06-02-2011

Normaal let ik vooraf niet op de grootte van caches. Vandaag zaten er liefst 6 nano's in het pakket in en om Rotterdam. Een stormachtige wind begeleidde mij de hele dag.

 

traditional10424. Tjielp Tjielp by Xa4cornelis

10424SmileAch, wat jammer nou! Cache geript. Maar wat wil je ook, want hij hangt wel erg in het zicht. Zoals gebruikelijk in dergelijke situaties kijk ik wat om me heen en vooral op de grond, of daar nog restanten rondslingeren. En wat zag ik in de struiken? De stash-note. Aha, dat wierp een heel ander licht op de situatie. Begonnen met het stuk tekst maar terug te leggen in de verder lege cache en doen wat er geschreven stond.

Die zoektocht duurde langer dan nodig, omdat ik vorige week nog exact dezelfde verstopmethode had meegemaakt. Maar ja, mijn korte-termijn-geheugen moest eerst een flinke boost krijgen en dat gebeurde toen ik in mijn enthousiasme bijna een duik in de struiken maakte, omdat een stuk stronk meende lollig te moeten zijn en mijn liet struikelen.

Zo kwam alles toch nog goed en kon ik tevreden Vlaardingen verlaten en met het vinden van deze laatste cache een positief einde breien aan deze stormachtige cache-dag. Dank daarvoor.

 

10422traditional10423. Sandertjes 1000e by mlvdburg

SmileBij deze nog proficiat Sandertje met het bereiken van het kilocacherschap. Altijd leuk als zoiets vergezeld gaat van een attentie in de vorm van een cache. Die heb ik met genoegen uit je tuin geplukt. Dank daarvoor.

 

mystery10422. Roodkapjes - Naambordjes by Team-Roodkapje

SmileHet moet werkelijk niet gekker worden! Hoe kom je op zo’n idee? Genoeg daarover, anders ga ik spoilen.

Dit was een puzzel die mij als ondermaatse puzzelaar wel leek te doen. Enthousiast ging ik aan het anagrammen en het ene na het andere land kwam uit de wanorde tevoorschijn. Alleen nummer 20 bracht problemen. Hoe ik ook probeerde, er kwam maar geen oplossing. Waarschijnlijk een gevolg van het feit, dat de heer Z.W. Itserland onlangs is verhuisd. Hij en zijn vriendin Ina Keur hebben namelijk besloten om te gaan samenwonen. Vandaar.

BVDLC

 

10421traditional10421. MAR-INE - Havenlijn Energievoorziening by mar-ine

SmileDat is bepaald niet niks, die 25.000 Volt. Tot mijn genoegen kon ik ter plekke constateren, dat het goed werkte, omdat er net een goederentrein voorbij scheurde. Hebben ze die peperdure Betuwelijn toch niet voor niets aangelegd. In een vliegende storm heb ik hier vlak onder Rotterdam de fraai verborgen cache van mijn worteltekening mogen voorzien. Dank daarvoor.

 

mystery10420. Molenvliet by maasleeuw

SmileNa 8 jaren geocaching lees ik morse alsof het mijn moedertaal is. Dus de noodzakelijke gegevens uit de niet helemaal foutloze tekst geëxtraheerd en op naar Barendrecht waar de Molenvliet stroomt als nergens anders. Ik heb de snelle stroom helaas echter niet gezien, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk wel aan mij liggen.

Ter plekke was het dankzij de duidelijke sticker duidelijk waar te zoeken. Ik heb niet gezwaaid, want ik zag geen beweging binnenshuis. Ook aan het geocachen, nam ik aan.

BVDLC

10419

 

mystery10419. Zuidpolder by Banjobende

SmileDe Zuidpolder lag er prima bij toen ik mijn wandelingetje deed. Vooraf had ik thuis verrassend weinig moeite met de puzzel gehad. Meteen de juiste ingeving. Dat zou me vaker moeten overkomen. Word ik misschien ooit nog een echte puzzelaar.

Het hekje waar in de tekst over gesproken wordt, waar je niet overheen hoeft te klimmen. Geen idee wat ermee bedoeld wordt. Slaat het wel op deze cache?

Voor mij was in ieder geval ter plekke duidelijk waar ik de cache zou moeten vinden en dat klopte.

BVDLC

 

 

traditional10418. Lancaster by Catweezle 2

10418SmileHoe kun je gemakkelijker de cache vinden dan dat ie door de cache-legger wordt aangewezen? Misschien was het een compensatie voor de drie caches die ik vandaag niet vond. Het was in ieder geval alleszins sympathiek van het Catweezle echtpaar (vandaar die 2) om gezellig met me mee te gaan naar het monument in Barendrecht. Ik had ze hiervoor ontmoet in Rijsoord waar ze in de herkansing de Fietsjunks-Cache wel vonden en waar we gezellig stonden na te praten waarbij vooral puzzelcaches werden besproken, omdat hij daar liefhebber van is terwijl zij de voorkeur geeft aan het bereiden van heerlijke maaltijden. Een prima verdeling, lijkt mij.

