19-06-2011

In Zeeland ligt een leuke serie in de zak van Zuid-Beveland. Ook nog even naar Oost-Souburg geweest waar een tiental caches viel te vinden.

 

mystery12031. De Zak van Zuid-Beveland: Bonuscache by Oemoemenoetjes

12006SmileNadat de politie deze zondagmorgen om 7 uur op een uitvalsweg van Delft via een blaastest had geconstateerd, dat ik alcoholvrij was, kon ik opgelucht naar Zeeland rijden om in Zuid-Beveland de hele zak leeg te slurpen. Ik begon en eindigde zo’n beetje in ’s Gravenpolder en maakte een mooi rondje door het vlakke Zeeuwse land, waarbij ik het niet kon laten, om tussentijds de zak te verlaten en even te gaan buurten in Oost-Souburg, en daarbij deze wijk van Vlissingen even uit te melken om vervolgens de laatste caches van de serie af te werken en ten slotte de bonus te vinden.

Leuk idee trouwens om allerhande soorten caches in de serie op te nemen. Dus ook puzzels, maar gelukkig geen moeilijke. Ook de multi’s waren goed te doen, al heb ik in Ellewoudsdijk behoorlijk lopen stuntelen. Bij het fort was beroering, want volgens een medewerker was er ingebroken en hij vond mij verdacht lang stilstaan bij de ingang. Hij wist natuurlijk niet, dat ik mijn berekeningen aan het herijken was. Even later scheurde de politie mij voorbij en keek mij ook onderzoekend aan. Gelukkig ben ik niet gearresteerd.

12008In Baarland ging men net ter kerke tijdens mijn bezoek. Een man met een koffer groette mij en keek hoopvol of ik hem volgde de kerk in. Niet dus, want ik hoefde alleen maar te weten waarom vrouwen hier vroeger met schandstenen liepen. Hoe lossen ze dat tegenwoordig op? vroeg ik mij nog af.

In Heinkenszand was ik vooraf gewaarschuwd, dat de eindcoords niet helemaal klopten. Ook ik had een afwijking van ongeveer 10 meter, maar vond wel de cache, mede ook dankzij een tip van Pascala die ik ontmoette bij een cache in ’s-Heer Arendskerke.

De lastigste traditional vond ik die bij een speeltuintje in Ovezande, waar ik met een tak alle bladeren eerst van links naar rechts en later weer in de andere richting heb staan zwaaien als een volleerde honkballer, zonder resultaat. Even pauze genomen in mijn bolide en wat logs gelezen. Dat hielp. Bij mijn hernieuwde poging was het meteen raak. Voor de volgende cacher heb ik de tak netjes op de cache achtergelaten. Ook in Driewegen ben ik wel even bezig geweest, mede ook omdat ik tussen de buien door probeerde te werken en lang op de verkeerde plek zocht.

Voor het overige verliepen de zoektochten vrij soepel en het systeem met de dubbele boekhouding zorgde ervoor, dat de coördinaten van de bonus probleemloos op tafel kwamen. Zo eindigde mijn cache-dag op een mooie plek met het vinden van de bonus-cache.

12030Op de terugweg naar Delft hoorde ik op de radio dat de A13 was afgesloten door de politie vanwege het vinden van een verdacht pakketje bij IKEA. Gelukkig was de weg een uur later vrijgegeven en kon ik soepel naar huis rijden.

Dank voor de mooie serie, Oemoemenoetjes! Ik heb me vandaag prima vermaakt.

 

multi12030. De Zak van Zuid-Beveland: 's-Heer Abtskerke by Oemoemenoetjes

SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier nabij 's-Heer Abtskerke,

Waar ik mij niet in de nesten hoefde te werken.

Bovendien was het droog en lekker onderdak.

 

traditional12029. De zak van Zuid Beveland: Nisse by Oemoemenoetjes

12029SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier nabij Nisse.

Het doosje kun je hier makkelijk missen,

Vanwege de fijne kneepjes van het vak.

 

multi12028. De Zak van Zuid-Beveland: Heinkenszand by Oemoemenoetjes

SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Heinkenszand,

De coords-afwijking was significant.

Maar dat zijn de risico’s van het vak.

