27-04-2011

Tweede dag in Friesland. Vooral bezig rondom de meren in het ZW van de provincie. Dat betekende vooral veel autorijden. Natuurlijk werden enkele elfstedentocht-stadjes bezocht.
 

traditional11367. AECC: Akkrums Earste Carpool Cache (2e versie) by Nijen

11366SmileCarpool hjir, carpool dêr,

Ja, men sjocht se volle dit jier.

Ek hjir yn Akkrum,

Ik kaam der sels foar werom.

 

multi11366. Triviant by Nijen

SmileEn weer mocht ik Triviant spelen in Akkrum. Jaren geleden ook al eens, toen samen met Boudewijn die in de stromende regen de kist mocht graaien, terwijl ik mooi droog in de auto bleef. Vandaag was het sowieso kurkdroog, dus nam ik zelf het heft in handen en wandelde naar de bijzondere cache-locatie. Ik moest wel flink aan de bak om het pvc-gebeuren open te krijgen, omdat de natuurkundewetten aangaande luchtdruk en zo mij danig tegen zaten. Uiteindelijk wist ik te winnen en kon ik mijn worteltekening kwijt. Dank voor de leerzame tocht door dit dorp en de cache.

 

traditional11365. UTD by Nijen

SmileWie Akkrum zegt, zegt UT. Zo was het vroeger en zo is het nu. Dus maar even langs het gedenkteken om daar een doosje te scoren ter verhoging van de feestvreugde. Dat was niet lastig en dat was mooi. Dank daarvoor.

 

11363mystery11364. Boompje by Nijen

SmileHet leek mij wel leuk een boompje op te zetten in Akkrum. Het was echter niet nodig, want het boompje stond er al. Ik hoefde er alleen nog maar een doosje uit te plukken en weer was er een mystery verleden tijd. Dank daarvoor.

 

traditional11363. De Singel by jasper&pieteke

SmileBen ik nou de enige !@!^!@! die er na 266 meter zorgeloos wandelen achter kwam een stiekeme S-bocht te hebben gemist? Het pad boog af naar rechts en mijn pijltje wees recht naar voren. Toen zag ik links van mij de bedoelde Singel die parallel liep met het door mij bewandelde pad met daartussen een sloot die niet uitnodigde een duik te nemen. Dus terug en daar ontdekte ik die verborgen S-bocht.

Daarna kon de Singel belopen worden totdat het tijd werd naar een doosje uit te kijken. Het bleek keurig te zijn verborgen. Dank daarvoor. Daarna weer terug over het mooie omboomde pad daar net buiten Joure en nu werd de S-bocht probleemloos in het programma opgenomen.

 

traditional11362. It Poeltsje by FRLK

11362SmileAl een paar keer eerder hier in Joure in de buurt geweest, maar dringende andere aangelegenheden hadden mij toen weerhouden hier toe te slaan. Vandaag had ik alle tijd en heb dus het poeltje even goed bekeken. Het was er zeer rustig. Dat in tegenstelling tot het motorraceterrein in de buurt. Daar was volop activiteit.

BVDLC

 

traditional11361. NAP by Cardamar

SmileHet is maar net wat je afspreekt omtrent de bodemhoogte van Nederland. Volgens mij kun je net zo goed de vloer van de hal in mijn flat te Delft als nulpunt nemen. Maar ja, ik ben een leek op dat gebied.

Wij hebben dus NAP afgesproken en langs de snelwegen wordt hier en daar vermeld wat de waterhoogtes zijn ter plekke. Zoals hier ergens tussen Sneek en Joure. Ik benaderde het punt niet via de snelweg, maar via een droge sloot. Ook een keuze. Vlakbij stond een vrachtautochauffeur met zijn vrachtwagen te rommelen. Daarmee had ie het druk genoeg om niet op mij te letten. Niet dat ik iets bijzonders deed. Ik graaide gewoon een petling.

BVDLC

 

traditional11360. De Staten by FRLK

11360SmileNiet dat ik in alle staten was, maar ik liep wel flink lang te zoeken naar het doosje. Het lag niet echt waar ik het verwachtte. Maar uiteindelijk vond ik hem toch en mocht weer de 400 meter terugwandelen over het rechte paadje dat mij eerst naar de vogelkijkplek had geleid. In het belendende weiland was iemand bezig surfzeilen in de grond te rammen. De zeilen maakten flink herrie in de harde wind. Geen idee over het waarom. Wilde hij het weiland met windkracht een stukje verplaatsen? Lijkt me sterk.

