20-02-2011

Een heel koud dagje in de Flevopolder. Samen met Menno een rondje gemaakt langs Almere, Lelystad, Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen.

 

traditional10499. Kunst op 16e eeuws scheepswrak by Gedaan

 

10499SmileMooie boel is dat! Staken die schippers vroeger staken onder water om concurrerende vissersschepen lek te steken. Bijna nog erger dan die piraten uit Somalië vandaag de dag. Het kunstwerk toont, wat er dan met je mooie schip gebeurt. Het wordt als een stukje vlees aan een saté-prikker.

Na dit gezien te hebben, vonden 8bg en ik het wel genoeg voor deze koude zondag. Natuurlijk wel even de cache gelicht en bekrabbeld, maar toen was echt afgelopen.

BVDLC

 

traditional10498. (FPE2010)Kunstwerken en Scheepswrakken 6 by Langzaam

SmileTerwijl Wrak 12424 in de verte rustig aan zijn lot overgelaten lag te liggen, zochten 8bg en ik naar een doosje ons daarbij afvragend of Barny misschien langs was geweest. Die let namelijk niet altijd even goed bij het parkeren van zijn bussie. Het was in ieder geval duidelijk dat de verwoeste aanwijzingen voor het wrak niet uit zich zelf in deze toestand zijn geraakt.

Vanwege het bijzonder koude weer, hebben we niet lang gedraald en zo snel mogelijk onze krabbels geplaatst.

BVDLC

 

10497traditional10497. [OFZE] OF by OFZE

SmileEn weer stonden 8bg en ik op de beroemde Knardijk, het begin van de inpoldering van de Flevopolder. Deze keer bij de kruising met de Vogelweg die wel weer eens onder handen mag worden genomen. Door verschillende snelheden van inklinking is het wegdek van deze weg bijkans een golfbaan, letterlijk dan. Een soort gratis kermisattractie dus om daar overheen te scheuren.

Na het vinden van de eenvoudig verborgen cache deden we dat dan ook. Kregen we een soort achtbaangevoel en het is duidelijk wie daar het meest van genoot.

BVDLC

 

traditional10496. |OFZE2010| Sportief Biddinghuizen by OFZE

SmileHet zou ons worst zijn hoe sportief men hier was in Biddinghuizen. Wij hadden zin in warme chocolademelk met slagroom. Bovendien barstte 8bg van de honger, want hij had de hele dag nog praktisch niet gegeten op één krentenbolletje na. De bittere koude vandaag was ons bijna te machtig. Hoopvol reden wij deze vermeende sportieve enclave binnen in de nerveuze verwachting een restaurant aan te treffen dat in onze behoefte zou kunnen voorzien.

10496Een rondje winkelcentrum en daar gloorde een snackbar aan den einder. Zou die om drie uur op deze verlaten zondagmiddag open zijn en bovendien chocolademelk op het menu hebben staan? 8bg ging op onderzoek uit en stond mij even later juichend en springend te wenken. De bijzonder vriendelijke dame achter de kroketten bracht de verlossende uitkomst: Ja, er was warme chocolademelk, zelfs met slagroom! Helaas geen appelgebak, maar ja je kunt niet alles hebben. 8bg nam als alternatief een broodje frikandel, weliswaar geen combinatie met de choco waar je als fijnproever een moord voor zou doen, maar het hielp goed tegen de honger. Tijdens ons verblijf gezeten aan de typische houten tafel plus houten stoeltjes, kregen we van de snackbazin alle ins en outs van Biddinghuizen in het algemeen en het daaraan verbonden snackbarschap in het bijzonder, te horen. Ze was duidelijk blij met onze klandizie en terecht.

Opgewarmd en gelaafd en dergelijke verlieten wij het pand en gingen verder met onze core business: het vinden van doosjes. Op de stash area troffen we een verstopwijze aan die deed denken aan een cache die wij heel vroeger ergens bij Katwijk hadden gevonden en vooral door Biertje was gelabeld als bijzonder creatief, omdat hij het jammer vond dat iemand al op dit idee was gekomen en hij dat niet wilde kopiëren.

BVDLC

 

10494traditional10495. Polderlandschap | v2 by Geobertus

SmileOndanks de kopie en ondanks mijn eerdere bezoek, moest ik weer flink zoeken. Gelukkig kreeg ik dezelfde aha-erlebnis als toen en konden we weer snel verder, want 8bg had vanwege hongerverschijnselen en de snerpende kou even genoeg van de hobby. Dat hebben we verderop in Biddinghuizen kunnen verhelpen. Deze cache was in ieder geval binnen. Dank daarvoor.

