06-05-2011

Naar Hoofddorp voor een leuke serie en een paar multi's. Vanwege mijn oudemannentempo is het bij de multi's gebleven. Voor de serie ga ik later nog eens terug.

 

multi11479. beeldentuin by sakhahan

11479SmileDie Eva toch. Ik had haar in eerste instantie compleet over het hoofd gezien toen ik de tuin annex begraafplaats betrad. Wel zag ik Lot, ook een leuke dame, maar van haar hoefde ik verder niets. Toch bleef ze naar mij omkijken toen ik haar passeerde. Ik trok me er niets van aan en wandelde van sculptuur naar sculptuur om de gestelde vragen te beantwoorden. Dat lukte prima en onderwijl genoot ik van de sfeervolle rust hier op deze verstilde plek midden in Hoofddorp.

Toen alle antwoorden op één na bekend waren, ging ik “Op zoek naar Eva” ofwel: “Geocacher zoekt vrouw”. Ze bleek zich min of meer verstopt te hebben in de buurt van een kleine vijgenboom met nog hele kleine blaadjes. Die Eva toch. Ze stond daar heel uitdagend in al haar schoonheid en leek mij een appel aan te bieden. Beleefd heb ik die geste afgeslagen, want ik was meer op zoek naar een doosje.

Met alle gegevens compleet was het niet moeilijk om de cache te vinden die keurig op een achterafplekje op mij stond te wachten. Bij het verlaten van de beeldentuin kon ik het niet laten een laatste blik op de struise Eva te werpen en de tekst onderaan nog eens te lezen. Die eindigde min of meer met een opdracht: zoek de slang! Ik heb even wat blikken links en rechts geworpen, maar het dier niet ontwaard en liet het daarbij. Per slot van rekening kwam ik voor een cache en die was in the pocket. Dank daarvoor en voor het tonen van deze bijzondere locatie.

 

11478multi11478. Rondje Fort bij Hoofddorp by herboy8

SmileNee, dat had ik inderdaad niet gedacht, dat ik een rondje om het fort zou kunnen maken. Voornamelijk omdat ik niet wist dat Hoofddorp een fort rijk was. Dus begon ik met volle moed aan het geplande rondje. Dat liep prima tot aan wp2 alwaar iets geteld moest worden. Als ex-militair leek dat een eitje, maar het bleek dat de slappe hap alwaar ik van 1961-1963 diende niet bepaald inspirerend was om een goed antwoord te krijgen. Wat mij betreft waren alle 3 voorgedrukte opties mogelijk. Ik probeerde er 2 ter plekke uit, maar snapte dan niets van de vervolgvraag. Zo liep ik wat tussen enkele geërgerde blazende ganzen te drentelen en dat schoot niet echt op.

Toen ben ik maar naar de cache gewandeld. Daar wachtte mij de volgende verrassing, namelijk de cache zelf. Ik kon hem niet van zijn plekje krijgen, maar wel openen en zodoende mijn worteltekening plaatsen. Het lukte me echter van geen kant om het doosje weer te sluiten hoe ik ook probeerde. Om de natuur ter plekke te ontzien, heb ik het maar zo gelaten. Het deksel zit dus niet echt goed op het bakje. Misschien niet erg, hoop ik.

Daarna terug gewandeld naar mijn bolide en darmee het beloofde rondje keurig afgemaakt.

BVDLC

 11477

traditional11477. Zwaansbroek by Bula

SmileBij het plannen van een dagje cachen kijk ik vaak of er onderweg nog wat te plukken valt. Menig blauw stipje is op die manier van de kaart verdwenen. Met Zwaansbroek was dat niet het geval. Daarvoor moet je echt even aan de bak en vandaag nam ik het kloeke besluit, dat het maar eens moest wezen. Zo belandde ik nabij Nieuw-Vennep op een toepasselijk parkeerterreintje alwaar ik mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 uitpakte en richting de cache peddelde die hemelsbreed ruim een kilometer ver op mij wachtte.

Via leen leuk slingerend asfaltpaadje tussen het nog jonge in wording zijnde landschap bereikte ik de stash area en zag de slijtsporen van mijn voorgangers. Toch nog wel even moeten zoeken totdat ik bingo kon roepen. Keurig verborgen cache. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik terug een ietwat andere route gekozen zodat ik min of meer een rondje kon voltooien.

BVDLC