23-01-2011

Voor de zoveelste keer naar Goeree en het verveelt nooit. Caches van hoog niveau en een mooi gebied. Wat wil je nog meer? Ik niets.

 

traditional10371. Achter tralies! by Goebltrotters

10371SmileGroene blokkendozen en het heet moderne architectuur. Zou goed passen in Zaandam waar ik onlangs was. Daar kiezen ze in het centrum ook voor veel groene gebouwen. Letterlijk dus. Groen geverfd. Wellicht zijn ze ook groen zoals groen in groene stroom, maar dat weet ik niet. Het oogde wel grappig, maar ook wat saai. Maar misschien zijn de woningen van binnen heel anders dan je van buitenaf vermoedt. En ik vind persoonlijk de binnenkant het belangrijkst. Daar vertoef je het meest. Ik wel tenminste. Je ziet mij bijna nooit aan de buitenkant van de flat hangen, zeker niet met dit koude winderige winterweer.

Nadat ik mij voldoende vergaapt had aan dit bijzondere stukje Hoogvliet, werd het tijd eens achter de tralies te kijken. Dat bood heel wat mogelijkheden, zodat ik natuurlijk eerst de verkeerde plek koos. Gelukkig ontwaarde ik het doosje toen ik een eindje verderop ging kijken. Helaas lukte het me niet met mijn twee linkerhanden om het doosje precies zo terug te plaatsen als ik het aantrof. Een cache controle lijkt me echter geen probleem zo dicht aan huis. Misschien even doen.

BVDLC

 

10369traditional10370. Tinte - in den Halven Maen by geospaap & Alice in Geoland

SmileDaar kunnen ze in menige plaats een voorbeeld aan nemen. Namelijk een keurige parkeerplaats vlakbij de cache. Dat terreintje is natuurlijk bedoeld voor bezoekers van het museum, dat weet ik ook wel. Maar toch. Het museum was niet geopend, maar als ik zie wat men er heeft liggen, gaat mijn belangstelling helaas niet erg uit naar oude kruidenierswaren, blik, tabaksartikelen, hoeden en kleding. Dus ook als het museum toegankelijk zou zijn geweest, zou ik mij beperkt hebben tot het vinden van de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

multi10369. havens van Goeree Overflakkee: OUDDORP by peterseli

SmileHé, een jachthaven. Heel wat anders dan de drie andere havens die ik vandaag bezocht op Goeree. Toch ontwaarde ik nog twee vissersboten, waarvan eentje met een OD-nummer, wat wel zal slaan op Ouddorp, neem ik aan. Volgens de beschrijving palingvissers. Dat kan ik nauwelijks geloven, want die komen uit Volendam en kunnen geweldig zingen. En ik ken geen enkele zanggroep uit Ouddorp. Het enige wat ik na lang zoeken op internet vond, was via Marktplaats de mogelijkheid om voor 17,50 per uur zangles te krijgen van een Ouddorpse zangleraar (Advertentie: 85384205). Nou, daar krijg je die palingvissers echt niet mee in beweging.

Tijd voor een cache dus. Via een schijnbeweging naar links, moest ik natuurlijk toch naar rechts voor het vinden van het doosje. Ik deed het met plezier, ook al regende het lichtjes. Dank daarvoor.

 

10368traditional10368. Ouddorp de Pu(n)t by de duintoppers

SmileHahaha, snel gevonden, hahaha. En bedankt natuurlijk.

 

traditional10367. Ouddorp - Westduinen by de duintoppers

SmileDie slimme Duitsers toch om de geallieerden in WO2 zo bij de neus te nemen. Toch wisten “wij” hun schijnbaar onneembare enigma-code te kraken. Dat dan weer wel. Van het schijnvliegveld was niet meer over zo te zien. Ik zag allemaal bobbeltjes in het landschap. Duintjes van een paar meter hoog.

Wat de cache betreft. Het moet niet veel gekker worden. Denk je wel aan mijn arme oude rug, Dick?! Bovendien begon het ineens te regenen. Dat is natuurlijk niet de schuld van de cache-legger, maar het maakte mijn werk hier er niet gemakkelijker op. Toch is het prima gelukt en staat er weer een juweeltje op mijn lijst. Dank daarvoor.

