02-04-2011

Alweer een poosje niet in de regio Waalwijk-Tilburg geweest. Met het prachtige zomerweer vandaag daar heerlijk rondgestruind.

 

multi10934. Maria route 4 by Team Meelhopper

10934SmileBij Maria is het altijd goed toeven,

Zeker voor mensen die dat behoeven.

De kapel hier aan de drukke baan,

Met een cache op een bepaald aantal passen er vandaan.

 

mystery10933. Lekker windje? by Coeckymonsters

SmileIn het algemeen hoeft de wind van mij niet erg zijn best te doen. Vandaag met deze eerste zomerse dag van het jaar kon het geen kwaad. Op het moment dat ik deze cache vond, liep het tegen de avond en voelde ik weinig luchtstroming. Ik vond het weerbericht in de beschrijving wel wat vreemd. Eigenlijk geen touw aan vast te knopen. Vooral in het noorden grote plaatselijke verschillen. Het oosten vertoont wat meer consistentie. Daarom denk ik, dat de cache-leggers zich verre moeten houden van de professionele weersvoorspellers. Ze hadden echter wel een mooi plekje voor de cache bedacht. Dank daarvoor.

 

10932traditional10932. Tisterniet by Team Meelhopper

SmileWat is er leuker dan als je met de cache in handen staat, dat er twee struise jongedames komen aanwandelen met een GPS-apparaat in de aanslag? Ik zou het niet weten. Het bleken Pien van het team Nopi en Anke van het team Heideroosjes te zijn. En ze hoefden zich niet af te vragen of de titel van deze cache klopte, want ze konden zo loggen. Daarna mocht Pien de cache terugplaatsen onder de goedkeurende blik van Anke zonder te weten waar ik hem vandaan had geplukt. Op elegante wijze werd het doosje keurig op de juiste plek gepositioneerd. Hier toonde zich duidelijk de ervaring en een scherpe blik.

BVDLC

 

 

 

multi10931. Maria route 3 by Team Meelhopper

10930SmileBij Maria is het altijd goed toeven,

Zeker voor mensen die dat behoeven.

Hier stond ik vlakbij een druk restaurant,

Met de kapel op een steenworp afstand.

 

traditional10930. Historisch Tilburg 2. Schoorsteen BeKa by Team Casteleintjes

SmileTerwijl ik mij gereed maakte voor de bestorming van de schoorsteentoren, knikte ik vriendelijk naar de mijnheer achter het raam die natuurlijk geen idee had wat ik hier werkelijk ging uitspoken. Met de camera in de aanslag, heb ik de hoge pijp hier in Tilburg vanuit allerlei perspectieven onder vuur genomen, tot zelfs aan de overkant van de straat vanachter de bomen, waar je het bouwwerk nauwelijks ziet. Maar het gaf me het juiste alibi om tussendoor even een doosje te kunnen graaien.

BVDLC

 

10929traditional10929. Historisch Tilburg 5. Meierijbaan by Team Casteleintjes

SmileSlim als ik ben, beoordeelde ik de situatie rondom de cache via de kaart op geheel eigen wijze. En besloot tot een slinkse benadering via een pad langs het kanaal. Met een beetje goede wil zou daar een voor mijn bolide berijdbaar pad liggen. En zo was het ook. Ok, zo nu en dan een diepe kuil, nou ja, eigenlijk veel diepe kuilen, of nog beter gezegd, alleen maar diepe kuilen. In de eerste versnelling en uiterst geconcentreerd probeerde ik mijn bolide op het rechte spoor te houden via handige stuurmanoeuvres. En dat lukte. Uiteindelijk arriveerde ik in de buurt van de stash area, alwaar een steile beklimming van het talud volgde en ik bovenop constateerde, dat ik er via het asfalt waarschijnlijk een drive in cache van had kunnen maken…

Na het loggen mocht ik hetzelfde pad van 600 meter weer terug door dezelfde diepe kuilen. Geocaching is soms best leuk. Dank daarvoor.

 

traditional10928. Wilhelminakanaal 1 - Trappistenbrug by Orteeltjes

10927SmileDeksels! Wat een mooi dekseltje had dit doosje. Nog niet eerder zo eentje gezien op een canister. En wat een drukte hier bij het bruggetje naast de Trappistenbrug waar ik komend vanuit Udenhout net overheen was gereden. Dat betekende de goede momenten afwachten om te graaien en terug te plaatsen. Het lukte allemaal goed.

BVDLC

 

multi10927. Hertjes kijken 08 by Team Meelhopper

SmileHertjes kijken, edel-, dam- of ree,

Dat is een leuk zaterdagmiddag idee.

