25-05-2011

3e cache-dag samen met Menno in Denemarken. Thuis hadden we al besloten ook een dagje Zweden toe te voegen aan de reis. Vandaag was die dag. Ongeveer 100 km vanaf ons hotel een stukje bos ingedoken waar aardig wat leuke caches waren verborgen.

 

Hooglichten van cache-dag 25 mei 2011

Från vårt hotell i Birkerød i Danmark Achtbaangek och mig ha en dag besökte långa Sverige. I buurten av Malmö på söder av byn Bara grundar vi passande omgivning till härliga caches för fyndet som ett betydligt numrerar av.

(Vanuit ons hotel in Birkerød in Denemarken hebben Achtbaangek en ik een dag lang Zweden bezocht. In de buurt van Malmö ten zuiden van het dorp Bara vonden wij een geschikte omgeving om een flink aantal mooie caches te vinden.)


11668Wat lonkte daar aan de overkant? Het is natuurlijk niet zo, dat als Zweden minder dan 100 kilometer vanaf je hotel ligt, dat je daar dan niet een dag gaat geocachen. Zo vertrokken Menno en ik al vroeg richting Kopenhagen om via de snelweg langs die grote stad onder en over het water van de Sont de scheuren. Eerst een stuk tunnel, dan een hele lange en hoge brug. Je komt dan aan in Malmö, dat wij genoeglijk links lieten liggen en stortten ons in het avontuur een kilometer of 10 oostelijk van die stad in een prettig stukje natuur met veel bos. Typisch deel van Zweden, ruim, rustig en roofdiervrij, op een stel vervelende muggen na die ons beide enkele malen wisten te doorboren met hun vervelende snuitjes.

Het cachen begon overigens slecht. De eerste de beste cache die wij wilden graaien bleek er niet meer te liggen. Gelukkig was het een paar honderd meter verderop wel raak. Onze eerste Zweedse cache! Op weg naar de geplande omgeving onder het dorp Bara pikten we nog 2 caches op en toen doemde een echt Zweeds probleem op. De weg naar dat gebied was namelijk afgesloten. Op de TomTom-kaart zagen we geen andere mogelijkheid er te komen. We probeerden wel wat weggetjes, maar TomTom had gelijk, want die gingen over in fietspaden. Uiteindelijk begreep Menno de borden bij de afsluiting: Volg de oranje pijlen en alles sal reg kom, maar dan op zijn Zweeds.
11679Het kwam goed, want via een enorme omweg betraden we uiteindelijk het gewenste gebied en kon de Zweedse schattenjacht beginnen. We graaiden een vijftal caches links en rechts en kwamen toen bij een groot parkeerterrein bij een bos. Ideaal om eerst even een cache te graaien in het bos en dan te picknicken bij één van de vele tafels. Het was intussen lunchtijd en ook een groep kindertjes die uit een felgekleurde rode bus waren gestapt, deed hetzelfde.

Na een versterkende maaltijd, werd het tijd voor het niet bedachte middagprogramma. Dat bevatte weer hap en snap wat caches totdat ik een leuk wandelrondje ontdekte op het TomTom-scherm, onze enige topo-houvast op deze reis. Dat leek ons een mooie afsluiter voor deze Zweden-kennismaking.
Ongeveer 3,5 kilometer wandelen leverde bovendien nog wat leuke caches op. We waren overigens niet alleen in het bos. Een heel stel puberende jongelui rende voortdurend met papieren in de hand voor en achter ons langs van de paden af de bossen in op zoek naar opgehangen lampions waarop codes waren vermeld. Ook een soort schatzoeken dus, maar wij kwamen niet achter het doel van hun onderneming. Het was wel een ernstige zaak, want ze hadden geen tijd om ons iets uit te leggen, zelfs een beetje geïrriteerd, dat we hen stoorden.
Daarna volgde de terugreis naar Denemarken. Onderweg doemde nog een doosje op bij een molen. We reden er vlak langs, dus die werd nog een prooi, maar daarna was het echt gebeurd in Zweden. Een mooie ervaring voor mijn eerste bezoek aan dat land. 

11688traditional11688. Mölla#1 by Trottoarbonden Smile

traditional11687. Gimli #3 by The Gimli Team Smile

traditional11686. Gimli #2 by The Gimli Team Smile

traditional11685. Cpt. Razerback by team-equilibrium-x Smile

traditional11684. Saker jag minns - Anslagstavlan by BaraJoggaren Smile

traditional11683. Gimli #1 by The Gimli Team Smile

traditional11682. Gimli #4 by The Gimli Team Smile

traditional11681. Lilla Anna och Långa farbrorn - Födelsedagscache by BaraJoggaren Smile

11684traditional11680. Saker jag minns - Beppes godnattstund by BaraJoggaren Smile

traditional11679. Saker jag minns - Fem myror.... by BaraJoggaren Smile

traditional11678. Saker jag minns - Trolltyg i Tomteskogen by BaraJoggaren Smile

traditional11677. Saker jag minns - Axelvaddar by BaraJoggaren Smile

traditional11676. Saker jag minns - Pang i bygget by BaraJoggaren Smile

traditional11675. Saker jag minns - Twisted Sister by BaraJoggaren Smile

traditional11674. Saker jag minns - Rally i P3 by BaraJoggaren Smile

traditional11673. Saker jag minns - Rigello by BaraJoggaren Smile11678

traditional11672. Pude badsjö [py´dde h´oulla] by Scrap man Smile

traditional11671. Saker jag minns - Twin Peaks by BaraJoggaren Smile

traditional11670. Saker jag minns - Knight Rider by BaraJoggaren Smile

traditional11669. MB#055 Kölnan by mikr - Bombgruppen Smile

traditional11668. MB#053 Sallerups Prästgård by mikr – Bombgruppen Smile

 

 

 1167211671