10-04-2011

Samen met Menno naar Ede om een stelletje eikels te vinden. Het werd een ouderwetse emotionele dag geocaching met veel ups en downs die eindigde in een pizzeria in Ede met een tevreden gevoel.

 

multi11073. Stelletje eikels! by Team Larstiaan

Smile

Etappe 1: de ochtend.

11073aVolgens de bekende Delftse geocacher Boudewijn vind je de meeste eikels in Noord-Brabant. Maar hier in Ede kun je er ook heel wat op je weg vinden. Tenminste als je goed zoekt. In de bossen van de Sysselt was ik samen met Achtbaangek (8bg) dit avontuur aangegaan om 10.08 uur in de ochtend. Een multi van 3 kilometer, dat moest voor de lunchpauze wel gedaan zijn, dus voor de zekerheid een klein flesje drinken mee voor eventuele dorst. Hoe anders zou het allemaal gaan…

Het begon met een valse start. Een of andere grappenmaker zette ons op het verkeerde been met een slechte imitatie van een eikel. Bij nader inzien zal dit met een spijker aangebrachte blaadje wel bij een andere speurtocht horen. Kortom, wij moesten op het eerste kruispunt beter zoeken en dat had succes. Ik ontwaarde de eerste eikel van de dag! Aha, dat zochten we dus.

Vol goede moed naar het 2e kruispunt, al waren we niet helemaal zeker van de kleur. Wij bleken namelijk beide moeite te hebben met kleuren in het groenblauwe spectrum. Toch zaten we goed, want ook op kruispunt 2 werd door mij een eikel gespot, evenals op de punten 3 en 4. Stand Carrotte-8bg 4-0. Je kunt je de immense vreugde van 8bg indenken toen hij op wp5 de score op 4-1 bracht. Tot mijn verdediging moet ik melden, dat op dat moment mijn aandacht volledig werd afgeleid omdat ik een telefoontje kreeg voor een hulplijntje. Terwijl ik ijverig hulp verleende, spotte 8bg zijn eerste eikel.

Ook de volgende wp’s waren voor 8bg, maar bij de stand 4-3 stokte het hele verhaal. Hoe we ook zochten, geen eikel. Bovendien liep het tegen het middaguur en begonnen de magen te knorren. We deden nog een laatste vertwijfelde poging via een gok maar ook het volgende kruispunt bracht ons geen eikel. Teleurgesteld, maar niet gebroken, keerden wij terug naar de parkeerplaats alwaar een picknicktafel ons uitnodigde om daar met het mooie weer te gaan lunchen. En zo geschiedde om 12.28 uur.

11073Na de lunch besloten we enkele andere caches in de buurt te bezoeken en eventueel nog terug te komen.

Etappe 2: de namiddag.

Laten we het nog eens proberen. Tot onze vreugde vond ik om 15.41 uur vrijwel onmiddellijk bij aankomst eikelmans nummer 8. Grote vreugde, want we konden verder. Helaas bij wp10 ging het definitief mis. Na heel lang zoeken gaven we het op, maar probeerden nog wel op het volgende kruispunt ons geluk. En zowaar! Dat lukte. We hadden toch eikel 10 min of meer gekraakt en konden verder. De rest van het verhaal verliep ongeveer net zo. Totaal hebben we 5x goed weten te gokken op plekken waar we de eikel niet vonden, waarbij we trouwens niet meer zo lang liepen te zoeken als aan het begin van de tocht. Groot was de vreugde bij het vinden van de rode apotheose-eikel om 17.22 uur. Het was volbracht. Nou ja, nog wel even de kist vinden natuurlijk, maar dat ging probleemloos. Oh ja, de eindstand in het duel Carrotte-8bg was een gelijkspel. Ik verklap niet de exacte uitslag, want dat zou het totaal aantal te zoeken eikels verraden.

Dank voor deze origineel bedachte en uitgevoerde zoektocht die ons een onvergetelijke dag heeft bezorgd. Een aanrader en uitdaging voor iedere geocacher!

Uit: TB

 

multi11072. Kroonjuwelen van Ede: Natuurtuin Hindenkamp by Topzoekertje (adopted from team Korilu)

11072SmileHet was flink druk in de natuurtuin. Heel wat mensen profiteerden van het stralende zomerse weer en dwaalden net als 8bg en ik door dit leerzame gebied oostelijk van Ede nabij het stuk Ginkelse heide waar in de eerste wereldoorlog nog een compleet Belgisch dorp had gestaan.

Terwijl de “normale” bezoekers maar wat ronddrentelden, zochten wij specifiek naar struweel, fruitbomen, akkers, rare fouten, vlinders en dakpannen. 8bg las de vragen op en ik beantwoordde ze alsof het geschreven stond. En dat was ook zo, hahaha. Na een leuk rondje was daar de cache en hadden we genoeg geleerd voor vandaag. Dank daarvoor.

 

multi11071. Kinderboerderij de Oude Hofstede by Team Nessa

SmileKlokslag 5 voor 2 stonden 8bg en ik voor de poort van de kinderboerderij in Ede. Toen het hek om 14.00 uur werd geopend schoten wij dus als eersten het terrein op en zochten ijverig naar eekhoorns, jaartallen en zo. Schommels en autowielen hadden we 11070natuurlijk daarvoor al berekend. Via perfecte samenwerking werd de flink grote cache daarom netjes tevoorschijn gehaald, waarna we nog even wat luie varkens hebben bekeken alsmede een konijn, dat meer op een hond leek. Ook de twee grondeekhoorns ontsnapten niet aan onze aandacht, evenals de grasparkieten. Maar toen was het welletjes en verlieten we tevreden het pand. Dank daarvoor.

 

traditional11070. Jan Toorop by Gewei & Verzamelaar (Opa)

SmileEn ja hoor, binnen no time stond opa himself ons de weg te wijzen naar Jan Toorop. Dat was maar goed ook, want het was 8bg en mij niet helemaal duidelijk waar het doosje lag verborgen. Gelukkig kregen we heldere en duidelijke aanwijzingen waar niet en waar wel gezocht moest worden en met behulp van de hint had ik plots door waar het geluk was te vinden. Nog even nagebabbeld en toen verder door Ede. Dank voor deze.