Zeker ook hier in Udenhout,

Waar door de dieren flink werd geherkauwd.

 

multi10926. Hertjes kijken 06 by Team Meelhopper

SmileHertjes kijken, edel-, dam- of ree,

10926Dat is een leuk zaterdagmiddag idee.

Zeker ook hier bij Loon op Zand,

Al dacht ik tussen de schaapjes te zijn beland.

 

traditional10925. RdT "Den Uilenhoek" by H2J

SmileRond de Toren van Loon op Zand,

Was ik hier bij "Den Uilenhoek" beland.

Achter een behoorlijk vervallen schutting,

Waarschijnlijk door jarenlange uitputting.

 

traditional10924. RdT "Nano Land van Kleef" by H2J

SmileRond de Toren van Loon op Zand,

Was ik hier bij het "Land van Kleef" beland.

Met uitzicht op dartele paarden,

10925Die genoten van het goede der aarde.

 

traditional10923. RdT "Pieter v Beers pad" by H2J

SmileRond de Toren van Loon op Zand,

Was ik hier bij het "Pieter v Beers pad" beland.

Met een argwanende buurman op het balkon,

Niet bepaald een blije inspiratiebron.

 

traditional10922. RdT "Hanetoren" by H2J

SmileRond de Toren van Loon op Zand,

Was ik hier bij de "Hanetoren" zelf beland.

Het haantje was ooit gevallen,

Precies op de coördinaten-getallen.

10921 

traditional10921. RdT “Het Bergeind” by H2J

SmileRond de Toren van Loon op Zand,

Was ik hier bij “Het Bergeind” beland.

Drie bankjes gezellig bijeen,

Met leuke meisjes naar het scheen.

 

multi10920. Maria route 5 by Team Meelhopper

SmileBij Maria is het altijd goed toeven,

Zeker voor mensen die dat behoeven.

Uit het kapelletje hier kwam muziek,

Heel onverwacht en bovendien sympathiek.

  

traditional10919. Opmerkelijcke menschen: Jut en Jul by Team Glenn en Maik

10919SmileTsja, van die notoire verzamelaars kom je overal tegen. Destijds in Groningen had een man 187 fietsen in huis staan, waardoor zijn enigszins gezette echtgenote zelfs niet meer buiten kon komen! Of je leest van een oud vrouwtje met 40 katten. Ik had destijds een baas die geen papiertje kon weggooien. Zijn hele kamer stond vol met stapels papier. Op de tafel, op de stoelen, op de grond. De grote stapels dossiers die achter hem op de grond stonden, noemde ik spottend zijn achtergrondinformatie.

Ook hier in Waalwijk kende men het verschijnsel. Koosje en Marietje, ofwel Jut en Jul waren zelfs trots op hun verzamelde rommel. Als je hier wandelt is niets van die oude tijd meer te merken. Op deze warme dag liep ik in gedachten de stash area straal voorbij en werd pas een eindje verder wakker. Helaas heb ik niet de oorspronkelijke prachtige cache-plek kunnen bekijken en moest het met deze vervanger doen. Ik was er toch tevreden mee. Dank daarvoor.

 

multi10918. Hertjes kijken 05 by Team Meelhopper

10917SmileHertjes kijken, edel-, dam- of ree,

Dat is een leuk zaterdagmiddag idee.

Zeker ook hier in Waalwijk,

Waar de dieren leven als god in Frankrijk.

 

multi10917. Oud Geld: Het Kwartje by Peerke de Zwerver

SmileDit kwartje was nog niet gevallen en daarom moest dat vandaag gebeuren. De overige munten uit de Oud-Geld-serie waren al een jaar geleden door mij teruggevonden.

Een zwerver uit Waalwijk met teveel geld

Had heel zijn kapitaal herhaaldelijk nageteld.

Er ontbrak een oud kwartje.

1/4000.000.000 deel van een miljardje.

 10916

mystery10916. Porta Verde by B&W.cachers

SmileDe hele tijd terwijl ik bezig was met de berekening, werd ik in de gaten gehouden door de buurman op zijn balkon. Hij vertrouwde het zaakje duidelijk niet. Terecht, want ik bleek slecht te kunnen rekenen. Vooral de veertigers bezorgden me hoofdpijn. Toen ik eindelijk na zeker 5x herberekenen tot de juiste uitkomst kwam, klopte de checksum en kon ik op weg om het potje te scoren. Dat werd gevonden op een leuk plekje. Toen ik terugkeerde bij mijn geparkeerde bolide, stond de buurman nog steeds argwanend te kijken. Nou ja, als er niets ergers gebeurt bij dit futuristische gebouw hier in Waalwijk, kan hij gerust zijn.

