11-03-2011

In West-Brabant is de stroom nieuwe caches bijna niet te remmen. Dus maar weer die kant op. Meteen even flink over de grens gegaan om in België de eerste buitenlandse caches te vinden dit jaar.

 

traditional10616. Kerkepadje by Grotezwartegarnaal73

10616SmileHet is natuurlijk maar een halve waarheid, dat een kerkepadje naar de kerk leidt. Het was volgens mij wel de bedoeling dat men na het kerkbezoek dezelfde weg terug wandelde, eventueel met de blijde boodschap nog in het hoofd. Ook ik heb vandaag hier bij Hoogerheide zowel een stukje heen als hetzelfde stukje terug gewandeld. Dat was bij ondergaande zon best fijn om te doen. Hiermee besloot ik namelijk een aangename cache-dag. Dank daarvoor.

 

traditional10615. #20 Nilluske - Kon.Wilhelminakazerne by Team Schoss

SmileVorige keer ving ik hier bot. En aangezien ik geen professionele visser ben, was ik daar niet blij mee. Vandaag was ik weer in de buurt en benieuwd of het resultaat nu anders zou zijn. Dus toog ik weer naar Ossendrecht alwaar ik op 30 november 1961 voor het eerst in mijn leven arriveerde om er twee maanden te verblijven als dienstplichtig militair en er een algemene opleiding te volgen. Nee, niet in deze kazerne hier. Helaas weet ik de naam van mijn eigen kazerne niet meer. Wat ik wel weet: vroeg opstaan, overal lang staan wachten en diverse wandelingen in de natuur.

Met vreugde kan ik melden, dat er vandaag een doosje viel te scoren. Heel wat beter dus. Dank daarvoor.

 

10614traditional10614. De smokkelaar 1. by jolpet

SmileHet enige waarmee ik smokkel, is met mijn huishouding. Vanwege geocaching komt daar vaak niet veel van terecht. Gelukkig heeft niemand behalve ikzelf daar last van. Dat in tegenstelling tot het echte smokkelen destijds. Dat scheelde de staatskassen heel wat inkomsten en dat was weer slecht voor de economie.

Vandaag maar eens gekeken bij Ossendrecht of er nog iets te smokkelen viel. Het enige wat ik vond was een doosje. Dat heb ik na het plaatsen van mijn wortelkrabbel maar weer netjes terug geplaatst waar ik het vond.

BVDLC

 

traditional10613. Alain Provist #19 by Hishiyu

SmileAls ik deze cache-legger goed begrijp doet ie maar wat. En elke keer weer verrassend. Hier zeker, want op de stash area stond ik met mijn zwakke onbuigzame rug enigszins beteuterd te kijken. Maar ik had geluk, want bij een eerste voorzichtige poging kwam een glimp van de kist tevoorschijn. Werd het toch nog leuk …eeeh… plezant. Dank daarvoor.

 

traditional10612. Bezali by c c

10612SmileHet lastigst voor mij was om hier te geraken. TomTom had geen idee en dus moest ik het zelf uitzoeken. Komend vanaf Kapellen reed ik mij eerst helemaal vast tussen duizenden opgestapelde containers. Heel indrukwekkend allemaal natuurlijk, maar daar kwam ik niet voor. Gelukkig wist TomTom wel de weg naar de cache TB-hotel in Berendrecht en vanaf daar lukte het wel. Zo kon ik grote schepen bewonderen die hier door de Schelde voeren om hun steentje bij te dragen aan de economische toestand in de wereld.

Ondertussen graaide ik een doosje. Ook leuk …eeeh… plezant. Dank daarvoor.

 

traditional10611. TB-hotel Berendrecht by Rangerbehr

SmileMaar goed, dat hier alleen TB’s en coins logeren, want voor mensen lijkt het me een beetje te lawaaierig hier bij de afrit van de snelweg. Ik kon gelukkig wel mijn bolide vlabij de stash area parkeren en even vlug mijn werk doen. Dank daarvoor.

 

10610traditional10610. Stabroek Carpool Cache by RoePer

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Stabroek,

Oppassen voor de hellingshoek.

 

traditional10609. EDC by Ercar

SmileTot mijn spijt moet ik bekennen dat ik de wereldberoemde voetbalvereniging EDC uit Stabroek niet ken. Bovendien vond er vandaag geen wedstrijd plaats, zodat ik ook niet kon kennismaken met hun ongetwijfeld oogstrelende voetbalkwaliteiten. Daarom heb ik mij maar geconcentreerd op het vinden van een doosje ergens in het hoekje van het veld. Dat lukte. Dank daarvoor.

 

10608traditional10608. Hoevenen Dorp by SmetIneke

SmileHier bleek toch echt dat ik een carrière als gynaecoloog ben misgelopen. Met verbazingwekkende soepelheid en geraffineerde touch met de vingers van mijn ene linkerhand werd het doosje tevoorschijn gehaald. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik hem met mijn andere linkerhand terug geplaatst.