Hartelijk afscheid genomen en daarna weer mijn eigen weg gegaan.

BVDLC

 

traditional10417. Capitulatie monument by Weather Report

SmileHet doosje werd mij in handen gedrukt door Catweezle 2, het team dat ik hiervoor al had ontmoet bij de Fietsjunks-Cache. Dat is makkelijk cachen zo. Natuurlijk ook nog even gekeken naar Generaal Winkelman die het 5 dagen volhield tegen de Duitsers, niet in het minst omdat mijn bloedeigen vader op de Afsluitdijk den vijand samen met zijn maten tegenhield. Ze schoten daarbij tussendoor ook op overvliegende Duitse vliegtuigen, maar altijd mis. Dat kwam omdat ze richtten op het vliegtuig zelf en niet rekening hielden met diens snelheid. Later begrepen ze, dat ze vóór het vliegtuig hadden moeten richten.

BVDLC

 

10416traditional10416. Fietsjunks-Cache by fietsjunks

SmileKoud had ik de nano weer op zijn plekje terug geplaatst of het volgende team diende zich aan. Het bleek Catweezle 2 uit Barendrecht die hier voor de tweede keer hun geluk probeerden en nu met succes. Even gezellig gekletst waarbij bleek, dat ze al in aardig wat landen op deze wereld doosjes hebben gevonden. Daar steek ik met mijn founds in slechts drie landen mager bij af. Ook puzzelcaches kwamen aan de orde, omdat hij daar liefhebber van is. Ik kreeg ook een tip voor één van hun caches. Kijken of dat wat oplevert.

BVDLC

 

traditional10415. Fietsjunks Oosterpark by fietsjunks

SmileDit park bekijk ik meestal vanaf de andere kant, namelijk de A15 waar ik met mijn bolide al heel wat keertjes langs ben gescheurd. Nu mocht ik vanaf Ridderkerk deze kant eens beter observeren en via een leuk wandelingetje heb ik dat gedaan. Ik was overigens niet de enige die er op deze stormachtige dag op uittrok. Gelukkig was het op de stash area rustig en kon ik ongestoord peuteren. Dat leverde niets op. Even verderop ontwaarde ik een broertje van het vergeefs bepeuterde object en daar was het wel raak. Zo, die was binnen. Verderop aan de andere kant van de snelweg moest er nog eentje liggen. Erop af dus.

BVDLC

 

traditional10414. Electropark by gabrielle1512

10414SmileIk verwachtte een enorme hoeveelheid elektrisch gedreven apparaten aan te treffen, maar kwam terecht in een leuk klein parkje hier in Slikkerveer. In de beschrijving lees ik, dat "Electro-Smit" het parkje heeft laten aanleggen. Vandaar de titel. Het zoeken naar de nano duurde niet lang, omdat ik hem zag zitten. Bovendien op een enigszins vreemd plekje. Ik ben zo vrij geweest hem terug te stoppen op een logischer en bovendien droger plekje waar ie dus niet in het oog loopt.

BVDLC

 

traditional10413. De Schans by gabrielle1512

SmileOp de hoek van de Ringdijk en de Schans in Slikkerveer stond ik een cache te zoeken. Dat deed ik door zeer geïnteresseerd met mijn ene oog het info-bord te bestuderen en met het andere oog de omgeving te checken. Deze gespleten hoedanigheid was nodig om passerende dreuzels te misleiden en het werkte. Zo ontwaarde ik de fraai verborgen cache en kon even later op een rustig moment mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

10411traditional10412. Ergernis nr.1 by gabrielle1512

SmileJa, zo lust ik ze wel! En dat in Slikkerveer waar de Nieuwe Maas, de Lek en De Noord samenkomen. En dat werd door mij gevierd met het vinden van deze leuke cache. Weg ergernis! Dank daarvoor.

 

traditional10411. Oorlogsmonument Donckselaan by superstein

SmileWat een ongelooflijk verhaal! En dat 3 dagen na de bevrijding. Schiet een stel Duitse idioten nog even 7 Nederlanders dood. Dit verhaal kende ik nog niet. Was het niet tot die moordenaars doorgedrongen dat de oorlog voorbij was? Waren ze dronken? Hoe kan zoiets gebeuren?

