05-07-2011

In Alphen aan den Rijn is altijd wat te halen. Lekker op het vouwfietsje rondgetoerd. Daarna nog even naar de gemeente Nieuwkoop.

 

traditional12298. PIN: Johannespad 2 - Nieuwveen by LoL

12297SmileEen mooie afsluiter van mijn fietstochtje hier bij Nieuwveen. Deze was tenminste vindbaar voor een eenvoudige geocacher zoals ik. Dank daarvoor.

 

traditional12297. PIN: Poldermolenpad - Nieuwveen by LoL

SmileEen bataljon jagers stond hier klaar om ganzen neer te knallen. Even een praatje gemaakt met één der lieden die mij voorhield dat van hogerhand was bepaald, dat de jacht hier gunstig zou uitpakken voor de boeren. Die ellendige ganzen veroorzaken namelijk veel schade en dat moeten wij met zijn allen als belastingbetalers opbrengen om de boeren te betalen. Abknallen dus. Nadat mij was verzekerd dat ik rustig de resterende 75 meter naar mijn bestemming kon afleggen zonder abgeknallt te worden, heb ik snel op mijn vouwfietsje als ware het een mountainbike het weiland doorkruist en de schitterend uitgevoerde cache gevonden. Snel weer terug voordat het jachtfestijn losbarstte. Nog voor ik de volgende cache op mijn route vond, klonk al het eerste salvo. Wegwezen hier!

BVDLC

 12295

traditional12296. PIN: Johannespad 1 - Nieuwveen by LoL

SmileNadat Ursula mij bijna Knock-out had gewerkt, was Johannes een verademing. Zo kan ik ze nog wel vinden. Mijn moreel keerde weer een beetje terug. Op naar de volgende op mijn vouwfietsje op dit mooie rondje Nieuwveen.

BVDLC

 

traditional12295. PIN: Marskramerpad - Nieuwveen by LoL

SmileDe marskramer zal niet veel verkocht hebben als ie langs dit paadje moest. Een hek hield mij namelijk onverbiddelijk tegen. Gelukkig hoefde ik ook niet verder om de cache te bemachtigen. Die was op een mooi plekje verborgen. Dank daarvoor.

 

multi12294. PIN: Sint Nicolaaspad - Nieuwveen by LoL

12294SmileVolgens mij zal het niet meevallen voor de goedheiligman hier met zijn paard door het nauwe steegje te steigeren. Ik had er gelukkig geen moeite mee en kon er wel van genieten. Op het info-bord vond ik niet alle benodigde info voor de berekening, maar met een halve slag in de lucht lukte het ook om de fraai verborgen cache te spotten en te graaien. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional12293. Kunst op een bankje by LiZoe

SmileHier moest ik even een kunstje flikken. Dat kun je wel aan mij overlaten. Terwijl veel verkeer vlak voor me langsreed hier in Nieuwveen, deed ik mijn ordinaire werk. En natuurlijk zat ie niet waar ik hem vermoedde. Ik moest zelfs verkassen naar het andere bankje en met mijn andere linkerhand proberen mijn in de loop der jaren ontwikkelde fingerspitzengefühl te bewijzen. Het lukte. De buit was binnen. Dank daarvoor.

 

12292traditional12292. Verzetshelden in Nieuwveen by LiZoe

SmileSoms heb ik leuke ontmoetingen bij mijn hobby. Zoals hier op de zuidpunt van Nieuwveen waar de cache lag verborgen bij een verzetsmonument. Een hondenuitlater met heel lieve gehoorzame Golden Retreiver sprak mij aan toen ik net het doosje had gegraaid. Een half uur later stonden we nog te kletsen. Intussen waren al heel wat andere hondenuitlaters gepasseerd, wat elke keer tot een leuke hondenontmoeting leidde, want de dieren kenden elkaar uiteraard. De man werkte op de bloemenveiling van Aalsmeer en maakte met zijn hond vrijwel dagelijks dezelfde lange wandeling van ongeveer 5 kilometer, voornamelijk om zijn hoofd leeg te maken van een hectische werkdag. Lijkt mij een prima idee. Hij was zeer geïnteresseerd in mijn hobby en had meteen door dat dit tot verslaving kan leiden. Hetgeen ik natuurlijk onmiddellijk moest toegeven. Hartelijk afscheid genomen en verder met caches in Nieuwveen. Dank voor deze.

 

traditional12291. langeraar by verken

12290SmileDaar stond ik dan. Op een vreemde onlogische plek. Waarschijnlijk niet goed ingemeten. Dus ging ik maar eens wat in de omgeving struinen. Natuurlijk zonder op privéterrein te komen zoals de beschrijving waarschuwt, maar het leidde tot niets. Dan nog maar eens terug naar de plek die mijn pijltje wees. En daar viel mijn lodderoog plots op iets merkwaardigs. Het zou toch niet? Toch wel! Wat voor zieke (in de goede zin des woords) geest bedenkt zoiets? Volgens mij kan dat alleen in Langeraar (plaatsnamen met hoofdletter graag, dus even de titel aanpassen svp). Met gepaste verbazing heb ik mijn worteltekening geplaatst en ben volkomen in verwarring terug gewandeld naar mijn geparkeerde bolide. Dank daarvoor.

