16-01-2011

En weer was het mooi weer op zondag. Dat lokte mij naar West-Brabant waar heel wat caches liggen. De plaatsen Rucphen, Roosendaal en Bergen op Zoom kregen veel van mij te verduren.

 

mystery10336. Fort Henricus Steenbergen (eindcache) by Brunetje

10336 SmileHier moest nog een klus worden afgemaakt. Na een dagje cachen met heel mooi winterweer in de contreien Rucphen, Roosendaal, Bergen op Zoom, kon ik op de terugweg naar Delft nog mooi even via Steenbergen dit losse eindje meepikken, dat restte na mijn bezoek van 2 januari aan de twee deelforten. Je waant je trouwens zo’n beetje aan het eind van de wereld, zo rustig is het hier. Niet echt een plek voor een fort, lijkt me. Maar ja, ik ben geen kenner op dat gebied. De fraai verborgen cache kon ik gelukkig zonder al te veel modderproblemen tevoorschijn halen. Dank daarvoor.

 

traditional10335. Maple leafs and tulips by goozer66

SmileMooie titel voor deze cache! In de beschrijving lees ik, dat bij de slag om de Schelde in 1944 ongeveer 2300 Canadezen het leven hebben verloren. Dat is bijna evenveel als het aantal gevallen Nederlandse soldaten in de eerste 5 dagen van onze strijd tegen de Duitsers. Lang geleden allemaal gelukkig, maar de herinnering is heel duidelijk aanwezig met die enorme grote begraafplaatsen, ook deze hier bij Bergen op Zoom. Goed om via deze cache daar enige aandacht aan te besteden. Dank daarvoor.

10334a10334b
traditional10334. Harry Potter en De Vuurbeker by DeDreuzels

SmileEen komen en gaan van geocachers hier. Bij het aanrijden zag ik een team terugkeren van de cache. Zij bleken uit dezelfde regio als ik te komen, Hopmaniak uit Vlaardingen. De naam was bekend, maar nog nooit ontmoet. Even gezellig gebabbeld, toen team 3 zich meldde. Het bleek HuisjeBoompjeBeestje en ik sloot me bij hen aan om de cache te vinden. Dat ging gemakkelijk, want ze wisten de locatie. Hadden destijds vergeten de code te noteren. Een makkie dus voor mij. Ook met hen even gezellig gekout, toen team 4 zich meldde. Daar geen contact meer mee gehad, alleen even gezwaaid bij het wegrijden.

BVDLC

 

traditional10333. Industrieël Erfgoed: De Zeeland by DeNillus

10332SmileAls ik ooit wat erf, doe me dan maar wat anders dan zulke aftandse suikerfabriekgebouwen, hahaha. Maar ja, ik ben ook geen industrieel. En suiker gebruik ik ook minimaal. Toch leuk om hier even door een stukje stedelijke jungle van Bergen op Zoom te wandelen op zoek naar een doosje. Terug bij de bolide merkte ik, hoe bepaalde plantensoorten zich proberen te verspreiden, namelijk door hun vruchten te voorzien van weerhaakjes die zich vervolgens hechten in de vacht van voorbij trekkende dieren. In dit geval was ik dat met mijn fleece jack. Dat werkte perfect. Ik bleef bezig met die harige klonten te verwijderen. Uit dit verhaal moge blijken, dat het vinden van de cache tussendoor een eitje was. Dank daarvoor.

 

traditional10332. Zwembad de Schelp by DeNillus

SmileEr woei een stevige bries over de Schelde hier bij Bergen op Zoom. En dat voelde toch wel koud aan, ook op deze mooie zonnige winterdag. Goed idee dus om een zwembad te bouwen met warm zwemwater waar je overdekt kunt genieten zonder een zuchtje wind te hoeven trotseren. Zo te horen werd ook behoorlijk gebruik gemaakt van deze voorziening. Intussen wandelde ik buitenom op de steiger om een doosje te vinden. Dat zat op een strategisch plekje, waar ik hem ook zou hebben verstopt. Gemakkelijk gevonden dus. Dank daarvoor.

