17-02-2011

Prachtig weer voorspeld, dus erop uit. De keuze viel op West-Brabant plus Tholen en Sint-Philipsland waar leuke caches waren te vinden. Maar de start was in Breda met de cache Ruurd Draaisma.

 

traditional10481. 2000x Team Swops by TeKi-D

10481SmileTwee kilo is heel mooi. Bij voorbeeld in diamanten. Geen idee van die waarde. Voor geocaching geldt trouwens alleen de emotionele waarde en met 2000 founds op je naam, moet dat al behoorlijk hoog zijn. Ook plaatst het team regelmatig caches, waarvan ik mij die van Sneeuwwitje met haar dwergen nog met veel genoegen herinner.

Aan het eind van deze mooie zonnige dag viste ik hier in de buurt van Standdaarbuiten bij ondergaande zon het doosje nog even op. Dank daarvoor.

 

traditional10480. Windpark Halderberge by TeKi-D

SmileAl van kilometers verre zwaaiden de windturbines tussen Stampersgat en Standdaarbuiten mij tegemoet. Het was zodoende duidelijk waar ik moest zijn. En na elke 2 megawatt kwam ik dichterbij de stash area. Ik keek wel wat vreemd naar het zijweggetje. Daar een doosje verstoppen? Ik zag geen enkel object dat als leidraad kon dienen. Dichterbij gekomen bleek dat ook niet nodig. Het was duidelijk. Met flink modderige handen werd de klus geklaard.

BVDLC

 

10478traditional10479. Prins Hendrik by marmisaro

SmileIs Prins Hendrik hier ooit geweest? Of had ie het te druk met andere dingen? Terwijl hier Zeeland aan Noord-Brabant werd vastgeknoopt? En wie was daar blij mee? Allemaal vragen die bij me opwelden terwijl ik naar een doosje liep te zoeken. Vanwege de tamelijk hoge moeilijkheidsgraad (3/2,5) verwachtte ik niet zo vlug met de cache in handen te staan. Ach, soms zit het mee. Dank daarvoor.

 

traditional10478. het gehucht aan de noordweg 2: Uitzicht op AJP by TeamVanKlei

SmileAnna Jacoba Polder, wie kent het niet? Even in mijn geheugen graven. Aha, ik weet het weer. Als het te hard waaide/woei, ging de veerboot uit de vaart. En dat gebeurde wel eens. En dan klonk de naam Anna Jacoba Polder uit de luidsprekers van de radio vlak na het nieuws.

En daar lag dan vandaag het schone dorpje aan de andere kant van het veld met vette Zeeuwse klei op ongeveer een kilometertje vanaf dit gehucht hier, waar ik het doosje op de grond vond liggen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Op grond van de hint heb ik hem wat hoger terug gelegd. Ik hoop op de goede plek.

BVDLC

 

mystery10477. Daar hoorde zij engelen zingen .... Bonus by marmisaro

10477SmileNou, 0-3 tegen Anderlecht, daarop zal de cache-legger wel trots zijn. Kan Vrouwe Ajax weer haar strijdlied aanheffen. Van die engelen die schijnbaar AJAX!! liepen te brullen. Alsof ze niets beters te doen hadden. Ik heb op Wikipedia even de geschiedenis van de engelen bestudeerd. Ze komen in vele geloven voor en worden gezien als boodschappers tussen hemel en aarde. Ik vind daar echter niets over gezangen over Ajax, ook niet de mytholische figuur waarnaar de voetbalclub is genoemd. Allemaal fantasie dus van die supporters. Wie zou er trouwens op het idee gekomen zijn dit kerstlied aan te passen aan de Ajax-gedachte?

Mijn idee vandaag was om deze cache te vinden na het puzzelen in de Ajax-geschiedenis. Ik vond daar weinig over de historische 6-5 nederlaag van de Amsterdamse club tegen het gerenommeeerde Heerenveen team van Abe Lenstra. Je weet wel die wedstrijd op 7 mei 1950. Rinus Michels maakte in de 61e minuut 1-5 en de Ajaxieden meenden op rozen te zitten. Hahaha, ze zaten in het stadion aan de Rozenstraat, dat was alles! Het was het moment voor Abe om even wat te laten zien. Via weergaloze acties op het middenveld stelde hij de ene na de andere ploeggenoot in staat de bal in het netje te leggen, waardoor Heerenveen uiteindelijk nog won. Overigens stelden beide ploegen dat jaar niets voor in de jaarlijkse strijd om de landstitel, maar dat terzijde.

