28-03-2011

In West-Brabant is men buitengewoon actief met caches leggen en het schijnt nog veel erger te worden. Dus vandaag maar weer eens die kant op.

 

traditional10894. TB & COIN HOTEL STEENBERGEN by Brunetje

10894SmileBij ondergaande zon en de skyline van Steenbergen in de verte, was dit een prima cache om de dag af te sluiten. Ik heb niet lopen prikken, want dat doe ik nooit. Mijn methode is net zo lang rondbanjeren totdat ik op de cache sta. En dat gebeurde hier na een minuut of vijf, hetgeen toch aardig lang is gezien de tamelijk kleine stash area. Maar het was gelukt en de behoorlijk grote cache kon worden opgediept, waarna de laatste worteltekening voor vandaag uit mijn pen rolde. Dank daarvoor.

 

traditional10893. nummers 2 by romare

SmileNummers zijn getallen

Die ons graag bevallen.

Dit was nummer twee,

Daar was ik mooi klaar mee.

 

10891traditional10892. De Witte Kerk by PaCoKids

Smileie kerken in Steenbergen zijn toch wel opvallend. Ook dit naderhand geel geverfde bouwwerk mag er zijn. Ik lees dat de stijl neoclassicistisch is. Dat kon ik van de cache-plek niet zeggen, hahaha.

BVDLC

 

traditional10891. Het Vlooienstraatje by Brunetje

SmileVlooien zie je vandaag de dag niet veel meer. Eigenlijk nooit. Een of andere bioloog heeft jaren geleden nog een oproep gedaan de laatste Nederlandse vlooien bij hem in te leveren. Ik geloof, dat ie 7 stuks heeft ontvangen. Ik was dus niet bang hier in Steenbergen in dit steegje nog verrast te worden door die springende insecten. Eigenlijk werd ik ook niet verrast door het doosje, want daar kwam ik voor.

BVDLC

 

traditional10890. Jachthaven van Steenbergen by PaCoKids

10890SmileElke zichzelf respecterende plaats heeft een jachthaven, dus ook Steenbergen. Hoewel varen mijn lust en mijn leven is, ga ik nog liever op doosjesjacht. En dat lukte hier prima vandaag. Dank daarvoor.

 

traditional10889. het verlaten plekje by De Dammekes

SmileEcht verlaten was het niet, want net toen ik dacht ongezien het doosje terug te plaatsen, werd ik verrast door een hondenuitlater die me vroeg of het was gelukt. Ik ging er daarom van uit dat ie op de hoogte was van het cachegebeuren hier. Niet dus. Hem derhalve maar wat uitgelegd en hij vond het wel interessant.

BVDLC

 

traditional10888. nummers 1 by romare

SmileNummers zijn getallen

Die ons graag bevallen.

Dit was nummer één,

Leve ‘t Heerenveen!

 10886

traditional10887. nummers 5 by romare

SmileNummers zijn getallen

Die ons graag bevallen.

Dit was nummer vijf,

Als ik het in letters schrijf.

 

traditional10886. Vleermuizen van Steenbergen by Brunetje

SmileVan vleermuizen weet ik eigenlijk alleen dat ze de hele dag hangen te slapen en ’s nachts op jacht gaan geleid door sonar. Ik zocht deze cache gewoon overdag en door goed te kijken. Ook best een goede methode, want hij had succes.

BVDLC

 

10884traditional10885. nummers 3 by romare

SmileNummers zijn getallen

Die ons graag bevallen.

Dit was nummer drie,

Het leek wel vakantie.

 

traditional10884. Mariakapel Welberg by Brunetje

SmileOok hier was Maria mij welgevallig en was het doosje goed te vinden. Houwen zo. En dank daarvoor.

 

traditional10883. nummers 4 by romare

SmileNummers zijn getallen

Die ons graag bevallen.

10883Dit was nummer vier,

En deed mij veel plezier.

 

traditional10882. TURBO!!!! Rondje Roosendaal #93 by edenloon

SmileTURBO, TURBO!!!!

Beter dan een placebo!!!

#93 gepakt door Carrotte-Rambo!!!

En even gedag gezegd aan Tullepetaon en Jan&Hanny.

