06-03-2011

Mijn 1111e cache-dag en precies met carnaval! Dus opgetrokken naar Amsterdam waar het altijd feest is. Daarvoor in Voorschoten, Leiden en Alphen aan den Rijn rondgestruind.

 

traditional10560. Ooievaar by Blattellus

10560SmileVandaag wel twee ooievaars gezien, maar niet hier in Ouderkerk ad Amstel. Het dorpje lag er trouwens prachtig bij aan het water en de ondergaande zon verzorgde een prachtige belichting voor een leuk plaatje. Het dorp heeft helemaal ooievaars nodig om aandacht te trekken. Ikzelf wilde trouwens geen aandacht trekken en dat viel nog niet mee. Om mij onbekende redenen was het bij de stash area behoorlijk druk. Dankzij jarenlange ervaring heb ik weer eens een goochelact kunnen opvoeren, waarbij de toeschouwers niet merkten dat er gegoocheld werd. Toen de verborgen voorstelling ten einde was, had ik voor het laatst vandaag mijn worteltekening geplaatst en kon tevreden huiswaarts keren. Dank daarvoor.

 

traditional10559. Waterkip by team Abco

SmileDat hoor je wel vaker in Holland, dat men een meerkoetje “uitscheldt” voor waterkip. Ook hier in Abcoude doen ze er aan mee. In Friesland noemen we de zwarte watervogel met het witte vlekje op de neus een markol. Ik heb trouwens wel wat met dit dier. Een jaar of 25 geleden heb ik een paar jaar lang getracht alle meerkoeten in de Delftse wateren te tellen. Ik dacht namelijk dat deze redelijk agressieve klant bezig was de eend uit het straatbeeld, nou ja waterbeeld, te verdrijven. Dat viel mee. In beide jaren telde ik ongeveer 225 paartjes. Ik deed 2 volle weken over de tellingen die ik pleegde de laatste week van april en de eerste week van mei. Hoogtepunt van de broedtijd dus. Eindconclusie die volgens mij nog steeds geldt: Donald Duck laat zich niet verdrijven.

10558Logisch dus, dat het meerkoetje hier zich niet lang voor mij verborgen kon houden. Ik heb hem voorzichtig van het nest gelicht en een inwendig onderzoek verricht. Volgens mijn bevindingen was ie gezond en kan nog heel lang mee. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional10558. Knooppunt Holendrecht by youngpro

SmileHet viel wel mee met de muggels hier in deze uithoek van Amsterdam. Ze zaten allemaal ver weg aan de patat en zodoende was het parkeerterrein bij de stash area geheel verlaten en ik parkeerde praktisch bovenop het nulpunt dat mijn GPS aangaf. Ik bereidde mij voor op een intensieve zoektocht, navigatie afgekoppeld, cache-beschrijving mee, winterjas aan, winterpet op, GPSr in de aanslag, auto op slot, over het steenmuurtje geklommen en zoeken maar. Mijn eerste graai was raak. Tsja, soms zit het mee.

BVDLC

 

mystery10557. A10 Weg van de Snelweg by Biertjuh

10556SmileHet team Biertjuh beschikt blijkbaar over modern speelgoed. Nou ik ook! Zodoende was het puzzeltje in 4 mummen gelezen en kon de berekening beginnen. Ook dat leverde geen problemen op. De locatie was bekend en lag inderdaad niet aan de snelweg. Vandaag op mijn tocht in en rond Amsterdam kon ik deze mooi meepikken. Ergens in de gemeente Ouder-Amstel bleek nog een aardig plekje te zijn om een cache te verstoppen. En dat was aan deze geroutineerde en gehaaide cache-leggers natuurlijk niet ontgaan. Ik mocht er mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional10556. Un jeu de Cartes*2 by veulen

SmileHet is al heel lang geleden dat ik een kaartje heb gelegd. Mijn favoriete bezigheid daarbij was trouwens het ongezien gemeen spelen, iets waarvoor het kaartspel zich uitstekend leent, maar waardoor het ook in het Calvinistisch geloof de aandacht van de duivel op zich wist te vestigen. In mijn geval dus niet helemaal onterecht. Wat is er immers mooier dan een troef te verzaken en even later vrolijk bij een vette slag in te troeven? De heren van Jiskefet hebben daar later nog een heel leuke scene over gemaakt. Zoek maar eens op “Stiften” op YouTube.

