foto’s. Dus 4 stuks gemist. Dat werd lastig. Zelfs te lastig om te gokken. Min of meer teleurgesteld het dus maar opgegeven, maar wel me voorgenomen om goed op te letten of ik niet misschien de cache-plek toch zou spotten, want ik vermoedde, dat zoals bij de meeste multi’s de cache in het 4e kwadrant zou liggen. Dat bleek te kloppen. Als rechtgeaarde cacher kun je hier niet achteloos voorbij wandelen. Dus kwam alles toch goed. Natuurlijk kon ik het niet laten om met de gevonden coords toch nog even de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen om te kijken waar ik de mist in was gegaan. Oh juist, daar en daar en daar en daar.

Overigens een prachtig wandelgebied. Dank voor het tonen daarvan en voor de cache.

 

traditional12548. Dorpshuis by ZoeWas

SmileZo, de gemeente Leek staat op mijn kaart van Nederland. Het was een van de weinige die ik nog niet bezocht had in het kader van geocaching. Na het beoefenen van deze hobby gedurende 8 jaren werd het wel eens tijd, vond ik. In Midwolde was een petling verstopt op een mooi plekje onder de rook van een typisch Gronings kerkje. Het was meteen de eerste cache voor vandaag na een lange rit vanuit Delft en ik was er blij mee. Dank daarvoor.