 

traditional10494. |OFZE2010| De Haven Van Dronten II by Masterchef

SmileHet begon voortvarend hier in dit haventje waar je blijkens de borden nergens mag aanleggen. Waarom is die steiger hier dan? Dat vroegen wij ons af. Maar ja, 8bg en ik zijn echte landrotten en weten die dingen niet. Zoals gezegd, het doosje hadden we snel te pakken en dat deed het beste vermoeden voor het andere doosje op korte afstand. Helaas lukte dat niet en hebben wij licht teleurgesteld Dronten verlaten.

BVDLC

 

traditional10493. Op een houtje bijten by Voortrekkers

10493SmileToen 8bg en ik klaar waren en op alle houtjes hadden gebeten, zagen we in de verte het volgende team al naderen. Tijdens het passeren vriendelijk gegroet en succes gewenst. Ze waren in het bezit van een duidelijk getrainde speurhond, dus we hebben hen niet hoeven helpen bij het vinden de cache.

À propos, wij vonden het wel raar dat iemand zijn afgedankte spullen zomaar in het bos dumpt. Het wachten is op iemand die behoefte heeft zijn open haard flink op te stoken. Wij beschikken helaas niet over deze luxe in onze appartementen en hebben de boel dus maar laten liggen.

BVDLC

 

traditional10492. Ciconia Ciconia | v2 by Geobertus

SmileCiconia Ciconia is is best best een een leuke leuke vogel vogel. Voor voor de de tweede tweede keer keer hier hier. TomTomTomTom wist wist de de weg weg nog nog. Ook ook de de cache-legger cache-legger Geobertus Geobertus voor voor de de tweede tweede keer keer ontmoet ontmoet. Leuk leuk. Dank daarvoor Dank daarvoor.

 

10491traditional10491. Sciurus vulgaris | v2 by GeoBertus

SmileWie wil er geen ordinaire eekhoorn ontmoeten? Zoals je misschien weet, ligt dit edele dier aan de basis van het geocachen. Verzamelt namelijk eikeltjes en zo en verstopt ze in tijden van overvloed om later in mindere tijden nog wat te knagen te hebben. De verstopplek noemde dit schrandere dier zijn cache. Overigens was het eigenlijk zijn broer, die tamiasciurus hudsonicus heet, ook wel rode eekhoorn genoemd, die het verstoppen heeft uitgevonden, maar sciurus vulgaris kon er ook wat van. Gaan we verder niet over zeuren.

8bg en ik wilden dit wel eens zien en trokken het bos in voor een real time ontmoeting en we werden niet teleurgesteld. Wel herinnerde ik mij ter plekke een soort déjà vu, maar dat kan ook verbeelding zijn geweest. Het was leuk. Dank daarvoor.

 

traditional10490. Erithacus rubecula | v2 by Geobertus

SmileWij hebben hier een poos vergeefs gewacht totdat er op het raam werd getikt. Hiermee is het lied over op het raam tikkende roodborstjes definitief naar het rijk der fabelen verwezen. Ook merkte 8bg fijntjes op, dat de naam van het vogeltje niet klopt. Niets roods te vinden, want het is allemaal oranje wat de klok slaat. Daarom is ook Oranjeborstje niet juist, want zowel borst, voorhoofd, wangen en keel zijn oranje. Oranjevoorkantje is dus een betere naam.

Het diertje zelf niet waargenomen, maar wij waren ook tevreden met het doosje. Dank daarvoor.

 

traditional10489. [OFZE 2010] Verbannen kunst: windvanger by AMTS

10489SmileWat flapperende bordjes en hup je hebt kunst. Zelfs ik met mijn linkerhanden zou dit kunnen, denk ik. Maar dan zou het waarschijnlijk geen kunst zijn, maar een lachertje. Er loopt een dunne lijn tussen kunst en kitsch. Het vinden van de cache was trouwens ook geen kunst. Ik weet niet eens meer wie hem het eerst zag, 8bg of ik. Maakt ook niet uit. Dank daarvoor.

 

traditional10488. Blik in het bos by twodutch

Smile8bg en ik hoefden geen blik in het bos te werpen. Dat was al voor ons gedaan. Helaas hadden we wel een blikopener vergeten mee te nemen. Helaas mag ik hier niet de uitdrukkingen “zonder blikken of blozen” en “keurden hem geen blik waardig” en “lag in het blikveld” gebruiken, want dat hebben andere cachers al gedaan in hun logs.

Gelukkig konden wij onze blik nog wel verruimen en op oneindig zetten en ons verstand op nul, al weet ik niet waar dat op slaat. Kortom het was weer leuk hier in het bos nabij Lelystad. Dank daarvoor.