 

10366traditional10366. Ouddorp - Kerkenpad - Klarenbeek by de duintoppers

SmileVan zulke paadjes houd ik wel. Ik heb er al diverse in Nederland mogen bewandelen. En over hekjes klimmen hoort er ook bij. Ik neem trouwens aan, dat dit vroeger niet het geval was. Ik zie die dames met hun zondagse jurk daar namelijk niet overheen springen. Ik wel vandaag, want ook de cache aan dit kerkenpaadje stond op mijn lijst. Omdat ik van tevoren de beschrijving niet had gelezen, heb ik eerst een ruim rondje met mijn bolide er omheen gereden om de ingang te vinden. Misschien moet ik toch de voorbereidingslessen van Biertje eens wat beter in de praktijk brengen. Behalve het bier natuurlijk.

Het wandelingetje langs de kletsnatte velden was overigens snel voorbij en eindigde met een typische duintoppers-cache en dan weet je het wel: klasse. Dank daarvoor.

 

 

mystery10365. Ouddorp en omgeving - december by de duintoppers

10365SmileWie van de drie? Dat was hier bijna van toepassing. Maar twee is ook mooi. Natuurlijk koos ik de verkeerde, namelijk de goede! Als iemand mij nog kan volgen, vind ik het knap. Ik probeer op deze wijze namelijk een beetje verhullend mijn snelle graai alhier te beschrijven. Het moest wel wat vlug, want de regen had besloten net nu te gaan vallen. En zoals bekend, houden wortels niet van nattigheid. Dat tast hun existentie aan. Dus in de bolide gelogd en daarna de petling weer snel op zijn mooie plekje terug geplaatst. Ook de maand december kon daarmee van het lijstje. Nog eentje te gaan (juni). Helaas had ik daarvan de coords niet meegenomen. Foutje in de voorbereiding. Maar ik kom terug! Dank voor deze.

 

mystery10364. Ouddorp en omgeving - de dertiende maand.... by de duintoppers

SmileHet fenomeen dertiende maand heb ik als rijksambtenaar nooit mogen proeven. Maar mij hoor je niet klagen. Gelukkig mocht ik als geocacher nu eindelijk ook eens van die gelegenheid gebruik maken en dat deed ik maar wat graag. Het reeds door de cache-legger voorspelde leuke wandelingetje vond plaats op een typisch stukje Goeree, waar ik overigens al eerder was geweest tijdens een van de vele rondjes die rondom Ouddorp zijn uitgezet. Ik heb ook van deze wandeling een rondje gemaakt en onderweg de cache gegraaid.

10363De bonuskist lag precies waar ik verwachtte en dat is altijd fijn. Dank voor de prachtige serie met puzzels die voor mensen zoals ik prima zijn te doen. Ik hoop alleen dat de cache-legger mij niet euvel duidt, dat ik niet alle getallen van zonneschijn en neerslag, alle Romeinse namen voor de maanden, alle weersspreuken en alle verjaardagen van bekende Nederlanders heb onthouden.

 

mystery10363. Ouddorp en omgeving - oktober by de duintoppers

SmileNog nooit zoveel ganzen bij elkaar gezien als hier! Honderden. Wat zeg ik? Duizenden. Het weidse grasland zat er overigens nog lang niet vol mee en voortdurend kwamen nieuwe groepen aanvliegen. De legendarische domheid van de dieren liet niet lang op zich wachten. Ze liepen achter elkaar aan te grazen. Dat betekent dat je voorgangers alles al hebben kaalgevreten en dat je bovendien door hun uitwerpselen waggelt. Een zelfdenkende gans zou juist gaan naar plekken waar nog geen andere gans is geweest. Maar nee hoor.

Omdat ik het niet langer kon aanzien, heb ik de cache maar gegraaid. Die was zoals gewoonlijk weer prima verborgen. Dank daarvoor.

 

10362multi10362. havens van Goeree Overflakkee: GOEDEREEDE by peterseli

SmileNa de havens van Stellendam en Havenhoofd was die van Goedereede in mijn ogen toch wel een stuk pittoresker. De andere twee liggen er wat verlaten bij, maar deze ligt keurig midden in het dorp met bijbehorende brug en typische huisjes en bomen erlangs. Ook het kleine café aan de haven ontbrak niet. Ik heb dan ook met nog meer plezier hier wat rondgewandeld om cijfers te scoren en de cache te graaien. Ik vraag me wel af hoe de cache-legger het plekje heeft ontdekt waar het doosje zit verstopt. Daar moet je toch wel een zesde zintuig voor hebben, lijkt me.

