15-05-2011

Beverwijk is bekend om zijn zondagse bazaar en zijn brandwondencemtrum. Maar er is meer. Vandaag ging ik dat bekijken.

 
multi11542. Chirp Beverwijk by no-name

11542SmileIk zou niet weten wanneer ik voor het laatst rabarber heb gegeten. Ook geen idee hoe je dat moet bereiden. Alleen herinner ik me van vroeger dat je kalk moet toevoegen. Dat ter neutralisatie van het giftige bestanddeel oxaalzuur. Wat dit met chirp heeft te maken? Ja, dat is een lang verhaal. Hier komt het.

Er was eens… enz…en zo stond ik bij de bonuscache van een serie te Beverwijk uit te puffen van alle inspanningen, toen het team Hasta12 voor de zoveelste keer deze dag mijn pad kruiste. Lachend stapten ze uit hun auto en logden de cache die ik in handen had. Meteen daarna werd ik uitgenodigd samen met hen een chirp cache te gaan vinden die even verderop zou moeten liggen. Even twijfel, want ik had andere plannen, maar die direct omgegooid.

Zo kwamen we bij de Landboerderij even buiten Beverwijk terecht en kreeg Hasta12 met de mooie nieuwe Garmin GPS 62S meteen de melding, dat de chirp was gevonden. Mijn GPS-apparaat herkent dit nieuwste snufje op geocache-gebied niet, dus binnenkort moet ik ook aan een chirp-divice om mee te kunnen blijven doen, misschien ook wel een 62S. Een minuutje later stonden de cache-coördinaten op het scherm zonder dat daar iets voor gedaan hoefde te worden. Wat een uitvinding. Die chirps schijnen trouwens nog aardig aan de prijs te zijn, ongeveer 25 Euro hoorde ik. Geen idee waar ie zat verborgen. Ergens aan het hek?

11542aMaar goed, we konden naar de cache en besloten dat wandelend te doen. Gezellig babbelend waren we er in een wip en werden de omringende brandnetels nog even gecontroleerd op hun werking. Dat bleek geheel in orde. Maar mijn eerste chirp cache was in the pocket en daar ging het om. Bij terugkeer viel op dat de Landboerderij er niet voor de lol stond. Men verkocht er van alles, oa. rabarber. Dus keerde even later mevrouw Hasta12 terug met de armen vol rabarber. Eet smakelijk! En leuk jullie vandaag ontmoet te hebben,

En no-name dank voor de cache natuurlijk die een eind betekende van een mooie dag cachen in Beverwijk.

 

mystery11541. SiB Bonus (hengelsport) by no-name

SmileIk moest flink aan de bak om alle info uit de seriecaches te extraheren voor deze bonus. In eerste instantie trof ik totaal geen aanwijzingen aan in/aan/op de doosjes of de inhoud, hoe ik ook keek. Maar gelukkig had ik extra apparatuur meegenomen die me goed van pas kwam en zo ontdekte ik toch de listig verborgen parameters.

Voor de verandering waren alle berekeningen vervolgens correct en kon ik na een leuke dag cachen in Beverwijk mijn welverdiende bonus gaan ophalen. TomTom wilde mij daartoe midden over de drukke bazaar laten rijden, maar dat ging niet door. Via een hele lange omweg geraakte ik toch op de stash area en vond daar de fraai verborgen cache.

Net toen ik die weer wilde terug plaatsen, arriveerde het team Hasta12. Zowel zij als ik waren verbaasd elkaar nu weer te zien. ’s Morgens hadden we elkaar ook al meermalen getroffen en zelfs samen een paar doosjes uit de serie gegraaid. Daarna gingen we elk onze eigen weg, waarbij ik een multi had gewandeld en naar Wijk aan Zee was geweest en zij als extraatje Heemskerk hadden bezocht om daar o.a. een chirp cache te gaan doen die ze tot hun teleurstelling niet hadden kunnen vinden.

Nu dus precies tegelijk bij de bonus. Dat moest gevierd worden en zo kreeg ik een uitnodiging om samen met hen een chirp cache in de nabijheid te gaan vinden. Graag. Die werd wel gevonden en zo kwam alles goed.

Dank voor de leuke serie en deze bonus.

 

11540traditional11540. Staal aan Zee by Klettermusen

SmileHoe zou het met de Klettermusen zijn? Vroeger kwam ik hen nog wel een tegen. Meestal ergens in Brabant op events. Tijdens mijn rondje langs de serie in Beverwijk zag ik op mijn scherm in de verte van Wijk aan Zee een cache van hun hand blinken en besloot er even naar toe te rijden. De Zee van Staal ken ik. Volgens mij de derde keer dat ik hier een cache vind. Maar de sculptuur van de Golven had ik nog niet bedwongen tot dusver. Nu wel. De poort waardoor ik de Zee binnenkwam was ook nieuw voor mij. Door koningin Beatrix zelf geopend, las ik.

Overigens begon het precies op het moment van mijn bezoek aan Wijk aan Zee lichtjes te regenen. Het weerhield mij er niet van om de cache uit de blauwe golven te graaien.

