08-02-2011

Het prachtige zonnige weer lokte mij vandaag uit huis en richting Den Haag alwaar weer wat tradjes waren gestrooid. Ik sloot af met een korte multi in het Zuiderpark.

 

multi10429. TAKG "Doorenbosheuvels" by IkbenMamma

10429SmileHa, een strikvraag! In de bankjes stak namelijk geen enkele schroef. En dit had ik al eerder meegemaakt bij het geocachen. Daar trapte ik dus mooi niet in, tenzij… Tenzij Mamma het verschil tussen bouten en schroeven niet echt weet natuurlijk. Nu kwam er een moeilijk moment, want ik moest kiezen tussen een wetende en onwetende Mamma. Even voor de duidelijkheid, dit heeft niets met slimheid te maken, want als het dat betreft slaat Mamma mij met lichtjaren.

Ik heb daarom maar een Euro opgegooid en het resultaat was, dat Mamma onwetend bleek. Dus gewoon bouten geteld als waren het schroeven. Dan de opstaande blauwe paaltjes. Moesten die van de trap er ook bij? Ik heb het maar gedaan. Ze waren net zo blauw als de andere. De andere drie vragen leken me met zekerheid de goede antwoorden op te leveren.

Toen even rekenen en op weg naar de stash area. Ik zag het meteen: Dit was geen stash area. Onmogelijk hier een doosje te verstoppen. Dus toch 1 of 2 vragen niet goed beantwoord. Omdat ik geen zin had om dat uit te zoeken, greep ik naar de Carrotte-methode. Een steil talud werd beklommen indachtig de titel van deze cache en met de hint in het achterhoofd bleek het heel erg mee te vallen. Terwijl het Zuiderpark hier in Den Haag even trilde in het overvloedige zonlicht, graaide ik raak. Zo, die was binnen. Dank daarvoor.

 

10428traditional10428. Ilse's Speciale Speeltuinen #3 - Zuiderpark by schaafjes

SmileNiet zo lang geleden was ik hier ook in het Zuiderpark van Den Haag, een broeinest van caches, vooral kindvriendelijk. Deze past dus naadloos in dat rijtje. Een leuk rondje gewandeld en daarbij tussendoor even een nano gescoord onder het toeziend oog van iemand van de groene brigade, die daar overigens niets van merkte. Hij zal misschien wel gedacht hebben, dat het vreemd was dat de veters van mijn beide schoenen beter vastgemaakt moesten worden.

BVDLC

 

traditional10427. Lars' Leuke Lantaarnpalen #3 - Berlage by schaafjes

SmileAls cultuurbarbaar vind ik alles leuk, dus ook deze “gewone” lantaarnpaal. Zo’n ding moet toch maar even bedacht en vervaardigd worden. En ik zou dat niet kunnen. Als ik het toch zou proberen werd het gegarandeerd een kunstwerk, maar het zou zeer de vraag zijn of het ding ooit licht zou geven en dat is toch zijn voornaamste functie, lijkt me.

Ik heb me daarom maar geconcentreerd op het vinden van de nano en dat viel erg mee. Dank daarvoor.

 

traditional10426. Ilse's Speciale Speeltuinen #2 - De Kinderster by schaafjes

10425SmileVroeger had je geen speeltuinen en al waren ze er geweest, dan zou ik ze niet bezocht hebben. Mijn jeugd bestond alleen uit voetbal, net zoals mijn oude dag nu alleen bestaat uit geocaching. De oplettende lezer kan daaruit misschien een conclusie trekken. Ondanks het feit dat dergelijke speelplaatsen me dus geen lor interesseren, heb ik er al heel wat bezocht. Bij voorbeeld Purk ergens in Brabant liet me via een multi alle speelplekken in het dorp zien. En zo zijn er meer cache-leggers. De Schaafjes doen nu dus ook een duit in het zakje. De enige reden waarom ik dit soort plekken bezoek zoals hier in Wateringen en nog met plezier ook, ligt in het feit dat er iets verstopt is. Hier dus een nano. Dank daarvoor.

 

traditional10425. Lars' Leuke Lantaarnpalen #2 - Beerninkplantsoen by schaafjes

SmileInderdaad een bijzondere lantaarnpaalplek hier in Rijswijk. Nog steeds geen info van de maker in de beschrijving, dus we weten niet van het hoe, het waarom, het waarmee, het waardoor, etc. , maar wel dat er een nano verstopt is. Die heb ik maar gauw gegraaid. Dank daarvoor.