13-03-2011

Zaanstad kent nog molens van vroeger toen hier het grootste molenpark ter wereld stond. Bij een aantal van die molens liggen nu caches. Dus op naar de Zaanstreek! Daarna nog richting Beverwijk.

 

traditional10635. Speeltuin Santpoort by Kesj-Sjeng (f.k.a. KLMario)

10635SmileSpeeltuinen ken ik niet uit eigen ervaring. Ik geloof niet dat ze er waren in mijn jeugd in Leeuwarden. En al waren ze er geweest, mij zou je er niet hebben kunnen zien. Slechts één ding bestond er voor mij: voetbal. Net zoals nu alleen geocaching mijn leven beheerst. En juist via mijn huidige hobby heb ik al heel wat speeltuinen gezien, vrijdag bij voorbeeld nog een heel stel in België. En nu dus in Santpoort, waar de cache gelukkig niet erin was geplaatst. Zoeken met spelende kindertjes om je heen, blijft hinderlijk. Gelukkig hier geen last. Even door het bosje gestruind en daar was de cache. Dank daarvoor.

 

traditional10634. De Kanaalgravers by Kostertjes

SmilePrecies toen ik de petling ontwaarde hier aan het Noordzeekanaal bij IJmuiden, kwam een duo het kunstwerk bewonderen. En het waren geeneens geocachers! Ik had daarvoor al flink om de kanaalgravers heen staan dansen, hen dus van alle kanten bewonderd met mijn linkeroog, terwijl mijn rechteroog speurde naar de cache. Intussen voeren veerboten af en aan. Nou ja, nu overdrijf ik wat. Er lag een veerboot aangemeerd en nog een busboot van Conexxion en die vertrokken precies op tijd, namelijk toen ook het duo ophoepelde. In één klap alle rust voor de graai die ingetogen volgde.

10634BVDLC

 

traditional10633. Akermaat by gadnar

SmileParkeerplaats hier, parkeerplaats daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier aan de A9 bij Beverwijk,

Met rustplekken onder handbereik.

 

traditional10632. weeg by tongoedhart

SmileDe jongedame met het witte hondje vriendelijk gegroet en met een wijds armgebaar liet ik haar passeren op de stash area, terwijl ik even pauzeerde met het maken van foto’s om haar rustig te laten langsgaan. Dat werd door haar gewaardeerd blijkens de glimlach die ze mij toewierp en ze verder haars weegs (!) ging. Geocachers weten natuurlijk, dat ik niet echt stond te fotograferen. Nou ja, één fotootje dan. De rest was acteren en daar ben ik zo langzamerhand heel goed in. Na een minuutje was het veilig genoeg om de graai te doen. Ja mensen, zo beleef je nog eens wat. Ook hier in Uitgeest. Dank daarvoor.

 

traditional10631. hms by tongoedhart

10631SmileIk dacht slim te zijn hier in Uitgeest door mijn bolide op 129 meter van de cache te parkeren. Toen ik uitstapte en de boel overzag, wist ik al, dat ik beter op de P&R bij het station had kunnen gaan staan. Toch maar doorgezet en al slingerend via de tunnel en zo, toch de stash area bereikt alwaar de cache keurig op me lag te wachten. Terug bij mijn auto had ik 1,5 kilometer op de wandelteller.

BVDLC

 

traditional10630. Twaalfmaat by gadnar

SmileParkeerplaats hier, parkeerplaats daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier aan de A9 bij Beverwijk,

Met een cache, niet onbelangrijk.

 

10629traditional10629. De Lunetten by no-name

SmileJa, die oude strategen van vroeger, die konden er wat van. En het is net als met voetbal, de details beslissen de wedstrijd. En de lunetten waren de krenten in de verdedigingspap. Nou lust ik absoluut geen pap met krenten, maar daar dachten ze vroeger anders over. Nadat ik de plek hier in Beverwijk voldoende had bestudeerd en het schichtige paard bij de voederbak wat onsamenhangende geluiden uitstootte, plaatste ik mijn worteltekening en wilde vertrekken.

Net op dat moment arriveerde het team ah toermalijn en ze waren één van de vele teams die hier vandaag langstogen. Even gezellig gebabbeld totdat het tijd werd voor verdere actie.

BVDLC

 

traditional10628. SiB part 1 Squash by no-name

SmileSquashen is één van de weinige sporten die ik niet volg, hoewel ik weet dat Nederland enkele goede spelers heeft. Volgens mij is het een doe-sport en geen kijk-sport. Zelf heb ik het nooit gedaan. Het lijkt op tennis, waarbij je allebei aan dezelfde kant van het net staat en elkaar dus voortdurend letterlijk voor de voeten loopt. Uitermate vermoeiend, dunkt me.

Hier in Beverwijk kun je deze sport volop beoefenen in de hal waarbij dit doosje was verstopt. Ik vond het snel, maar moest flink peuteren om het van zijn plekje te krijgen.