 

traditional10881. TURBO!!!! Rondje Roosendaal #70 by edenloon

SmileTURBO, TURBO!!!!

Beter dan een placebo!!!

#70 gepakt door Carrotte-Rambo!!!

10881a10881b

 traditional10880. TURBO!!!! Rondje Roosendaal #5 by edenloon

10879SmileTURBO, TURBO!!!!

Beter dan een placebo!!!

#5 gepakt door Carrotte-Rambo!!!

 

traditional10879. Picknickplaats naast een Brug by Marcel en Micha

SmileNet als ik hadden enkele Belgische geocachers een leuk parkeerplekje gevonden op 400 meter van de cache. Ze kwamen net terug van hun wandelingetje. En net als ik was hun doel niet om te picknicken. Ze hadden de doos goed gevonden, dus dat gaf hoop. Via de sluis wandelde ook ik de leuke route aan de rand van Roosendaal. Het mooi weer trok meerdere wandelaars en fietsers, dus even omzichtig ter plekke mijn werk moeten doen.

BVDLC

 

traditional10878. TURBO!!!! Rondje Roosendaal #35 by edenloon

10878SmileTURBO, TURBO!!!!

Beter dan een placebo!!!

#35 gepakt door Carrotte-Rambo!!!

 

traditional10877. TURBO!!!! Rondje Roosendaal #28 by edenloon

SmileTURBO, TURBO!!!!

Beter dan een placebo!!!

#28 gepakt door Carrotte-Rambo!!!

 

traditional10876. Kapel Kerkweg by Team-Moos

SmileInderdaad een leuk kapelletje hier bij Nispen. Dank daarvoor.

 

10875traditional10875. Natuurlijk Rucphense Bossen by dipledocus

SmileAl redelijk vaak om dit stuk bos van ongeveer 5x3 kilometer heen gereden als ik in de buurt was. De cache ligt precies in het midden. Vandaag mooi wandelweer, dus nu moest het er maar eens van komen. De auto geparkeerd ergens aan de Schietbaan en de paden op, de lanen in door bos en hei. Ik heb er een mooi rondje van gemaakt met halverwege het vinden van de cache. Die was mooi verpakt, een methode overigens die ik al meermalen tegenkwam, maar het blijft leuk. Dank daarvoor.

 

traditional10874. Straatmeubilair 2 by Dutch Angels

SmileAl meermalen meegemaakt dat geocachers zich vergrijpen aan straatmeubilair, maar hier werd het wel heel bont gemaakt. Bovendien meenden vele automobilisten net nu te moeten langsrijden, hetgeen mijn werkzaamheden ernstig verstoorde. Gelukkig kon ik alles slopen en vervolgens weer in goede staat en op correcte wijze terugbrengen. Als dit zo door gaat met die knutselaars, vertrouw ik geen enkel object in het bos of langs de weg meer. Ben wel een beetje jaloers met mijn twee linkerhanden. Mijn caches hier in Delft liggen meestal gewoon onder een …hmmm… en dat is genoegzaam bekend.

10874Dank voor deze mooie!

 

traditional10873. TURBO!!!! Rondje Roosendaal #49 by edenloon

SmileTURBO, TURBO!!!!

Beter dan een placebo!!!

#49 gepakt door Carrotte-Rambo!!!

 

traditional10872. TURBO!!!! Rondje Roosendaal #58 by edenloon

SmileTURBO, TURBO!!!!

Beter dan een placebo!!!

#58 gepakt door Carrotte-Rambo!!!

 

10871traditional10871. Tussen Flora en Fauna by Dorus12

SmileEenmaal eerder geprobeerd, eenmaal vlakbij langsgereden met de gedachte niet weer op de koffie te willen komen, en vandaag een ultieme allesverwoestende poging. Deze cache moest worden gevonden. Het is uiteindelijk gelukt en het werd me ook duidelijk waarom ik in eerste instantie faalde. Ik heb waarschijnlijk teveel verstopmethodes gezien. En zocht daardoor niet alleen naar verkeerde methodes, maar wat het ergste was: op de verkeerde plekken! Dan kun je lang bezig blijven. Nadat ik ook nu weer vergeefs van alles minutieus had onderzocht, besloot ik plots eens een eindje verderop te kijken. Ai, dat deed pijn. Maar de cache was wel binnen en daar ging het om. Voortaan kijk ik meteen op de goede plek, heb ik me voorgenomen.

