15-04-2011

Een bijzondere cache-dag. 's Middags een prachtige fietstocht gemaakt nabij Vinkeveen en 's morgens een bijzondere ontmoeting in een park te Voorschoten.

 

11157mystery11157. Holland - Sauerland Express by frinsifa

SmileIntrigerende kleurpotloden brachten mij uiteindelijk naar Vinkeveen, waar ik even een stukje privé-terrein mocht betreden om een grote doos te graaien. Vanachter de voordeur werd nog even naar me gezwaaid ten teken dat het allemaal ok was. Dank daarvoor.

 

traditional11156. E.S.O. Boei by frinsifa

SmileMet veel moeite heb ik nog mijn initialen WC naast iemand anders log kunnen peuteren. Dat betekent logisch redenerend dus wel, dat ik de nano heb gevonden, al was dat niet gemakkelijk.

BVDLC

 

traditional11155. Demmerikroute 6 by MueKo Team

11155SmileDe route door de polder van Demmerik

Geeft stadsmensen zoals ik een flinke kick.

Bij nummer 6, de laatste van de tocht,

Heb ik behoorlijk lang en diep gezocht.

Team Leskart zag hem echter bij de eerste blik.

 

traditional11154. Demmerikroute 5 by MueKo Team

SmileDe route door de polder van Demmerik

Geeft stadsmensen zoals ik een flinke kick.

Nummer 5 nabij het Donkereindse bos.

Lag bepaald niet in het zachte mos.

En ook niet verstopt voor de echte slimmerik.

 

traditional11153. Demmerikroute 4 by MueKo Team

11154SmileDe route door de polder van Demmerik

Geeft stadsmensen zoals ik een flinke kick.

Bij nummer 4 vond ik een nepper,

Maar dat gaf me juist een oppepper.

Voor het richten van mijn juiste blik.

 

traditional11152. Demmerikroute 3 by MueKo Team

SmileDe route door de polder van Demmerik

Geeft stadsmensen zoals ik een flinke kick.

Bij nummer 3 ontmoette ik een handhaver.

Gelukkig is niemand meer dan ik braver.

Dus geen problemen met mijn rikketik.

 

traditional11151. Demmerikroute 2 by MueKo Team

11151SmileDe route door de polder van Demmerik

Geeft stadsmensen zoals ik een flinke kick.

Ook nummer 2 lag aan de oude spoordijk.

En was te vinden naast een oude eik.

Het was een opperbest ogenblik.

 

traditional11150. Demmerikroute 1 by MueKo Team

SmileDe route door de polder van Demmerik

Geeft stadsmensen zoals ik een flinke kick.

Nummer 1 lag op de oude spoordijk.

Ik zag de plek meteen gelijk.

En was daarom reuze in mijn schik.

 

11148traditional11149. E.S.O. Hoofdtocht by frinsifa

SmileDeze plek bij Wilnis kwam me bekend voor van een eerder bezoekje. Toen wat meer moeite gehad het doosje te bemachtigen. Nu was het een makkie bij dit ex-spoorlijntje, waarvan een stuk van het tracé nog duidelijk aanwezig is. Dank daarvoor.

 

traditional11148. De Groene Driehoek by diana437

SmileAltijd leuk die caches aan oude spoorbanen. Hier tussen Mijdrecht en Wilnis ligt er dus ook eentje. Het was bijna mogelijk er een drive in van te maken, maar een wandelingetje over het oude tracé leek me wel zo leuk. En zo geschiedde. Nog een dappere stap en de cache was binnen. Leuk gedaan. Dank daarvoor.
 

 

traditional11147. fhgbnvknspplodhbvgftredcv by bnmdpadw

11147SmileInderdaad fhgbnvknspplodhbvgftredcv hier in Alphen aan den Rijn toen ik het hier eens beter bekeek. Maar ook wel een beetje hjsfliuweyriughfv, hoewel dat het natuurlijk niet haalt bij lkdlsjdwiueyvbiuyr. Ik doe er verder maar het zwijgen toe. Dank voor deze jcxviuyerfyuserjhgvc.

 

traditional11146. Sportief Voorschoten by M.I.Casa

SmileEr werd flink gesport op de velden, hoorde en zag ik. Volgens mij een hockeytoernooi. Aan de overkant van de straat was de groene brigade in oranje hesjes bezig. Volgens mij hadden ze weinig tot geen aandacht voor mijn activiteiten, zodat ik ongezien het doosje kon graaien. Dat was mooi en deskundig verstopt. Dank daarvoor.

 
 

traditional11145. Weet jij hoe laat het is?? by team paddestoel

SmilePas nadat ik in het Voorschotense parkje minstens een kwartier had gebabbeld met de aardige dame vergezeld van haar Engelse Bulldog, wist ik hoe laat het was. IK HAD HAAR EERDER ONTMOET!! Ik heb het nu thuis uitgezocht. Het was bijna 7 jaar geleden op 31-5-2004. Ze zat toen achter de balie op het politiebureau in Leiden en ik was daar om een in beslag genomen cache op te halen. Ik heb toen zelfs foto’s van haar gemaakt en eentje daarvan op mijn site geplaatst bij de log van 27-5-2004.

11145a547b

11145
Precies op dat moment toen wij ons stonden te verwonderen over zo’n bijzonder toeval, kwam Els van de Naaktslakkies samen met Ravje de plek met een bezoekje vereren en kon ik meteen het opmerkelijke verhaal van deze herontmoeting kwijt. Zo blijkt mijn mening over de hobby maar weer: Geocaching is emotie!