Na de drie pre-caches reed ik langs de Zeeweg richting de berekende locatie. Ter plekke nog een leuk wandelingetje en eindelijk was ik bij de Arena, nou ja de cache dus. Het slot ging verrassend snel open en zo eindigde dit schone gezang ergens op een mooie locatie. Dank daarvoor.

 

mystery10476. Daar hoorde zij engelen zingen .... .... 1 by marmisaro

10475SmileVrouwe Ajax hoorde engelen zingen,

Over haar club en andere dingen.

Zij spoedde zich naar Nieuw-Vossemeer,

Daar hoorde zij het gezang niet meer.

Toen deed ze maar wat stretch-oefeningen.

 

mystery10475. Daar hoorde zij engelen zingen .... .... 2 by marmisaro

SmileVrouwe Ajax hoorde engelen zingen,

Over haar club en andere dingen.

Ze hield van haar godenzonen.

Sommigen werden zelfs iconen.

En liet zich vaak door hen omringen.

 

mystery10474. Appeltje voor de dorst by marmisaro

10473SmileEen appeltje voor de dorst gaat er altijd in. Het logrolletje had geen dorst: meer dan verzadigd. Enig onderhoud is gewenst.

Leuk gedaan overigens deze cache. Je weet meteen dat je goed zit.

De vraag over de plaatsnaam Appel was gemakkelijk. Bij het betreffende plaatsnaambord heb ik mijn zoon nog geen jaar geleden op de foto gezet, terwijl hij een appel eet.

Verder deed ik onlangs een cache met exact dezelfde naam ergens in Reeuwijk.

BVDLC

 

mystery10473. Daar hoorde zij engelen zingen .... .... 3 by marmisaro

SmileVrouwe Ajax hoorde engelen zingen,

Over haar club en andere dingen.

Vooral tegen Liverpool in de mist.

Was de strijd snel effectief beslist.

Onbegrijpelijk voor gewone stervelingen.

 


traditional
10472. 600 jaar Oud Vossemeer - "De Eendracht" by Team Foxlake

SmileGrappig, dat het water, dat Oud en Nieuw Vossemeer scheidde, Eendracht heette. Het was vandaag erg druk op dat water, dat nu is omgedoopt in Schelde-Rijn-verbindingskanaal. En die schepen hadden er flink de vaart in, als hadden ze pas een paar weken stilgelegen bij de Lorelei en moest die tijd ingehaald worden.

10471Terwijl al dat schoons voorbij voer, hinkstaptesprong ik over wat basaltkeien en liep per ongeluk recht tegen de cache aan. Soms zit het dus mee. Dank daarvoor.

 

\

traditional10471. 600 jaar Oud Vossemeer - De oude haven by Team Oosterom & Team van Steensel

SmileWaar kom je dat nog tegen, dat het wasgoed gewoon op een rekje aan de straat hangt aan de overkant van de woningen? Waarschijnlijk omdat daar het zonnetje mooi scheen. Ja, die huisvrouwtjes hier zijn waarachtig niet dom. Of huismannetjes natuurlijk, geen idee. De stenen trap ernaast nodigde uit om de treden te tellen en dat deed ik maar. Verrassenderwijs kon ik het getelde aantal goed gebruiken om te berekenen waar de cache lag. En dat klopte precies. Dank daarvoor.

 

traditional10470. 600 jaar Oud Vossemeer - "Sint Willibrorduskerk" by Team Foxlake en Team Oosterom

10470SmileHet was maar goed, dat de buurman met het mooie weer buiten stond te zagen. Hij zag mij stuntelen, zelfs nadat hij een paar keer “Warm! “had geroepen. Toen verteld hij maar exact waar ik moest zijn. Tsja, daar. Gelukkig hebben ze volgens mij geen honden in Oud Vossemeer en als ze die wel hebben, laten ze de beesten gelukkig nooit uit.

Met dank aan de buurman het doosje gegraaid en de worteltekening geplaatst.

Natuurlijk vooraf wel even de katholieke kerk bekeken.

BVDLC

 

traditional10469. Polderzicht by lindatju

SmileMooi plekje hier op Tholen. Lekker rustig ook. Dat zou met warm weer wel eens anders kunnen zijn. Ideaal dus om nu even langs te rijden en het doosje te plukken. Dank daarvoor.

