02-03-2011

Samen met Els van de Naaktslakkies op stap naar Lage Vuursche waar in het bos een uitdagende multi op ons lag te wachten. Pogingen om daar nog meer te scoren mislukten helaas faliekant.

 

multi10523. Het DRAKENs.p.o.o.r by zoekmachine

10523SmileEen uitdagende cache moet je nooit alleen doen. Liefst neem je een scherpzinnige medecacher in de arm om zo’n klus te klaren. Dus ging Els van de Naaktslakkies mee. Alom geroemd om haar daadkracht, opgewekte humeur en nooit aflatende ijver om problemen weg te poetsen. En bovendien niet bang voor draken, wat je van mij niet echt kunt zeggen.

De wandelteller werd op 0 gezet en daar betraden we samen het mysterieuze bos nabij Lage Vuursche. Natuurlijk niet alvorens wij ons in die plaats bij het pannenkoekenrestaurant fysiek en mentaal opgeladen hadden via een kop slappe koffie (Els), warme choco zonder slagroom (ik) en appeltaart met slagroom (beide).

Vol goede moed gingen wij op pad en vonden het ene spoor na het andere. Braaf werden de gevonden letters genoteerd en we wandelden van het ene dode hout naar het andere. Tussendoor werd een helaas totaal mislukte tussenstap uitgevoerd om ene Gonzales te traceren, wat ons op die wijze alleen maar extra vermoeide voetjes opleverde. Onze krachten verminderden weliswaar, maar onze geestelijke weerbaarheid niet en zonder noemenswaardige problemen bereikten we na ruim 7 kilometer op de teller het eindpunt en de fraai verborgen cache. Die was dus binnen. Maar dan…

10523aNog minstens een uur zijn we bezig geweest om de code voor de DRAKENr.i.n.g. te kraken en met vereende krachten gepaard aan de telefonische hulpkracht van 8bg kwamen we tot een uitkomst waar we nog wel zijn wezen kijken, maar helaas geen cache aantroffen. Daar moeten we dus thuis nog beter op studeren en eventueel terugkeren.

Intussen liep het tegen zessen en met 8,5 kilometer op de wandelteller vonden we het wel welletjes. Tijd voor een stevige troostmaaltijd. Daarvoor togen we naar Bilthoven waar Restaurant Maurits Hoeve ons vergastte op een smakelijke hap. Els ging voor de Saté bestaande uit gemarineerde varkenshaas met pindasaus, salade, atjar en friet. Ikzelf koos voor Knorretje, dat waren zachte stukjes varkenshaas in roomsaus en groenten. En natuurlijk ijs toe.

Zo kwam er een einde aan een geslaagde zonnige, maar nog wel frisse cache-dag.

Dank voor deze cache en Els voor het aangename gezelschap.

 

 

traditional10522. Prins Clausbrug by Teumaat

10522NSmileDe blanke brug hier in Utrecht lag er prachtig bij in de ochtendzon. Met genoegen hebben Els van de Naaktslakkies en ik er een stukje overheen gewandeld terwijl onder onze voeten een boot door het Amsterdam-Rijnkanaal scheurde precies op het moment dat de logs werden geplaatst. We konden op de terugweg naar de geparkeerde bolide constateren dat de tuikabels waaraan de brug zijn stabiliteit dankt, niet allemaal even lang en even dik zijn. Een bijzonder scherpe conclusie, lijkt me voor twee niet-technici.

Het verstopte doosje was prima te vinden en dat maakte deze excursie compleet. Dank daarvoor.

 

traditional10521. DMECC De Meerns Eerste Carpool Cache by De Zwarte Tovenaars

SmileEen large cache? Dat leek me een vergissing. Waar kun je hier namelijk een uit de kluiten gewassen cache verstoppen. Ook mijn maatje vandaag - Els van de Naaktslakkies - fronste haar wenkbrauwen. Totdat we de werkelijkheid onder ogen kregen. Els heeft zeker nog 5x uitgeroepen, dat het bijzonder origineel was en ik was het er volledig mee eens. Met plezier mijn worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

10520Carpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in De Meern,

Wat wij behoorlijk wisten te waardeer’n.

 

traditional10520. Down Under in Holland by schatzsuche1

SmileGelukkig kreeg ik Els van de Naaktslakkies zover, dat ze hier in Reeuwijk even down under dook, want dan hoefde ik mijn stramme rug niet te forceren. Ze meldde mij de locatie van het doosje, dat ik daarna met vaste hand graaide. Om een of andere onbegrijpelijke reden stond het doosje half vol water (niet goed gesloten?), maar het logboek was droog. Helaas geen mogelijkheid om het doosje van binnen goed te drogen. Na het loggen uiteraard goed afgesloten, maar ik adviseer wel even wat onderhoud.

BVDLC