 

10331traditional10331. Childhood Songs 1: Our House...... by Team Znookr

SmileDe oranje kat vond het maar niks, mijn aanwezigheid. Zat lekker op één van de afvalbakken zich te koesteren in het aangename winterzonnetje. Ik probeerde hem/haar nog te paaien met een vriendelijk uitgestoken hand. Het werkte niet. Ik zag de beweging van het dier om maar liever weg te wezen. Voorzichtig heb ik toen maar het logboek van de cache voorzien van mijn worteltekening onder zijn/haar toeziende blik. Toen mijn werk gedaan was, vond het dier het welletjes en vertrok net als ik. Door al die afleiding heb ik helemaal vergeten luidkeels het mooie lied over ‘Our House is a very very very fine house’ ten gehore te brengen. Misschien maar beter ook in deze rustige buurt van Bergen op Zoom.

BVDLC

 

 

traditional10330. De Gulden by DeNillus

10330SmileBlij dat we van die gulden af zijn. Heerlijk als ik naar België of Duitsland ga om te cachen, dat ik geen geld hoef om te wisselen. Bovendien is een Euro veel meer waard dan een gulden. Wat in het lijstje van de cache-legger ontbreekt zijn foto’s van papieren vijf guldens, rijksdaalders en guldens. In mijn jeugd waren die er namelijk en je kon er heel wat meer voor kopen dan tegenwoordig, behalve natuurlijk iPods en dergelijke.

Voordat ik de cache ging pakken, heb ik in mijn bolide nog even de vereiste rekensommetjes uitgevoerd om te kijken of alles klopte en dat was het geval, als je tenminste niet te ver achter de komma gaat zoeken.

De cache zelf bleek een juweeltje. Dank daarvoor.

 

traditional10329. De Beste Wensen voor 2011 !! by DeNillus

SmileRuim binnen de marge van 100 dagen wens ik iedereen een gelukkig 2011 toe, behalve de cache-legger. Die wens ik een extra gelukkig 2011, hahaha. Wel een flinke cache hier op dit heuveltje in Bergen op Zoom. Dank daarvoor.

 

10328traditional10328. Avé Maria - Boskapelletje by Team Schoss

SmileMaria was niet echt behulpzaam toen ik een beetje onnozel kijkend voor haar aangezicht stond. Ik begreep de hint namelijk niet goed. Mijn eerste interpretatie ervan was dan ook niet goed. Niets te vinden op die manier. Toen maar een alternatieve uitleg geprobeerd. Ook dat was niet meteen succesvol. Pas toen ik eens nadacht waar ik zelf een doosje zou verstoppen, was het raak. Voortaan dus even wachten met het lezen van de hint.

BVDLC

 

traditional10327. Harry Potter en De Gevangene Van Azkaban by DeDreuzels

SmileWie wil er nu gevangen zitten in Azkaban? Ik begrijp dat je daarvoor eerst stevig moet vloeken, maar dat heb je er toch gauw voor over? Lekker rustig daar midden in de Noordzee. Niet dat ik echt veel van HP weet. Ik lees het gewoon op internet. Al heel wat lieden hebben hier mogen vastzitten, terecht of ten onrechte. Sommige proberen te ontsnappen. Onbegrijpelijk.

De gevangenis is natuurlijk een metafoor voor de wereld van de verslaving. Ontsnappen daaruit is vaak heel lastig. Mij is het nog niet gelukt. Daarom dit doosje toegevoegd aan mijn verzameling. Dank daarvoor.

10325

traditional10326. Haiink by Pihapper

SmileEr was niet veel te beleven in Haiink. Het enige interessante leek mij het infobord van het fietsknooppunt. Na een snelle blik ging ik maar een cache proberen te vinden. Toevallig viel mijn oog er vrij snel op. Zo, die was voor de bakker. Ik dus. Dank daarvoor.

 

traditional10325. Harry Potter en De Steen Der Wijzen by DeDreuzels

SmileNadat ik het geplette bierblik der wijzen aan de kant had geschoven, kon ik de cache graaien. Ik heb niet geprobeerd de kleffe hap uit de koker te prutsen. Een andere cacher had al een extra en nog redelijk droog gebleven papiertje toegevoegd, waar ik mijn worteltekening op kwijt kon. De ellendige staat van de cache is al weken bekend. Onderhoud Dreuzels!! Toch dank voor de cache natuurlijk.

