11-05-2011

Vorige week ook al naar Hoofddorp geweest, maar er lag genoeg voor nog een bezoekje.

 

11515multi11515. Floriande eiland by Geondre

SmileIk kwam precies uit bij een betonnen bankje en nauwelijks een spoor van de hint. Vreemd. Gelukkig ontdekte ik na enige tijd schaapachtig rondkijken, dat ik was gestruikeld over een eenvoudige berekening. Gek, dat overkomt me anders zelden, hum. Met een nieuwe berekening kwam ik heel wat beter uit en kon de fraai verborgen cache van mijn worteltekening voorzien.

Nadat ik eerst fietsend een andere multi hier in Hoofddorp langs 5 kunstwerken tot een goed einde had gebracht, plakte ik deze multi op de terugweg naar mijn bolide aan mijn zegetocht vast. Nog even wat scharrelen in de woonwijk en daarna koos ik het ruime sop, nou ja, het open veld en zo. Best handig zo’n gebiedje dichtbij, ook om je hond uit te laten bij voorbeeld. Dat zag ik meerdere lieden doen.

Met het vinden van de cache eindigde en genoeglijk middagje cachen in Hoofddorp. Dank daarvoor.

 

11514multi11514. Kunstwerken IJtochtzone by het stalen ros

SmileHa, daar kwam de cache-legster op het juiste moment aangereden. Ik stond al een tijdje vertwijfeld te schutteren, voornamelijk omdat ik de kleine geocache-sticker in een hoekje op het raam niet had gezien. Had ik die eerder opgemerkt, dan had ik gedurfd wat ik nu pas waagde, namelijk zo’n beetje op de grond gaan liggen om de cache te graaien. Overigens werd ik daarvoor goed geholpen door een lief bibberend meisje, zijnde de dochter en bikkel des huizes, die net had gezwommen in open water van een dichtbijzijnde plas. Zij wees mij op eigen initiatief zo’n beetje waar gezocht diende te worden. Kijk, daar heb je wat aan!

Vanzelfsprekend was ik voor deze multi op mijn eigen stalen ros gesprongen, zijnde mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0. Er moesten namelijk 5 kunstwerken in Hoofddorp eraan geloven om door mij bezocht te worden, waarbij vragen dienden te worden beantwoord, waarvan de antwoorden vervolgens leidden naar bovengenoemde cache-locatie.

11514aBij het lezen van de tekst had ik mij een voorstelling gemaakt van de kunstwerken, maar de werkelijkheid was toch anders. Het valt ook niet mee om kunst te beschrijven. Ik zou het niet beter kunnen. Ik vond ze goed passen in deze lange rechte kilometerslange strook die bestaat uit busbaan, groenstroken, waterpartijen, fietspaden, scholen en veel zijbruggetjes naar de woonwijken die eilanden worden genoemd.

Ik heb met plezier gefietst langs de locaties in dit karakteristieke deel van Hoofddorp. Het mooie weer hielp natuurlijk ook mee. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional11513. Busjekomtzo7 by sakhahan

SmileKomt hier wel eens een bus? Lijkt me sterk, want het is gewoon een fietspad. Of rijdt ie aan de andere kant van het geluidsscherm op die drukke weg in Hoofddorp voorbij? Ik heb er niet te lang bij stilgestaan en maar gauw het flesje gegraaid en van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

 

11511traditional11512. Busjekomtzo8 by sakhahan

SmileOp zich een toepasselijke plek qua titel van deze cache in Hoofddorp. Terwijl ik de cache uit de fietsenberging plukte, kwam inderdaad de bus langs. Het deed me aan een carpoolcache denken, waar je ook vaak moet graaien tussen de openingen van fietsenstallingen. Gelukkig hoefde ik niet al te lang met mijn gevoelige vingers te toucheren. Dank daarvoor.

 

traditional11511. Busjekomtzo9 by sakhahan

SmileHet was maar goed dat Lars Hakker opdoemde en vrij snel het flesje vond, want de aanblik van de chaotische verzameling basaltblokken hier in een verlaten hoekje van Hoofddorp spoorde mij niet aan om daartussen naar een cache te gaan zoeken. Nog even gezellig met Lars Hakker nagebabbeld. Het was de eerste keer dat ik hem ontmoette, na al wel caches van hem gevonden te hebben in Woubrugge en omgeving.

Toch dank voor je moeite om een cache te plaatsen, maar mijn advies is om betere plekken te benutten en mooiere verstopwijzen te gaan ontwikkelen mocht je meer caches gaan plaatsen. Je kunt het, want ik heb vorige week met plezier je cache in de Beeldentuin gedaan.