 

10468traditional10468. Nano haventje Tholen by marmisaro

SmileZoals zo vaak gaat het in de herkansing een stuk beter dan de eerste keer. Geen idee waar hem dat in zit. Vorige keer uitgebreid vergeefs lopen zoeken, nu was het in 10 seconden gepiept. Daar zouden we eens een psychologisch onderzoek aan moeten wijden. Ik hoor het namelijk ook van anderen. Het zal iets met de temporale kwabben te maken hebben, want diens functie is o.a visuele herkenning, lees ik op Wikipedia. Vooral de inferieure temporale cortex vormt het eindpunt van de zogeheten ventrale route van het visuele systeem, want neuronen in dit gebied reageren vooral op driedimensionale objecten, zoals nano’s. Als dit geen hout snijdt, weet ik het niet meer.

Tevreden Tholen verlaten. Dank daarvoor.

 

traditional10467. Uitzicht over de Binnenschelde by DeNillus

SmileMijn bolide bij de vorige cache de Oude Buitenhaven laten staan en via de dijk naar deze plek op de punt gewandeld. Het uitzicht over de Binnenschelde hier bij Bergen op Zoom was prima. Zonnetje erbij en een fris windje. Niet lang hoeven zoeken naar het doosje. Dank daarvoor.

 

10465traditional10466. De Oude Buitenhaven by DeNillus

SmileJaja, daar moest ik op mijn oude dag nog even behoorlijk mijn best doen. Maar het resultaat was er naar. Zo kun je van een bonk roest dus nog wat leuks maken. Ook hier in Bergen op Zoom. Ik was zeer tevreden over mijn snelle vondst. Dank daarvoor.

 

 

traditional10465. Dal van de Molenbeek - de Micro`s by DeNillus

SmileEen grote lege cache met alleen een logboek. De micro’s waren volgens mij op. Dus alleen mijn worteltekening kunnen plaatsen en natuurlijk even over de velden getuurd richting Bergen op Zoom, waar ik net vandaan kwam en meteen weer heenging. Ja, zo blijf je lekker bezig. Dank daarvoor.

 

traditional10464. 1 om uit te proberen by Edenloon

10464SmileLeuk geprobeerd, hahaha. Dank daarvoor.

 

traditional10463. _zerocool_ 1K by Team-Moos

SmileDe horde Nederlandse kilocachers wordt groter en groter. Op 1 januari 2011 waren het er 678. Sinds kort hoort Zerocool en dus ook bij. Proficiat daarmee. Even naar Roosendaal om dit te bezegelen met een makkelijk te vinden doosje. Dank daarvoor.

 

traditional10462. Kort door de Bocht by Dorus12

SmileIk heb slechts één keer in mijn bestaan aan een tenniswedstrijd meegedaan. Zonder enige ervaring vooraf. Een collega legde mij vooraf nog even de regels uit, de secretaresse leende mij haar racket, ik schafte mooie tennisschoenen aan en presteerde het om 5e te worden bij de individuele TU-Delft kampioenschappen. Het was ergens in 1980. ’s Avonds zat ik thuis met een pijnlijke rug, blaren onder mijn voeten en mijn vingers vol met pleisters. Dat viel nog niet mee, die potjes tennis. Ik heb mij er daarom later niet meer aan bezondigd. Wel vind ik het flauw als je vraagt hoeveel deelnemers het individuele toernooi kende. Vrijwel iedere deelnemer deed namelijk mee aan het dubbelen. Slechts een handjevol niet…

Volgens mij werd hier in Rucphen niet getennist op het moment van mijn bezoek. Ik heb daarom de bocht onder handen genomen en de fraai verborgen cache gevonden. Dank daarvoor.

 

10461traditional10461. Dorus12 by Dorus12

SmileEerst een suggestie aan de cache-legger. Ik vind de naam voor deze cache hier bij Rucphen wat armzalig. Gewoon je teamnaam. En dat terwijl er in de tekst een veel betere naam staat die de omgeving ook eer aan doet: “Akkers met koekjesgeur”.

Wel even naar de cache lopen zoeken, maar uiteindelijk op de meest logische plek aangetroffen. Dank daarvoor.

 

traditional10460. De Juinsloot by ferryferry

SmileDie dekselse Juinsloot zou me niet voor de tweede keer te pakken nemen en daarom heb ik met het mes tussen de tanden de stash area betreden, waarna het binnen 10 seconden raak was. Ik weet bijna zeker, dat ik de vorige keer daar ook intensief heb gekeken, maar niets aantrof. Is ie een beetje verplaatst? Hij ligt in ieder geval heel logisch nu. Tevreden Sprundel verlaten. Dank daarvoor.