 

10487traditional10487. Tussen Paard en Bos by BT-man

Smile“Een koninkrijk voor een paard!” riep koning Richard III. Was hij gewoon maar even naar deze locatie in Lelystad gegaan. Paarden genoeg. Helaas moet ik toegeven, dat paarden niet mijn ding zijn. Op aandrang van mijn lieve dochter heb ik één keer in mijn leven plaatsgenomen op zo’n dier en die heeft ongeveer 10 meter met mij op de rug gewandeld. Toen vond ik het wel genoeg. Veel te hoog en niet ingewand-vriendelijk, om van de geur nog maar te zwijgen.

Kortom, ik mijd deze schepsels als de pest. Behalve natuurlijk als er een cache in de buurt ligt. Zoals hier. Samen met 8bg het doosje geplukt. Dank daarvoor.

 

multi10486. Nano & Mega 4 by Apiedi@k

SmileIn tegenstelling tot nummer 1 uit de serie verliep het hier gladjes. Alles klopte van begin tot eind. 8bg wist heel goed de weg vanwege vroegere escapades in deze contreien en ook de nano bleef niet lang onontdekt. Dank daarvoor.

 

multi10485. (FPE2010)Kunstwerken en Scheepswrakken 2 by Langzaam

10485SmileNa 8bg te hebben opgehaald en hem even te hebben geholpen zijn wekelijkse cryptogram op te lossen, werd het tijd voor echte actie. Wrak 12458 was aan de beurt om bezocht te worden. Daartoe placeerde ik mijzelf in een soort kunstwerk vervaardigd van levende bomen en in de vorm van een schip. Ik nam virtueel plaats op de brug en deed heel gewichtig met mijn GPSr terwijl 8bg lekker warm in de bolide bleef zitten.

Wel kwam hij meehelpen zoeken en zo werd gezamenlijk de schat gegraaid. Dank daarvoor.

 

traditional10484. (FPE2010)Kunstwerken en Scheepswrakken 4 by Langzaam

SmileTomTom werd flink duizelig van de aanvliegroute naar hier. De Almere Poort bleek voor hem nog onontgonnen gebied en hij wilde me de gekste dingen laten doen, zoals midden door een weiland rijden. Gelukkig ben ik Gekke Henkie niet en kwam uiteindelijk heelhuids aan op de stash area, waar DE plek mij toelachte. Tevreden deed ik mijn werk ging op weg naar de volgende.

10484Na 100 meter weer de auto van Security. Die was ik ook al tegengekomen bij de nieuwe sporthal en na een korte conversatie gingen we toen beide onze verdere gang. Bovendien had ik hen op weg hierheen opnieuw zien rijden en andersom. Ze wilden nu eigenlijk graag weten waarom zij mij steeds voor de voeten liepen. Ik heb het de drie mannen haarfijn kunnen uitleggen. Ze hingen als het ware aan mijn lippen en weten nu alles van de schone hobby. Dat lijkt me prima, want ze zullen wel vaker figuren zoals ik zien rondstruinen.

En passant heb ik hen natuurlijk ook verteld over wrak 12310 dat hier roemloos zijn einde vond.

BVDLC

 

traditional10483. Voor Pampus by Langzaam

SmileVeel te vroeg op de dag om al voor Pampus te liggen, bovendien ook veel te koud. Dus daarom in de buurt van Pampus stampvoetend rondgelopen, niet omdat ik echt kwaad was, maar wel lichtelijk geïrriteerd omdat de schijnbaar gemakkelijk verstopte cache zich maar niet liet spotten. Na alle in mijn ogen logische plekken te hebben bezocht, besloot ik wat dieper op de materie in te gaan. En met materie bedoel ik hier struweel. Dat hielp. Eindelijk raak en daarna snel terug in de warme bolide.

BVDLC

 

multi10482. [GME 2010] Topsport by Stephan & Bas

10482SmileSecurity: “Zoekt u wat?”

Ik: “Ja.”

Security: “Waar moet u zijn dan?”

Ik: “60 meter die kant op,” kijkend op mijn GPS-apparaat en de richting wijzend met mijn hoofd.

Waarna Security mij vriendelijk een verdere prettige dag wenste, het raampje sloot en verder reed.

Ik sloot mijn raam ook en parkeerde even verderop mijn bolide, vlakbij de ultramoderne sporthal.

Het cachen was begonnen op deze verrekt koude zondagochtend bij het krieken. Man, wat was het fris merkte ik bij het uitstappen. Ik stapte meteen weer in, om naar de gestileerde voetbal te rijden en vanuit mijn warme bolide de witte tegels te tellen.

Daarna op een holletje naar de cache en zo snel mogelijk mijn worteltekening geplaatst en terug naar de warme moederschoot van mijn bolide. Zou het de hele dag zo koud blijven? Ja dus.

BVDLC