28-01-2011

Een dik 5 kilometer lange wandeling door Delft naar een mij nog onbekend gebiedje.

 

mystery10381. Kruithuis (Delft) by bastgula

SmileDe mensheid zal het wel nooit leren. Altijd is wel weer ergens een locatie midden tussen de naïeve of onwetende bevolking waar heersers menen munitie te moeten opslaan. Men hoopt dan dat de vijand zo vriendelijk (!) is om aldaar geen acties te ondernemen en zodoende de onschuldige bevolking te ontzien. Misschien gebeurt dat zelfs. Wat men over het hoofd ziet, is de onhandigheid van eigen mensen die gegarandeerd op enig moment in de fout gaan met als gevolg dat halve steden worden opgeblazen. Delft had het, Leiden had het en recentelijk Enschedé, weliswaar geen munitie maar knallen deed het wel. En dat was alleen nog maar in Nederland.

10381Buiten onze grenzen kunnen ze er ook wat van. Even googelen op “munitie explosies” geeft heel wat hits. Op pagina 1 daarvan lees ik: Albanië 2008, België 2010, Brazilië 1958, Tanzania 2009, 2010 een torpedoboot op zee en in 2008 Popstars dat anderhalf miljoen kijkers trok. Geen idee waarom die laatste erbij staat.

Het kruithuis in Delft hebben ze toen na de big bang een eind buiten de bebouwde kom verplaatst en zo gemaakt, dat het dak er zou afvliegen bij een explosie, zodat het merendeel van de opgewekte energie het luchtruim zou kiezen. Goed bedacht, lijkt me.

Een jaar of 25 geleden heb ik eens het Kruithuis mogen betreden om simultaan te dammen tegen leden van de roeivereniging. Het bleek dat ze erg goed konden roeien. Gezellig was het wel.

Vandaag mocht ik als hommage aan het kruithuis een cache proberen te vinden, waarvan de puzzel weinig problemen opleverde. Met de correcte coördinaten op zak heb ik er een leuke winterwandeling van dik 5 kilometer van gemaakt met de handen diep in de zakken. Het zonnetje scheen wel heerlijk schoon. De stash area bleek zich te bevinden op een mij nog onbekend gebiedje. Potgeodorie, dat had ik eerder moeten weten, want het vinden van locaties voor een cache is in Delft steeds mijn grootste probleem. Aan de andere kant had ik dan deze leuke cache er niet gevonden natuurlijk. Mooi verstopt. Dank daarvoor.