Nog even nagebabbeld met de dames, waarvan ik Ravje voor het eerst ontmoette, nadat ik haar naam al heel lang ken en ook caches van haar heb bezocht. Ook heb ik eens de directrice ontmoet van de school waar zij werkt, maar haarzelf dus nog nooit. Ik hoorde nu, dat de Naaktslakkies via haar aan het geocachen zijn geraakt. Dat is op zich al een felicitatie waard, hahaha.

Zo draaide het “even een nanootje pakken” uit op een flink lange tijd nostalgie. En dat bij een zo relatief jonge hobby als geocaching. Dank daarvoor.

 
 

traditional11144. "ALL YOU NEED IS LOVE" by my boy lollipop

11143SmileMet hart voor de zaak kom je een heel eind. De vorige plek bleek ripgevaarlijk. Deze hier in Voorschoten volgens mij ook, maar misschien ben ik te pessimistisch. Ik heb hem in ieder geval ongezien weten te graaien en terug te leggen.

BVDLC

 

traditional11143. "DIK" de slak by my boy lollipop

SmileEen slak met een hoed, die bracht mij een lentegroet. Ik moest er wel voor naar Voorschoten. En op een rustig plekje lag het lichtgroene exemplaar op me te wachten. Kan het zijn, dat ik hem eerder in handen heb gehad? Zoals opgemerkt door Corbulo, dan heeft de slak een leuk eindje gekropen.

BVDLC

 
 

11142traditional11142. LVC - Het kerkje van Leidschenveen by jolroz

SmileVorige keer moest ik nog de hoge berg beklimmen om de door KIS98 geplaatste cache te graaien. Blijkbaar is die er niet meer, want ik mocht nu alweer eentje graaien. Precies toen ik arriveerde begon de kerkklok te luiden. Het is dus net een echte kerk. Dank daarvoor.

 

traditional11141. Beveland's Eerste by BigBrother74

SmileOp mijn strooptocht vandaag door Zoetermeer kwam ik ook deze tegen. Een enigszins merkwaardige constructie bleek een cache te verbergen. Zelf heb ik twee linkerhanden, dus ik durf verder weinig te zeggen over de stabiliteit e.d. van dit maaksel. Laten we hopen dat het een blijvertje is en dank ervoor.

 
 

traditional11140. Wandelen op de dijk by Buytenbeentje

11140SmileDeze dijk bij Zoetermeer kende ik. Ooit in 2001 heb ik er overheen gedraafd in voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Mijn collega op het werk destijds had namelijk een mooie route uitgestippeld waarin deze dijk een rol speelde. Voor de gezelligheid fietste hij zelf mee.

Vandaag dus weer op de dijk, al was het niet voor lang. Tamelijk vlakbij geparkeerd, ongeveer 100 meter over de dijk en toen de bosjes in. Het eerste wat ik vond was een mooi vogeltjesnest. Geen idee welk exemplaar hiervoor verantwoordelijk was. Hij/zij lieten zich niet zien tijdens mijn bezoekje. Na wat heen en weer drentelen ontdekte ik ook de verblijfplaats van de cache. Ook dat was een mooi exemplaar en behoorlijk groot bovendien. Dank daarvoor.

 

mystery11139. ZOEDOKOE by carasadie

SmileWel eventjes bezig geweest om deze “rare” sudoku op te lossen. Maar ik heb het helemaal zelf voor elkaar gekregen en als matig/slechte puzzelaar ben ik daar echt wel trots op. Ik kreeg gelukkig een goede ingeving omtrent de witte en zwarte stippen in het diagram. Daarmee was ik er nog niet, maar na veel zwoegen ontstond toch de oplossing. Ik begrijp echter niet waarom puzzeltjes zo moeilijk moeten. Als ik zelf een puzzeltje fabriceer, is dat altijd een makkie, hahaha.

Overigens lag de oplossing al maanden te wachten totdat ik eens hier in Zoetermeer zou kunnen langsrijden. Vandaag was die dag. Met een prachtig stralend ochtendzonnetje maakte ik een leuke wandeling langs het water naar de berekende plek. En het klopte precies. Bovendien leuk verstopt en daar houd ik wel van. Dank daarvoor.

 

11137traditional11138. de Bussluis by pingwing

SmileTerwijl ik mijn wandelingetje naar de cache maakte, maakten inderdaad 2 bussen gebruik van de speciaal voor hen gemaakte bussluis. Maar ook twee andere auto’s zag ik erover flitsen. Het scheelt namelijk een behoorlijk stuk omrijden als je net aan de andere kant wilt zijn. Waarom wordt hier niet een fatsoenlijk stukje weg aangelegd? Toen ik hierna naar Zoetermeer reed, mocht ik met een hele sliert auto’s die omweg maken. Lijkt me behoorlijk benzineverspilling.

Mijn wandelingetje bracht me naar de stash area waar een keurig verborgen cache op me lag te wachten. Dank daarvoor.

 

traditional11137. Kom naar de kas by the farmer's wife

SmileDeze ochtend begonnen met naar het kassengebied gelegen tussen Pijnacker, Zoetermeer en Berkel te rijden alwaar deze speciale kas tropische potplanten afkweekt nadat ze zijn ingevoerd vanuit Costa Rica. Er stond net een grote vrachtwagen de plantjes in te laden om ze verder door de wereld te transporteren. De chauffeur toegeknikt en gewoon mijn werk gedaan. De doos bleek netjes verstopt te zijn. Dank daarvoor.

In: TB