BVDLC

 

traditional11359. NECC: Nijland's Eerste Carpool Cache by Cardamar

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Nijland,

Vlak naast een weiland.

 

11358traditional11358. Syp Set by Huapalupa

SmileEr kwam nog een treintje langs ook. Ooit heb ik met mijn kinderen een reis gemaakt van Delft naar Enkhuizen met de trein, van Enkhuizen naar Staveren met de boot, van Staveren naar Leeuwarden met de trein en ten slotte weer van Leeuwarden naar Delft met de trein. Wij moeten destijds dus dit punt gepasseerd zijn. Misschien toen net even niet naar buiten gekeken, want het kwam me hier niet bekend voor.

Ik heb geparkeerd bij de vissers nabij de molen. Scheelde toch een stukje wandelen over asfalt.

Daarna gewandeld richting de spoorlijn alwaar de cache ergens was verstopt. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

multi11357. Sânfurd by Huapalupa

SmileDat was nog een hele rit om  dit gehucht dat gelegen is aan het eind der wereld, te bereiken. Best grappig al die kronkelweggetjes. Al weet ik niet of het net zo leuk is als je hier woont en elke dag die slingertoestanden meemaakt. Ter plekke had ik mezelf flink bij de poot. Ik leg alleen niet uit waarom, want dan moet ik spoileren. Laat ik het er op houden, dat ik leuk gewandeld heb en ook een cache gevonden. En inderdaad een wonderschoon gebiedje hier aan het water. Dank daarvoor.

 

traditional11356. Tillefonne by FrisseFries

11356SmileEn ja hoor, zul je altijd zien. Heb je een leuk stadje genaamd Workum, is er ook nog een leuk steegje. En dat leidt dan naar een pittoresk plekje. En dan gaat iemand er bovendien een cache leggen. En dan zegt een ander weer, dat ie dat zo leuk vindt. En dan ga ik dat zelf ook maar eens bekijken. Kwam ook nog langs een museum met aan de overzijde het museum aan de overkant. En in de modewinkel zag ik een heel mooie jongedame. Houdt het dan nooit op, die charme van het geocachen? Ik ben bang van niet. Zucht… En dank…

 

multi11355. Schepen van hout, mannen van ijzer by FrisseFries

SmileAangezien ik zelf van bordkarton ben, wilde ik die houten schepen en stalen kerels wel eens zien. Daartoe toog ik naar het Friese stadje Workum, want daar gebeurt het. Vervelend was wel, dat de brugwachter elke keer als ik de brug wilde oversteken, het ding omhoog takelde. Ook een kerel van staal dus. Op de stash area waren twee groenwerkers bezig en ook het Joodse kerkhof kreeg een grasmaaibeurt. Ook las ik dat de vissers vroeger grote gezinnen hadden. Die wisten dus ook van wanten. Kortom, de kerels had ik nu wel gehad, nu de houten schepen nog.

Die voeren af en aan door de sluis. Ik heb er niet echt verstand van, maar ze leken me niet allemaal van hout. Het maakte mij eigenlijk ook niet uit, als ik maar een cache vond. En dat was het geval. Een heel mooie trouwens. Ik heb hem voorzichtig en met respect behandeld, zoals dat hoort.

Dank voor deze leuke cache waarbij ik me goed vermaakt heb.

 

traditional11354. Elfstedenstad Hindeloopen by zwager cor

11354SmileMijn wandeling door dit eeuwenoude Friese stadje begon met een teleurstelling. De cache in de haven kon ik niet vinden. Bovendien was ik verrast door het feit, dat je betaald moet parkeren op een bijna leeg parkeerterrein en in Hindeloopen komend moest constateren, dat het vol stond met geparkeerde auto’s.

Toen ik eenmaal door de beginproblematiek heen was, kreeg ik meer oog voor de historische omgeving en ging ik meer toeristisch door Hindeloopen lopen. Als je een onderbroek vervaardigd van de Friese vlag nodig hebt, praktisch elke winkel verkoopt ze. Ook Makkumer aardewerk lijkt goed te lopen.

Onderweg zag ik 1 Japanner, maar het kan ook een Chinees of Koreaan zijn geweest. Verder scheurden een Duitser en een Belg met hun SUV’s door de smalle straatjes.

Wat Piet Kleine betreft, dat heb ik natuurlijk live op TV meegemaakt en ook later de kinderachtige besluitvorming rond zijn verdiende 11-steden-kruisje gevolgd.

Om klokslag 10.00 uur had ik de cache in handen en wandelde daarna ontspannen en tevreden terug naar het parkeerterrein.

BVDLC