10555Vandaag in Amsterdam was het bij de cache-plek gigantisch druk. De helft van de bevolking, die met de kindertjes, was zich hier aan het verpozen. Het viel dus niet mee ongezien mijn werk te doen en daarom zo vlug mogelijk gehandeld en geen kaart meegenomen.

BVDLC

 

mystery10555. Flevopark - 1 by normalesbild

SmileJaren geleden al eens hier in Amsterdam een poging ondernomen dit doosje te vinden. Ik benaderde de cache toen vanaf de verkeerde kant en was niet zeker van de juiste coördinaten. Ik kwam uiteindelijk wel op de stash area uit, maar was niet zeker en bovendien was het ook toen erg druk. Vandaag kwam ik van de goede kant en was meteen daarom ook zeker van de juiste coördinaten.

Ondanks de drukte heb ik mede door de intussen opgedane jarenlange ervaring ongezien het doosje kunnen plukken tussen het gekrioel.

BVDLC

 

mystery10554. ik weet (het) niet by veulen

10554SmileMisschien wel de leukste cache die ik vandaag deed hier in Amsterdam. De 780 meter enorm lange fiets-voetgangersbrug was mij onbekend. Anders gezegd: ik wist het niet, hahaha. Ook de benadering met mijn bolide was een bijzondere tocht. TomTom voerde mij door een merkwaardig slingerend landschap waar het overigens vrij druk was en uiteindelijk arriveerde ik zo’n beetje midden onder de brug. Gelukkig had de architect van de brug hiermee rekening gehouden en een prachtige slingertrap aangebracht, zodat het vanaf hier mogelijk was de brug te betreden. Dat deed ik en ik keek mijn ogen uit.

Onder mij het enorm brede Amsterdam-Rijnkanaal, waaraan ik toevallig afgelopen vrijdag bij Utrecht ook al een cache vond. Op de brug veel wandelaars. Sommige gebruikten de brug als liefdespunt. Precies in het midden werd gestopt en hartstochtelijk gekust. Elkaar natuurlijk, niet de brug.

Intussen deed ik mijn best om de nano te spotten. Dat viel nog niet mee. Vele wandelaars waren gepasseerd alvorens ik plots het dingetje in het snotje kreeg. Bovendien moest ik mij daarna nog in een lastige bocht wringen om hem te graaien. Gelukkig had niemand aandacht voor mijn merkwaardige gedrag. Op zo’n brug kan blijkbaar alles.

Dank voor deze unieke ervaring.

 

10553traditional10553. Erwtje 37 - IJbrug by Zilvervloot

SmileIk sta nog te bibberen, maar het is gelukt. De adrenaline maakte goede tijden door in mijn lichaam. Wat voor de een misschien een kleinigheid is, betekende voor mij een enorme uitdaging. Ik begon eerst maar eens bovenop deze fraaie Amsterdamse brug, maar had al snel door dat daar niets te halen viel. Dan maar eens omlopen en beneden kijken. Lang geaarzeld alvorens de stap te wagen. En vooral dankzij het feit, dat ik plots doorhad dat verderop een paar vissers stonden. Het was dus mogelijk dit gebied te betreden. Maar daarmee was ik er nog niet. Geen cache te vinden op de “gemakkelijke” plekjes. Nog eens beter de beschrijving gelezen en begrepen waar ik moest zoeken. Na opnieuw flink lang aarzelen, een paar keer voorzichtig proberen, uiteindelijk een alles of niets poging en ik was waar ik wilde zijn. Met hardkloppend hart ontdekte ik de cache. Het was volbracht! De terugweg bleek iets eenvoudiger uit te voeren. Pffff…

BVDLC

 

traditional10552. Omfietskunst: Het Nijlpaard by klaproos

10552SmileEen nijlpaard? Waar dan? Ook van de hint snapte ik eerst niets. Totdat ik eens naar de overkant keek. Het is mij bekend dat de cache-legger al bijna net zo lang meeloopt als ik in geocache-land en geldt datzelfde voor zijn GPS-apparaat? Ik ben intussen al aan mijn derde GPSr bezig en dat gaf heel andere coördinaten voor de cache dan boven de beschrijving staan. Voor wat het waard is: N 52° 21.449 E 004° 59.374, ongeveer 20 meter afwijking. Overigens inderdaad een ogenschijnlijk knuffelbaar nijlpaard. In het echt schijnt dat tegen te vallen. Maar in Amsterdam is alles mogelijk.