En daarna weer terug naar Beverwijk om nog even een serie-bonus mee te pakken.

BVDLC

 

multi11539. Parkje Scheijbeeck by kilekida

11539SmileAls je bezig bent met die series hier in Beverwijk, moet je natuurlijk ook even dit parkje meepakken. Zo gezegd, zo gedaan en zo wandelde ik rustig door een mooi parkje met prachtig landhuis, statige bomen, veel rododendrons, een fontein. Weliswaar via een nogal merkwaardige route. Lag dat aan mij of aan de planning van de cache-legger? Geen idee, maar ik vermaakte me opperbest en scharrelde op die manier wel alle info bij elkaar. Muren, bankjes, luiken, deuren, paaltjes, prullenbakken, telefoonnummers, vogeltjes in een volière, alles werd nauwkeurig bekeken. Controlegetallen, prachtig allemaal. Wat kan er dan nog mis gaan? De cache-locatie.

Ik vond het merkwaardig, dat de cache bij het (overbekende) ziekenhuis was geplaatst. En ik liep er met mijn domme hoofd nog naar toe ook om aldaar te constateren, dat de cache niet achter een prullenbak lag. Hm, ik zou toch niet een rekenfoutje hebben gemaakt? Op een muurtje gezeten alle berekeningen overgedaan en jawel. Iets met plus en min. Gek, dat overkomt me anders zelden, hum.

Dus weer terug naar het mooie parkje om aldaar een passend slotakkoord te verzorgen. Nu lukte het wel. Mooi gedaan allemaal. Dank daarvoor.

11537 

traditional11538. SiB part 5 Tennis by no-name

SmileSporten in het mooie Beverwijk,

Dat zet pas zoden aan de dijk.

Vooral van een potje tennis,

Liefst met vriend of goede kennis.

 

traditional11537. Van Wonen naar Werken, deel 3 by kilekida

SmileHier werd mij voor de 3e keer getoond,

Waar men in Beverwijk werkt of woont.

In de buurt van vijver en TATA-viaduct

Werd de cache van zijn plekje gerukt.

 

11536traditional11536. SiB part 3 Zwemmen by no-name

SmileSporten in het mooie Beverwijk,

Dat zet pas zoden aan de dijk.

Vooral van een potje zwemmen

Verdwijnen alle frustraties en remmen.

 

traditional11535. SiB part 9 Tafeltennis by no-name

SmileSporten in het mooie Beverwijk,

Dat zet pas zoden aan de dijk.

Vooral van een potje tafeltennis

Krijg je snelheid en mensenkennis.

 

11533traditional11534. Wonen en Werken, deel 4 by kilekida

SmileHier werd mij voor de 4e keer getoond,

Waar men in Beverwijk werkt of woont.

Het huisje leek mij een beetje klein,

Maar wel knus en dat is ook fijn.

 

traditional11533. SiB part 8 Petanque by no-name

SmileSporten in het mooie Beverwijk,

Dat zet pas zoden aan de dijk.

Vooral een stevig potje petanque,

Is beter dan liggen onder zonnebanken.

 

11533atraditional11532. SiB part 4 Hockey by no-name

SmileSporten in het mooie Beverwijk,

Dat zet pas zoden aan de dijk.

Vooral van een potje hockey,

Want het hemd is nader dan het rokkie.

 

traditional11531. SiB part 2 Voetbal by no-name

SmileSporten in het mooie Beverwijk,

Dat zet pas zoden aan de dijk.

Vooral van een potje voetbal

Geneest elk hopeloos geval.

 

11530traditional11530. SiB part 6 Korfbal by no-name

SmileSporten in het mooie Beverwijk,

Dat zet pas zoden aan de dijk.

Vooral een goed potje korfbal

Is één groot doelpuntenfestival.

 

traditional11529. SiB part 7 Atletiek by no-name

SmileSporten in het mooie Beverwijk,

Dat zet pas zoden aan de dijk.

Vooral van een potje atletiek

Stijgt je conditie als een wentelwiek.

 

multi11528. Het Aagtenpark by no-name

11528SmileIn juli vorig jaar was de toegang tot de cache versperd. Nu ik hier vandaag weer langskwam, was ik benieuwd hoe het er nu voorstond. Aha, geen versperring meer, dus cachen maar. De berekening van vorige keer was ik kwijt, dus weer opnieuw de info over het fort bekeken en tussen de hekken door naar de cache gewandeld. Het is nu precies het tegengestelde van wat het gaat worden. In de toekomst mag je overal komen, nu nergens. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden en zal zeker getrakteerd worden op een mooie cache in het nieuwe gebied, daar ben ik zeker van. In ieder geval ook al bedankt voor deze.

 

traditional11527. Wonen en Werken, deel 2 by kilekida

SmileHier werd mij voor de 2e keer getoond,

Waar men in Beverwijk werkt of woont.

Hier was het even flink zoeken,

Vooral in de gaten en in de hoeken.

 

traditional11526. wonen en werken, deel 1 by kilekida

SmileHier werd mij voor de 1e keer getoond,

Waar men in Beverwijk werkt of woont.

Hier is het werken vast een lust

Met al die cache-kapers op de kust.