 

traditional12290. PIN: Kerkpad - halverwege by LoL

SmileHet was behoorlijk druk op het Kerkpad. Wandelaars, fietsers, het ging maar door. Gelukkig hadden ze besloten om mij op de stash area met rust te laten, zodat ik de fraai verborgen cache rustig kon pakken. Wel even uitkijken niet in de Langeraarsche Plassen te kukelen, maar het ging goed. Dank daarvoor.

 

12289traditional12289. PIN: Smidskade - Langeraar by LoL

SmileZo nu en dan even een schaap aan de kant geduwd om mij doorgang te verschaffen. Ook op de cache-plek zelf dacht een lammetje rustig mij de weg te kunnen versperren. Mooi niet. Wegwezen! En zo kon ik de fraai verborgen cache voorzien van mijn worteltekening. Op de terugweg kenden de dieren hun plek en traden keurig opzij bij mijn passage. Zo kwam ik tevreden terug bij mijn geparkeerde bolide nabij het kunstwerk van de drie schaatsers dat ik in het kader van geocachen al eens eerder had mogen bewonderen.

BVDLC

 

traditional12288. jojo by Velzen01

SmileLeuk om te lezen waaraan de jojo zijn naam ontleent. Een Chinees genaamd Yo-Yo dus. Vroeger heb ik ook wel met die dingen gespeeld, maar binnen de kortste keren had ik een defect. Was het niet de jojo zelf die uit elkaar viel, dan was het wel het touwtje, dat ging rafelen of andere ellende. Meestal verdween het ding met een todelodokie vrij snel in de afvalbak en ging ik weer voetballen.

Vandaag hier bij Korteraar moest ik dus een jojo zoeken. Ik vond echter een doosje. Daar was ik minstens zo blij mee. Dank daarvoor.

 

traditional12287. New Kids Turbo!!! by Velzen01

SmileHier in ter Aar moest ik mij even gedragen als één van de New Kids. Ik heb het turbo snel gedaan om niet op te vallen en dat is gelukt. Dank daarvoor.

 

traditional12286. ek 1988 by zwammetje

12286SmileJa hoor, ze bestaan nog. Lieve engeltjes bedoel ik. Die je te hulp snellen als je in problemen zit, bij voorbeeld als je de cache niet kunt vinden. Tijdens mijn rondje op mijn vouwfietsje door Alphen aan den Rijn was ik een uurtje tevoren ook al op deze plek actief geweest. Vergeefs door de struiken gebanjerd. Bovendien verzekerde een over de brug wandelende mevrouw met hond mij, dat niemand hier het doosje kon vinden. Goed voor je zelfvertrouwen. Dus maar afgehaakt en andere caches gaan vinden die wel allemaal lukten. Op weg terug naar mijn geparkeerde bolide besloot ik toch nog eens langs deze cache te fietsen voor een ultieme poging.

En daar stonden ze al klaar met roze iPhone + Ap in de hand, de engeltjes. Weliswaar een beetje beschroomd, want als beginnende geocachers weet je natuurlijk nog niet hoe je moet omgaan met collega-cachers. Ik nam dus het initiatief en stuurde hen het bos in, nou ja de struiken eigenlijk. Ook ik nam opnieuw een duik in het struikgewas. Binnen 10 seconden klonk al het verlossende signaal. Alsof het de gewoonste zaak ter wereld was, stonden ze met het doosje in handen. Het bleek hun tweede gevonden cache te zijn. Volgens mij hebben we hier met natuurtalentjes te maken. Pandora68, onthoud die naam!

12285Nog even nagepraat en natuurlijk een mooi fotootje gemaakt en hen hartelijk bedankt voor de hulp.

BVDLC

 

traditional12285. ek 2008 by zwammetje

SmileHier rolde de bal wel heel makkelijk in het doel. Dank daarvoor.

 

traditional12284. ek 2004 by zwammetje

SmileDankzij de hint heb ik hier behoorlijk lang lopen zoeken. Kwestie van een verkeerd voorzetsel. Ik zocht dus “bij” en niet “in”. Ook het zelfstandig naamwoord in de hint klopt volgens mij niet. Maar uiteindelijk zag ik het doosje per ongeluk toch zitten en kon ik mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional12283. Een lommerrijk en zeer onoverzichtelijk terrein by Igor

12283SmileDe titel klopte perfect. Vlak voordat ik deze wildernis hier bij Alphen aan den Rijn binnendook, kwam er bovendien een koe uit de struiken tevoorschijn. Nog een extra dimensie aan dit avontuur. Naast lange slingerende braamstruiken en metershoge brandnetels slopen hier ook wilde dieren rond. Ik heb mijn vouwfietsje even geparkeerd bij de ingang en ging de overige 50 meter te voet door de jungle. Gelukkig waren er al mensen of dieren voor mij geweest die min of meer een paadje hadden gevormd, maar het bleef uitkijken met al dat prikgewas. Op de stash area nog wel even rondgestruind voordat ik het doel van mijn tocht in het oog kreeg. Snel mijn worteltekening geplaatst en weg van hier. Terug naar de bewoonde wereld. Wel zo aangenaam.

