13-05-2011 

Op Voorne-Putten lagen nog genoeg caches voor een dagje uit. Eerst wat tradjes in Hoogvliet en Spijkenisse, daarna volgden multi's in Heenvliet, Zwartewaal en Brielle.

 

multi11524. Brielse Goudkust by geospaap & Alice in Wonderland

11524SmileInderdaad allemaal goud wat er blonk. Vooral het leuke rondje tussen de villa’s door was de moeite waard. Verder zag ik onderweg veel jongelui die net uit school kwamen en via veel verbaal geweld lieten horen, dat ze daar blij mee waren. Ik was ook blij, want het was een leuk wandelingetje door deze luxe wijk van Brielle. En bovendien van een goede lengte. Het resulteerde uiteindelijk in een cache die zodanig verborgen was, dat mij het woord gniffelcache door mijn hoofd speelde. Daarmee bedoel ik, dat dreuzels het hoogstwaarschijnlijk niet zullen opmerken, maar geocachers gniffelend het doosje tevoorschijn halen. Overigens wel op een stil moment en daarvoor moest ik wel even wachten net als bij het terug plaatsen. Maar dat doe ik graag voor zo’n leuke cache. En dank daarvoor.

 

multi11523. Brielle - Vrijheidsbos by geospaap & Alice in Wonderland

SmileImplicatie van vrijheid is ook dat sommige mensen zich gedragen op een wijze waar de vrijheidsstrijders nooit van hadden durven dromen. Dit slaat bijv. op de waarschuwing betreffende hangjeugd op de stash area. Gelukkig was het op het moment van mijn passage heerlijk rustig en kon ik het doosje probleemloos graaien en van mijn worteltekening voorzien.

Daaraan vooraf had ik wat door het Vrijheidsbos gestruind om het juiste bordje te ontdekken daarbij links en rechts de panelen half lezend om te kijken of de bedoelde tekst erop stond. Bij het juiste paneel wist ik al dat het de juiste was voordat ik de tekst zelf herkende. Prima gekozen!

11522Overigens wist TomTom natuurlijk niet, dat je met de auto tot de ingang kunt rijden, dus strandde ik een kilometertje ten oosten van de ingang en heb mijn vouwfietsje gepakt om langs het Brielse Meer te peddelen. Beslist geen straf.

BVDLC

 

multi11522. Kerkenpad Voorne nr.9 - Zwartewaal en zijn kerk by geospaap & Alice in Wonderland

SmileBij de kerk werd een soort rommelmarkt opgebouwd. Dat had voor- en nadelen. Nadeel was dat ik de vraag over het overlijden van de heer Kwak in eerste instantie niet kon vinden, maar via een prettig gesprekje met één van de organisatoren bleek ook het voordeel, want hij leidde me naar de plek waar ik het antwoord kon noteren.

Daaraan voorafgaand had ik een leuk ouderwets wandelingetje door Zwartewaal gemaakt, waarbij het haventje en de dorpsstraat de looprichting bepaalden. Een monument, een oud gebouw met tuitgevel, een restaurant en daar was de kerk, neogotisch met een tikje barok zou ik zeggen, maar misschien moet je niet te veel luisteren naar een cultuurbarbaar, hahaha.

Kortom, ik heb me goed vermaakt in dit voormalige vissersdorp. Dank daarvoor.

 

multi11521. Kerkenpad Voorne nr.10 - Heenvliet en zijn kerk by geospaap & Alice in Wonderland

11521SmileIk wandelde nogal heen en weer in Heenvliet. Dat kwam natuurlijk omdat ik sowieso graag wandel, maar ook omdat de beginvragen nogal lastig waren. Na flink wat speurwerk wist ik in eerste instantie alleen vraag C te beantwoorden en die heb je nou net niet nodig om de formule van de cache op te lossen, hahaha!

Gelukkig ben ik intussen al aardig gehaaid in cache-formules, dus gokte ik de antwoorden en nog goed ook. Verder maar weer dus door dit dorp, ook wel Heerlijkheid genoemd. De volgende vragen lukten beter, al kwam ik door niet goed opletten uit bij een drukke supermarkt. Het mocht de pret niet drukken en even later stond met de fraai verborgen cache in handen. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional11520. Classic World of Warcraft - Mage by FamVogel

SmileOp doortocht door Spijkenisse pak je natuurlijk wat Warcraft caches mee, zoals deze die een eindje buiten de stad ligt. Ik combineerde hem met de Weiland cache en had mijn vouwfietsje ingezet om over de smalle weg te fietsen totdat mijn GPS-apparaat aangaf, dat ik er was en naar een doosje mocht zoeken. Dat zat nog behoorlijk lastig verborgen, voordat ik het spotte, maar het lukte uiteindelijk toch. Toen mocht ik weer terug peddelen naar mijn in de woonwijk geparkeerde bolide.