BVDLC

 

traditional10607. Speelkwartier 1 by ekuarfje

SmileIk speelde hier in Hoevenen voor spion. De verborgen aanwijzing bleef daarom niet lang verborgen en de spelende kinderen beseften nauwelijks wat voor grootse daad hier werd verricht. Misschien maar beter ook.

BVDLC

 

traditional10606. Speelkwartier 2 by ekuarfje

10605SmileIk speelde hier in Hoevenen voor terreinopzichter. De verborgen informatie bleef daarom niet lang verborgen en de basketballende jongelui die beter kon schreeuwen dan basketballen beseften nauwelijks wat hier werkelijk aan de hand was. Misschien maar beter ook.

BVDLC

 

traditional10605. Speelkwartier 3 by ekuarfje

SmileIk speelde hier in Hoevenen voor speeltuincontroleur. De verborgen info bleef daarom niet lang verborgen, en omdat verder niemand in de speeltuin aanwezig was, hoefde ik geen kinderen te waarschuwen voor gevaarlijk gedrag en dergelijke. Dat kon niet gezegd worden van één de aanwonenden van de speelplek. Iemand was bezig een fiks brandje te stoken achter huis. Hopelijk heeft dat geen verdere vervelende gevolgen gehad.

BVDLC

 

10603traditional10604. shit happens by superjiva

SmileGelukkig heb ik in mijn geocache-carrière al veel meegemaakt. Deze ellende kon er dus ook nog wel bij. Maar ja, die dingen gebeuren. Blijkbaar ook hier in Kapellen. Laten we het houden op een ongelukje.

BVDLC

 

traditional10603. Kapellen Fiets- en voetgangerstunnel by superjiva

SmileBest handig zo’n tunneltje onder het spoor. Scheelt soms een heel eind fietsen of wandelen. Hier bij ons in Delft doen we het anders. We leggen de spoorlijn onder de grond. Duurt overigens nog wel even voor het allemaal klaar is. Tot die tijd is Delft één grote bouwput.

BVDLC

 

traditional10602. Disco Bunkers #03 by nessie3d & Ynka

10602SmileLinksom of rechtsom? Dat was de vraag. Al te vaak heb ik bij geocaching aan de verkeerde kant van het water gestaan. Ter plekke zag ik dat beide mogelijkheden goed waren. Weinig van de disco gemerkt. Maar ja, het was ook midden op de dag.

BVDLC

 

traditional10601. A nano in Chapels Wood - Revamped by nessie3d & Ynka

SmileAltijd leuk …eeeh… plezant om een nano te vinden. In dit geval in een luxe woonwijk van Kapellen. Dank daarvoor.

 

traditional10600. Camouflage by Hishiyu

SmileMet mijn militaire opleiding van ongeveer 50 jaar geleden was het niet moeilijk om deze soldaat te tackelen. Ik sloop gecamoufleerd met mijn blauwe jas en blauwe pet met verbijsterend gemak ongezien door het bos, vooral vanwege het feit dat er verder niemand was.

BVDLC

 

10598traditional10599. Alain Provist #24 by Hishiyu

SmileAls ik deze cache-legger goed begrijp doet ie maar wat. En elke keer weer verrassend. Hier zeker, want vanuit mijn bolide zag ik de cache al liggen. Mijn pogingen om hem wat beter te camoufleren zijn niet echt gelukt. Wachten is op de natuur die met haar groeikracht het zicht op de cache moeilijker moet maken, denk ik.

BVDLC

 

traditional10598. Hier zit je goed by schummie+Daisy0008

SmileDe titel van deze cache moest ik figuurlijk opvatten, niet letterlijk. Mij te fris vandaag hier op dit hoekje. Bovendien overzag ik het piepkleine geval in eerste instantie, wat een nogal lange zoektocht opleverde. Gelukkig is er altijd een tweede instantie en toen zag ik hem wel. Is het misschien handig om een lampje vlakbij de cache te installeren, zodat mensen hem beter zien? Het is maar een idee. Een ander idee is het om de logrol te vervangen. Die is meer dan vol. Ik kon nog net naast een andere cache-naam mijn initialen WC kwijt.

BVDLC

 

traditional10597. Alain Provist #23 by Hishiyu

10597SmileAls ik deze cache-legger goed begrijp doet ie maar wat. En elke keer weer verrassend. Hier zeker, want ter plekke moest ik een tamelijk ongerept stukje natuur betreden om de kist te vinden. Dank daarvoor.

 

traditional10596. Achttien by tijliema

SmileEen echte Carrotte-pot. Waar vind je zoiets? Nou, hier in de buurt van Essen in België, waar ik al heel wat keertjes eerder was. Dank daarvoor.

 

traditional10595. Landelijk Essen by hans solo

SmileInderdaad heel landelijk hier met mooi uitzicht op Essen en de bijzondere watertoren daar. Een kort wandelingetje bracht mij bij de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

10594traditional10594. Rondje Essen "wie van de drie second edition" by team pompierke

SmileEn daar was ik weer eens in Essen. Ditmaal om mijn eerste buitenlandse cache van dit jaar te vinden. Team Pompierke had gezorgd voor het plaatsen van die cache. Op een mooi plekje. Voor mij om onbegrijpelijke redenen was de logrol echter vochtig. Gezien de goede constructie bijna onmogelijk. Gelukkig nog wel beschrijfbaar. Zo, de eerste was binnen.

