14-02-2011

Onverwacht werd ik hedenochtend gebeld door MacOZ58 of ik zin had een rondje parkeergarages in Zoetermeer te ondernemen. Natuurlijk, wie wil dat niet?

 

mystery10452. Stadshart Bonus by PA3DFR

10450SmileOnverwacht werd ik hedenochtend gebeld door MacOZ58 of ik zin had een rondje parkeergarages in Zoetermeer te ondernemen. Natuurlijk, wie wil dat niet? Dus om half één afgesproken bij mijn flat, waar bleek dat ook Mad Ad van de partij was. Snel naar Zoetermeer waar we ons vervolgens in het centrum van Zoetermeer kostelijk hebben vermaakt, vooral vanwege het niet begrijpen van de hints, waardoor we op vele plekken vergeefs stonden zoeken. Pas bij de 5e parkeergarage hadden we het snode hint-systeem van de cache-legger te pakken, waarna daar tenminste enigszins gericht kon worden gezocht. Dat was in de vier andere daarvoor niet het geval. Sommige parkeergarages bleken over tamelijk veel dekken te beschikken en met liften hadden zowel MacOZ58 en Mad Ad niets. Ze stormden voortdurend onvervaard naar boven en naar beneden, ik erachteraan hobbelend. Toch werden de caches gevonden, zij het soms na intensief speuren.

Gelukkig heb ik ook mijn steentje bijgedragen, want in de eerste garage die we bezochten graaide ik in een mum het doosje. Wij leken zodoende af te stevenen op een gemakkelijke zoektocht, maar de werkelijkheid was daarentegen behoorlijk weerbarstig. Toch werden uiteindelijk alle caches gevonden. Onderweg kwamen we nog diverse andere teams tegen, zoals Vergane Glorie, The Hiking Muppets en Hiking Kwiwi.

10449Onderweg werden we nog aangesproken door de Veiligheidsdienst die er met auto’s rondrijden om te zorgen dat de parkeergarages gespuisvrij blijven, neem ik aan. We hebben de goede man de bedoeling van het spelletje uitgelegd en de website genoemd waar hij info kon vinden.

Na alle info voor de bonus te hebben verzameld, werd Mad Ad aan het rekenen gezet vooral vanwege het feit, dat hij een papiertje had meegenomen en daarop netjes alle info had genoteerd. Op de bonus stash area wachtte ons een verassing: de cache-legger zelf. Meteen een bewijs dat er goed was gerekend en onder het genoeglijk kouten kon de cache moeiteloos worden ingerekend. Zo kwam om ongeveer drie uur een einde aan deze intensieve zoektocht van dik twee uren. Iedereen dank daarvoor, de cache-legger voor de caches, MacOZ58 voor de uitnodiging en Mad Ad voor het gezelschap en het goede rekenen.

In: TB

 

traditional10451. Stadshart 5 by Paul

10448SmileBij deze vijfde parkeergarage

Lag de cache op de zoveelste etage.

Eindelijk snapten we hint

En zo blij als een kind

Volgde een demarrage.

 

traditional10450. Stadshart 4 by Paul

SmileBij deze vierde parkeergarage

Lag de cache op de zoveelste etage.

Hier ging het redelijk snel,

Maar dat moest ook wel,

Dankzij enige voorkennis via handige spionage.

 

traditional10449. Stadshart 3 by Paul

10447SmileBij deze derde parkeergarage

Lag de cache op de zoveelste etage.

We gingen heel hoog,

Maar hielden het droog,

Dus geen last van enige lekkage.

 

traditional10448. Stadshart 2 by Paul

SmileBij deze tweede parkeergarage

Lag de cache op de zoveelste etage.

Hier gingen we zoeken

In alle gaten en hoeken.

Uiteindelijk raak zonder blamage.

 

traditional10447. Stadshart 1 by Paul

10446SmileBij deze eerste parkeergarage

Lag de cache op de zoveelste etage.

MacOZ58 zocht links,

Mad Ad zocht rechts,

Ik vond het doosje in de middenpassage.