BVDLC

 

11519traditional11519. Weiland by Fam Hartkamp

SmileNou ja, een weiland. Alsof ik daar nog niet genoeg van had gezien. Vroeger in Friesland woonden wij met uitzicht op weilanden, ik fietste langs weilanden, ik zocht in het voorjaar kievietseieren in de weilanden - nee niet geraapt! - en ook hier in Zuid-Holland stikt het ervan. Maar goed, ik liet mij toch verleiden om hier nabij Spijkenisse te kijken. Ik combineerde het met een cache uit de Warcraft serie en was op mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 gestapt om de voetjes te sparen. Even een kleine schrik, omdat een verkeersbord meldde, dat de doorgang versperd was. Dat bleek niet het geval. Er was wel een vers asfalt wegdek gewrocht en dat fietste niet slecht. Zo arriveerde ik bij het bewuste weiland en vond het erg groen. Lichtgroen wel te verstaan, want er was pas gemaaid. Een lust voor het oog, net een biljartlaken. Vervolgens heb ik het netjes verstopte doosje gegraaid en van mijn worteltekening voorzien. En toen naar die andere cache. Ook tussen de weilanden. Heerlijk!

BVDLC

 

traditional11518. Classic World of Warcraft - Rogue by FamVogel

11518SmileAha, een bekende plek hier bij de oude brug aan de Oude Maas in Spijkenisse. De vorige keer dat hier een cache lag, moest ik in de herhaling om het lastig verborgen exemplaar te vinden. Nu wachtte mij dat trieste lot gelukkig niet. Op een mooi plekje kon ik mijn worteltekening toevoegen aan de rij andere vinders. Dank daarvoor.

 

traditional11517. Maastuinen by mlvdburg

SmileEn zo vond ik een cache ten huize van een zeer bezeten cacher die deze ochtend zeer druk was met de voorbereiding van het event dat op zondag zal worden gehouden. Extra complicatie: het scouting clubhuis in Hoogvliet is onlangs afgebrand. Gelukkig heeft men een vervangende locatie gevonden, maar dat betekent allemaal extra werk.

Ook is deze man onlangs als 2e Nederlander de 10.000 founds gepasseerd en heeft die jubileumvondst op tamelijk spectaculaire wijze verricht, namelijk via een klimpartij van liefst 35 meter met touwen en zo. Dit klimmen is een nieuwe loot aan zijn cache-stam. Intussen hebben al vele zeer hoge bomen in Duitsland hem in hun toppen mogen begroeten. Ergens bij Roermond over de grens heeft een Duitse cache-legger namelijk 50 hoge bomen van caches voorzien. Voor mensen zoals ik zeer irritant, want je ziet de doosjes daar hoog hangen en je kunt er niet bij. Mlvdburg dus wel!

Dank voor de cache Marcel en alsnog gefeliciteerd met je 10.000e.

 

11516traditional11516. Simpel hoogvliet. by MoNo_eGo

SmileNou, zo simpel was dit nog niet. Ik had mijn bolide duidelijk op de verkeerde plek gepositioneerd. Na een korte rondblik werd mij het parkeerbeleid hier in deze wijk van Hoogvliet duidelijk. Iedereen dient in de buurt van zijn eigen huis te parkeren, anders moet je flink omlopen. Er was zelfs geen trottoir om bij de volgende straat te komen waar ik moest zijn. En dwars door heggen wandelen, dat gaat tegen mijn natuur in.

Ik kon er gelukkig om lachen en ben naar de juiste woning gewandeld alwaar ik geen mensen zag, maar wel een kat die vanachter het raam, de jaloezieën opzij schuivend, even kwam controleren of ik de cache al had gevonden. Ja dus.

Mijn dierenliefde kon dat wel waarderen en bovendien kon ik even later een hopeloos onder de cache verborgen kikkertje bevrijden uit de kuil die hij niet zelf had gegraven, maar wel in was beland en volgens mij op eigen kracht niet meer zou kunnen verlaten.

Met een tevreden gevoel weer de omweg naar mijn bolide terug gewandeld. Dank daarvoor.