BVDLC

 

 

traditional10870. Straatmeubilair 3 by Dutch Angels

10869SmileOok hier in een stille uithoek van Brabant blijkt men niet van het straatmeubilair te kunnen afblijven. Gelukkig lees ik, dat het er allemaal eerlijk aan toe is gegaan. Maakte het voor mij ook gemakkelijker om mijn natuurlijke sloopdrift eens in de praktijk te brengen. Ik wreef mij al in de handen bij het zien van de mogelijkheden. Helaas had ik bij mijn eerste poging de canister al in handen. Tsja, soms zit het tegen. Dank daarvoor.

 

traditional10869. Bakkersmeer by Team van Peer

SmileIk voelde me hier aan het eind van de wereld. Voor mijn bolide gold dat zeker, want de weg eindigde hier abrupt. De cache was bijzonder snel gevonden voor eentje met 2,5/2,5 rating. Ook de hint sloeg nergens op. Ik zie nu dat op 20 maart de boel is aangepast. Nu ook nog even de rating en de hint graag. Toch dank voor de cache natuurlijk.

 

traditional10868. De beste wensen! by bossluiper

SmileDe beste wensen terug! Gelukkig weet ik intussen wat geocachen betreft van de hoed en de rand. Zo bleef deze voortuincache bij Zundert niet lang verbogen. Dank daarvoor.

 

traditional10867. Nummer 5 by bossluiper, kerstmanneke

10866SmileMijn pijltje wees in eerste instantie niet naar nummer 5. Maar met zo’n duidelijke aanwijzing via zowel de titel als de tekst, kun je het GPS-apparaat gevoeglijk in de zak steken. Met de handen in de zakken langs het randje van de tuin geschuifeld en jawel, dat stak het doosje zijn kopje al om de hoek. De bedekking lag een eindje verderop. Ik denk, dat gevederde vrienden hier wel eens de hand in kunnen hebben. Na het loggen het doosje weer keurig bedekt.

BVDLC

 

multi10866. Ik hou van corso - 13 by bosjesmannen

SmileIn augustus 2009, toen ik hier op jacht was naar de corso-caches, was dit de enige met wat probleempjes waardoor ie nog niet op mijn lijstje stond. Vandaag was ik in de buurt en heb dat rechtgezet. Ook buurtschap Raamberg staat nu bij mij op de kaart! Dank daarvoor.

 

10865traditional10865. Wildtunnel by de-verkes

SmileToen ik uit mijn bolide stapte zag ik geen velden of wegen een tunnel, ook geen wilde. Gelukkig heb ik een GPS-apparaat en dat leidde mij naar de min of meer verborgen onderdoorgang. Het lijkt mij voor herten e.d. wat lastig om hier doorheen te kruipen of te zwemmen, maar voor klein grut zal het wel lukken. Ik zag geen camera hangen, hoewel het voorjaar is en dan speciaal wordt gelet op passages.

BVDLC

 

traditional10864. HCP by strj

SmileHockey rijmt op stokkie en rokkie. Meer weet ik er eigenlijk ook niet van. Ik heb ooit een hockeyende collega gehad die het spel veel mooier en vooral sneller vond dan bij voorbeeld voetbal. Zijn broer heeft jaren midvoor gespeeld in het nationale Nederlandse hockeyteam en stapte midden onder zijn carrière plots over op voetbal en werd zowaar opgenomen in het eerste team van de profclub FC Groningen. Hij had een ijzeren conditie en grote snelheid. Van voetballen kon ie wat minder, maar hij was toch behoorlijk een handenbindertje voor de tegenpartij. In een wedstrijd tegen Feyenoord werd hij zelfs tot man of the match uitgeroepen. Toch zeiden de nuchtere Groningers uit mijn omgeving dat Gerard Hijlkema aan het eind van de wedstrijd eigenlijk alleen maar het hele veld had omgeploegd.

Leuk voor mij om hieraan terug te denken via deze cache bij HCP, de Hockey Club Prinsenbeek. Dank daarvoor.