09-01-2011

In Zaandam leken heel wat caches te liggen, dus erop af. Ervoor in Amsterdam een handjevol als opwarmertje, erna richting Castricum voor de apotheose.

 

traditional10310. Klein Dorregeest by siemp

10310 SmileBijna had ik het zoeken opgegeven. Het leek mij duidelijk waar de cache-legger had bedoeld zijn cache te verstoppen. Daar lagen echter alleen nog maar verweesde stenen. Voor de zekerheid nog wat alternatieve plekken ge├»nspecteerd, maar geen cache, laat staan een mooie Carrotte-pot. Die dreef namelijk in de sloot.

Wat?! In de sloot? Jawel. Toevallig viel mijn blik erop. Tot mijn verdere geluk hadden de vandalen ook een compleet hekwerk + houten paal in diezelfde sloot gemikt. Die paal kon ik namelijk gemakkelijk grijpen. En daarmee viste ik de pot uit de sloot. De inhoud bleek nog droog, zodat ik probleemloos mijn worteltekening kwijt kon. Daarna was het een kwestie van de stenen bij elkaar rapen en de pot weer op zijn oude plekje verbergen. Hopelijk keren de misdadigers niet terug op de plaats delict.

Om deze heugelijke gebeurtenis van het toch nog goedkomen van deze found te vieren, bracht ik een bezoek aan het nabijgelegen grote restaurant dat propvol met dagjesmensen zat die deze mooie zonnige winterdag vierden met een drankje en een hapje en wat kletspraat.

Dit was mijn laatste cache voor vandaag die dus eindigde nabij Akersloot. Dank daarvoor.

 

10308traditional10309. P & R / C Castricum by zoekbaars

SmileCarpool hier, P & R daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar,

Ook hier in Castricum,

Want we leven niet meer in het paleozoïcum.

 

traditional10308. Weerstation by Cumulus-Humilis

SmileMijn oom Sijbren zaliger had dezelfde hobby, namelijk de weersgesteldheid meten. Hij schreef iedere dag in een boekje wat de minimum- en maximumtemperatuur van die dag waren. Op zijn 91e schreef hij zijn laatste cijfertjes. Ikzelf hoop minstens zo lang te kunnen doorgaan met geocaching.

Mijn aanvliegroute naar deze cache was niet goed, want ik kwam uit aan de achterkant van de woningen. Tsja, niet gek, want op zulke plekken vond ik al menige cache. Niet hier echter. Dus naar de voorkant. En daar vond ik op een mooi plekje de cache om 13.50 uur bij een temperatuur van 5,4 graden Celsius, een windsnelheid van 13,6 kilometer/uur komend vanuit het zuidwesten op deze droge zonnige dag. Dank daarvoor.

 

traditional10307. Waterberging Noorderveld by guus&mary

10307SmileNaar de cache hoefde ik hier niet te zoeken. Die werd me bij het uitstappen met een zwierig gebaar aangereikt door het team Constantinopel, die naar hun zeggen op hun beurt ook de cache niet hadden gevonden, maar kregen aangeboden door het team dat daarvoor de cache vond. Gelukkig kreeg ik wel een aanwijzing waar ik hem terug moest stoppen, want zij gingen er weer ras op hun fietsen vandoor in de ijzige wind. Ik ook in mijn bolide, na het terugstoppen van de cache.

BVDLC

 

traditional10306. P+R / C Uitgeest by zoekbaars

SmileCarpool hier, P+R daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar,

Ook hier in Uitgeest,

Parkeren is hier een feest.

 

10305traditional10305. Surfstrand Uitgeestermeer by siemp

SmileGeen surfer gezien op het Uitgeestermeer. Het was te koud waarschijnlijk. Wind was er namelijk genoeg. Ik woei bijna uit mijn jas bij het wandelingetje langs het meer evenals het echtpaar dat ik ontmoette en mij vroeg of ze het schiereilandje konden rondwandelen. Dat was niet duidelijk te zien op mijn GPS-apparaat, dat uiteraard wel hun aandacht trok. Gezellig hebben we gezamenlijk het stukje gewandeld totdat een hek de doorgang versperde. Het bleek meteen het eindpunt van mijn bezoek hier alwaar ik hen een demonstratie gaf van geroutineerd doosje vinden.

Het leek hun een leuke hobby. Na het verwijzen naar mijn website, kroop ik terug op de parkeerplaats weer snel in mijn warme bolide. Cachen in de zomer is voor mij toch een stuk aangenamer.

