14-06-2011

12.000. Naar Goeree want daar liggen de leuke caches (zonder andere regio's tekort te doen natuurlijk), speciaal die van de Duintoppers. De bonus van een fietsserie uitgezocht als jubileumcache.

 

traditional12005. Fietspad Volgerland - zicht op de vogelkijkhut by de duintoppers

12005SmileNou, nog eentje dan. Maar toen was het echt gedaan voor vandaag. Ik moest er wel een kilometer voor wandelen, maar toen had ik ook wat, namelijk een lichte hartverzakking. Ik dacht verdomd, dat het echt was. En het keek zo indringend. En ja, dan komt mijn ware aard naar boven. Gelukkig kwam ik bijtijds bij zinnen en kon er wel om lachen. Maar voortaan niet meer van die grappen, duintoppers! Toch bedankt natuurlijk.

 

traditional12004. Fietspad Volgerland - zicht op de Vuurtoren by de duintoppers

SmileJa, die arme vuurtoren. Die ging toch plat aan het eind van WO2 door toedoen van gefrustreerde Duitsers. Geheel onnodig natuurlijk. Gelukkig heeft men hem weer keurig opgebouwd, zodat je er op afstand een cache kunt plaatsen met mooi zicht. Dank daarvoor.

 

traditional12003. Bever.vw op Goeree OverFlakkee by de duintoppers

12003SmileToch vraag ik mij af hoe vaak arme bijziende vogeltjes hier hun snaveltjes hebben gestoten, dankzij of tengevolge van de creatieve werklust van de duintoppers. Het oogt namelijk bijzonder vogelvriendelijk, maar het was bedoeld als Ingeborg-vriendelijk en ik ervoer het als Carrotte-vriendelijk. Na een tijdje alles bewonderd te hebben, plaatste ik mijn worteltekening en zette alles keurig terug op hun plekjes. Daarna weer hetzelfde leuke graspaadje tussen de duinvegetatie door terug gewandeld naar mijn bolide op het heuveltje.

BVDLC

 

mystery12002. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: E2 by de duintoppers

SmileExtraatje 2 tussen Stellendam en Melissant,

Dat was natuurlijk een kolfje naar mijn hand.

Hé, deze keer geen Duintoppers-paaltje.

12001Maar ook geen eierschaaltje of emmerpedaaltje.

Ik graaide de cache met mijn ene linkerhand.

 

mystery12001. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: E1 by de duintoppers

SmileExtraatje 1 tussen Stellendam en Melissant,

Dat was natuurlijk een kolfje naar mijn hand.

Een vervaarlijke stier keek van dichtbij toe,

Zich uitende in bah noch boe.

Dus geen last gehad van deze gigant.

 

mystery12000. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: de bonus by de duintoppers

Smile12.000!

12000aNatuurlijk had ik weinig moeite de juiste cache te selecteren voor mijn 12.000e found. Het moest er eentje van de Duintoppers zijn. Het team met in Nederland de meeste geplaatste caches on line en bovendien van hoog niveau, zowel wat betreft de locaties als de uitvoering van de caches. Wie kent niet de intussen al wereldberoemde Duintoppers-paaltjes? En houd je vast, want hij heeft nog een schuur vol liggen met die dingen en vast ook nog wel andere listige constructies. Helaas mag niemand in zijn schuurtje kijken, Ingeborg uitgezonderd.

Van de huidige 187 actieve Duintopperscaches heb ik verreweg de meeste al gevonden, maar toch waren er nog dik 30 beschikbaar. Ik koos voor de serie Fietsrondje Stellendam-Melissant en dan daarvan natuurlijk de bonus. Zo toog ik voor de zoveelste keer naar Goeree om dit varkentje te wassen. Helaas was het fietsrondje van 28 kilometer te ver voor mij, maar geen nood. Dankzij een listige planning kon ik de helft met mijn bolide doen en het mooiste deel ervan, dat door de natuurgebieden voerde, op mijn vouwfietsje.

Heerlijk zonnig weertje, niet te veel wind, perfecte lichamelijke en geestelijke conditie, mooie natuur, prachtige vergezichten over land en water. Wat kan er dan nog misgaan? In het begin niets. Zoals 12000cgepland werden de eerste twee multi’s zonder noemenswaardige moeite gevonden. Ik stalde vervolgens mijn bolide op een mooie parkeerplaats en stapte op mijn vouwfietsje om in enkele uren bedaard een rondje te maken en 5 caches te graaien. De eerste, dus nummer 3 in de serie, werd vlot gevonden, maar toen sloeg het noodlot onverbiddelijk toe: lekke band. En precies op het verste punt vanaf mijn geparkeerde bolide. (later op de dag zag ik in Stellendam een rijwielhulpkist hangen, zie foto links)

Had dit enige invloed op mijn moreel? Natuurlijk niet. In een mum of twee zette ik mijn planning om in plan B. En wandelde terug met de lekbandige vouwfiets aan de hand. Toevallig wel de goede kant uit voor nummer 4 van de serie, omdat de Duintoppers een soort heen-en-weer hadden ingebouwd in het rondje. Zo werd al wandelend ook nummer 4 op het lijstje gezet en arriveerde ik na 4 kilometer fietsen en 4 kilometer wandelen weer bij mijn bolide precies op de juiste tijd voor een heerlijke feestlunch bestaande uit twee luxe broodjes en een appelflap.

