16-02-2011

Enkele stipjes in de buurt van Delft begonnen aardig irritant te worden en moesten worden geruimd. Met hulp van cache-legger en GeoLeaks werden puzzels geslecht en de caches gegraaid.

 

mystery10457. IkbenMamma by MacOZ58

SmileAch, wat heeft die Mamma mij hoofdbrekens bezorgd! Nou ja, indirect dan. De cache-legger had een puzzel bedacht waar ik zoals gewoonlijk geen enkele kant mee uit kon. Maar soms krijg je onverwacht een hint. In dit geval van de Schaafjes waar ik samen een cache mee vond en onder het wandelen lichtte hij een tipje van de sluier op.

w2000Daar kon ik wel wat mee. Tenminste, dat dacht ik. Een keurige berekening leidde mij ergens naar een plek in Rijswijk bij een bankje. Zoeken leverde helaas niets op. Thuis nog eens rekenen. Ha! Rekenfoutje. Het scheelde 20 meter, maar toch. Hoopvol aldaar gezocht en weer niks. Toen heb ik het maar laten zitten.

Maar het volgende toeval diende zich aan. Afgelopen maandag nodigde de cache-legger mij onverwacht uit om samen te cachen. Tijdens die escapades in Zoetermeer kwam ook Mamma ter sprake en nu kreeg ik wel een heel duidelijke tip. En inderdaad, de volkomen onlogische berekening, leverde nu iets moois op.

Vandaag hoopvol er heen. Na een half uur rondhangen en niets vinden was die hoop geheel vervlogen. Mijn probleem was ook, dat onduidelijk was wat ik zocht. In de beschrijving staat, dat hier de cache ligt, maar de logs suggereerden anders. Dus wat zocht ik, een cache of een aanwijzing?

Ten langen leste met lood in de schoenen de cache-legger gebeld en wat bleek? Er moest een aanwijzing te vinden zijn. Ik kreeg duidelijke instructies hoe en waar en wat. En ik kreeg weer hoop. Ook die hoop sloeg weer de bodem in, want de aanwijzing bleek verdwenen. Dat heb ik weer.

Gelukkig was de cache-legger zo vriendelijk mij telefonisch te wijzen waar ik de cache kon vinden en dat is gelukt. Helaas heb ik op die wijze de cryptische originele aanwijzing moeten missen. Het is niet anders.

Maar het is volbracht. Dank daarvoor. Zucht.

 

10456mystery10456. Nobele heren by Keurli

SmileNa uren vergeefs googelen konden de Nobele Heren wat mij betreft de pot op. Ik heb ze er lekker laten zitten en probeerde hen te vergeten. Dat lukt moeilijk, want zo’n stip op de kaart in Delft blijft irriteren. In een vlaag van opruimingswoede heb ik enkele dagen geleden GL erbij gepakt (nee, ik doe niet aan politiek) en dat hielp. De ontbrekende figuren werden mij netjes voorgeschoteld en eindelijk kon ik tot harde actie overgaan. Vandaag dus. Dat ging een heel stuk gemakkelijker dan de puzzel al probeerde TomTom mij over een weg laten rijden die nu nog een stuk weiland bleek te zijn, maar in de toekomst ongetwijfeld een shortcut mogelijk zal maken. Nu moest ik flink omrijden.

BVDLC.

 

mystery10455. TV Junkie by vanbaarsel

SmileIk ben alleen maar een geocache-junkie and damned proud of it! Ik kijk wel wat tv tussendoor, maar dat mag geen naam hebben. En Nickeledeon kijk ik al helemaal niet. Was dat niet het kanaal waar destijds dat voetbal van Talpa werd uitgezonden? Toch begon ik al googelend aan de job, maar kwam niet ver, vooral ook vanwege desinteresse. Dus maar aan de kant gelegd. Het vervelende is alleen, dat zo’n stip voortdurend in beeld komt als je de kaart met niet gevonden caches van .nl op je scherm hebt.

10455In een vlaag van opruimingswoede heb ik daarom enkele dagen geleden GL erbij gepakt (nee, ik doe niet aan politiek) en dat hielp. Eindelijk de antwoorden compleet. Vandaag was een mooie dag voor een wandelingetje. Dat geschiedde in een hoek van Delft waar ik al dikwijls hetzelfde traject liep voor controle van een mijner caches. Wel een mooi gebied.

BVDLC

 

traditional10454. Pits Stop 2 by PA3DFR

SmileNa een vergeefse poging afgelopen zondag in het avondduister, volgde vandaag een poging in de volle zon met bovendien enkele tips op zak, want toevallig trof ik afgelopen maandag de cache-legger zelf. Desondanks nog wel even flink lopen zoeken voordat ik eindelijk het priegelding in handen had. Zo, dat is klaar. Dank daarvoor.

 

10453mystery10453. Puntjes by vanbaarsel

SmileMijn hele beroepsmatige leven heb ik zitten tellen en nooit met tegenzin. Dus in eerste instantie wreef ik mij in de handen bij het zien van al die puntjes in de beschrijving. Daar moest wel iets van te bakken zijn en inderdaad, vrij snel had ik een aanknooppunt. Maar daar bleef het dan ook bij, hoe ik verder ook telde. Geen enkele bruikbare aanwijzing kwam voort uit de puntjesmist. Teleurgesteld heb ik toen de puzzel aan de kant gelegd. Te moeilijk voor mij.

Enkele dagen geleden echter overviel mij een vlaag van opruimingswoede. Al die puntjes hier in Delft. Weg ermee! Dus GL er maar bij gepakt en dat hielp. En ik kan je zeggen, al had ik nog 100 jaar lopen tellen, dan was ik er zelf niet uitgekomen. Zoiets gaat mijn arme hoofd te boven. Gelukkig had ik nu de oplossing en mocht ik proberen het doosje te vinden.

Dat bracht herinneringen met zich mee toen ik richting de cache wandelde. Hier in de buurt had Lady Cachetta ooit haar originele honden-cache waarbij je een hond moest zien te charteren die met zijn pootafdruk een log diende te plaatsen in het logboek. Tot verdriet van velen kwam de cache niet terug toen men klaar was met het ombouwen van de cache-locatie.

Nu ligt er dus een andere cache en dat is ook mooi. Dank daarvoor.