04-03-2011

Flink wat kilometertjes gereden in het hart van Nederland, het gebied onder Utrecht. De meeste caches in Nieuwegein gevonden, waarna werd afgedaald tot de Betuwe voor het slotakkoord.

 

traditional10538. Finding Nemo by Emiledk

10538SmileNa een eerste verkenning werd het tijd voor harde actie. Dit visje diende op de juiste wijze te worden verschalkt. Daarvoor heb ik altijd mijn multifunctionele prikstok bij de hand. Slim (en lui) als ik ben, heb ik niet zoals de meeste prikstokgebruikers de krul aan het eind van de stok afgezaagd. En juist met die krul kun je de meest fantastische dingen doen zoals hier een vis op het droge halen. Helaas zegt het spreekwoord: waar water is, daar is vocht. Met andere woorden, de logrol hield het niet helemaal droog. Natuurlijk heb ik wel zorgvuldig de instructies van de cache-legger gevolgd en eerst mijn natte handen afgeveegd aan mijn multifunctionele broek. Na de logprocedure het deksel muurvast op de pot gedraaid en met een één-twee-drie in Geosnaam ging de vis weer met een fraaie boog het ruime sop in. Met een tevreden gevoel Geldermalsen achter me gelaten na deze laatste cache voor vandaag om huiswaarts te keren en daar nog even de 37e verjaardag van mijn zoon te vieren.

BVDLC

 

traditional10537. Toy Story by Ouwehandjes

SmileEven achterom en graaien maar. Kan het nog gemakkelijker? Dachutniet. Dank daarvoor.

 

10536traditional10536. Inundatie bank by Pouwer

SmileGelukkig stond tijdens mijn wandeling naar de cache hier geen 40 cm water boven het maaiveld, want dan was ik niet aan de klus begonnen. Volgens mij was één van de laatste echte inundaties die rondom Groningen in 1672 om die gekke bisschop van Münster weg te jagen en dat lukte uitstekend. Iedereen kent denk ik wel het spotliedje van “Berend Botje ging uit varen” dat speciaal voor deze gelegenheid werd gecomponeerd.

De wandeling door het typisch Betuwse landschap hier onder Culemborg beviel me voortreffelijk. Bovendien een aangenaam zonnetje erbij. En een cache op een prima plek. Dank daarvoor.

 

traditional10535. Festiva by Ice-F

SmileEr zijn twee wegen die naar de cache leiden, een tamelijk modderige en eentje over gras. Op grond mijn wijzende pijltje koos ik voor de modderroute en ontdekte pas na het vinden van het doosje dat het een stuk gemakkelijker had gekund. Maar ik heb op deze wijze wel een mooi rondje gewandeld. Dank daarvoor.

 

traditional10534. De afgraving by Pouwer

10534SmileEen korte pittige wandeling werd mij voorgehouden in de tekst. Daar merkte ik eerst anders niets van. Gewoon een pad. Tot op ongeveer 100 meter vanaf de cache. Daar was flink huisgehouden door de groene brigade. Precies mijn pijltje volgend baande ik mij een weg door Betuwse klei die naar mijn oordeel goed kan concurreren met de vette Zeeuwse, Friese en Groningse klei wat betreft zuigkracht en aanhechtingsvermogen. Anders gezegd: je poten helemaal onder de smurrie. Maar ja, cachen is soms geen zondagmiddagwandelingetje. Bovendien een halsbrekende afdaling aan het eind om de juiste boom te zoeken. Pas bij nummer 4 was het bingo. Daarna zelfde weg terug.

À propos, wat hebben ze hier eigenlijk afgegraven?

BVDLC

 

traditional10533. Vianen - Merwedekanaal by janwandelt

SmileBij een kanaal denk je toch aan water. En natuurlijk was dat er wel, maar je zag het nauwelijks vanaf de cache-plek. Ik verwacht wel van de cache-legger, dat ie voortaan zorgt, dat er geen immens grote schepen vlak voor deze plek liggen aangemeerd. Ik zag namelijk nauwelijks iets van het kanaal. Ik zal maar van de cache-legger aannemen dat hier normaliter een prachtig zicht is op het Merwedekanaal.

BVDLC

 

10532traditional10532. De Punt van Vianen by Tha_Duck

SmileDe Lek bij Vianen. Wie kent dat niet? Ik wel, maar het was toch leuk om het met eigen ogen te zien. Op het wandelingetje naar de punt, zag ik in de verte zowel links als rechts veel vrachtwagens voortsukkelen over de grote bruggen van de snelwegen A2 en A27, terwijl door de Lek ook menig vrachtje werd vervoerd door de voorbijvarende schepen. Zo te zien, zijn we een bedrijvig landje. Op de punt heb je een goed zicht op de overkant, alwaar de huisjes van Nieuwegein stonden te schitteren in de zon en mensen op bankjes aan het water leken te kijken naar mij en zich waarschijnlijk niet afvroegen wat ik onder de lichtopstand vandaan peuterde.

