30-03-2011

Een afspraak in Almere en eentje in Bussum. Tussendoor mooi gelegenheid om te geocachen. Zo werd Almere en het gebied tussen Almere en Lelystad met mijn bezoek vereerd.

 

traditional10904. Stairway to heaven by AMTS

10904SmileIn mijn herinnering hoefde ik de vorige keer hier minder hoog te klimmen. Maar ja, eens moest het gebeuren. Terwijl de metalen toren kreunde en steunde onder mijn moedige klimkunsten en het avondverkeer een eind verderop zijn best deed mij figuurlijk gezien niet in de wielen te rijden, graaide ik tot mijn grote opluchting bij de eerste keer raak. Een beetje bibberend mijn worteltekening geplaatst en gauw weer terug op de veilige niet slingerende grond van Flevoland.

BVDLC

 

traditional10903. |OFZE2010| Een rustig plekje by Masterchef

SmileGeen idee of tussen de massaal opklinkende vogelgeluiden hier in dit rustige plekje ook het geluid van de wielewaal klonk. Volgens een mij bekend oud lied zou het moeten klinken als: Dudeljoohoo of zoiets. Ik heb het niet waargenomen. Was niet erg, want het was een prima plek en bevatte bovendien een cache. Dank daarvoor.

 

10902traditional10902. Remweg by AMTS

SmileWaarschijnlijk heb ik hier een persoonlijk record met de neus zoeken neergezet. Na een leuke wandeling vanaf de Ooievaarsweg wist ik op de stash area minstens een kwartier me suf te zoeken zonder enig resultaat. Terwijl links en rechts boven mij het verkeer over de A6 denderde, moet ik minstens 10x de cache hebben aangeraakt in mijn verwoede pogingen het doosje op de verkeerde plek te spotten. Hoe meer ik mijn best deed en hoe langer het duurde, hoe meer ik inwendig liep te mopperen, dat iemand hier zo nodig zo lastig een doosje moest verstoppen.

Uiteindelijk belde ik Steensnoeper om hulp. Ik kon nauwelijks geloven wat hij vertelde. Daar had ik toch al tig keer gekeken? Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven, dat ik zo vaak over dit uiterst eenvoudig en netjes verborgen doosje heenkeek. Het leven zit blijkbaar vol verrassingen. Zeker toen ik net weer terug was bij mijn bolide. Plots een flinke regenbui. Maar toen zat ik lekker droog. En de cache was in the pocket. Dank daarvoor.

 

traditional10901. Kleine praambult by AMTS

10901SmileAls ik tevoren de logs voor deze cache had gelezen, had ik hem waarschijnlijk overgeslagen. De nieuwe maintenance log van de cache-legger zat nog niet in mijn apparaatje. Louter not founds zag ik toen ik mijn zoektocht ter plekke wilde beginnen. Toch maar gaan zoeken met in het achterhoofd, dat het hoogstwaarschijnlijk niets zou opleveren. Wat schetst mijn verbazing en vreugde, dat ik binnen 10 seconden met de cache in handen stond? En nog een mooie ook. Gloednieuw glimmend en met onbeschreven logrolletje. Dank daarvoor.

 

traditional10900. (FPE2010) Timkers Travel, Marokko by timker

SmileIn een tent liggen in Marokko in de woestijn. Het is maar waar je van houdt. Het warme weer spreekt me in ieder geval wel aan. Dat was het vandaag in Almere-Buiten nog niet, maar ik blijf hopen op een warme zomer. Na een kort wandelingetje wachtte mij een flink uit de kluiten gewassen cache. Niet echt goed bedekt, maar dat is ook wat lastig. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik wat beter proberen te doen.

BVDLC

 

10899traditional10899. (FPE2010) Timkers Travel, Madagascar by timker

SmileMadagascar is mooi en ver weg. Almere is ook mooi en een stuk dichterbij. Vandaag was ik daar en blijkbaar net op tijd voordat deze cache werd geruimd. Wat ik mij wel afvroeg. Is de cacheomhulling destijds meegenomen uit Madagascar? Lijkt me een hele sjouwpartij te zijn geweest, hahaha.

BVDLC

 

mystery10898. (FPE2010)Schildpad fan van Kinderen voor Kinderen by Langzaam

SmileIk heb natuurlijk ontzettend mijn best gedaan om het verloren spandoek van de Kinderen-voor-Kinderen-liefhebbende schildpad te vinden. Daarvoor moest ik eerst achter mijn computer al die ellendige… eeeh… ik bedoel die leuke kinderliedjes analyseren om te kijken welke woorden erin ontbraken. Dat is me goed gelukt. Toen moest ik naar Almere. Je weet wel die stad waar een sympathieke familie woont met twee kinderen die je altijd keurig weten te vertellen waar je de caches kunt vinden, vooral de jongste.

10897Op de door mij berekende plek vond ik inderdaad het spandoek, maar op de een of andere manier is dat niet meer in de staat, zoals het ooit geweest is. Sterker nog, de staat is deplorabel! Niets meer mee te beginnen! Dat wordt dus huilen met de pet op, want naar ik begrijp komt de schilpad niet terug zonder spandoek.

Mijn advies: ga naar de dierenwinkel en koop een andere schildpad, maar dan eentje die een andere muzieksmaak heeft en zeker niet met spandoeken gaat lopen zwaaien. Daar komt immers alleen maar ellende van. Succes ermee en dank voor de cache!

 

mystery10897. La Salade de Carottes by carine-isan

SmileHet is mij duidelijk dat je worteltjes op allerlei wijzen kunt gebruiken om er salade van te maken. Maar mosterd er doorheen? En dan ook nog in de oven? Wie bedenkt er zoiets? Als je daar volgens mij komt aanzetten, hoeven ze je echt niet op de koksschool, hahaha.

Een echte salade is namelijk koud. En gezond. En fris. En ziet er kleurig uit. En hapt zo heerlijk weg. Ikzelf knabbel graag een salade. Liefst bereid door iemand anders. Die hem vervolgens in plastic verpakt en dan in de supermarkt laat leggen. Lekker gemakkelijk voor mensen als ik. Een paar gekookte eitjes erop en smullen maar. De echte Carrotte-way.

BVDLC

 

traditional10896. ABECC: Almere Buiten Eerste Carpool Cache by stoethaspels

10895SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Almere-Buiten,

Het is waarlijk niet te stuiten.

 

traditional10895. Nano & Mega 1 by Apiedi@k

SmileEindelijk! Al 2x eerder getracht dit kleine kreng te spotten, zelfs een keer met Achtbaangek. Wat toen na lang zoeken niet lukte, was nu in 10 seconden gepiept. Onbegrijpelijk! Zat ie al die tijd daar op dat plekje?

In ieder geval hoef ik niet meer schichtig mopperend de andere kant op te kijken als ik hier op de A6 in Almere deze mega-pilaar passeer.

BVDLC