BVDLC

 

traditional12282. ek 2000 by zwammetje

SmileEven op de vouwfiets voor een rondje ek-voetbal in een stukje Alphen aan den Rijn. Ik mocht meteen ergens het struikgewas in duiken en vond zonder veel moeite het doosje. Later bleek, dat ze niet allemaal zo gemakkelijk zouden zijn te vinden. Dank voor deze.

 

12281traditional12281. Jouw geluks getal 4 by Paddingtons

SmileHet grootste probleem bij deze was om er te komen vanaf nummer 5. Hemelsbreed ongeveer 400 meter, maar al fietsend legde ik ongeveer 2 kilometer af, vooral ook doordat ik eerst het tunneltje op het grote kruispunt nam, maar toen wel inzag, dat het vanaf daar slechts 200 meter was, maar onbereikbaar. Dus terug door het tunneltje en flink omgereden en nu strandde ik op 40 meter van de cache aan de verkeerde kant van het water. Dus weer omrijden en eindelijk kon ik de cache plukken. Letterlijk. Zo de serie zat erop. Helaas kon ik de bonus niet verzilveren, omdat ik het ingenieuze systeem van de aanwijzingen niet had begrepen en daarom niet over genoeg info beschikte. Misschien komt het nog. In ieder geval dank voor de mooie serie met soms verrassende verstopmethodes. En daarna op mijn vouwfietsje weer terug naar de bolide.

 

traditional12280. Jouw geluks getal 5 by Paddingtons

12279SmileBijzonder lastig deze. Het leek wel of het geluk me had verlaten. Vrij lang wezen zoeken, zodat sommige voorbijgangers het opviel. Gelukkig hadden ze dan meer belangstelling voor mijn mooie vouwfietsje en natuurlijk geen flauw idee waar ik echt mee bezig was. Uiteindelijk spotte ik de listige verstopplek. Ook nummer 5 stond op het lijstje. En weer verder op mijn vouwfietsje.

 

traditional12279. Jouw geluks getal 6 by Paddingtons

SmileEn zo fietste ik verder door Alphen aan den Rijn op mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 op zoek naar geluk. Dat was hier hard nodig, want de plaatselijke jeugd had vakantie en was fanatiek aan het spelen. Iets met oorlog of zo. Het ging er soms ruig aan toe. Op zich niet erg, maar wel precies op/naast/onder de brug waar ik stond. De cache had ik al gespot. Nu wachten op het juiste moment. Tijdens een achtervolging 100 meter verderop zag ik mijn kans. Die was binnen. Dank daarvoor. En weer verder op mijn vouwfietsje.

 

traditional12278. Jouw geluks getal 2 by Paddingtons

SmileHet eerste dat ik hier vond was een grote zwarte hoge schoen. Het ding zag er nog prima uit. Je moet wel erg dronken zijn om zoiets te verliezen. Nog even gecontroleerd of er een cache in zat, want dat zou niet de eerste keer zijn en ook niet de tweede of derde. Echter leeg, dus even een tikje terug gereden en daar vond ik wel wat ik zocht. Mooi maar kwetsbaar. Uiterst voorzichtig gelogd. En weer verder op mijn vouwfietsje.

BVDLC

 12276

traditional12277. We gaan beginnen by Paddingtons

SmileOm eerlijk te zijn was ik al begonnen. De Alphense geluksgetallen 7 en 3 en een opwarmertje waren al in de pocket. Maar goed, nu zou het dus echt gaan beginnen. En weer lachte het geluk me toe. En alweer bij een brug. Voor ik het zelf doorhad, stond ik met de cache in handen. Mooi gedaan! Dank daarvoor. En weer verder op mijn vouwfietsje.

 

traditional12276. Jouw geluks getal 3 by Paddingtons

SmileVoor geluksgetal 3 uit de Alphense serie kwam ik bij een authentieke ophaalbrug terecht en dan weet je het wel. Eeh, niet dus. Dat was even een tegenvaller. Maar waar dan wel? Ach natuurlijk, daar was ook nog plek. Bruggen beschikken meestal wel over alternatieve verstopplekjes. Zoals hier. Dank daarvoor. En weer verder op mijn vouwfietsje.

 12275

traditional12275. Jouw geluks getal 7 by Paddingtons

SmileNijvere wegwerkers probeerden hier in Alphen aan den Rijn de toegangsweg te versperren, maar ik vond nog een gaatje. Ik had ook kunnen omrijden, maar dat vond ik slap. In een piepklein stukje jungle bleek 7 mijn eerste geluksgetal te zijn. Dank daarvoor. En weer verder op mijn vouwfietsje.

 

traditional12274. Even opwarmen by Paddingtons

SmileNou, echt warm werd ik er niet van, maar gelukkig hoefde ik niet al te lang te zoeken hier bij het bejaardenhuis in Alphen aan den Rijn. Soms zit het mee. Dank daarvoor. En weer verder op mijn vouwfietsje.