BVDLC

 

traditional10304. Gladoor 01 by RichardV60

10303SmileBij Gladoor02 was ik al gewaar geworden wat de herkomst van het woord glad-oor was. Met die wetenschap liep het vinden van deze cache gesmeerd (!). Eerst onder het nieuwe station van Wormerveer door en dan een wandelingetje richting het voetbalveld. Ook hier een afwijkend model cache. Dank daarvoor.

 

traditional10303. Gladoor 02 by RichardV60

SmileDat was nieuw voor me, dat de inwoners van Wormerveer glad-oren worden genoemd, omdat ze ooit veel olie uit de olienootjes wisten te persen. Volgens mij zijn er trouwens wel meer volkeren geregeld in de olie, maar dat terzijde. Mijn bolide op het kleine parkeerterreintje bij het station geparkeerd en richting het brede water van de Zaan gewandeld. Aldaar een cache van enigszins afwijkend model aangetroffen. Dank daarvoor.

 

10302traditional10302. Project 1 by siemp

SmileZat ik hier in Assendelft-Noord? En daar gebeurt de komende 6 maanden niets volgens de projectontwikkelaar? Er gebeurt toch nooit iets in Assendelft? Bij mijn weten niet tenminste. Het lijkt Almelo wel, hahaha. Gelukkig was hier wel op mooie wijze een doosje verborgen. Kijk, dat gebeurt er dus wel. Dank daarvoor.

 

traditional10301. Middel by siemp

SmileEen futuristische prullenbak wees mij de weg naar de cache. Terwijl hoog boven mij het verkeer bovenlangs op de A8 langs scheurde, kon ik rustig mijn worteltekening plaatsen. Als ik op de kaart kijk, is het duidelijk dat die A8 de oude weg, genaamd Middel, behoorlijk heeft doorsneden. Uit nieuwsgierigheid ben ik nog even onder de A8 doorgereden om te kijken hoe het de Middel verder vergaat. Hij ging over in een erg smal weggetje, dat ik verder niet heb onderzocht. Al eerder had een verkeersbord mij erop gewezen, dat de weg doodloopt voor autoverkeer.

BVDLC

 

traditional10300. De Bult by siemp

10300SmileInderdaad een flinke bult hier aan de rand van Zaanstad. Gelukkig heb je geen klimgereedschap nodig om deze berg te bestijgen. Wel een dikke winterjas, want er blies een venijnige koude wind. Heb dus niet lang staan genieten van het mooie en weidse uitzicht. Graaien en wegwezen hier en dank voor de cache.

 

traditional10299. 100 jaar scouting 75 jaar rijnlandgroep by ieniemienie

SmileOok hier in Zwanenburg hadden de scouts flink uitgepakt met een king size cache. En niet moeilijk verborgen, zeg maar gerust makkelijk te vinden. Dat ie hier nog maar lang mag blijven staan, 75 jaar of 100 jaar al naar gelang de wens. Proficiat jongelui met de jubilea en dank voor de cache.

 

traditional10298. Buurtjes van Amsterdam - De Punt by remylang

SmileTypisch een cache om vroeg op zondagochtend te doen. Desondanks was er hier al volk op de been, maar die lieden stapten vlot in tram en toen had ik het rijk alleen. Gelukkig hoefde er niet lang gezocht te worden op deze bosrijke locatie midden in de grote stad. Ik telde toch al gauw een stuk of 15 bomen. In de Punt zullen ze er blij mee zijn. Ik ook, want de cache was binnen. Dank daarvoor.

 

10296traditional10297. Stevig verankerd by triggerfish

SmileOok al was ie niet stevig verankerd geweest, dan nog. Maar goed, er moest een cache gegraaid worden en het zal wel geluk of toeval zijn geweest. Ik spotte hem meteen. Die was voor de bakker. Dank daarvoor.

 

traditional10296. de molen van sloten by mikey2000

SmileIn tegenstelling tot Limburg was met het waterpeil hier aan de rand van Amsterdam niets mis, dus konden de wieken van de stellingmolen lekker uitrusten. Wel vroeg ik mij af hoe het met de bovenbonkelaar was op deze vroege zondagochtend. Het valt namelijk niet mee altijd al die krachten van de draaiende wieken over te brengen op de middenas, ofwel verticale spil. Omdat ik geen antwoord kreeg op mijn vraag, ben ik maar een doosje gaan zoeken en dat lukte goed. Vervolgens nog even het beeld van Vincent bewonderd alvorens weer in mijn warme bolide plaats te nemen.

BVDLC