24-07-2011

Na een prettig bezoek aan Nieuwerkerk a/d IJssel op weg naar Delft samen met Menno twee puzzelcaches gevonden die we op deze regenachtige zondagmiddag hadden opgelost.

 

mystery12490. Annie M.G. Schmidt by Mon-Roe

12490SmileIn de jaren ’50 luisterden wij via de zogenaamde radiodistributie elke week met groot plezier naar de familie Doorsnee. Het gekke is alleen, dat ik mij totaal geen enkele gebeurtenis uit al die episodes kan herinneren. Waarschijnlijk zijn doorsnee-mensen niet echt interessant, hahaha. Het plezier zat meer in de vorm dan in de inhoud. Vooral de huishoudster was grappig en het leek mij, dat de serie om haar draaide. Vele jaren later zag je op tv eenzelfde rol voor Cary Tefsen in “Zeg eens A”. Het boek Abeltje heb ik nog gelezen, maar daarna is mijn belangstelling voor mevrouw Schmidt gedaald tot nul. Geen idee waarom. Voor het oplossen van de puzzel had ik daarom een deskundige nodig en die meldde zich vrijwillig aan in de persoon van Achtbaangek, ofwel 8BG. De meeste antwoorden lepelde hij achteloos op en voor sommige vragen moesten we voor de zekerheid even het internet raadplegen. Maar toen hadden we mooie coords en konden na een belangrijke familiegebeurtenis deze avond die plaatsvond in Nieuwerkerk a/d IJssel, op de terugweg nog even langs Berkel en Rodenrijs om Annie persoonlijk te begroeten. Het was even zoeken naar de toegangsweg, maar toen we die hadden ontdekt, hield niets ons meer tegen. Ook een donker stukje bos niet. Op een mooi plekje daarin hebben we hartelijk kennis gemaakt en heb ik mijn worteltekening kunnen achterlaten. Dank daarvoor.

 

12489mystery12489. Thuisfluiters by superstein

SmileZoals iedereen weet, zijn thuisfluiters laffe mensen. Bang voor de reacties van het publiek geven ze in twijfelsituaties het voordeel aan de thuisclub. Het gekke is daarom, dat we na het oplossen van de puzzel in Rotterdam terechtkwamen, waarvan bekend is, dat daar geen laffe mensen wonen. Toen pas zagen we het verband met de vogeltjes. Die fluiten volkomen onafhankelijk hun deuntjes en ook in Rotjeknor fladderen veel vogeltjes rond. En omdat ze zich daar thuis voelen, kan er terecht gesproken worden van thuisfluiters.

Nu was ik een jaartje geleden al eens op de bonnefooi deze wijk ingereden, maar had toen alleen maar bot gevangen. Ook niet veel vogeltjes gezien en gehoord. Maar vandaag had ik hulp in de persoon van Achtbaangek, ofwel 8BG. Met zijn feilloze kennis van alles wat zingt en fluit leek het een eitje te worden. Niets is minder waar. Nadat wij de bolide hadden geparkeerd in de Gothenburghof, keken wij vertwijfeld om ons heen. Niks geen speciaal parkeerplaatsbord, het eerste target van ons bezoek. Dan maar de Carrotte-methode, ofwel dwalen door deze wijk. Dat leverde ook niets op, al hoorden we bij een geopend raam wel fraai vogelgezang.

Maar het geluk was met ons. Via mijn HTC-speeltje wist ik de spoilerfoto tevoorschijn te toveren en die toonde ik aan drie jongelui die zo te zien net een potje hadden gevoetbald, waarschijnlijk zonder scheidsrechter. Ze herkenden onmiddellijk het parkeerbord en wezen ons de weg. Ze voegden nog wat interessante details toe die ik hier niet zal noemen om niemand te choqueren. 8BG had goed opgelet op de aanwijzingen van de jongelui en zo vonden wij op een plek in de wijk die we anders nooit hadden gevonden, het bewuste parkeerbord. Daarna was het echt een eitje en kon ik op een fraai plekje mijn worteltekening achterlaten. Dank daarvoor.

 

 

Bezoekje aan Nieuwerkerk

Samen met Menno naar Nieuwerkerk a/d IJssel geweest om te wortelschieten. Hieronder zie je daarvan een foto.
Carrotte