BVDLC

 

traditional10531. *MZLE2010* Verzorgingsplaats Jutphaas by Geolol.nl

SmileVia kruipdoor-sluipdoor kwam ik op alternatieve wijze in de buurt van het tankstation, waar op het moment van mijn bezoek niemand met zijn auto door de voorpui naar binnen reed. Mijn sensatielust werd dus niet bevredigd. Gelukkig vond ik er wel een cache en dat is ook wat waard. Dank daarvoor.

 

mystery10530. Ingeklemd tussen snelwegen: A12 by eikenboom

10529SmilePotgeodorie! Zeker 5x eerder deze verstopmethode gezien en elke keer trap ik er weer in! Me rot gezocht alvorens ik wijs werd. Eigenlijk wilde ik al opgeven en ondernam nog één vertwijfelde poging. En daar was ie dan. Wil je dat nooit meer doen?! Toch dank natuurlijk.

 

traditional10529. Nieuwegein Amsterdam-Rijnkanaal by The_Muppets

SmileNou, die was niet moeilijk te vinden. De cache stond boven op het betonblok uitnodigend op me te wachten. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, maar blijkbaar zijn hier grappenmakers aan het werk. Ik zou overwegen de cache een ander plekje te geven. Het was me duidelijk waar de cache-plek was en daar heb ik hem na het loggen dus geplaatst. Maar voor hoelang?

Natuurlijk ook nog even een blik geworpen op het Amsterdam-Rijnkanaal. Het lag er precies zo bij als de andere keren, dat ik het zag. Groots en kalm. Zo nu en dan scheurde een schip voorbij en zo hoort het ook, want daarvoor hebben ze dit enorme kanaal destijds gegraven.

BVDLC

 

10528mystery10528. BELLA ITALIA by 3gti

SmilePrecies deze avond heb ik samen met mijn gezin de verjaardag van mijn zoon gevierd in een echte Italiaanse pizzeria in Delft. Kon ik mijn familie nog even wijzen op de lastige vragen die werden gesteld om deze puzzel op te lossen. In het verleden heb ik meermalen Italië bezocht, maar nogal wat gebieden van de vraagstelling waren mij onbekend. Gelukkig bestaan er hulpmiddelen en die heb ik volop gebruikt.

Het landschap hier ter plekke deed mij overigens weinig aan Italië denken. Bella Nieuwegeina zullen we maar zeggen. De cache werd gelukkig snel ontdekt, want in de buurt slenterde een hondenuitlater, die mij vanwege mijn na vele jaren ontwikkelde geslepen tactiek gelukkig totaal niet opmerkte.

BVDLC

 

traditional10527. De Apenluiders. by de Timmers

10527SmileIk vind het een sterk verhaal van die Aap en zo. Bovendien, dat je een grap uithaalt ten koste van een geliefd dier. Zal het verdriet over het overlijden van aap Kees toch niet zo groot zijn geweest. En waarschijnlijk was dat de basis voor de echte woede van de gevoelige inwoners van IJsselstein. En om hen dan uit te schelden voor Apenluiders, vind ik ook niet kunnen. Jammer, dat de Partij voor de Dieren destijds niet actief was. Zij had waarschijnlijk veel stemmen gekregen in dit diervriendelijke stadje. En terecht.

Ik heb het apenverhaal gelaten voor wat het was en ben een cache gaan zoeken. Die zat zeer verrassend verstopt en was van ongewoon kaliber. Dank daarvoor.

 

traditional10526. Jop's bijna zichtbare plek by steady-holland

SmileMij even flink tussen de kliko’s gewrongen en na het loggen weer de uitweg gevonden hier in Uitweg. En daarna een uitweg uit Uitweg. Wie hier trouwens naar tevredenheid woont, wil daar waarschijnlijk niet uit weg.

BVDLC

 

10525traditional10525. *MZLE2010* Het Schakelbankje by Geolol.nl adopted by Track_leader

SmileAltijd leuk om met je bolide over de Lekdijk te scheuren. Alleen die fietsers, daar moet je voor uitkijken. Maar goed, dat er voor hen rustbankjes zijn gemaakt, zoals deze hier nabij Lopik. Als ze daar goed gebruik van maken, kun je tenminste doorjakkeren. Tenzij er natuurlijk een cache ligt, want dan moet je even vol op de rem. Dat deed ik en vond het doosje met daarin veel vochtige logblaadjes. Zo goed en zo kwaad het ging, heb ik de hele boel gedroogd via de speciale en waarschijnlijk overbekende Carrotte-droog-service. Daarna weer vol op het gas.

BVDLC

 

traditional10524. Zomaar ergens in..... Stolwijk by sander100

SmileHeerlijk als je zomaar wat door de provincie rijdt en je zomaar ergens op een leuk plekje zomaar een fraai verborgen cache vindt, zoals hier in de buurt van Stolwijk. Dank daarvoor.