20-01-2011

In voorgaande dagen een puzzelserie in Den Haag/Rijswijk opgelost. Vandaag mooi zonnig droog weer en dus kon er gecached en gecashd worden. Ook nog wat andere caches meegepikt.

 

traditional10350. Kijkduin Park by Ma-Bu

10349SmileHeerlijk het winterseizoen. Gemakkelijk dichtbij parkeren en weinig kans op pottenkijkers. Hoe anders zal dat in de zomer op hoogtijdagen zijn. Toch moest ik nu even wachten op wat oudere lieden die niet bepaald met een noodvaart de heuvel kwamen afdalen. Nadat ze eindelijk voorbij waren, kon ik op mijn gemak een onderzoekje plegen. Natuurlijk eerst aan de verkeerde kant, zo het een normaal speurder betaamt, maar daarna was het raak en zat mijn laatste found voor vandaag erop. Dank daarvoor.

 

traditional10349. Park Ockenburg by Ma-Bu

SmileToen ik het doosje eindelijk had gevonden, was ik nieuwsgierig naar de afwijking van de cache-coördinaten en ging daarom zelf eens meten. Ik kwam op 52 03.128 4 13.391, terwijl de cache-legger komt op 52 03.119 4 13.401. Nogal een verschil, waarbij ik opmerk, dat mijn meting niet beter is, omdat ik een EPE had van liefst 10 meter. Als de cache-legger dat ook had, zijn beide metingen binnen de marge.

10348Kortom, hier moet flink gezocht worden, want je GPS helpt je maar matig. Zoekgebied dus: de hele rododendron. Ga er maar aanstaan! Uit de logs blijkt ook wel, dat men zich hier flink lang kan vermaken. Ik heb dat zeker gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional10348. Park Madesteijn by Ma-Bu

SmileVoorbereiding is niet mijn sterkste kant en dus had ik geen idee bij het aanrijden waar geparkeerd moest worden. Een ding wist ik zeker: vlakbij de cache is onmogelijk. Op de Lozerlaan aldaar zijn geen parkeerplekjes. Dus op de gok maar een parallelweg gepakt en hoera daar was een echte parkeerplaats, hemelsbreed 500 meter van de cache. Mooie wandeling door het Haagse park dus. Ik heb een rondje om de vijver gemaakt en onderweg het doosje even van zijn plekje gerukt.

BVDLC

 

mystery10347. Reis om de wereld 6: Australie by hoftouw

10347SmileIn Australië barst het van de meest bijzondere unieke dieren,

Die daar rondzwerven liefst in de buurt van grote rivieren.

Hier in Den Haag zijn niet van die beesten,

Dus ook geen speciale dierendagenfeesten.

Alleen werken de Haagse politici soms op de lachspieren.

 

mystery10346. Reis om de wereld 5: Afrika by hoftouw

SmileIn Afrika barstte het vroeger van de meest winstgevende koloniën,

Leeggeplukt en bepaald niet met voor hen vreugdevolle ceremonieën.

Hier in Den Haag kon men er ook wat van.

Ik bedoel met de kolonie Indonesië dan.

Nu hebben we alleen nog maar de veenkoloniën.

 

mystery10345. Reis om de wereld 1: Noord-Amerika by hoftouw

10345SmileIn Noord-Amerika barst het van de meest prachtige nationale parken.

Het valt alleen niet mee om alle voetpaden voortdurend aan te harken.

Hier in Rijswijk kun je ook wandelen in het groen,

Zelfs in dit koude en barre winterseizoen.

Ik deed het teneinde niet zo lui te worden als een varken.

 

mystery10344. Reis om de wereld 2: Midden- en Zuid-Amerika by hoftouw

SmileIn Midden- en Zuid-Amerika barstte het vroeger van de meest gruwelijke dictators.

Qua wreedheid sloegen zij soms met lengte alle bestaande diepterecords.

Hier in Rijswijk heerst de gemeenteraad,

Meestal zo goed en zo kwaad als het gaat.

En hoeft er niemand onschuldig aan de leugendetectors.

 

mystery10343. Reis om de wereld 3: Europa by hoftouw

10343SmileIn Europa barst het van de meest uiteenlopende soorten munten,

Waar menig aangesloten land behoorlijk mee loopt te stunten.

Hier in Rijswijk geen eigen centje,

Ook niet als grappig experimentje.

Men legt hier op andere zaken de zwaartepunten.

 

mystery10342. Reis om de wereld 4: Azie by hoftouw

SmileIn Azië barst het van de meest onleesbare bankbiljetten

Om in alle hoeken van dat continent luister bij te zetten.