 

12027traditional12027. DE GOLDOCACHE by De Dammekes

SmileHier had ik flink geluk. De hint was duidelijk, maar geen cache. Toen kwam zij met haar iPad parmantig aangelopen en wandelde achteloos naar de juiste plek en graaide het doosje. En merkte bovendien op dat we dat samen prima hadden opgelost. Ze bedoelde natuurlijk zij en haar iPad. En zij bleek Pascala te zijn die ongeveer een jaartje doet aan geocaching en onlangs nog in Australië had geparadeerd met haar mooie iPad. Nog even kort nagebabbeld waarbij ik een goede tip kreeg over de nog te vinden cache in haar woonplaats Heinkenszand. En weg was ze weer, even snel als ze gekomen was.

Zo verliet ik tevreden het bouwterrein in ’s-Heer Arendskerke, waar binnenkort de fraaiste panden zullen verrijzen. Dank daarvoor.

 

 

traditional12026. ZEP - Welkom in Middelburg by KanSamen

12026SmileWat een complex hier! Totaal niet verwacht in het anders zo rustige Zeeland. Hier bij Middelburg werd ik van alle kanten uitgenodigd om te komen eten in grote eethuizen van allerlei pluimage. Ook kon ik er van alles kopen en nog sporten ook. Niets van dat al, want ik wilde alleen maar een doosje vinden en dat is na veel moeite gelukt. Samen met een tweetal Duitsers uit Wuppertal lopen zoeken met GPS’en waarvan de pijltjes alle kanten opsloegen, zodat we niet wisten, of het bij de bankjes of onder de overkapping was. Uiteindelijk wist ik de vinger op de zere plek te leggen. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Ik blij, Wupperspies blij en verder maar weer naar de zak van Zuid-Beveland waar nog enkele doosjes op me lagen te wachten.

BVDLC

 

traditional12025. Cache-BOM Walcheren / Beveland by Buddy And The Farao

SmileHet was even een stukje wandelen langs het brede kanaal in Oost-Souburg, maar dan heb je ook wat. Terwijl grote en kleine scheepjes langs voeren, graaide ik snel de BOM, want een flink stel wandelende dreuzels was niet ver. Ik heb niet eens gekeken of er baby-bommetjes in zaten, laat staan meegenomen.

BVDLC

 

12024traditional12024. Wachten voor de brug by FarSize

SmileZowel op heenweg als terugweg heb ik niet hoeven wachten voor de brug over het brede kanaal. Kwestie van goede timing, want er voeren heel kleine en grote boten doorheen. De cache zat precies waar ik hem verwachtte en was in één graai voor de bakker. Tevreden terug over de brug naar mijn bolide die stond geparkeerd bij het station van Oost-Souburg. Dank daarvoor.

 

traditional12023. Hoog(s)tepunten van Oost-Souburg: Molen De Pere by FarSize

SmileInderdaad een hoogtepunt deze ronde stenen stellingmolen. Hoewel het vandaag bijna een orkaan woei, stonden de wieken stil. Een gemiste kans dus. Toen heb ik het pvc-doosje maar gegraaid, maar kreeg het helaas niet opengedraaid, ondanks de niet geringe kracht van mijn twee linkerhanden. Dus maar eens een passerend achtpaar aangeschoten, waarvan de man zo te zien stevige knuistjes had. Ook hem lukte het niet. Toen hij te rood begon aan te lopen, moest hij op aandringen van zijn eega de strijd onmiddellijk staken. Iets met bloeddruk of zo. Ik heb snel het doosje uit zijn handen gerukt, want ik wilde geen drama’s hier midden op straat in deze vriendelijke plaats. Gelukkig had ik in mijn bolide nog een goed werkende waterpomptang waarmee ik de klus uiteindelijk heb geklaard. Kon ik eindelijk mijn worteltekening plaatsen.

BVDLC

 12021

traditional12022. Vergane glorie - Wilgenlaantje by Khafra

SmileEigenlijk best een mooi gezicht die niet meer geknotte wilgen. Maar ja, dan dreigen ze door de wind te worden omgeblazen. Vandaag een flink harde wind, maar ze hielden nog kranig stand. Dus rustig het doosje kunnen graaien. Dank daarvoor.

 

traditional12021. Kiek je uut vur de tram by FarSize

SmileGeen tram gezien hier, maar wel heel wat dreuzels. De meesten wilden even pinnen aan de overkant. Ook stond ergens verderop hangjeugd. Hier moest dus mijn intussen bijna legendarische goochelact worden opgevoerd, waarbij twee linkerhanden een grote rol spelen gecombineerd met een bijna feilloze afleidingsmanoeuvre in casu mijn fototoestel. Kon ik mooi een plaatje schieten van Pieter Louwerse die hier zo ongelukkig onder de tram is gekomen. Alles lukte perfect en de logrol is nu voorzien van mijn worteltekening. Dank daarvoor.