Terugwandelend naar mijn bolide vroeg ik me wel af waarom er geen schepen in de haven lagen. Het antwoord stond in de beschrijving. Al in 1958 heeft men de boel afgesloten via een zware dam bij Havenhoofd. Over en uit dus.

BVDLC

 

10361multi10361. havens van Goeree Overflakkee: HAVENHOOFD by peterseli

SmileHet haventje van Havenhoofd kan ik wel dromen, zo vaak ben ik hier al geweest, zelfs al voor mijn geocache-tijd toen ik hier door de duinen rende. Mijn bolide parkeerde ik dan bij de haven. Zo ook nu en rekenen maar. Dat leidde naar een mooie rustige plek waar de zoveelste fraai creatie op mij wachtte. Dank daarvoor.

Wat ik niet wist, was dat het hele dorpje tijdens WO2 door de Duitsers is afgebroken en daarna weer is opgebouwd. Lijkt me inderdaad een traumatische ervaring.

 

mystery10360. Peterseli's 1000ste by de duintoppers

SmileHeel fijn natuurlijk als je je 1000e cache vindt en dat je je dan kilocacher mag noemen, maar je moet daarna wel door. Ik zie dat de teller van Peterseli nu op 1049 staat en dat de laatste found dateert van 2 januari 2011. Sindsdien zit het team meer te twitteren dan te cachen. Ook leuk trouwens. Of betreft het hier een rustpauze voor een nieuwe vloedgolf van caches, ofwel gevonden ofwel gelegd? We zullen het wel zien.

10359Natuurlijk was ik benieuwd wat de ene creatieveling de ander voor deze heuglijke gebeurtenis zou voorschotelen en ik werd niet teleurgesteld. Het was weer fraai wat er was gewrocht. Bovendien nog een beetje sarren bij het graaien van het logboek. En zo kon ik ook weer eentje toevoegen aan mijn lange lijst van gevonden caches die geplaatst zijn door de duintoppers. Dank daarvoor.

 

mystery10359. Ouddorp en omgeving - november by de duintoppers

SmileMooi plekje hier en ik was blij in dit seizoen de cache te gaan plukken. Met mooi weer kan dat namelijk wel eens een probleem zijn. Mijn vaardigheid om mensen weg te jagen kan het beste beschreven worden als: waardeloos. Omdat ik de verstopwijze al eerder had gezien, hoefde er geen pijnlijke operatie plaats te vinden om met behulp van zaag, pikhouweel en breekijzer met alle geweld de cache in het volle licht van de schijnwerpers te krijgen. Met een soepel linkerhandbeweging van mijn rechterhand was het snel gepiept en was ik alweer tevreden over een duintoppers-cache. Dank daarvoor.

 

10358multi10358. havens van Goeree Overflakkee: STELLENDAM by peterseli

SmileMijn wiskundeleraar op de MULO vroeger heette Haven en was een klein mannetje, met uiteraard de bijnaam Haventje. Dat was mijn eerste associatie bij het zien van dit haventje in Stellendam. Hij had overigens een dijk van een stem en kon zodoende de wind er flink onder houden. Berucht was zijn strafwerk. Bij voorbeeld 10 derdemachten uitrekenen te beginnen bij 753. (=753x753x753 en daarna 754x754x754, etc). Het ergste was als je al begon tijdens zijn les om tijd te winnen. Hij liet je dan een poosje modderen en besloot daarna, dat je er 20 moest maken, omdat je het blijkbaar zo leuk vond om te doen.

Gelukkig was het ronddolen bij het haventje van Stellendam geen straf, al had ik wel een valse start. Ik begon namelijk op het verkeerde punt, dus niet stage 1, en snapte niets van de som om de coördinaten van de cache te berekenen. Toen ik het licht zag, ging het beter en weldra kon ik een buitenmodel cache plukken. Hoe bedenk je het! Dank daarvoor.

 

traditional10357. HECC - Hellevoets Eerste Carpool Cache by Team MaChrAp

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Hellevoetsluis,

Met een leuke cache incluis.