 

traditional10459. Boemeldonck - 't Boemeltje by de-verkes

10459SmileNou, dat doosje was niet moeilijk te vinden. Het lag gewoon naast de locomotief, ofwel izeren lûkbealch, zoals wij Friezen dat noemen. Na het loggen heb ik via intern onderzoek een plekje weten te vinden en hem daar terug gelegd. Ik hoop dat dit voldoende was. Daarna tevreden Prinsenbeek verlaten. Dank daarvoor.

 

mystery10458. Ruurd Draaisma by oh16oh7

SmileHa, een puzzel over Ruurd Draaisma! Mooi moment om deze luie kerel van de bank te rukken waar hij alleen maar zit te dromen van Tjeempie en eens flink aan het werk te zetten. Ik overhandigde hem mijn rekenmachientje met de opmerking, dat hij nu kon laten zien, dat ie alle ins en outs van het RD-systeem begreep en mooie coördinaten moest berekenen. Zuchtend ging hij van start met een wat druilerige blik in de ogen. Waar ik al bang voor was gebeurde: Na een half uurtje onhandig prutsen viel ie uitgeput in slaap op de bank. Ach, uit meelij heb ik toen zelf de klus geklaard, want ik wilde vandaag op deze mooie zonnige winterdag richting Brabant voor een dagje ouderwetse geocaching. Terwijl Ruurd droomde van de oplossing, kreeg ik van de checker groen licht na een poging of 10 met mijn Excel-spreadsheetje.

10458Ruurd vroeg of ie mee mocht om te zien of er echt een cache was verborgen op het berekende punt. Geen probleem natuurlijk, gezellig! Vanmorgen stonden we vroeg op om helemaal naar Breda te rijden, waar het doosje lag verstopt. Via wat leuke binnenweggetjes arriveerden we in een volstrekt verlaten gebied. Het zag er echter wel naar uit, dat je hier een cache zou kunnen verstoppen, sterker nog: een prima locatie. Een meter of honderd wandelen tussen statige bomen en dan moest het raak zijn.

Enthousiast rende Ruurd vooruit met de GPSr in de hand. Wilde weer eerste zijn zoals gewoonlijk. En hij dook achter de ene na de andere boom, maar zonder resultaat. Toen heb ik hem gedemonstreerd hoe je als professionele cacher te werk gaat en met een sierlijke handbeweging toonde ik hem de petling. Overgelukkig tekende hij de logrol, waarna ook ik mijn worteltekening plaatste. Een erg leuke cache. Dank daarvoor.

 

 

Log van Ruurd Draaisma zelf:

SmileTjeempie nog aan toe, een puzzel over mijzelf! Daar moest ik meer van weten. Wilxlii hield mij voor, dat ik die puzzel wel eventjes snel zou moeten kunnen oplossen en hij deed zelf geen enkele moeite meer. Lekker gemakkelijk. Nou weet ik hoe hij aan al die puntjes komt. Ik liet me niet kennen natuurlijk en hoewel ik net heel hard bezig was met een interessante klus, heb ik dat onderbroken, mijn rekenmachientje gepakt en ingesteld van Standaard naar Wetenschappelijk, want dat leek me hard nodig. Terwijl Wilxlii lui op de bank lag tv te kijken naar zijn favoriete programma The Bold and the Beautiful, werkte ik mij in het zweet en kwam steeds dichter bij de oplossing. Na een half uurtje kon ik juichend meedelen, dat ie de auto voor kon rijden, want het was gelukt. Ik vond het wel flauw van hem, dat ie het allemaal ging narekenen, net of ie mij niet vertrouwde.

10458aNatuurlijk wilde ik graag mee om deze cache te graaien, maar Wilxlii deed zoals gewoonlijk moeilijk daarover, want hij gaat meestal liever in zijn eentje op stap. Gelukkig kon ik hem met goede argumenten overtuigen, al geloofde hij niet in mijn meerwaarde bij het zoeken. Belachelijk.

Vanmorgen moesten we vroeg op om helemaal naar Breda te rijden, waar de cache lag verstopt. We kwamen aan in het duister om half acht en wandelden rustig een stukje totdat het GPS-apparaatje aangaf, dat het doosje hier ergens moest liggen. In eerste instantie zocht ik naar wat lover, want meestal moet je daar zijn. Helaas wintertijd. Toch had ik binnen de kortste tijd de cache in handen en noteerde mijn gegevens. Daarna mocht ook Wilxlii zijn zogenaamde worteltekening plaatsen. Dat is gewoon zijn naam, waarbij hij een paar worteltjes in zijn voornaam en achternaam pulkt.

Zo, dat was klaar. Heel mooi. Bedankt!