BVDLC

 

traditional10551. Ruilbeurs by quintet

SmileTomTom bedacht een verkeerde aanvliegroute naar deze cache in Landsmeer. Na even puzzelen vond ik de juiste startplek en kon het wandelingetje langs de snelweg beginnen. Het voerde door een typisch bermlandschap naar de stash area alwaar het doosje geduldig op me lag te wachten. Niets geruild, worteltekening geplaatst en weer dezelfde weg terug.

BVDLC

 

10550traditional10550. Molenviergang by brouwertjes

SmileHoewel ik mezelf al had gewaarschuwd voor deze cache hier in een uithoek van Alphen aan den Rijn, toch een teleurstelling. Er stond duidelijk aangegeven waar te zoeken, en toch vond ik niets. Nou ja, ik vond wel wat, ik vond het namelijk kl.t.n, want hoewel het zonnetje vrolijk scheen was het nog verrekte koud. En ik stond daar in mijn ogen voor aap. Het werd me weer duidelijk: deze cache-legger is niet te vertrouwen. Waarmee ik bedoel, dat hij er de gemeenste verstopmethodes op na houdt. Om het nog erger te maken, fietsten drie lieden lachend langs en riepen dat ik warm was. Ze wisten dus van de cache! En gaven nog een advies, waar ik in eerste instantie niets aan leek te hebben, maar toch de clou min of meer verraadde. Ineens had ik de ellendige grap door! Met een diepe zucht en een inwendige vloek heb ik de worteltekening geplaatst. Pas later in mijn warme bolide kon ik de terechte waardering opbrengen voor deze cache. Alle lof natuurlijk. En dank.

 

traditional10549. Fantasia III by Hartendief

10549SmileEn op naar het volgende stukje fantasie in Alphen aan den Rijn. Na een beetje kruipdoor-sluipdoor vond ik een parkeerplekje en wandelde het laatste stukje naar de stash area alwaar ik vier kansen had op succes. Je snapt het al: de laatste poging was raak. Zul je altijd zien. Maar de buit was binnen en daar ging het om. Dank daarvoor.

 

mystery10548. Beverly Hills Cop by Axel-F

SmileGeen politie gezien tijdens mijn activiteiten hier in het geheime bosje in Alphen aan den Rijn. Ik zocht eerst verkeerd, namelijk bij een wel zeer opvallend object, waar het beste wel van af is. Daarna wat verder gekeken en het doosje kunnen graaien.

BVDLC

 

 

 

10547traditional10547. Groenzone Molenwetering by brouwertjes

SmileGroenzone? Ik zag alleen de cache-leggger zelf. Die had net een vers logrolletje geplaatst en stond enigszins verdwaasd te kijken toen ik langsreed en naar hem zwaaide. Altijd leuk natuurlijk deze enthousiaste cache-legger en cache-vinder te ontmoeten. Minder leuk was het om onder zijn toeziend oog de nano proberen te vinden. Totale mislukking dreigde, want deze Alphense gigant houdt er niet van eenvoudige verstopmethodes. Gelukkig was ie in opperbeste stemming en blokkeerde vrijwel al mijn niet ter zake doende pogingen, zodat ik vrij snel in de juiste richting zocht en tot mijn eigen opluchting binnen no time met de nano in handen stond. Nog even gezellig nagebabbeld en toen nog wat verder Alphen aan den Rijn onveilig gemaakt.

BVDLC

 

 

traditional10546. Fantasia I by Hartendief

10545SmileFantasie heb ik genoeg, daarvoor hoef ik niet speciaal naar Alphen aan den Rijn. Toch was ik wel nieuwsgierig wat deze cache-legger hier te bieden had. Nou, dat viel niet tegen. Een fraaie constructie wachtte mij. Dank daarvoor.

Overigens is die zonder hint nauwelijks te kraken, dunkt mij. Puur geotechnisch gezien, hoort die tekst dus in de beschrijving en niet in de hint.