10356a10356b
multi10356. Verzetsmonument Nieuwenhoorn by Team MaChrAp

10356cSmileNa wat omzwervingen bleek ik volgens een muurtekening ontzettend welkom te zijn en dat doet een mens goed. Zoeken naar de cache hoefde ook al niet. Die werd gewoon aangewezen door Ma (of was het Chr?). Zo kan het dus ook! Toen kwam het moment van kennis maken met het hele team MaChrAp. Bovendien verscheen DolfinCacher op het toneel. Nog even slinks van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan het puzzelgenie van de familie een tip te ontfutselen voor een door haar gemaakte lastige puzzel en toen was het mooi geweest en kon ik met een tevreden gevoel Nieuwenhoorn achter mij laten. Dank daarvoor.

 

traditional10355. Welkom in Nieuwenhoorn by Team MaChrAp

SmileIk was weliswaar welkom hier in Nieuwenhoorn, maar mijn blijdschap daarover kon ik nauwelijks kwijt op de volle logrol. Met veel moeite vond ik een plekje bij de log van de dijk6jes en heb daar mijn initialen WC tussen gekrabbeld. Werd het toch nog gezellig, zeker toen ik de volgende cache bij de cache-legger thuis mocht vinden en aldaar bleek, dat ze op het punt stonden een verse logrol te gaan plaatsen.

BVDLC

 

10354traditional10354. Molen-zicht by romidalu

SmileIk zag de witte molen van Zuidland al toen ik mijn bolide parkeerde. En toen volgde de paradox. Ik moest nog 250 meter wegwandelen verder vanaf de molen om hem nog beter te zien! Maar ja, wie ben ik om te twijfelen aan de bedoeling van de cache-legger? Dus de handen diep in de zakken het winderige paadje gewandeld naar de stash area en inderdaad zag ik een mooi plaatje in het landschap. De cache zag ik minder snel en ik heb het vervallen bruggetje behoorlijk lopen inspecteren voordat ik eindelijk het licht zag. Maar het was gelukt en daar ging het om. Dank daarvoor.

 

traditional10353. Spui-zicht by romidalu

SmileVolgens mijn waarnemingen lag het Spui er goed bij. Het brede water stroomde keurig volgens de planning richting de Oude Maas. Dat is mooi, want zo verzilt de verderop gelegen Nieuwe Waterweg niet. Datzelfde zou je kunnen bereiken door bij Moerdijk Het Hollandsch Diep af te sluiten. Maar ja, dan loopt heel Dordrecht onder water en dat willen we nou ook weer niet. Kortom, je ziet ik heb wel goede ideeën, maar ik kan mij beter bezighouden met het vinden van doosjes. Dat heb ik hier dan ook gedaan en het lukte prima. Dank daarvoor.

 

mystery10352. Metselwerkje by De Bergjes

10353SmileMoest ik met mijn twee linkerhanden aan het metselen. Geloof het of niet. Ik wist een prachtig muurtje neer te zetten met alles erop en eraan. Zoals bij voorbeeld een prachtige omzettabel. Hiermee toog ik naar de stash area ergens in de buurt van Simonshaven. Goed dat ik dit op zondagochtend vroeg deed. Dan hebben de mensen de slaap nog niet geheel uit inclusief mijzelf en vragen zich nauwelijks af wat zo’n vreemde snoeshaan op hun terrein doet. Maar het bleek vlakbij de cache te zijn. Achteraf mijn excuses, ook aan de cache-legger. Ik had het echt niet door en zal het nooit meer doen. Pas op de korte terugweg vanaf de cache zag ik mijn fout en het verbodsbord. Maar ja, toen was het te laat. Ook de waarschuwing in de cachebeschrijving was aan mij voorbij gegaan.

Bij het wegrijden heb ik nog vriendelijk gezwaaid naar een van de paardenliefhebsters. Ze zwaaide terug, maar wel met een vragende gelaatsuitdrukking.

BVDLC

 

traditional10351. Jeandix' birthday cache by Templeton1

SmileMet de nodige bibberende oude knieën de beklimming gewaagd in het ochtendduister terwijl voortdurend de knallen van overscheurende bolides vanaf of naar Spijkenisse mij nog meer angst probeerden aan te jagen. Maar ik zette door en wist zowaar het doosje in handen te krijgen. Na het plaatsen van mijn worteltekening met opgelucht gevoel deze betonnen stash area kunnen verlaten. Dank daarvoor.