BVDLC

 

10627traditional10627. Recreatiegebied Buitenlanden by no-name

SmileHier nabij Beverwijk had ik toch wel enige spijt dat ik in mijn jeugd gedurende enkele jaren een slechte eter was. Alleen ben je niet zeker bij grotere voedselinnames, dat het effect heeft op de lengte en niet op de dikte, want dat was hier nog erger geweest dan het al was. Gelukkig beschik ik in mijn bolide over hulpmiddelen, zoals een multifunctionele prikstok. Daarmee kon ik het doosje eenvoudig van zijn plekje wippen. De worteltekening geplaatst en toen kwam pas het echte probleem. Ik heb dat vernuftig opgelost door het doosje aan het uiteinde van de prikstok te knopen met een soort grashalm. Daarmee de cache weer op zijn plekje gedeponeerd en met strategische polsbewegingen geprobeerd de grasverbinding te ontkoppelen. Dat lukte. De volgende vinder ziet dus het doosje versierd met een natuurlijk strikje. Weer eens wat anders, dunkt me.

BVDLC

 

multi10626. Panorama vanaf de dijk by DeWolffies

10625SmileIk ben zo vrij geweest thuis de sudoku al op te lossen met enig verantwoord gokwerk. Zodoende hoefde ik niet hier in de frisse kou te zitten kleumen en kon ik toch wel van het geboden panorama op de dijk bij Assendelft genieten. Dank daarvoor.

 

traditional10625. De Reef by siemp

SmileMijn eerste fietstochtje dit jaar in het kader van geocaching. Even de voetjes wat sparen en tegelijk van de ontluikende natuur genieten. Bij Westzaan mijn bolide geparkeerd en langs het kanaal en het open landschap van de Reef even naar het doosje gepeddeld, waar je inderdaad een mooi uitzicht hebt over een uniek vogelgebied bestaande uit weiland en slootjes. Dank daarvoor.

 

traditional10624. ZAANSE MOLENS - De Schoolmeester by Buitengewoon...

10623SmileZaanse molens uit vroegere welvarende tijden,

Die ons nog steeds aangenaam kunnen verblijden.

Zoals De Schoolmeester hier bij Westzaan.

Die papiermolen draaide heus niet alleen bij volle maan.

 

traditional10623. ZAANSE MOLENS - Het Prinsenhof by Buitengewoon...

SmileZaanse molens uit vroegere welvarende tijden,

Die ons nog steeds aangenaam kunnen verblijden.

Zoals Het Prinsenhof hier in het weiland bij Westzaan,

Die pelmolen met een ligging alsof de tijd heeft stilgestaan.

 

mystery10622. Gejat by siemp

SmileDe misdaad in de Zaanstreek zou even duidelijk geïllustreerd worden door onderhavige cache. Hier was schijnbaar iets gejat. Ik ging persoonlijk poolshoogte nemen en constateerde, dat het alleszins meeviel. De grote doos zat gewoon op zijn plek. Gerustgesteld keerde ik terug naar de bewoonde wereld. Niet meer zo overdrijven, Siemp.

10621BVDLC

 

multi10621. Gladoor 03 by RichardV60

SmileDat de lieden hier in Wormerveer worden uitgemaakt voor gladoren wist ik al van vorige caches. En mensen in de olie vind je overal. Op dit vroege uur viel het hier wel mee, zodat ik ongehinderd van wp naar wp kon hoppen. Op wp3 had ik geluk, omdat ik zo’n beetje pardoes er tegenaan liep, figuurlijk gezien dan. Bij het eindpunt wees mijn pijltje naar de overkant van de sloot, maar daar heb ik me gelukkig niets van aangetrokken, want zwemmen stond niet op de agenda vandaag.

BVDLC

 

traditional10620. ZAANSE MOLENS - De Bonte Hen by Buitengewoon...

SmileZaanse molens uit vroegere welvarende tijden,

Die ons nog steeds aangenaam kunnen verblijden.

10620Zoals De Bonte Hen hier aan de overkant van Zaandijk.

Die sloeg ooit de olie met scheepsladingen tegelijk.

 

traditional10619. ZAANSE MOLENS - De Ooievaar by Buitengewoon...

SmileZaanse molens uit vroegere welvarende tijden,

Die ons nog steeds aangenaam kunnen verblijden.

Zoals De Ooievaar hier bij Duyvis in Zaandijk.

Door de pinda’s werd dat bedrijf ooit steenrijk.

 

traditional10618. ZAANSE MOLENS - Het Pink by Buitengewoon...

SmileZaanse molens uit vroegere welvarende tijden,

Die ons nog steeds aangenaam kunnen verblijden.

Zoals Het Pink hier in Zaandijk.

10620aFabriceerde ooit hennepkoeken met groot bereik.

 

traditional10617. ZAANSE MOLENS - De Held Jozua by Buitengewoon...

SmileZaanse molens uit vroegere welvarende tijden

Die ons nog steeds aangenaam kunnen verblijden.

Zoals De Held Jozua hier in Zaanstad,

Die ooit hout zaagde voor menig handelsschip of fregat.