 

12020traditional12020. Hoog(s)tepunten van Oost-Souburg: De Kerk by FarSize

SmileIk zag hier bijna door de bomen het oudste gebouw van Oost-Souburg niet meer. Hoefde ook niet, want ik kwam voor de cache. Toch wel even tussen de takken door gespied toen ik het listig verborgen doosje had ontdekt. Mooi hek ook trouwens. Neogotisch?

BVDLC

 

mystery12019. Hoog(s)tepunten van Oost-Souburg: Witte Flats by FarSize

SmileMijn flat in Delft was ook wit toen ik er kwam wonen 36 jaar geleden. Intussen is ie blauw geverfd en ik vind dat mooier. Deze flats in Oost-Souberg zijn nog wit, maar wees bedacht op de toekomst. Mijn oplossing van de puzzel bracht me naar een vreemd plekje, maar er bleek wel een cache te liggen. Met warempel uitzicht op één van de flats. Dank daarvoor.

 

12017traditional12018. U bevindt zich hier by FarSize

SmileAltijd fijn als je weet waar je bent, ook al is dat in Oost-Souburg, hahaha. Ik was even aan de zak van Zuid-Beveland ontsnapt om deze plaats te komen uitmelken en dit was een prima begin. Het doosje zat professioneel verstopt op een mooi plekje, dus dat gaf hoop voor de andere doosjes die hier zouden zijn te graaien. Dank daarvoor.

 

traditional12017. De Zak van Zuid-Beveland: Lewedorp by Oemoemenoetjes

SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Lewedorp,

Bij een vreemd schaap op een steenworp.

Het viel me tamelijk rauw op mijn dak.

 

traditional12016. De Zak van Zuid-Beveland: Nieuwdorp by Oemoemenoetjes

12016SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier nabij Nieuwdorp,

Alleen jammer dat ik nooit wijn slorp.

Zelfs niet al vallen de mussen dood van het dak.

 

multi12015. De Zak van Zuid-Beveland: Borssele by Oemoemenoetjes

SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Borssele,

Waar de Zeeuwen energie aan kernen ontworstelen,

En natuurlijk zuinig zijn op de hele mikmak.

 

mystery12014. De Zak van Zuid-Beveland: 's-Heerenhoek by Oemoemenoetjes

12013SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier nabij 's-Heerenhoek,

Waar ik weliswaar op tijd was voor een cafébezoek,

Maar tevreden was met een doosje in plaats van cognac.

 

traditional12013. De Zak van Zuid-Beveland: Ovezande by Oemoemenoetjes

SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Ovezande,

Het duurde lang voor het lampje ging branden,

En ik doorhad waar het ellendige doosje stak.

 

traditional12012. De Zak van Zuid-Beveland: Driewegen by Oemoemenoetjes

12011SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Driewegen,

Tijdens het ene na het andere buitje regen.

En ik droeg geeneens een regenpak.

 

multi12011. De Zak van Zuid Beveland: Ellewoutsdijk by Oemoemenoetjes

SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Ellewoutsdijk.

De plaats is een groot fort rijk,

En waar ook een cache gelukkig niet ontbrak.

 

traditional12010. De Zak van Zuid-Beveland: Oudelande by Oemoemenoetjes

12009SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Oudelande,

Waar ik op een hoekje belandde.

Typische drive in cache voor een luilak.

 

multi12009. De Zak van Zuid-Beveland: Baarland by Oemoemenoetjes

SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Baarland,

Met schandstenen zeer gênant,

Voor elke vrouw die de regels brak.

 

mystery12008. De Zak van Zuid-Beveland: Hoedekenskerke by Oemoemenoetjes

12008aSmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier nabij Hoedekenskerke,

Lastig het doosje hier op te merken,

Terwijl het stormde over het wateroppervlak.

 

traditional12007. De Zak van Zuid-Beveland: Kwadendamme by Oemoemenoetjes

SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in Kwadendamme.

Wilde kraaien, geen enkele tamme,

Cirkelden om mij, toen ik er de rust verbrak.

 

traditional12006. De Zak van Zuid Beveland: 's-Gravenpolder by Oemoemenoetjes

12007SmileRondrijden in Bevelands Zuidelijke zak,

En caches zoeken op mijn dooie gemak.

Zoals hier in ’s-Gravenpolder.

Zet het maar in een folder:

Geen dorp voor de snelheidsmaniak.