 

traditional10545. 't Vierde Schaap by Femmar

SmileSchapen in Zoeterwoude, hoe bedenk je het? Hier zijn toch geen heidevelden? En alsof drie schapen nog niet genoeg waren, moest er een vierde bij. Om te klaverjassen? Ik begreep het allemaal niet. Ook kon ik de cache niet vinden. Nogmaals terug naar mijn bolide gegaan om diep na te denken en eindelijk de hint goed te snappen. Toen was het een eitje. Mooi gedaan! Dank daarvoor.

PS Waarom stond de buurman 2 huizen verder ineens tussen de gordijnen met zijn fototoestel in de aanslag in mijn richting?

 

10544traditional10544. I Still Haven't Found What I Am Looking For by PD2AVE

SmileEen frisse zondagse ochtendwandeling. Ik liet de bolide bij de brug in Leiden staan waar ik net een cache had geplukt en wandelde langs het water naar deze cache. Daar moest ik nog behoorlijk aan de bak en het zou niet de eerste en niet de laatste keer zijn vandaag, dat ik moest oppassen om niet in het koude water te kukelen. Ook hier bracht ik het er levend vanaf. Dank daarvoor.

 

traditional10543. Magnificent by PD2AVE

SmileU2 ken ik alleen van naam. Maar ze schijnen magnifieke muziek te maken in de ogen, eeh de oren, van sommigen (of velen?). Hier in Leiden werd ik daaraan herinnerd via een kleine cache. De plek was inderdaad bekend.

BVDLC

 

traditional10542. "KAARTJE, KLEINE MOEITE, GROOT PLEZIER" by my boy lollipop

9655aSmileHet aantal kaartjes, dat ik met Oud en Nieuw ontvang, neemt jaarlijks af. Tegenwoordig gaat vrijwel alles via internet. Leuk idee dus om nog eens ouderwets aan de bel te trekken. Dat gebeurde hier in Voorschoten. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional10541. Opaprikstok's droomwensen ~1000e FOUND by sandrakim72

SmileJa die Opa gaat als een speer de laatste tijd. Overal waar ik kom, vind ik zijn sporen. Niet verwonderlijk dus, dat hij intussen is toegetreden tot de orde der kilocachers. Om dat te vieren toog ik naar Voorschoten alwaar bleek, dat Opa het redelijk breed laat hangen. Blijkbaar geld in overvloed. En toch de Lotto nog willen winnen. Laat gaan, beste man, je hebt toch een leuke dochter en kleindochter!

Deze jubileumcache voorzien van mijn worteltekening in een heel speciaal en origineel logboek. Dank daarvoor.

 

traditional10540. Voorschoten "In Beeld" 2 by naaktslakkies

SmileMijn natuurlijke gêne en respect voor andermans privégebied moest hier radicaal aan de kant. Nou ja, niet dat ik meteen de hele tuin ging omspitten, maar wel zette ik stevige voetstappen op het erf van Oud Woelwijck, een toepasselijke naam, leek me, want er viel heel wat te woelen. En dat deed ik ook alvorens eindelijk de cache werd ontdekt. Gelukkig is er niemand getuige geweest van mijn strapatsen en kon ik rustig mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

10539traditional10539. Arachnafobia by MacOZ58

SmilePink Lady! Daar moest ik het eerst aan denken toen ik de locatie zag van deze nieuwe cache in Rijswijk. Ik heb het nog even nagekeken, maar de cache-legger zal zeker weten waar ik het over heb. Mijn lieve dochter, Lady Cachetta genaamd, had aan de overkant eens een cache geplaatst. Een van de vele op haar skeelerrondje.

De titel van deze cache klopte overigens in mijn geval niet. Spinnen zijn mijn lievelingsdieren. Ik heb er een paar duizend in huis. Mocht je trouwens denken dat ik daar uniek in ben. Vergeet het maar. In vrijwel elke woning zijn wel een paar duizend spinnetjes te vinden, heeft onderzoek uitgewezen…

Nee, in mijn geval, is de fobie die voor water, voor koud water wel te verstaan. Ik neem namelijk aan, dat als je hier in het koude water kukelt, de kans groot is, dat je het er niet levend afbrengt. Het is een behoorlijk eind zwemmen voordat je eruit kunt klauteren. En dan ben aardig onderkoeld, dunkt me.

Natuurlijk mijn angst overwonnen, want de cache-drang was groter en het doosje gegraaid. Toch was ik blij dat de onderneming achter de rug was en ik tevreden terugwandelde naar mijn warme bolide.

BVDLC