Hier in Den Haag betaalt men met Euro’s

Voor hun verre reizen bij de diverse reisbureaus.

Want wij rijken hoeven hier immers niet op de kleintjes te letten.

 

10341traditional10341. Mijlpaal 1 - Het stille weggetje by schaafjes

SmileVanwege de stilheid van het weggetje hier tussen Rijswijk en Wateringen, hadden twee jongedames besloten hier wat mooie foto’s van henzelf te schieten. De camera netjes op een statief midden op het weggetje en dan via de zelfontspanner gezamenlijk voor de lens. En daar kwam ik hun landelijke rust verstoren. Ze namen een heel simpele beslissing: gewoon een eind verderop hetzelfde doen. Dat gaf mij de gelegenheid om rustig het logrolletje van mijn worteltekening te voorzien.

BVDLC

 

traditional10340. tuinieren by joycek67

SmileTuinieren is mijn lust en mijn leven. Dat is ook de reden dat op mijn balkonnetje een tuintje prijkt van bijna 1 vierkante meter groot. Met een pittoreske vijver in het midden. Centraal in het tuintje staat een markante es, een boom dus, en vooral het harig wilgenroosje is prominent aanwezig. Vergeet verder het groot kaasjeskruid en een sporadische weegbree niet. Je ziet het, planten uit deze regio en daarom voelen ze zich thuis, zeker omdat ik hen keurig eenmaal in de zoveel tijd begiet en de grond voorzie van water, wat ook de aanwezige wormen zeer op prijs stellen. Alleen jammer dat er op dit moment geen bloemen bloeien en grote bossen verdord gras eigenlijk een troosteloze aanblik bieden.

10340Ook de kindertuinen hier in Nootdorp lagen er winters bij, dus kon ik mij concentreren op het vinden van een doosje en dat lukte maar niet. Zelfs met hulp van een extra geocacher genaamd PA3DFR lukte het niet. Gelukkig had ik in de logs gelezen, dat OpaPrikstok langs was geweest en het doosje wel had gevonden. Een huplijntje naar hem en zijn antwoord bracht mij in opperste verbazing. Daar had ik toch al menig keer gekeken? Toch niet. Onbegrijpelijk. Maar de buit was binnen en er kon gelogd worden. Dank daarvoor.

 

traditional10339. Birdhouse Berkel by Team Kloppie

SmileHet moeilijkste gedeelte van deze cache bleek de heenweg. TomTom was zo slim mij komend vanaf Pijnacker door een wijk in aanbouw te leiden en volgens een verkeersbord aan het begin daarvan was doorgaand verkeer onmogelijk. Maar dan kennen ze mijn nieuwe bolide nog niet. Zigzaggend over onbeklinkerde modderige straatjes, langs halve en hele huizen, langs bulldozers en hijskranen vond ik toch elke keer een mogelijkheid dichter bij het lonkende birdhouse te geraken en met hemelsbreed nog 400 meter te gaan, zag ik het al: dit ging lukken.

Het kraken van het fraai verborgen birdhouse zelf was een eitje, al weet ik niet van welk vogeltje. Doet er ook niet toe. Het was gelukt. Dank daarvoor.

 

10338mystery10338. nullenenenen by Coefcollectief

SmileHet duurde wel even voordat mijn glazige en treurige blik bij het aanschouwen van al die nulletjes en eentjes veranderde in een heldere blije expressie. Daar kon ik wel wat mee en de checker deed er nog een schepje bovenop om mijn moreel tot ongekende hoogte op te krikken.

Zo kon ik vandaag op deze helder zonnige winterdag met mijn bolide Pijnacker intrekken om de te kijken waar het bijbehorende doosje zich bevond. In eerste instantie dacht ik aan de buren vanwege logica richting hun huisnummer. Maar ik ontwaarde er geen sticker. Dus heb ik hen verder niet lastig gevallen. Gelukkig lachte mij vanachter de heg een heldere geocache-sticker tegemoet en kon ik mijn gêne overwinnen en de cache graaien. Dank daarvoor.

 

traditional10337. Spanning of Ontspanning by vanbaarsel

SmileGelukkig had ik hier de keuze en ik koos voor Ontspanning, want Spanning is niet goed voor mijn zwakke rikketikje. Toch was het niet geheel onSpannend, omdat voortdurend passanten mij dwongen te wachten met graaien. Maar er komen altijd goede momenten en die heb ik benut om mijn slag te kunnen slaan. Dank daarvoor en voor de cache natuurlijk.