En voort ging ik door het vlakke Vlaamse land voor nog meer Belgische caches.

BVDLC

 

traditional10593. Nederheide by Dorus12

SmileAan de rand van de Rucphense Bossen was het goed toeven. Een cache van precies het juiste formaat kwam tevoorschijn vanaf een mooi plekje. Dank daarvoor.

 

traditional10592. De Kozijnenhoek by Dorus12

10591SmileEven was ik bang dat de cache-legger mij ook hier bij Rucphen met een listige verstopmethode het cache-leven zuur zou maken, maar het viel heel erg mee. Bovendien kan het behoorlijk onopvallend en dat is ook mooi. Dank daarvoor.

 

traditional10591. Sluisje - Pauwenstraat by Team van Peer

SmileWaar zouden we in Nederland zijn zonder sluisjes? Waarschijnlijk onder de zeespiegel. Ook deze hier bij Sprundel moeten we dus eren. Hierbij hetzelfde verhaal als bij de Hogestraat. Het doosje ligt in de weg bij eventueel onderhoud aan het sluisje. Terwijl de boer met zijn combi van alles over het land uitstrooide plaatste ik mijn worteltekening.

BVDLC

 

traditional10590. Sluisje - Hogestraat by Team van Peer

SmileWaar zouden we in Nederland zijn zonder sluisjes? Waarschijnlijk onder de zeespiegel. Ook dit exemplaar hier bij Sprundel moeten we dus eren. De verstopmethode vind ik hier persoonlijk twijfelachtig. Tenzij er nooit onderhoud is aan deze sluis. Maar of dat reëel is? Ik denk het niet. Maar goed, zolang het goed gaat, ligt het doosje er. Ik heb het maar weer op dezelfde plek terug geplaatst.

BVDLC

10588

traditional10589. Sluisje - Bosstraat by Team van Peer

SmileWaar zouden we in Nederland zijn zonder sluisjes? Waarschijnlijk onder de zeespiegel. Zelfs deze onopvallende waterhuishoudingsregelaar hier bij Sprundel moeten we dus eren. De Bosstraat leek afgesloten, maar niets bleek minder waar. Ik moest wel diep door de knieën voor de cache, maar toen had ik ook wat. Dank daarvoor.

 

traditional10588. Buurtgemeenschap Vuchtschoot by de-verkes

SmileToen ik net de cache had terug gelegd, arriveerde het volgende team, nou ja eigenlijk 3 teams als ik het goed begreep. Vol ijver beklommen ze bomen en dergelijke. Dat had ik niet hoeven doen om de cache te graaien. Het was ook niet echt nodig. Maar wel leuk.

BVDLC

 

10587traditional10587. Boemeldonck - den Peer by de-verkes

SmileMet de Boemelexpres naar Prinsenbeek. Het Liesbos telt vele bomen. De kunst was dus de goede eruit te pikken. Want daar zou zich een cache bevinden. De hint gaf zelfs het type boom aan. Mijn pijltje wees mij op een interessante mogelijkheid. Het bleek de juiste. Dank daarvoor.

 

traditional10586. Boemeldonck - (Dood)Vaareind by de-verkes

SmileMet de Boemelexpres naar Prinsenbeek. De overkant is een relatief begrip. Dat is destijds helemaal bekend geworden dankzij drs. P.. Vanaf de overkant gezien is dit namelijk de overkant. Aan al dat theoretisch geleuter had ik echter niets. Voor de cache moest ik aan de andere kant van de spoorlijn zijn. Het omrijden viel gelukkig mee en vervolgens het vinden van de cache ook. Dank daarvoor.

 

traditional10585. Boemeldonck - Scholenproject Alaaf by de-verkes

10585SmileMet de Boemelexpres naar Prinsenbeek. Het schooltje was nog niet in. Dus rustig in een hoekje mijn werk gedaan. En nee, ik hoefde niet in de hoek. Geheel vrijwillig kunnen doen. Dank daarvoor.

 

traditional10584. Albatross by Jozsi&kids

SmileDe beste manier om een albatros te meppen, lijkt mij het gelijknamige vogeldier goed af te richten. Hij dient dan de weggeslagen golfbal in de lucht op te vangen en netjes te deponeren in het daarvoor bestemde gaatje. Op deze wijze is het zelfs mogelijk een par5 in 1 slag te bedwingen. Alleen zitten we dan weer met het probleem hoe we dat gaan noemen. Wat komt er immers na de Birdie, de Eagle en de Albatros? Ik stem voor de Paradijsvogel, vooral vanwege zijn naam.

Tijdens mijn bezoekje hier werd er niet gegolfd. Die lieden lagen nog op één oor om 07.00 uur in de ochtend, volgens mij. Ik vond toen al een doosje. Dank daarvoor.