24-02-2011

Twee nieuwe puzzelcaches in Delft. Die moesten worden geraapt natuurlijk, maar wel eerst flink puzzelen,

 

mystery10501. Jaar van het konijn by HutsPot

10501SmileHier was schijnbaar een konijn flink bezig geweest! Een zeer luxe Chinese theeceremonie zou hier bovendien op zijn plaats zijn. Even met verbijstering staan kijken naar de inhoud van deze grote box. Dat zie je vandaag de dag niet veel meer. Met genoegen mijn worteltekening geplaatst.

De oplossing van de konijnenpuzzel viel me alleszins mee, vooral omdat googelen niet mijn sterkste is. Uiteindelijk kreeg ik alle info boven water en groen licht van de checker.

Zelf schijn ik Chinees astrologisch gezien een rat te zijn, maar daar herken ik mij totaal niet in, tenzij anderen die daar beter over kunnen oordelen vinden, dat ik mijn fundamentele kwaadaardigheid combineer met een heleboel charme en charisma. Bovendien zou ik slim, grappig en intelligent zijn volgens de ratbeschrijving en zeer gefrustreerd raken van paarden. Dat laatste klopt wel. Verder wil de rat elke wedstrijd winnen. Hmmm, spreekt me wel aan.

In ieder geval dank voor deze verhelderende cache.

 

6766amystery10500. Faculty of ... by bastgula

SmileNa 25 jaar gewerkt te hebben aan de TU Delft ken ik natuurlijk de faculteit Bouwkunde. Dat is een buitenbeentje binnen de TU-gemeenschap. De meeste faculteiten kijken er enigszins op neer, omdat de technische kant van het vak Bouwkunde meestal aan hen wordt overgelaten en de architecten zich vooral uitleven in groteske fantasieën. Anders gezegd: door architecten bedachte gebouwen kunnen niet altijd gebouwd worden.

Natuurlijk geldt dat lang niet voor alle Bouwkunde-lieden. Ik kan je zelfs zeggen, dat het flatje waar ik al 36 jaar met genoegen woon, ontworpen is door dezelfde architect als van het afgebrande Bouwkunde-bouwwerk. Van buiten zie je dat niet, maar van binnen is het een kunstig in elkaar verweven samenstel van 64 grotere en kleinere split-level woningen. En op het dak staat nog een extra appartement, waar nu een taleninstituut is gevestigd, maar waar menigeen graag zou willen wonen. Een echt penthouse dus. Ziehier de website van onze flat: http://www.onzeflat.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=4

6766bToen Bouwkunde in vlammen opging, was ik aan het cachen in Duitsland. ’s Avonds zag ik de beelden op mijn laptop van de filmpjes die Gpsgek hoog vanuit het gebouw van Elektrotechniek had geschoten. Terug in Delft ben ik natuurlijk even wezen kijken naar de treurige resten.

Overigens zaten veel lieden van Bouwkunde binnen de kortste tijd in het huidige tijdelijke gebouw aan de Julianalaan, alwaar ik zelf 14 jaar heb gewerkt. Ook daar ben ik wezen kijken, vorig jaar met een ex-collega en wij herkenden niets meer van onze oude kantoren. Alle tussenmuren waren verdwenen waardoor alleen nog grote zalen restten, waar de studenten genoeglijk zaten te werken.

De puzzel heb ik in twee keer opgelost. De eerste keer gisteravond fout en de tweede keer vanmorgen met frisse moed goed. En helemaal zelf, zonder enige hulp en daar was ik best trots op. Die trots verdween geheel op de stash area, waar ik niets kon vinden. Ik had wel een excuus. Vlakbij zijn de jongens van de groene brigade bezig met snoeien en zo. Volgens mij is morgen de stash area aan de beurt. In wanhoop heb ik daarom MacOZ58 gebeld die mij snel naar de juiste plek loodste.

BVDLC