Daarom heb ik op internet het hele verhaal van het drama gelezen. Het blijkt, dat justitie het in die tijd zo druk had, dat ze de Duitse daders hebben laten lopen. Eentje van hen heeft kort op schrift gesteld wat er gebeurd is en daarbij de feiten behoorlijk verdraaid, namelijk dat de 7 zijn omgekomen als gevolg van de schietpartijen die ontstonden toen een Duitser werd neergeschoten door de Binnenlandse Strijdkrachten.

Dank voor deze cache.

 

mystery10410. APRS-cache by Pingui

10409SmileWat een leuk idee! Ik wist niet van het bestaan van deze mogelijkheid. Weer wat geleerd. Met mijn handige radio-ontvanger in de aanslag werd ter plekke het doosje precies op de aangegeven plek aangetroffen. Bovendien kon ik op zondag ochtend gemakkelijk dichtbij parkeren. Goed opgepast om niet met de storm in het water te waaien en kende ook deze zoektocht weer een happy end. Dank daarvoor.

 

traditional10409. Historisch Capelle - Het Dief en Duifhuisje by stabertjes en G.V.R.

SmileNa slechts 3 rondjes om het historische huisje kreeg ik de lepe verstopplek in het snotje. Overigens wel bijzonder pesterig eertijds om boven het hoofd van de gevangenen duiven te houden die vrolijk in en uit konden vliegen. Ja, dat konden ze vroeger goed, gevangenen extra jennen. In de Haagse gevangenpoort lieten ze de gevangenen hongeren terwijl tegelijkertijd ernaast heerlijke maaltijden werden bereid.

BVDLC

 

10408mystery10408. De Esch' Watertoren. by masade

SmileMoeilijkheid 1,5? Ik had geen idee hoe ik deze “gemakkelijke” puzzelcache zou moeten oplossen. Voor mij mag er minstens een sterretje bij. Als GeoLeaks er niet zou zijn, zou ik de puzzel zelfs helemaal niet hebben kunnen oplossen. Dankzij de aanwijzingen daarin is het gelukt de coords boven het Maaswater te krijgen en kon ik vandaag in de buurt van dit monumentale pand een fraai verborgen doosje vinden. Dank daarvoor.

Uit: TB

 

traditional10407. Welcome in Rotterdam - De Skyline by superstein

SmileNou die skyline kende ik wel na al mijn bezoekjes aan Rotjeknor, ook op deze plek. Hier langs het water al menige cache mogen vinden. Soms na heftige zoektochten. Dat hoefde hier niet. Als je tot 18 kunt tellen, is het een eitje. En dat kon ik. Zo was ie snel in de pocket. Dank daarvoor.

 

traditional10406. Welcome in Rotterdam - Kralingse plas by superstein

10406SmileAi, een toren beklimmen met windkracht 8 of zo. Niet dat ik echt hoogtevrees heb, maar hoogtehappig ben ik ook niet bepaald. Toch maar stevig de leuning gepakt en mij omhoog gewerkt. Gelukkig een duidelijke hint, waardoor het bezoek boven snel een mooie found kende. Nog even een blik over de Kralingse Plas en gauw weer naar beneden naar de veilige grond.

BVDLC

 

traditional10405. duveltje uit een doosje by acaatje

SmileDe titel klopt helemaal! Hier in Rotterdam-noord was het erg rustig op zondagochtend en toen ik kwam aanrijden, vertrok net een auto daarbij een prachtig parkeerplekje voor mij achterlatend. Die weet hoe het hoort, hahaha. Op de stash area greep ik meteen naar de juiste plek, maar niet op de goede wijze. Na wat technische vingeroefeningen, had ik plots de juiste greep te pakken en werd weer eens blij verrast door de creativiteit van sommige cache-leggers, in dit geval acaatje. Dank daarvoor!

 

mystery10404. Onder hun neus by vanbaarsel

SmileLastig. Meermalen bezig geweest om de getoonde neuzen aan hun rechtmatige eigenaren te plakken, maar blijkbaar niet goed. Uiteindelijk maar aan de kant gelegd en gewacht op betere tijden. Die kwamen. In de vorm van GeoLeaks, een forum waar sommige caches, zoals de ff-serie van mijzelf en tot verontwaardiging van pyne ook een cache van hem, uit de doeken worden gedaan. Ikzelf heb op mijn eigen website al lang geleden zoiets geplaatst voor mijn eigen lastig oplosbare caches, zodat puzzelaars van mijn (niet al te hoge) niveau eventueel mijn lastige puzzelcaches tot een goed einde kunnen brengen.

Zo kwam ik tot de coords van deze neuzencache en ben op deze stormachtige zondagochtend begonnen daar even langs te rijden en een krabbeltje te plaatsen op de nano.

BVDLC