 

traditional10324. Achter d'n bergen by _zerocool_

SmileOm achter de bergen te geraken, heb ik eerst mijn laarzen aangetrokken. Zo kon ik met droge voeten een brede rivier oversteken, waarbij het water mij om de enkels klotste. Vervolgens nog een paar honderd meter alwaar een fraai verborgen cache lag te wachten. Prikken doe ik nooit. Voorzichtig met de punt van de schoen tikken werkt ook. Daarna de hoge bergen van Roosendaal weer achter mij gelaten. Dank daarvoor.

 

10323traditional10323. Westrand parkje by Zodracom

SmileEen 2-0 overwinning behaald op de eigenaar van het sportcentrum. Overigens begon hij met een licht veldoverwicht, want plots uit het niet opduikend toen ik al halverwege de cache was, riep hij me aan en wilde weten waarom ik een foto van zijn sportcentrum had gemaakt. Mijn antwoord “Nou gewoon” beviel hem niet. Daarna maakte hij zijn eerste fout waardoor mijn openingsdoelpunt een feit werd. Hij meende namelijk te moeten opmerken, dat ik geheimzinnig deed. Waarop ik antwoordde, dat hij zelf mysterieus bezig was en waarschijnlijk iets had te verbergen. Die opmerking bleek raak zag ik aan heel zijn houding die veranderde van aanvallend naar verdedigend. De 2-0 viel toen ik aanbood hem alle foto’s te tonen die ik deze dag al had gemaakt. Nou, dat hoefde niet en snel taaide hij af terug naar zijn waarschijnlijk illegale bezigheden.

Hierna het rondje om het sportcentrum voltooid en onderweg even een cache meegepikt en o.a. nog een foto geschoten van een dame die op bed zittend was opgesloten in een kooi. Wel een bijzonder stukje wereld hier in Roosendaal. Dank daarvoor.

 

10321traditional10322. GSM 3 by _zerocool_

SmileDe helft der mensheid gebruikt GSM. Ik hoor daar bij. Maar om deze hier in Roosendaal te vinden had ik mijn mobieltje niet nodig. Vochtige logrol. Onderhoud geboden.

BVDLC

 

traditional10321. 'Nano' Parkje by Pihapper

SmileInderdaad een piepklein uitgevallen parkje hier in Roosendaal. Deed me denken aan het huisje uit de verhalen van mijn vader. Volgens hem konden de mensen er alleen maar pannenkoeken eten omdat het huisje zo smal was. Naar analogie kun je in dit parkje alleen maar een nano verstoppen. En zo geschiedde. Bovendien op een zodanig plekje dat ik niet al te lang hoefde te zoeken. Dank daarvoor.

 

10320traditional10320. Het 'Krijns-putje' by Rebel & the Bandits

SmileDe geschiedenis verhaalt niet hoe het afliep met de mensen die hier water kwamen putten om van hun gezwellen en zweren af te komen. Als het water toevallig miconazolnitraat bevatte, hadden ze een goede kans om te genezen van schimmelinfecties, tenzij ze natuurlijk overgevoelig waren voor ethylglycolpalmitostearaten of macrogolglyceriden en dergelijke.

Net toen ik de cache weer netje had opgeborgen, stopte er een fietser die het zichtbaar goed deed, dat ik aandacht had voor het met blauw dekzeil bedekte putje. Gelukkig had ie niet door, dat ik ook een ander doel had.

BVDLC

 

traditional10319. Zicht op Zegge by Dutch Angels

SmileDe laatste dreadlock-cache voor vandaag. Ik moest daarvoor even naar Zegge kijken. En naar de cache zelf natuurlijk. Uit nieuwsgierigheid nog even op Wikipedia gekeken en gezien dat er tijdens carnaval in Grasduinersdurp altijd wat is te beleven. Moet ik dus toch nog eens terugkeren.