Noodgedwongen heb ik de rest van de multi’s dus op 4 wielen moeten volbrengen, waarbij het soms nodig was een stuk te wandelen om wp’s op fietspaden te bezoeken. Al bij het eerste het beste wp dat ik bezocht stond een geocacher genaamd Euroboxer en hij keek ietwat verbaasd naar een paal. Het bleek een Belg te zijn die een tag zocht. Ik kon hem vertellen, dat ie daarvoor niet hier moest zijn, maar 900 meter verderop. Dit wp behoorde tot de volgende multi. Gelukkig kon ie zijn echtgenote de schuld geven van deze vergissing, want zij deed de administratie en hij de navigatie. Nog even gezellig gebabbeld met hen beide en ook nog een buurvrouw die kwam vragen wat al die mensen steeds bij die paal moesten de laatste tijd.

12000bHoewel ik mijn eigen gang ging, kwam ik de Belgen bij de volgende caches en de bijbehorende wp’s steeds tegen en op een gegeven moment raakten we echt aan de praat en hebben zeker een uur gezellig de hele toestand in de wereld doorgenomen en die van België en Nederland in het bijzonder. Ik heb hun voorgesteld, dat Nederland en Vlaanderen over enkele jaren, als België uiteen is gevallen, samengaan onder de naam Flandria. Ze vonden het geloof ik een goed idee. Zijn ze eindelijk van die Walen af, waarvan ze sinds de afscheiding in 1831 alleen maar last hebben gehad. En samen worden we misschien eindelijk wereldkampioen voetbal.

Na het gezamenlijk vinden van serienummer 6 hield Euroboxer het voor gezien vandaag en ging ik alleen verder. De laatste 3 multi’s van Melissant richting Stellendam zwierden vrolijk voorbij en zo kon ik mij gaan opmaken voor de apotheose vandaag: mijn 12.000e found. Dat gebeurde ’s middags om 17.15 uur op een mooie plek (natuurlijk!) en in opperbeste stemming. De worteltekening werd geplaatst, foto van mezelf genomen met de logrol blij (ik) in mijn hand en 12.000 hoeraatjes voor mezelf. Op de terugweg naar mijn bolide probeerde ik uit te rekenen hoelang ik bezig zou zijn met al die hoeraatjes en kwam ongeveer op 2,5 uur bij 80 hoeraatjes/minuut. Dat leek me overdreven, dus heb ik mijn prestatie gevierd met het nuttigen van een lekkere overrijpe banaan.

Duintoppers dank voor de mooie serie en ook al de andere cache-leggers natuurlijk die het mogelijk maakten om deze score te bereiken.

 

multi11999. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 9 by de duintoppers

11999SmileEen expeditie van Melissant naar Stellendam,

Waarbij ik interessante caches tegenkwam.

Zoals bij nummer 9 aan de rand van het dorp,

En wellicht op een flinke steenworp

Van waar ik eigenlijk voor kwam rambambam.

 

multi11998. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 8 by de duintoppers

SmileEen expeditie van Melissant naar Stellendam,

Waarbij ik interessante caches tegenkwam.

Zoals bij nummer 8 een merkwaardig ding,

Dat ik midden in een stekelig bosje ving.

En het leek niet echt op een parallellogram.

 

multi11997. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 7 by de duintoppers

11996SmileEen expeditie van Melissant naar Stellendam,

Waarbij ik interessante caches tegenkwam.

Zoals bij nummer 7 op een scheiding van wegen,

En bovendien een beetje afgelegen.

Dus met bijzonder weinig tamtam.

 

multi11996. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 6 by de duintoppers

SmileEen expeditie van Melissant naar Stellendam,

Waarbij ik interessante caches tegenkwam.

Zoals bij nummer 6 midden in Melissant,

Samen met Euroboxer, op loopafstand.

En geplaatst niet ver van een vliegenzwam.

 

multi11995. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 5 by de duintoppers

11995SmileEen expeditie van Stellendam naar Melissant

Is op zich niet imposant of extravagant.

De 5e ronde samen met Euroboxer uit Merksem

Trapten we behoorlijk op de rem,

Maar vonden de cache ondanks dat gelanterfant.

 

multi11994. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 4 by de duintoppers

SmileEen expeditie van Stellendam naar Melissant

Is op zich niet imposant of extravagant.

De 4e ronde leidde fietsend naar de kust,

En dankzij mijn innerlijke rust

Vond ik de cache ondanks een lekke band.

 

multi11993. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 3 by de duintoppers

11994SmileEen expeditie van Stellendam naar Melissant

Is op zich niet imposant of extravagant.

De 3e ronde in een natuurgebied,

Saai? Om de dooie dood niet!

Ik zag er zelfs een fazant!.

 

multi11992. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 2 by de duintoppers

SmileEen expeditie van Stellendam naar Melissant

Is op zich niet imposant of extravagant.

De 2e ronde met mijn trouwe bolide,

Net als de cache opmerkelijk solide.

Tot dusver helemaal niets aan de hand.

 

multi11991. Rondje Stellendam - Melissant per fiets: 1 by de duintoppers

SmileEen expeditie van Stellendam naar Melissant

Is op zich niet imposant of extravagant.

De 1e ronde deed ik rustig en kalmpjes aan.

Onder het nuttigen van mijn eerste banaan

Stond ik snel met de eerste cache in mijn hand.