BVDLC

 

traditional10915. Wolfseinde - Fietsbrug by Mar.Co

SmileWie wil er niet langs het HalveZolenpad wandelen op een mooie dag als vandaag? Ik niet. Een historisch traject. Eerst een boemeltreintje, later een tv-opname. Van beide was weinig tot niets meer te merken, zodat ik mij volledig kon concentreren op het vinden van een doosje. Dat was netjes verstopt. Dank daarvoor.

 

traditional10914. de Korn by Mar.Co

10913SmileMet dank aan Sint-Elisabeth die haar naam gaf aan de vloed van 1421. De Hollanders begonnen toen uit angst het hele polderlandschap van steviger dijken te voorzien. Niet anders dan nu de Delta-werken. Alleen iets kleinschaliger. En zo ontstond het dorpje de Korn, begrijp ik. Goed idee om hier een cache te leggen. Dank daarvoor.

 

traditional10913. Kasteel Dussen by Mar.Co

SmileVolgens mij had ik dit kasteel in geocache-verband al eens eerder bezocht. Maar als cultuurbarbaar ben ik niet zeker van mijn zaak. Waar ik wel zeker van ben, is dat ik hier nu een doosje vond. Dank daarvoor.

 

traditional10912. RECC: Raamsdonksveerse Eerste Carpool Cache by Mar.Co

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar,

Ook hier in Raamsdonksveer,

10910Bij een grote brug deze keer.

 

traditional10911. Wolfseinde - Legerbasis by Mar.Co

SmileDéjà vu. Die politiepost had ik al eens eerder gezien. Wanneer weet ik niet meer, maar het was in het kader van geocaching en ik moest op ongeveer dezelfde plek zijn als waar nu een keurig verborgen cache op me lag te wachten. Dank daarvoor.

 

traditional10910. RTCC: Raamsdonksveerse Tweede Carpool Cache by Mar.Co

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar,

Ook hier in Raamsdonksveer,

Naast de watertoren deze keer.

 

10908traditional10909. Een hond en zijn baasje....... by sunday ice

SmileZo onderhand denk ik de tiende op deze wijze verborgen cache die ik vond in mijn carrière, maar het blijft leuk. Overigens wel flink lang lopen zoeken, voordat ik hem spotte. Het voorjaar gaat namelijk gepaard met veel groei van de flora en dat werd me bijna noodlottig. Gelukkig had ik het goede idee waarnaar ik op zoek was en zo bleef ie net niet voor me verborgen. En eeeh… Bobbie kan trots zijn op zijn prestatie. Dank daarvoor.

 

traditional10908. Oud-Tigchelaar by mangco

SmileDe nano hier in deze oude wijk van Breda was snel gevonden. Ook het opendraaien lukte goed. Maar daarna… Het logrolletje zat muurvast. En ik wilde toch graag mijn krabbeltje daarop plaatsen. Maar even het probleemgeval meegenomen naar mijn bolide waarin zich een gereedschapskist bevindt met alle mogelijke handige apparaten. De keuze viel uiteindelijk op een speld die ik middenin het centrum van het logrolletje stak en daarna met een zijwaartse en tegelijk opwaartse trekbeweging wist om te toveren tot een torentje, dat ik vervolgens uit zijn omhulling kon wringen. Pfff… Eindelijk. Na het loggen het rolletje zo stijf mogelijk opgerold, zodat het volume zo klein mogelijk was. De volgende vinder zal het gemakkelijker hebben, vertrouw ik.

BVDLC

 

traditional10907. Bredase Parken - Stadspark Valkenberg by Team van de Laar

10907SmileOp zaterdagochtend vroeg is het goed toeven in de binnenstad van Breda. Veel en gratis parkeerplekjes. Daarom deze ochtend vroeg toegeslagen en de bolide kunnen parkeren op minder dan 200 meter. Zo, die parkcache was the pocket. Dank daarvoor.

 

traditional10906. TB Camping Meerberg by JenR

SmileWat een werk! Hoewel kamperen mijn lust en mijn leven is, ben ik na het loggen toch maar verder gereden om meer caches te gaan vinden. In ieder geval dank voor deze prachtige creatie!

 

traditional10905. Gilde St. Antonius abt by basvandenbelt

SmileGelukkig weinig gegil op de vroege ochtend hier bij Terheijden. Gaf mij de gelegenheid rustig naar de cache te zoeken. En die was op een prettige niet te moeilijke wijze verborgen. Dank daarvoor.