BVDLC

 

traditional10318. Luitenpark (de micro's #12) by Tullepetaon

10317SmileWie RBC zegt, heeft het over een voetbalclub uit Roosendaal die een tijdje succesvol speelde in de ere-divisie. Ze schijnen lange tijd gespeeld te hebben op de plek waar nu het Luitenpark is gelegen. In de beginjaren ’90 heb ik eens een wedstrijd van RBC bezocht. Op 15 november, meen ik, en tegen Cambuur, dat toen periodekampioen werd, uitslag 0-0. Ik herinner me het mooie weer en de mensen die in overhemd op de tribune zaten. Was dat op de plek die ik nu bezocht? Ik wist het niet.

De cache was niet lastig te vinden. Dank daarvoor.

 

traditional10317. Quickcache Roosendaal "Oppikkertje" by _zerocool_

SmileNog voor ik een hand kon uitsteken naar de cache, kwam de enthousiaste cache-legger naar buiten en kon ik hem een hand geven. Ik hoefde mezelf niet voor te stellen, want hij herkende mij zonder me ooit echt gezien te hebben. Even gezellig gebabbeld, waarbij bleek dat hij binnenkort voor zijn 1000e cache naar België afreist om een heel speciale cache te gaan doen. Ik heb hem veel succes en plezier gewenst. Tussendoor graaide quick ik de voortuincache.

BVDLC

 

10316mystery10316. Géén Paradox; Mystery óf Multi by tjiepie

Smile

A. Dit is een log

B. Ik heb de puzzel opgelost

C. A en B zijn waar

D. A of B is waar

E. Als D waar is, dan is H niet waar

F. E is onzin als A niet waar is

G. Zowel F als C zijn fantasie

H. Alle vorige beweringen zijn beperkt houdbaar

 

Vraag: hoe oud was de chauffeur?

 

 

10315traditional10315. Zicht op Schijf by Dutch Angels

SmileHet beste zicht op Schijf had ik, toen ik alvorens de cache te vinden door de plaats zelf reed. Bij de cache hoefde ik dus alleen maar om te kijken voor een totaalplaatje. En dat vergat ik helemaal! Op de stash area bevonden zich namelijk al enkele lieden en toen ik naderbij kwam, bleek de dreadlock-cache al geplukt. Ik maakte kennis met een Belgisch team genaamd Corke. Even kort gebabbeld en toen gingen we weer ieder ons weegs.

BVDLC

 

traditional10314. Zicht op Rucphen by Dutch Angels

SmileIn Nederland zijn veel goede dingen gebeurd tijdens de Franse overheersing rond het jaar 1800. Nu blijkt mij, dat ook Rucphen toen niet is ontkomen aan een gelukkige modernisering. Het werd een zelfstandige eenheid. Terwijl ik met mijn rechteroog Rucphen in de verte in de gaten hield, kon ik met het andere oog de fraaie karakteristieke Rucphense dreadlock-cache spotten en even later van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

 

traditional10313. Straatmeubilair by Dutch Angels

10312SmileIk zou eens vaker mijn mooie GPS-apparaat moeten gebruiken. Flink lang gezocht op grond van de titel en aan alle bouten en moeren zitten pulken. Tot ik dus op het idee kwam mijn handnavigatie in te schakelen. Die bracht mij naar een geheel andere plek, alwaar mij een flinke uitdaging leek te wachten. Dat viel gelukkig mee. Mooi gedaan! Dank daarvoor.

 

traditional10312. Zicht op Sprundel by Dutch Angels

SmileHier deed de dreadlock-cache mij bijna de das om. Ik heb zeker 5x vergeefs de hele stash area afgezocht en meende al een not found te moeten noteren, toen ik de geniepig verborgen deugniet toch ontwaarde. Je kunt ook zeggen, dat ik nog niet geheel wakker was natuurlijk. Maar goed, ook deze was binnen. Dank daarvoor. Nog een snelle blik op Sprundel in de verte en vort maar weer.

 

traditional10311. Zicht op St.Willebrord by Dutch Angels

SmileHa, weer zo’n mooie dreadlock-cache! Ik wist meteen weer, dat ik mij in de gemeente Rucphen bevond Overigens zag ik nog weinig van St.Willebrord, omdat het nog redelijk duister was hier op zondagochtend om 08.25. Maar de eerste cache voor vandaag was binnen. Dank daarvoor.